foto1
foto1
foto1

Avanti’31 wint Schijndelse derby met 1-0

derby1Schijndel -  Avanti’31 heeft de beladen wedstrijd tegen Schijndel/DeWit in een overwinning om kunnen zetten. Alle twee de partijen begonnen zeer fel aan de wedstrijd. Al in de 3e minuut werd een vrije trap prima gered door keeper Timo de Louwere en even later werd een vrije trap van Brent Blummet mooi gestopt door Casper Brus. In de 15e minuut kreeg Geert van Heeswijk op snelheid vrije doortocht van de verdediging van Schijndel/DeWit maar ook nu stond keeper de Louwere paraat. Het spel van beide kanten werd er niet beter op maar de inzet en felle duels maakten er toch een spektakel van. De scheidsrechter trad goed op en de eerste gele kaarten kwamen tevoorschijn in de 22e en 23e minuut voor alle twee de partijen een. In de 26e minuut kreeg Thomas Jan van Raaij zijn tweede gele kaart nadat hij een doorgebroken speler van Avanti’31 vlak voor het strafschop gebied neerhaalde en kon hij vertrekken en de bezoekers konden met 10 man verder.  TVSchijndel nam een kijkje, een verslag van de wedstrijd is te vinden in de video.

De vrije trap werd prima gered door keeper de Louwere. Even later kreeg ook Niels Cuppers nog een gele kaart. Vlak voor het rustsignaal bereikte een perfect gegeven voorzet van rechts Sam Habraken en deze tekende voor de 1-0. Zo ging de rust in met een op dat moment verdiende voorsprong voor de thuisclub.Na de rust bracht trainer van Alebeek twee wissels in het veld en wel de A1 spelers Sharam Heshmatollah en Stan Guns voor Niels Cuppers en Vincent van Roozendaal. Meteen na rust bereikt een dieptepass Said Ali Hussein, keeper de Louwere is net te laat maar Bart de Wit weet nog net redding te brengen. Met tien mensen weet Schijndel/DeWit meer grip op de wedstrijd te krijgen en komt beter in de wedstrijd. De duels worden op het scherpst van de snede uitgevochten en de spanning blijft in de wedstrijd. De duels worden wat onvriendelijker en er volgen weer twee gele kaarten voor ieder een. Avanti’31 wisselt Veroude voor Koenen en van Engeland voor Habraken. Avanti jaagt op de 2-0 en Schijndel/DeWit op de gelijkmaker maar de spanning blijft tot het laatst moment. Sahid Ali Hussein wordt nog vervangen door Milan Lucius en Jirre Kreemer door Dani van Wijk. In de 87e minuut belandt een kopbal nog op de lat bij Schijndel/DeWit en in de laatste minuut is er nog een kans voor Bas Wagenaars maar de wedstrijd eindigt in een 1-0 voor de thuisploeg. Gezien het betere spel van Schijndel/DEWIT met 10 mensen na de rust was een gelijkspel misschien een juistere uitslag geweest.