foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Keukenbazen weer van start, ook binnen Meierijstad

Keukenbazen2018wijzijnbegonnenRegio - De vierde editie van Keukenbazen is van start gegaan. Op 27 maart jl. werd de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar uit Noordoost-Brabant afgetrapt. Alle 17 deelnemende gemeenten, de jurykoks uit de gemeenten en partner Koning Willem I College waren aanwezig bij AgriFood Capital, de bedenker en initiatiefnemer van Keukenbazen. De wedstrijd laat jonge kinderen kennismaken met gezonde en lekkere voeding. Zij bedenken en maken een hoofdgerecht met producten uit de eigen buurt. Vorig jaar deden er 145 teams uit de 17 AgriFood Capital-gemeenten mee, met in totaal honderden kinderen. De Mega Live Kookbattle (finale) vindt plaats op 6 oktober 2018 tijdens Dutch Agri Food Week. Hieronder lees je hoe en wanneer je mee kunt doen.

Dutch Agri Food Week
AgriFood Capital organiseert Keukenbazen als onderdeel van de Dutch Agri Food Week. Keukenbazen is een kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Met Keukenbazen wordt de agrifoodsector dichter naar de regio en de inwoners gehaald en en krijgen kinderen de ervaring dat lekker en gezond eten uit de buurt komt. Maar ook hoe leuk het is om samen voedsel te bereiden en op te eten.
De Keukenbazen Battle is een kookwedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 uit de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Heusden, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden en Vught. De opdracht voor deze kookwedstrijd is: bedenk en maak een lekker hoofdgerecht met gezonde producten uit je eigen buurt. In teams van 2 of 3 strijden de kinderen om een plaats in de ‘Mega Live KookBattle’ die op 6 oktober 2018 plaatsvindt.

Mega Live KookBattle en feestelijk diner met bekendmaking van de winnaar
Een kok uit iedere gemeente kiest het winnende hoofdgerecht. Samen met de winnaars van deze gemeente kookt de kok tijdens de Mega Live kookBattle het gerecht voor een professionele jury. Dan moet iedereen nog een paar dagen geduld hebben. Want op 10 oktober koken professionele koks alle gerechten van de teams nog eens, en gaan burgemeesters, ouders, gasten én de kinderen samen aan tafel. Na het eten maakt de vakjury het winnende team bekend.

Smaakburgemeester van Nederland
De overall winnaars krijgen de titel Keukenbazen 2018 en winnen leuke prijzen. Er zijn ook mooie prijzen voor de teams met het meest creatieve gerecht en het gerecht waarvoor het best gebruik is gemaakt van lokale producten. De burgemeester uit de winnende gemeente mag zich een jaar lang 'SmaakBurgemeester van Nederland' noemen.

17 gemeenten - vorm een team
Zit jij in schooljaar 2018-2019 in groep 7 of 8? En kom je uit de gemeente Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Heusden, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden of Vught? Doe dan mee met de Keukenbazen Battle en word Keukenbaas 2018. Vorm een team en maak samen een hoofdgerecht. Stuur het gerecht in en win super leuke prijzen! Wil je meedoen? Inschrijven kan vanaf de zomer van 2018, maar je kunt je nu alvast aanmelden.

Hoe word je Keukenbaas?
1. Kom je uit de gemeente Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Heusden, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden of Vught? Vorm een team met twee of drie Keukenbazen en doe mee.
2. Bedenk een lekker en gezond hoofdgerecht en gebruik daarvoor producten uit je eigen buurt.
3. Kijk op de website waar je producten uit eigen buurt kunt krijgen. Een heleboel bedrijven bij jou uit de buurt doen mee met de wedstrijd.
4. Maak samen het gerecht.
5. Maak tijdens het koken foto's van het gerecht. Deze foto's stuur je in met je inschrijving. Maar je kunt je foto's ook delen op Instagram, Facebook of YouTube. Zet er dan #keukenbazen2018 bij.
6. Je kunt je aanmelden voor Keukenbazen tot en met 23 september 2018. Vergeet niet de beschrijving van jullie gerecht, de ingrediënten en foto's mee te sturen.
7. En dan? Jullie gerecht wordt beoordeeld door een topkok. Op 1 oktober worden de winnaars per gemeente bekend gemaakt. Uiteindelijk zijn er dan nog 17 teams in de race (er doen 17 gemeenten mee). Deze teams worden uitgenodigd voor de Mega Live KookBattle in Den Bosch op zaterdag 6 oktober.

In elke gemeente kiest een kok het winnende gerecht
Een kok uit iedere gemeente kiest een winnend hoofdgerecht. Je maakt de meeste kans om te winnen in de gemeente als je een gezond gerecht bedenkt met producten uit je eigen buurt.

Koks in de 17 gemeenten (waar nog niets staat, is de kok nog niet bekend. De namen volgen snel)
• Bernheze: Mark Janssens van De Toren
• Boekel:
• Boxmeer: Yolande Vester van Restaurant Het Molenhuys
• Boxtel: Raymond Verveer van Restaurant/lunchroom Tafel25
• Cuijk: Jimmy Verrips van Big Street Steakhouse
• Grave: Michel van der Vliet van Martien Bos
• Haaren: Martin van den Sande van Bij Martins
• 's-Hertogenbosch: Jessica van Esdonk van Restaurant Swanjéé
• Heusden: Heusden: Hans de Kruijf van Henri BV
• Landerd:
• Meierijstad: Ralf Dirven van De Beleving in Sint-Oedenrode - kijk op Debeleving.nl
• Mill en Sint Hubert: Hans Derks van Restaurant Versaen
• Oss: Jan van de Nieuwenhof van Brabant Zorg
• Sint Anthonis: Niels van Kessel van De Drie Burgemeesters
• Sint-Michielsgestel: Ellen Steenbergen, Culinaire duizendpoot
• Uden: Petja Verweij van Restaurant Eten bij Petja
• Vught: Bobby Rust van Restaurant Noble Kitchen

Meer over Keukenbazen op www.keukenbazen.nl.

keukenbazen2018facebook
Keukenbazen2018wijzijnbegonnen


Lekker opstaan

Klik > website

Klik > Website

Neutraal keuren

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Korsten tweewielers

Klik > website

Klik > Website

Voetselect

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

Bij Jet

Klik > website

Klik > Website

Easypos

Klik > website

Klik > Website

Winkelreus

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

Van Wanrooij

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

Rabobank

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

Steengoed

Klik > website

Klik > Website

Flip van Dijk

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2019  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal