foto1
foto1
foto1

Op de fiets naar Handel-Schijndel/DE WIT

Schijndeldwit10Handel - Met de fiets naar Handel zullen veel mensen associëren met de jaarlijkse gang naar dit Maria-bedevaartoord. En wat is het dan bijzonder om dit mooi gelegen dorp in te rijden via de Pelgrimsweg. Deze zondag niet voor de Maria-processie of een bezoek aan de Mariakapel, maar voor de wedstrijd van het 1e elftal tegen de plaatselijke voetbalvereniging. Een tegenstander waar Schijndel/DE WIT sinds mensenheugenis nog niet tegen gevoetbald had. Schijndel/DE WIT trof in Handel een elftal dat kan leunen op een ijzersterke verdediging en een snelle en sluwe spits. Het over de gehele wedstrijd gezien beter combinerend Schijndel/DE WIT had behoorlijk wat moeite om kansen te creëren. Dat je elke wedstrijd kansen krijgt is een cliché, maar dan moet je deze benutten. En mag het ook ‘een beetje mee zitten’. De wedstrijd eindigde zoals deze begon met een stand van 0 - 0.

De kansen, die waren er zeker. Maar helaas ontbrak het deze middag aan scherpte of stond de keeper van v.v. Handel, zoals bij een mooi schot van Jordy van Kasteren in de eerste helft, in de weg. V.V. Handel kon hier een enkele counter tegenover zetten. Zoals vlak voor rust waar nog bijna via een ‘klutsbal’ de score geopend werd. Ook in de tweede helft had Schijndel/DE WIT, hoewel soms slordig en met het (on)nodige balverlies, het beste van het spel. Wederom kansen, voor o.a. Jordy van Kasteren, Mark Onwezen en Martijn van Grinsven. Wat betreft het eerder genoemde ‘een beetje meezitten’, dit was van toepassing op een overduidelijke handsbal van een Handel-verdediger in het 16-metergebied die buiten het gezichtsveld van de scheidsrechter gemaakt werd.

Diverse corners en voorzetten van Schijndel/DE WIT bleven dus zonder een goed vervolg. V.V. Handel kon hier een aantal counters tegenover zetten. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam meer en meer het besef dat ‘wie als eerste zou scoren, de wedstrijd naar zich toe zou trekken’. Mede dankzij een uitstekende redding van Timo de Louwere, die in de 71e minuut de doorgebroken linksbuiten van v.v. Handel op reglementaire wijze wist te stoppen, eindigde deze wedstrijd zoals deze begon: met de bekende brilstand.

Een sportieve wedstrijd ondanks twee, zoals het laat aanzien flinke blessures voor de spits van v.v. Handel en Schijndel/DE WIT-speler Jordy Broks.
Schijndel/DE WIT kan voortbouwen op het met vlagen goede spel, zodat volgende week zondag tegen Boekel Sport de drie punten hopelijk in Schijndel blijven. En ook dan gaan ze met de fiets.