foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Vijf weekenden lang foto-exposities in Meierijstad

fotofestijnMeierijstad - Voor het derde jaar op rij organiseren de regionale fotoclubs Fotofestijn Meierijstad. Vanaf zaterdag 28 oktober start het jaarlijks foto-evenement haar eerste expositie, op de Noordkade te Veghel. Vervolgens zijn er in november nog 4 exposities; in Veghel, Schijndel, St. Oedenrode en we sluiten weer af in Veghel. Op vrijdagavond 27 oktober om 19.30 uur opent de jonge fotografe Eva Roefs (1993), met roots in Loosbroek, de derde editie van Fotofestijn Meijerijstad. Eva Roefs toont en vertelt iets over haar eigen werk en verricht op haar wijze de openingshandeling. Na de opening is de expositie van Fotowerkgroep Zien & Doorzien van Phoenix te bezichtigen. De opening vindt plaats op De Noordkade, aan de NCB-laan 52A te Veghel. Onder de naam 'Fotofestijn Meierijstad' presenteren de enthousiaste leden van liefst vijf verschillende fotoclubs van eind oktober tot eind november hun mooiste prenten aan het grote publiek.

 

De Fotowerkgroep Zien & Doorzien (Phoenix Cultuur) en Fotoclubs Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode, en fotogroep Zooomm (WijNu) exposeren vijf achtereenvolgende weekenden eigen werk op vijf verschillende locaties. Uitgebreid overleg heeft ertoe geleid dat het aanbod zeer divers zal zijn. Van landschappen/stillevens tot stadsfotografie en portretten. Van abstract tot avondfotografie. Daarnaast zijn er op diverse locaties AV-series en korte fotoseries, dit alles omlijst met passende muziek.

 

5 Exposities op 5 locaties

Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met de kwaliteit die de regionale amateurfotografie te bieden heeft. U zult versteld staan van de geëxposeerde foto's, ideeën opdoen en ongetwijfeld talloze tips ontvangen om ook uw eigen inzichten uit te breiden. ledere fotoclub geeft zijn eigen draai aan de eigen tentoonstelling, maar samen zullen ze de pracht en kracht van fotografie binnen Meierijstad een geheel nieuwe dimensie geven:

  • Fotocollectief Zien & Doorzien (Phoenix Cultuur), 28 en 29 oktober, aan de Noordkade te Veghel.
  • Fotoclub Veghel, 4 en 5 november, in De Hertoghof te Veghel.
  • Fotoclub Schijndel, 11 en 12 november, in De Vink te Schijndel.
  • FotoclubRooi, 18 en 19 november, in Hof van Rode te Sint-Oedenrode.
  • Fotogroep Zooomm (WijNu), 25 en 26 november, in de Peppelhof te Veghel.

 

Korte historie

Fotofestijn Meierijstad komt voor uit het jaarlijks foto-evenement ‘SHOOT! Fotoweekend Veghel’.
Dit evenement is heeft twee edities gekend, een in 2013 en een in 2014. ‘SHOOT! Fotoweekend Veghel’ was aanvankelijk gestart als een samenwerkingsverband tussen Fotowerkgroep Zien & Doozien (MIK/Pieter Brueghel) en Fotoclub Veghel. In 2014 sloot Fotogroep Zooomm (Wijnu) zich aan bij het evenement. Na de evaluatie van het foto-evenement in 2014 hebben we besloten om de Fotoclubs uit Schijndel en Sint Oedenrode te peilen of zij interesse hadden om aan te sluiten. Na een snelle instemming heeft dat geleid tot het samenwerkingsverband dat we Fotofestijn Meierijstad hebben genoemd. In november 2015 vond de eerste editie plaats.

 

Bezoek voor meer informatie https://www.facebook.com/FotofestijnMeierijstad/

Voor meer informatie kunt u ook terecht bij de voorzitter van Fotofestijn Meierijstad Veghel 2017, Peter van Damme, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (06) 81 43 38 33. Of bij de vertegenwoordigers van de vijf fotoclubs:

Zien & Doorzien (Phoenix Cultuur), Leo Adank, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fotoclub Veghel, Mirjam Evers, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

FotoclubRooi, Hans Vervloed, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Fotoclub Schijndel, Harrie Dirksen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fotoclub Zooomm (Wijnu), Peter Rovers, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Meer informatie:

 

Fotowerkgroep Zien & Doorzien/ Phoenix Cultuur

Fotowerkgroep Zien & Doorzien is de mentorgroep voor vergevorderde fotografen van Phoenix Cultuur.

Zij komen regelmatig samen, waarbij vooral inspireren en stimuleren de belangrijkste pijlers van de werkgroep zijn. Ze staan onder de vakkundige begeleiding van fotodocente Gerdien Wolthaus Paauw, een professionele fotografe uit Tilburg.

Fotowerkgroep Zien & Doorzien exposeert individuele, zeer uiteenlopende exposities in de prachtige industriële setting van de Noordkade. De concepten variëren van portret- tot abstracte fotografie, van surrealistische tot architectuur fotografie, van table top- tot documentaire fotografie … zeer gevarieerd dus. En elke fotograaf heeft er weer zijn of haar verhaal bij.

 

Fotoclub Schijndel

Fotoclub Schijndel is een vereniging van 37 leden. De club is een gemêleerd gezelschap van jong- en wat oudere leden die graag hun passie; ‘fotografie’ uitdragen.

Als een van de oudste clubs (57 jaar) uit de regio heeft onze club, op fotografisch gebied haar sporen ruimschoots verdiend. Al jaren houdt onze club een aansprekende fototentoonstelling met een digi-show waarnaar meer dan 1000 bezoekers hun weg weten te vinden. Naast het gevarieerde vrije werk is er een thema aan de tentoonstelling verbonden. Dit jaar is er gekozen voor het thema “contrast”. Een thema met vele creatieve-en fotografische mogelijkheden.

De tentoonstelling wordt gehouden in Sociaal Cultureel Centrum De Vink waar wij al jaren te gast mogen zijn. Voor verdere informatie over onze vereniging én de tentoonstelling verwijzen wij u graag naar onze website; www.fotoclubschijndel.nl en hopen u op 11-12 november 2017 te mogen verwelkomen.

Easypos

Klik > website

Klik > Website

Lekker opstaan

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Steengoed

Klik > website

Klik > Website

Voetselect

Klik > website

Klik > Website

Hart van Schijndel

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

Neutraal keuren

Klik > website

Klik > Website

Winkelreus

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

Rabobank

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Arend Auto

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

Van Wanrooij

Klik > website

Klik > Website

Flip van Dijk

Klik > website

Klik > Website

Showplaza

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2018  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal