foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Programma Oranjecomité Koningsdag in Schijndel

MeierijstadviertkoningsdagSchijndel – TVSchijndel maakte begin april de jaarlijkse reünie op Koningsdag bekend die binnen de gemeente Meierijstad gezamenlijk georganiseerd wordt. Daarnaast organiseert het Oranjecomité Schijndel zoals gebruikelijk ook een aantal evenementen in Schijndel op donderdag 26 en vrijdag 27 april. Zoals het altijd druk bezochte Skêndel Zwingt, kaarten in 't Spectrum, de versierde fietsen, het defilé en parade, de Kindervrijmarkt (opgave gestart), de Smaakfabriek in de tent en het Oranjecomité Schijndel denkt altijd aan onze bewoners van de zorgcentra. Hieronder vindt u een overzicht en kan er opgegeven worden voor de Kindervrijmarkt. Voor diegenen die graag ook willen weten wat er in de rest van Meierijstad op Koningsdag wordt georganiseerd vindt het overzicht dat door de gemeente naar buiten is gebracht hieronder.

Op en bij het evenemententerrein aan de Steeg

♥ Donderdag 26 april

Skêndel Zwingt!
19.00 uur De 12e editie van het mega-meezingfestijn. Kom naar de grote tent op evenemententerrein aan de Steeg, zorg dat u erbij bent. Tent open om 19.00 uur. Toegang vanaf 18 jaar. Kijk ook op skendelzwingt.nl of op facebook.

♥ Vrijdag 27 april

In 't Spectrum
13.30 - 17.00 Kaarten voor de liefhebbers
Inschrijven vanaf 13.30 uur, aanvang 14.00 uur en de prijsuitreiking is om 17.00 uur. Let op: vol=vol

Vanaf 't Spectrum
12.15 - 12.30 Versierde fietsen, verzamelen van alle versierde fietsen op het Jet Geerkensplein. Voor elk kind met een versierde fiets is er een leuke verrassing. Let op: het defilé start vanaf het Jet Geerkensplein bij 't Spectrum.
12.30 - 13.30 Versierde fietsen defilé en parade afgenomen door het Oranjecomité met de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia voorop. Start om 12.30 uur vanaf 't Spectrum.
Vertrek: Jet Geerkensplein. Route: Steeg, Kerkendijk, Kapelaan Woestenburgstraat, Mgr. Bekkersstraat, Deken Baekersstraat, Mgr. Zwijsenstraat, St. Servatiusstraat, Vic. van Alphenstraat, Markt, Hoofdstraat, Kluisstraat, aankomst evenemententerrein aan de Steeg.

Evenemententerrein aan de Steeg
13.00 uur Aanvang Kindervrijmarkt (inrichten vanaf 12.30 uur) met Nostalgische Draaimolen, springkussens, kinderspelen en muziek voor alle kinderen, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s.
Kinderen van Schijndelse basisscholen kunnen zich voor de vrijmarkt aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Smaakfabriek in de tent
14.30 – 19.30 Optreden orkest The Oldtimers

Bij de zorgcentra
Het Oranjecomité Schijndel stelt een oranje traktatie beschikbaar voor alle bewoners van de
Schijndelse zorgcentra. In de ochtend zullen Annahof, Laverhof locatie Sint Barbara en Laverhof
locatie Mgr Bekkershuis verrast worden en in de middag de kaarters in ‘t Spectrum.

oranjecomiteschijndel2018
koningsdagvrijmarktdeel1
koningsdagvrijmarktdeel2
koningsdagvrijmarktdeel3
koningsdagvrijmarktdeel4
koningsdagvrijmarktdeel5
 
Meierijstad bruist op 27 aprilMeierijstad bruist op 27 april
Hieronder treft u een overzicht aan van de bij de gemeente eierijstad bekend gemaakte activiteiten.


Boerdonk
Op Koningsdag start om 9.00 uur voor de kinderen de rollende oranje parade met kleurrijk versierde fietsjes.

EerdeEerde staat op Koningsdag ’s ochtends waarschijnlijk behoorlijk op z’n kop. De onderbouwleerlingen van de basisschool gaan allerlei spelletjes doen en de bovenbouw gaat aan de slag met het oplossen van een raadsel dat hen door het gehele dorp voert.

Mariaheide
Op het Dobbelsteenplein in Mariaheide wordt van 13.30 tot 17.00 uur een zeskamp georganiseerd. Ook de jaarlijkse ballonnenwedstrijd en fietstocht wordt weer georganiseerd.


Schijndel
Skêndel Zwingt brengt op 26 april alweer de 12de editie van dit mega-meezingfestijn. Vanaf 20.00 uur bent u van harte welkom in de tent op het evenemententerrein aan de Steeg. Op 27 april vertrekt de optocht met versierde fietsjes om 12.30 uur vanaf ’t Spectrum en daar kunnen kaartliefhebbers elkaar vanaf 13.30 uur ontmoeten. Op het evenemententerrein aan de Steeg wordt van 13.00 tot 17.00 uur een kinder-vrijmarkt georganiseerd en ook voor ander vertier is gezorgd.


Sint-Oedenrode
Sint-Oedenrode staat Koningsdag bol van de activiteiten. Om 10.00 uur wordt Koningsdag officieel geopend door het hijsen van de Nationale driekleur. Verder kan men onder andere genieten van het jaarlijkse Oranjeconcert in Odendael, is er een vrijmarkt voor de kinderen, is er op diverse plekken live muziek, wordt er levend tafelvoetbalgeorganiseerd en kan er weer geboeld worden om de felbegeerde Oranjebokaal.


Veghel
De Bloemenwijk in Veghel organiseert van 10.00 tot 16.00 uur een zeskamp en een spelletjesmiddag. Op de Veghelse markt vertrekt om 10.30 uur een optocht met versierde fietsjes en het college van Burgemeester en Wethouders ontvangt gedecoreerde inwoners tijdens de ‘reünie gedecoreerden’. De jeugd kan los gaan in de Bunders in Veghel, van 13.00 tot 17.00 uur staan daar allerlei springkussens opgesteld.Wijkvereniging De Leest organiseert ook dit jaar weer een spetterende spelletjesmiddag voor jong én oud en zij sluiten hun festiviteiten af met een loterij.


Zijtaart
Evenementengroep Zijtaart organiseert van op Koningsdag van 13.30 tot 15.30 uur haar traditionele spelletjesmiddag.
Meierijstadviertkoningsdag

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

Winkelreus

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

Korsten tweewielers

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

Flip van Dijk

Klik > website

Klik > Website

Easypos

Klik > website

Klik > Website

Steengoed

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

Bij Jet

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

Van Wanrooij

Klik > website

Klik > Website

Lekker opstaan

Klik > website

Klik > Website

Neutraal keuren

Klik > website

Klik > Website

Voetselect

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

Rabobank

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2019  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal