foto1
foto1
foto1

Avanti’31 wint van RKDVC met het 100e doelpunt van Geert van Heeswijk

avanti311Drunen - Als gevolg van het bevroren hoofdveld moest zondagmiddag worden uitgeweken naar het kunstgrasveld voor de competitiewedstrijd tegen RKDVC uit Drunen. Met een straffe oostenwind die dwars over het veld blies was het voor het publiek langs de lijn maar weinig aangenaam. Het mooiste moment van de wedstrijd kwam pas vlak voor tijd, toen Geert van Heeswijk met zijn tweede doelpunt van de dag de overwinning van Avanti’31 veilig stelde. Het was meteen de 100e treffer die Geert voor Avanti’31 scoorde. Dat leverde Geert behalve natuurlijk de felicitaties van zijn ploeggenoten ook nog een bos bloemen op.

In de eerste helft toonde RKDVC zich wat balvaster, maar serieuze kansen leverde dat tegen de degelijke Avanti-verdediging niet op. Doelman Casper Brus moest één keer een inzet na een corner over de lat tikken en daarmee was het met de kansen voor de bezoekers wel gedaan. Avanti’31 probeerde in de eerste helft met snelheid over de vleugels via Fabian Koenen en Said Ali Hussein gevaar te stichten en dat leverde nog wel een paar scoringskansen op. De mooiste kans kwam pal voor rust toen een knap schot van Jelle vd Eerden op de lat boven de Drunense doelman Daan Dekkers uiteenspatte.

Na rust was het Avanti’31 dat het spel bepaalde. Het middenveld en de verdediging gaven RKDVC nog maar nauwelijks ruimte om te voetballen. In de 60e minuut leidde dat tot de voorsprong voor Avanti’31. Via Said Ali Hussein kwam de bal bij Sam Habraken die Geert van Heeswijk wist te vinden. Geert bracht met zijn 99e treffer voor Avanti’31 de 1-0 op het scorebord. RKDVC was niet bij machte om de wedstrijd nog om te draaien en toen Geert van Heeswijk zich in de 85e minuut bij zijn tegenstanders wist weg te draaien en vervolgens keeper Dekkers kansloos liet, was de wedstrijd definitief gespeeld met een eindstand van 2-0.

Volgende week gaat Avanti’31 op bezoek bij Haarsteeg, één van de twee overgebleven concurrenten voor de 2e periodetitel. Of het winterweer het voetballen komende zondag mogelijk gaat maken is overigens nog even afwachten. Foto's ontvangen van Avanti '31