foto1
foto1
foto1

Schijndel/DE WIT bekert ronde verder

LogoTVSchijndelnieuwSchijndel - Tegen vijfde klasser SPV uit Vlierden wist Schijndel/DE WIT in de tweede helft het verschil te maken op dinsdag 4 december. Binnen vijftien minuten tijd werd vier keer gescoord, waardoor Schijndel/DE WIT een ronde verder is in de KNVB-beker. Schijndel/DE WIT startte tegen SPV zonder de routiniers Kai de Visser, Timo de Louwere en Jordy van Kasteren. De van een blessure herstelde Stan Guns nam zijn vertrouwde plekje in op het middenveld, Martijn van Grinsven kreeg de spitspositie toegewezen en Dennis Schoenmaker stond onder de lat. Schijndel/DE WIT was in de eerste 45 minuten veel in balbezit, maar wist dit niet in doelpunten te verzilveren. Echte kansen werden niet gecreëerd. Schoten van Tijn Niemeyer en Tjeerd Pijnenburg en een kopbal van Thomas-Jan van Raaij miste nauwkeurigheid of konden eenvoudig door de SPV-keeper worden verwerkt.

In de tweede helft tapte Schijndel/DE WIT uit een ander vaatje. Met meer druk naar voren, minder slordigheden en in een hoger tempo werd SPV onder druk gezet. Nadat in de 54e minuut een schot van Brent Blummel nog werd gekeerd, kwam Schijndel/DE WIT in de 58e minuut op voorsprong. Via een mooie passeeractie van de naar de linkerkant uitgeweken Martijn van Grinsven, kwam de bal bij Brent Blummel. Zijn schot werd door de SPV-keeper gepareerd, maar in de rebound zag Tommie van Schijndel zijn ‘rollertje’ over de doellijn verdwijnen. Met deze openingstreffer leek het verzet van SPV gebroken. In de 60e minuut scoorde Stan Guns op een voor hem karakteristieke wijze de 2-0. Een overtreding op Thomas-Jan van Raaij binnen de 16-meter, leidde de derde treffer in. De toegewezen penalty werd door Stan Guns in de 67e minuut onhoudbaar tegen het net gewerkt. De stand, 3-0, was voor trainer Henri van Alebeek aanleiding om drie spelers tegelijk te wisselen. Jordy van Kasteren loste Tjeerd Pijnenburg af, Luuk van de Brand nam de rechtsback positie over van Max Neppelenbroek en Kai de Visser kwam voor Martijn van Grinsven. Nadat Thomas-Jan van Raaij in de 73e minuut zijn kopbal tegen de paal zag belanden, kon in dezelfde minuut Kai de Visser een schot van Jordy van Kasteren van een mooi vervolg voorzien, door de 4-0 binnen te tikken.

In het laatste kwartier van de wedstrijd kreeg Schijndel/DE WIT meer mogelijkheden om de stand een nog mooier aanzien te geven. Echter de afwerking liet te wensen over, waardoor de eindstand op 4-0 werd bepaald. Schijndel/DE WIT is dus een rond verder in het KNVB-bekertoernooi en ontmoet in de volgende ronde de winnaar van de wedstrijd tussen Constantia (Wanroij) en MVC ’64 uit Maashees.

Door deze overwinning zet Schijndel/DE WIT de stijgende lijn van de laatste weken door en kan met vertrouwen naar de derby tegen Avanti ’31 van zondag 9 december a.s. uitgekeken worden. Aanvang 14.00 uur op het Zuideinderpark.