foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

banner tvschijndel sok

Een nieuwe website voor Natuur in de Wijk

natuur in de wijkMeierijstad - Met trots kan het projectteam van Natuur in de Wijk mededelen dat de gloednieuwe website vanaf vandaag te bezoeken is. Ze zijn erg blij met het resultaat. Op deze interactieve website vind je alle informatie over de doelsoorten, nestkasten, bloemenzaden en alle andere materialen die via het project beschikbaar worden gesteld. Ook kan je op de website de precieze wijken zien die gekozen zijn. In die wijken proberen zij het gros van de materialen weg te zetten. Samen met Natuurbalans Limes-Divergens BV komen ze, net zoals voorgaande jaren, in eerste instantie tot een nulmeting. Ze kijken wat er allemaal al woont in de wijk, noteren bijvoorbeeld aantallen, nestplaatsen en foerageergebied. Aan het einde van het project wordt deze meting nogmaals uitgevoerd. Zo krijgen ze een duidelijk beeld van het effect van het project op de populaties in het gekozen gebied.

Lees meer...

Popkoor No Nonsense zoekt mannen

no nonsense 3Schijndel - Vind je het leuk om te zingen maar blijft het altijd bij de welbekende concerten onder de douche of in de auto? Samen zingen met anderen is zoveel leuker dan dat. Popkoor No Nonsense is een enthousiaste club mannen en vrouwen die elke week op maandagavond repeteren bij De Vink in Schijndel. Onder leiding van dirigent Marc van Creij leert de groep nieuwe liedjes aan. Een greep uit het repertoire: Wake me up (Avicii) A night like this (Caro Emerald) Piano man (Billy Joel) Somebody to love (Queen). Samen werken ze naar verschillende optredens toe om hun zangkunsten aan het publiek te laten horen. In het koor is nog ruimte voor een paar ‘zinggrage’ mannen. De functie eisen zijn heel eenvoudig: je moet plezier hebben in het zingen en van een geintje houden. De ‘derde helft’ is voor de mannen (en vrouwen) ook belangrijk. De koorleden van No Nonsense zijn er van het gezellige/enthousiaste soort, je valt dus sowieso in een warm bad. (foto: Reem Groot)

Lees meer...

Meierijstad in cijfers

logo MeierijstadMeierijstad - Per 1 januari 2019 telde Meierijstad 80.823 inwoners (per 1-1-2018 was dit aantal 80.149), het aantal huwelijken/geregistreerd partnerschap bedroeg 338. Verder zijn er vier 100-jarigen, een 101-jarige, drie 102-jarigen en een 104-jarige. In Meierijstad zijn 66 mensen Nederlander geworden.

Lees meer...

De Rooij verkleint verschillen, Van Heertum ziet ontzettend af

etappe8dakarrallybrontwitterPisco - Gisteren dinsdag 15 januari reden de deelnemers tijdens de achtste etappe van San Juan de Marcona naar Pisco met een special stage van 361 km en in totaal 576 km. De startvolgorde is aangepast voor de proef. De snelste tien motoren, tien auto’s en vijf trucks uit de zevende etappe starten als eerste in de 360 kilometer lange etappe. Van Heertum mocht de dag om 15.18 uur starten om samen met twee andere Nederlanders als 77e te eindigen met een achterstand van +4:07:57. Hij had veel meegemaakt deze etappe, zo blijkt wel uit het radiointerview dat u hieronder kunt beluisteren. Op welke plaats Van Heertum sinds gisteren in het algemeen klassement staat is op dit moment nog niet bekend.

Lees meer...

Lezing over dialect drukbezocht

dialect lezing 1Schijndel - De belangstelling was enorm. Zo'n 150 personen waren maandagavond naar het Spectrum gekomen om de boeiende lezing over dialect te beluisteren. Bijzonder hoogleraar Jos Swanenberg vertelde dat het lokale dialect (bijv. Schijndel: Skendelse skoolkeinder gaon mi skon skoen naor skool, Tilburg: daanse bé Jaanse) verdwijnt en plaatsmaakt voor het regiolect. Was het in het dialect nog durske, in het ABN meisje, het regiolect spreekt over meske, medje. Deze verandering heeft zich ingezet na de Tweede Wereldoorlog. Het dialect was de sociale taal, die thuis en in de dagelijkse omgang gebruikt wordt/werd. Het ABN is/was de officiële taal. Het dialect geeft/gaf een gevoel van groepsbinding, van wij-gevoel. Het dialect behoort tot ons immaterieel erfgoed en is zoals elke taal aan verandering onderhevig. TVSchijndel was erbij. Een fotoserie is te vinden in ons fotoboek. 

Lees meer...

Opening Pop-up Store by Mimos

Mimos boutiqueSchijndel - Over een dag is het dan zover: Pop-up Store by Mimos opent dan haar deuren, op donderdag 17 januari vanaf 18.00 uur. Iedereen is van harte welkom bij de opening. Pop-up Store by Mimos is gevestigd in de Glazen Boerderij, in het pand waar voorheen Makelaar Meierijstad gevestigd was: De Glazen Boerderij 3. Pop-up Store by Mimos verkoopt kleding.

Lees meer...

Kans om te gaan studeren naast je baan

Road2universitymeierijstadMeierijstad - Voor ambitieuze werknemers en werkgevers met een hbo- of universitaire opleiding in Meierijstad en omgeving bieden vier universiteiten in Nederland gastcolleges aan op 21 en 22 januari. Dit voor wie wil investeren in zichzelf of in hun organisatie. Binnen Meierijstad wil de gemeente dat iedereen zijn of haar talenten kan ontwikkelen met passend onderwijs. Voor een opleidingsniveau en -aanbod dat aansluit bij de vraag van de lokale arbeidsmarkt. Dit initiatief sluit daar perfect op aan.

Lees meer...

Vijf meiden Fioretti College winnen (Afval) Robot

winnendeteamzwerafvalprojectjan2019Meierijstad - Vijf meiden uit klas K1C van het Fioretti College in Veghel winnen de Meccanoid Robot voor hun klas. Wethouder Harry van Rooijen, infrastructuur en duurzaamheid, was er gisteren om de prijs uit te reiken. Uit de twaalf ingezonden foto's wisten Fenne, Luna, Mara, Mel, Suus en Liv, de creatiefste zwerfafval-selfie te maken tijdens de gastles Zwerfafval. Totaal deden 14 eerste klassen van het Fioretti College mee met de opdracht. Acht verschillende basisscholen uit Meierijstad deden mee aan dit zwerfafvalproject waaronder basisschool de Heijcant uit Schijndel. Als prijs hebben de vijf meiden van het Fioretti College de Meccy de Meccanoid Robot gewonnen. De robot is een welkome aanvulling voor het technieklokaal. De robot past heel goed in het lesprogramma over robotisering. Foto: Het winnende team (vlnr): Fenne, Luna, Mara, Mel, Suus en Liv en wethouder Harry van Rooijen (l) en locatiedirecteur Clemens Geenen (r)

Lees meer...

Cursus digitale overheid en DigiD

DigiDcursusbiebschijndel2019Schijndel - Op woensdag 6 februari 2019 start de cursus 'Digisterker' in de Bieb in Schijndel. De cursus gaat over de digitale overheid. Er wordt onder andere aandacht besteed aan het aanvragen en gebruiken van DigiD en de online berichtenbox Mijn Overheid. Deze vaardigheden kunnen meteen worden toegepast, bijvoorbeeld tijdens de aangifte inkomstenbelasting, die vanaf 1 maart 2019 weer gedaan kan worden.

Lees meer...

De Boodschappenbus Schijndel gaat naar Plus/Aldi

WelzijndeMeierijalgemeen2017rechtSchijndel - Op dinsdag 22 januari rijdt de Boodschappenbus van Welzijn de Meierij naar de Plus/Aldi. U wordt opgehaald vanaf 10:30 uur en u bent uiterlijk 13:00 uur weer thuis. Uw boodschappen worden bij u in huis gezet en tijdens het boodschappen doen, kunt u hulp vragen. Kosten: € 2,00. Opgeven kan tot maandagochtend 21 januari 10:00 uur op nummer 073-5441400.

Lees meer...

Verduurzaming woningen Meierijstad moet sprong maken

SvnlogoMeierijstad - Het college van B&W van Meierijstad wil een versnelling teweegbrengen in de verduurzaming van de particuliere woningvoorraad. Om dat te bereiken wil het college de komende vier jaar jaarlijks een pot van 1 miljoen beschikbaar stellen zo maakt zij vandaag bekend. Het geld wordt gebruikt voor de uitgifte van aantrekkelijke leningen. Het geld wordt ondergebracht in een speciaal fonds bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten waarvan de openstelling in april dit jaar wordt verwacht. Alle woningeigenaren kunnen een aanvraag voor een lening indienen; ongeacht de hoogte van het inkomen.

Lees meer...

Regio in Nederlandse top 3 minst voortijdig schoolverlaters

RblbnologoRegio / Meierijstad - Gemeente Meierijstad vindt passend onderwijs voor iedereen belangrijk. De gemeente streeft ernaar het aantal vroegtijdige schoolverlaters zo laag mogelijk te houden en zoveel mogelijk jongeren een diploma naar vermogen te laten behalen. Verzuim is een belangrijk signaal voor mogelijke vroegtijdige uitval. Daarom bestrijdt de gemeente Meierijstad, samen met het Regionaal Bureau Leerplicht en voortijdig schoolverlaten Brabant Noordoost (RBL BNO), schoolverzuim om voortijdig schoolverlaten te voorkomen. Dat gebeurt door leerplichtambtenaren in te zetten.

Lees meer...

Winterknutselen bij Winery & Herbs

winterknutselwineryenherbskopSchijndel - Samen met 'Bij Onze Willem' organiseert Winery & Herbs aanstaande zondagmiddag 17 februari een creatieve winterworkshop voor jong en oud. Je kunt kiezen uit het maken van een winterse snowglobe of een vogelgebakje (zie flyer hieronder). Voor deze workshop kun je je van tevoren inschrijven. Dit is niet verplicht, maar zo ben je wel verzekerd van een plekje. Geef even aan met welke workshop je mee wil doen. De kosten per activiteit bedragen vijf euro.

Lees meer...

Nieuwe KEG-tentoonsteling: Versteende kruinen, fossiele rook

Kegwerk02dvdwallSchijndel - Versteende kruinen, fossiele rook is de titel van de tentoonstelling van Dominiq VD wall, een Vlaamse kunstenaar die exposeert in de KEG EXPO. Dominiq VD wall is een veelzijdig kunstenaar met een indrukwekkend beeldend oeuvre waarvoor hij al menige prijs kreeg. "Elk goed werk bezit een stuk autobiografie van zijn maker. Het vormt de onzichtbare poort waarlangs de kijker het werk wordt binnengeleid" zei hij zelf eens over zijn kunst. Aanstaande zaterdag 19 januari wordt de expositie geopend door Oscar Schrover, artistiek leider en curator van Kunsthal Boschveld. De tentoonstelling met sculpturen en tekeningen van deze veelzijdige kunstenaar is door de week dagelijks te zien tot en met 8 maart .

Lees meer...

44 nieuwe acts op Paaspop Schijndel

Paaspop2019Schijndel - Weer 44 nieuwe acts voor de Paaspopeditie van 2019, zo maakt de organisatie aan het eind van de ochtend vandaag bekend. Onder meer zijn dit DJVT, De Staat, Kraantje Pappie, Hef, Bizzey, Ellen Ten Damme, Jameszoo, Jarreau Vandal en Winne. U vindt alle 44  namen hieronder in een overzicht. Dit jaar zijn er drie nieuwe area's op Paaspop namelijk Detroit (techno); Cosy Comedy Club (comedy) en liefdesboot The Love Boat (extravaganza) en het Encore hiphopblok op zondagavond. De verkoop van reguliere tickets (inclusief dagtickets) start aanstaande zaterdag 19 januari om 10.00 uur.

Lees meer...

De Rooij 2e keer etappewinnaar, Van Heertum 58e in algemeen klassement

etappe7dakaralgemeenSan Juan de Marcona (Peru) Gisteren maandag 14 januari rijden de deelnemers tijdens de zevende etappe van San Juan de Marcona terug in het bivak van San Juan de Marcona en reden een special stage van 323 km van in totaal 387 km. Slechts 64 kilometer verbinding dus. De duinen hebben een flinke rol gespeeld. Bij de start was er een zandstorm, aldus RTLGP. Debutant Mark Tielemans, beste Nederlander en leider in het kistklassement, mocht gisteren het spits afbijten. Om 13.21 uur mocht Schijndelaar Sjors van Heertum van start. Om 14.21 uur werd de wedstrijd bij CP1/WP2 de rally stilgelegd vanwege mist. Er werd een pauze van minimaal 35 minuten aangekondigd waarna de deelnemers de proef opgestuurd konden worden. Van Heertum kwam als 74e gisterenavond om 21.30 uur binnen in het bivak en staat daarmee in het klassement op plaats 58 met een totale achterstand van +14 uur, 39 minuten en 59 seconden en extra straftijd van +21 minuten. Foto: etappe dag 7

Lees meer...

Schijndelaar Joaquin heeft Utopia 2 verlaten

afscheidutopiajan201901Utopia (bij Laren, vlak langs de snelweg A1) - Emotioneel afscheid in Utopia: "Het moest er een keer van komen”, zo laat SBS6 gisteren aan het eind van de middag weten in haar blog. The word is out: Joaquin moet het terrein van Utopia verlaten op dag 229. Brenda barst direct in huilen uit en Timothy heeft zijn maat een dikke knuffel. Joaquin besluit de Utopianen allemaal gedag te zeggen en te bedanken voor zijn tijd in Utopia. Het is een emotioneel afscheid waarbij de inwoners het niet droog houden. Gerrit en Lotus lijken veel moeite te hebben met Jens zijn beslissing en vinden het lastig om afscheid te nemen. Schijndelaar Joaquin Pijnenburg zit sinds 16 juli vorig jaar in Utopia 2 (Utopia 2 begon op 4 juni 2018). Joaquin is inmiddels na 6 maanden Utopiatijd weer terug in Schijndel. Bron blog Utopia

Lees meer...

Nationale Tuinvogeltelling

Tuinvogeltellingjan2019Zeist - Tijdens het weekeinde van vrijdag 25 tot en met zondag 27 januari vindt de Nationale Tuinvogeltelling plaats. Neem op één van deze dagen een half uurtje de tijd en tel de vogels in uw tuin. Ook leuk om met de (klein)kinderen te doen. Zo helpt u informatie verzamelen over de merel en alle andere vogels in uw buurt. En meer informatie, betekent beter kunnen beschermen, aldus de oproep van de Vogelbescherming. Scholen, kinderboerderijen en andere groepen kunnen van tevoren tellen op een moment dat hen schikt en vanaf vrijdag 25 januari hun telling doorgeven. U kunt zich hiervoor van tevoren aanmelden of in het telweekend het formulier invullen. Noteer de data vast in uw agenda.

Lees meer...

Programma en oproep 125 jaar brandweer Schijndel

brandweeroproepSchijndel - 2019 is het jaar dat de post brandweer Schijndel 125 jaar bestaat. Een hele mooie mijlpaal die zij uitgebreid willen gaan vieren samen met de inwoners van Schijndel. Zo komt er in het voorjaar een grote open dag met verschillende demonstraties, allerlei voertuigen en vele activiteiten voor jong en oud. Maar... voor het zover is allemaal, heeft het korps een oproep omdat zij op zoek is naar mensen die foto's of video's hebben van de Schijndelse Brandweer. Of misschien mensen die leuke, ontroerende, spannende, indrukwekkende verhalen hebben over deze brandweerpost. Laat je horen, stuur een privé bericht, het korps is erg benieuwd naar jullie ervaringen. Met al deze verhalen en het beeldmateriaal wordt er iets heel leuks gedaan. Dus laat maar komen. Deel dit bericht met je vrienden, tag je opa, oma, neef, nicht, oom of tante.

Lees meer...

Twee Brabantse etappezeges, Van Heertum: dag om in te lijsten

Etappe6dakar13012019bronorganisatieSan Juan de Marcona (Peru) – Afgelopen zaterdag 12 januari was het dus rustdag in de Dakarrace en konden alle voertuigen eens goed onder handen worden genomen en de rijders een beetje bekomen van de eerste vijf etappes. De zesde etappe gisteren zondag 13 januari van Arequipa naar San Juan de Marcona moesten de motoren een special stage rijden van 317 km van in totaal 839 km. De auto's en trucks legden 219 km speciale stage af van in totaal 810 km. Terwijl op de rustdag bekend werd dat Ton van Genugten (team De Rooij) uit Eersel de etappezege alsnog toegewezen kreeg van de vijfde etappe werd de geboren Eindhovenaar Gerard de Rooy afgelopen nacht aangewezen als de etappewinnaar van de zesde etappe. Siarhei Viazovich heeft een uur straftijd aan zijn broek gekregen vanwege het missen van het laatste Waypoint waardoor De Rooy etappewinnaar werd. Foto: etappe dag 6

Lees meer...

Ruim 140 jonge dansers op FestiDans De Show

blauwekeilogoRegio - Ruim 140 jonge danstalenten uit de regio doen mee aan FestiDans, een activiteit georganiseerd door Theater De Blauwe Kei. Onder begeleiding van professionals volgen de deelnemers een danstraject met als resultaat FestiDans De Show, een unieke voorstelling die op vrijdag 29 maart te zien is in de Grote Zaal van De Blauwe Kei op CHV Noordkade. Zondag 13 januari ontving De Blauwe Kei alle deelnemers op CHV Noordkade voor FestiDans De Masterclass, een dag vol leerzame dansworkshops. Zo spijkerden de dansers hun kennis bij op het gebied van klassieke én ‘contemporary’ dans en leerden ze tijdens een workshop van The100hands de fijne kneepjes van samenwerkingsvormen in dans. Dansers van Phoenix Cultuur (Schijndel) en Turondo Dance (Schijndel) doen ook mee.

Lees meer...

Film Mama Mia, Here We Go Again in ‘t Spectrum

filmmammiaSchijndel - Zin in een avondje uit? ABBA-fans en liefhebbers van een echte feelgood movie, opgelet. Tien jaar na het wereldwijde succes van Mamma Mia. The movie kwam het even wervelende en sprankelende vervolg, de musical ‘Mamma Mia , Here We Go Again. Ook deze nieuwe musical is geheel gebaseerd op de liedjes van ABBA. Benny Andersson en Björn Ulvaeus (ABBA) zorgen weer voor de muziek en de teksten en treden ook op als uitvoerend producenten. Deze film is te zien in ’t Spectrum op vrijdagavond 18 januari om 20.30 uur en is voor iedereen toegankelijk. Voor de vrijdagfilms in ’t Spectrum moet wel altijd gereserveerd worden.

Lees meer...

Nieuwjaarsconcert veteranenharmonie Muziek Houdt Fit

muziekhoudtfit1Schijndel - Op zondag 13 januari gaven veteranenharmonie Muziek Houdt Fit en de Brabantse troubadour Cor Swanenberg een gezamenlijk nieuwjaarsconcert in de Vink. Met een mix van muziek, zang en conference werd het een verrassend veelzijdig concert. Het was dan ook een gezellig drukte en er waren ook mensen van de Zonnebloem Schijndel, Boxtel, Esch en Liempde komen kijken en luisteren. In de pauze kon iedereen genieten van een heerlijk worstenbroodje. In deze gezellige sfeer maakte TVSchijndel ook verschillende opnames. Meer foto's van deze middag zijn ook te zien in ons fotoboek.

Lees meer...

Indoor Pony's Dressuur

indoordressuur2Schijndel - Zondag 13 januari nam TVS een kijkje bij paardensportcentrum De Molenheide aan de Heikampen te Schijndel. Hier vonden indoor dressuur voor pony's plaats vooral om de jonge paarden wedstrijdervaring op te laten doen. De manege is ook een thuisbasis voor een groot aantal verenigingen, organisaties en belangrijke evenementen. Op de Molenheide vindt dan ook ieder jaar weer een breed scala aan activiteiten plaats. Van paardenveilingen, concoursen en hengstenkeuringen tot een indoor Motorcross, diverse muziekevenementen en zelfs een heus popfestival(Paaspop). Meer foto's staan in ons fotoboek.

Lees meer...

Sint Servattumus verzorgt kerstattentie TVSchijndel

sintservattumus3Schijndel - 2018 was weer een mooi jaar voor TVSchijndel met veel nieuws, fotoboeken en reportages. Er heeft zich een aantal nieuwe leden en sponsoren aangemeld. Met veel enthousiasme zorgen alle vrijwilligers en sponsoren er voor dat TVSchijndel blijft bestaan. Iets waar TVSchijndel aan het eind van het jaar graag even bij stil staat. Deze keer is gekozen voor een kleine attentie in de vorm van een paar echte Schijndelse biertjes, geproduceerd door Sint Servattumus. TVSchijndel hoopt dat iedereen heeft geproost op een prachtig 2019 en gaat zich inzetten om u ook in het nieuwe jaar het Schijndelse nieuws te brengen, in woord, beeld en geluid.

Lees meer...

Mascotte zondag 20 januari: Sacha Bissels

mascotte 20 januariSchijndel - De mascotte bij de wedstrijd Schijndel/DE- WIT 1 – Olympia 18, op zondag 20 januari, is Sacha Bissels. Ze is 8 jaar oud, zit op basisschool De Heijcant in groep  5. Bij Schijndel/De -Wit speelt ze in de J O 9 1 en is daar verdedigster. Haar favoriete club is  PSV, haar favoriete speler is Steven Bergwijn. Ze vindt het kei leuk en gezellig bij Schijndel/De Wit. En dat ze mascotte is bij de wedstrijd van Schijndel/De Wit tegen Olympia vindt ze best wel spannend. 

Lees meer...

44e Hopbel Schaaktoernooi

schaaktoernooi 1Schijndel - Op zondag 20 januari  wordt het algemeen bekende Schijndelse Schaaktoernooi gehouden. Plaats van spanning en sensatie is Grand-Café de Hopbel van Mari en Rachel van Venrooij-van Veghel, Kloosterstraat 1 te Schijndel. De aanvang van dit gezellige toernooi is om 13.00 uur. De zaal is geopend vanaf 12.00 uur. Aanmelden kan vanaf heden bij Wim Vugts (06-27444167). E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (voorkeur). Ook is het mogelijk om nog tot 12.45 uur je aan te melden in de speelzaal.

Lees meer...

‘Skêndels Kwartierke’ wint Skendelse Kwis

skendelsekwisfinale4Schijndel – ‘Skêndels Kwartierke’ is de grote winnaar geworden van de zevende editie van de Skèndelse Kwis. Zaterdagavond was de prijsuitreiking in ’t Spectrum. Er waren 1642 punten te halen. 1405 is de hoogste score. 814 de laagste. Op plaats 64 is geëindigd: Last Minute. De drie fotoprijzen gingen naar ‘Bob de Bouwers’, ‘Skeit 'r 's mé af’ en ‘De Ulekes And Friends’. De ‘Maria van Hemmen’- wisseltrofee werd uitgereikt aan ‘Skeit 'r 's mé af’. Het Centraal Examen werd gewonnen door Team 9:Olieeind. Onder ‘lees meer’ vindt u de Top 10 en in het fotoboek een beeldverslag van de avond.

Lees meer...

Overwinning voor dames Zephyr DS1

handbalzephyrSchijndel - Afgelopen zaterdag 12 januari ’19 speelden de dames van Zephyr een thuiswedstrijd tegen de dames van Aristos. Vorige keer toen de twee teams tegen elkaar speelden hadden de dames uit Schijndel flink gewonnen dus dit wilden ze deze keer weer doen. De wedstrijd begon moeizaam en het was Aristos die het eerste doelpunt maakte. Gelukkig wist Marieke van Thiel hier snel op te reageren en de stand gelijk te brengen. Er werd niet veel gescoord en de stand ging erg gelijk op. Het ging de dames van Zephyr minder gemakkelijk af dan de vorige keer tegen Aristos. Er werden een aantal mooie aanvallen op gezet waaruit doelpunten voort kwamen maar ook Aristos bleef scoren. Vlak voor de rust was de stand 6-9 voor Aristos. De dames van Zephyr wilden hoe dan ook met minimaal een gelijk spel de rust in gaan en deden hier alles voor. Sabrina Timmermans en Loes Ketelaars wisten hier dan ook voor te zorgen. De ruststand was 9-9.

Lees meer...

Aanmelden voor de Sport Awards Meierijstad 2018

sportawards2018Meierijstad - Nog tot 31 januari kan je als vereniging of als persoon zelf kampioenen aanmelden voor huldiging en/of sporters en sportploegen nomineren voor de Sport Awards. Dit kan direct door hier te klikken. De Sportraad Meierijstad en de gemeente zijn trots op alle sporters, trots op de kracht van de verenigingen en trots op alle vrijwilligers, die het mogelijk maken om dag in dag uit te sporten. En dat mag beloond worden. Daarom organiseren de Sportraad Meierijstad en de gemeente op maandag 29 april de eerste Sport Awards Meierijstad in en rondom ’t Spectrum in Schijndel. Het wordt één groot sportfeest voor en door sporters.

Lees meer...

Plantweekenden voedselbos Schijndel zijn begonnen

voedselbosSchijndel - De eerste plantweekenden voor voedselbos zijn begonnen. Begonnen werd dit weekend 12 en 13 januari op locatie Hardekamp, Er wordt geplant op zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Het gaat altijd door tenzij het vriest. Als dat het geval is en het weer het toelaat schuift het planten een week door. Op zaterdag 12 januari begonnen 35 vrijwilligers, na een uitleg wat de bedoeling was, met de eerste werkzaamheden. Ondanks dat het weer niet echt meewerkte hadden ze om 15.00 uur al 1500 boompjes geplant. Ook de wethouder droeg hier een steentje aan bij. Van Staatsbosbeheer verwacht men dat er in 5 jaar tijd een prachtig bos ontstaat om doorheen te wandelen.Koffie en thee regelen de aangetrokken cateraars op het veld, voor een lunch wordt gezorgd (waarschijnlijk de Schaapskooi). U kunt zich nog steeds aanmelden hiervoor via de website van Voedselbosbouw.

Lees meer...

Van Heertum rijdt hele dag met kapotte IriTrack

Etappe5sjorsinbivakbronrallymaniacsArequipa (Peru) – Gisteren vrijdag 11 januari stond de vijfde etappe op het programma van Moquegua en Tacna afrijden naar Arequipa waar hen vandaag zaterdag 12 januari een welverdiende rustdag wacht. Een slopend tweede deel dus van de marathonetappe met nog eens voor de motoren 345 kilometer aan special stage en in totaal 776 km en voor de auto's en trucks 452 km speciale stage en in totaal 714 km. Door de motoren werd in lijn gestart tijdens de vijfde etappe. Van Heertum startte om 14.40 uur. Hij reed de hele dag onder de radar met een kapotte IriTrack. Met behulp van zo'n IriTrack kunt je op elk moment tijdens de wedstrijd precies zien waar de deelnemers zich bevinden. Van Heertum dook als 83e op aan de finish om 22.40 uur. Hij heeft nu de 61e positie in het algemeen klassement met een achterstand van + 8 uur, 17 minuten en 14 seconden +15 minuten extra straftijd. Foto: Van Heertum in bivak na dag 5, bron Rallymaniacs

Lees meer...

Succes voor Jolijn Witlox van cafetaria de Kafmolen

fritesAmsterdam - Jolijn Witlox van cafetaria de Kafmolen in Schijndel eindigde op de Horecava 2019 als tweede met de presentatie van een Frietje Carpaccio, met verse carpaccio, baconkruimels, Parmezaanse kaas, bosui en truffelmayo. Arn Zuyderduin van Vlaams friteshuis van Gogh in Amersfoort heeft op de Horecava de winst gepakt tijdens de wedstrijd ‘Lekkerste Frietje met topping’ en Emre Mehmed van Bijenkorf Kitchen Den Haag pakte het brons met ‘Bijko frites’, een pittig frietje met reepjes kippendijen, Javaanse kerry, Thaise zoetzure saus, gehakte ei, zoetzure pompoen en komkommer. Het was voor het eerst dat deze wedstrijd werd georganiseerd. In totaal deden acht kandidaten mee aan het Lekkerste Frietje met topping. De vakwedstrijd werd georganiseerd door stichting de Lekkerste Wedstrijden in samenwerking met Hanos.

Lees meer...

Carnavalspagina weer up-to-date

schorboslogoSchijndel - Onze speciale Carnavalspagina is weer up-to-date! Zo lees je het laatste nieuws rondom de 'Lalala avond', de Jeugdoptocht op 2 maart aanstaande en het nieuwe embleem van Schorsbos Kwekt is binnenkort verkrijgbaar. Maar dat is niet alles. Je kan ook foto's bekijken van het aanbieden van het lespakket voor Schorsbos, de laatste info rondom de Boerenbruiloft lezen én de Schorsbosser Menhir is 'kwijt'. Verder doet het promotieteam van Schorsbos nog een oproep voor hulp op de markt en andere evenementen/organisaties. Carnaval in Schorsbos volg je op de speciale Carnavalspagina.

Bakkerij Bekkers opent tweede winkel in Schijndel

bakkerijbekkers2Schijndel – Alexander en Karin Bekkers van Bakkerij Bekkers openen een tweede winkel in Schijndel. Ze nemen Bakkerij Van Rooij aan de Wijbosscheweg over. Bekkers verzorgde in de vakantietijd altijd al de productie voor Bakkerij Van Rooij. Alexander wist dat Hans en Willem de bakkerij wilden verkopen en heeft in het verleden aangegeven interesse te hebben in een overname. Afgelopen september hebben Hans en Willem contact gezocht met Alexander met de vraag of hij nog interesse had. Donderdag 31 januari 2019 sluit Bakkerij Van Rooij de deuren. Alexander en Karin gaan het pand van binnen en buiten restylen en hebben half februari de opening gepland. De winkel aan de Markt blijft geopend. De kinderen van Hans van Rooij, Rob en Inge, gaan aan de slag bij de bakkerij van Bekkers in Veghel.

Lees meer...

Van Heertum zakt een paar plaatsen in klassement

Dag4algfotobronrallymaniacsMoquegua/Tacna (Peru) – Gisteren donderdag 10 januari stond de vierde etappe op het programma van Arequipa naar Moquegua/Tacna, het eerste deel van de marathonetappe. De deelnemers moesten het in het bivak doen zonder hulp van hun serviceteams. Daarbij hebben de motoren gisteren 352 km proef met een totaal afstand van 511 km afgelegd. De auto's en trucks hadden een proef van 352 km maar moeten een totale lengte van 664 km afleggen. Sjors van Heertum mocht om 13.35 uur starten en kwam gisterenavond na een lange proef om 20.17 uur in gezelschap van vijf andere Nederlandse motorrijders aan de finish in het bivak van Moquegua/Tacna. Van Heertum is daarmee een paar plaatsen gezakt in het algemeen klassement naar de 58e plaats met een achterstand van in totaal +5 uur 15 minuten en 48 seconden en heeft een straftijd van +15 minuten gekregen. Foto: dag 4

Lees meer...

Welzijn De Meierij zoekt vrijwilligers voor nieuw project Taal voor Thuis

WelzijndeMeierijalgemeen2017rechtSchijndel - Taal voor Thuis zoekt vrijwilligers voor haar project. Voordat je start als vrijwilliger is er een training van 2 bijeenkomsten die wordt verzorgd door de stichting Taal voor Thuis. Welzijn De Meierij zal je ondersteunen tijdens de uitvoering van het project. Je werkt per locatie samen met 2 andere vrijwilligers. Meer informatie of jezelf aanmelden? Cherdine van Zutphen, 073-5441400 of De bijeenkomsten zijn iedere twee weken op een ochtend van 8.45-10.30u en starten vanaf februari. 

Lees meer...

Laatste weken om sporters te nomineren gaan in

sport awards MeierijstadSchijndel -De Sportraad Meierijstad en de gemeente organiseren op maandag 29 april de eerste Sport Awards Meierijstad; één groot sportfeest voor en door sporters. Er zijn al tientallen nominaties en aanmeldingen binnengekomen via de website www.sportawardsmeierijstad.nl. Inmiddels zijn de laatste weken ingegaan en is dit de laatste kans om de sporters en sportploegen uit Meierijstad te nomineren en de kampioenen aan te melden. Tot en met 30 januari kan iedereen in Meierijstad zijn sportkampioen aanmelden.

Lees meer...

Plantweekenden Voedselbos Schijndel

voedselbos1Schijndel - De eerste plantweekenden voor Schijndel staan in de agenda. Begonnen wordt met drie weekenden op 12 en 13 januari locatie Hardekamp, 26 en 27 januari locatie Hardekamp en op 9 en 10 februari locatie Boschweg/Hardekamp. Er wordt geplant op zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Het gaat altijd door tenzij het vriest. Als dat het geval is en het weer het toelaat schuift het planten een week door.

Lees meer...

Meierijstad wil huisvesting arbeidsmigranten mogelijk gaan maken

ArbeidsmigrantenbronabuMeierijstad - Er is een toenemende vraag naar arbeidsmigranten. Dit vraagt om voldoende en kwalitatieve huisvesting. Bedrijven vragen aan de gemeente Meierijstad randvoorwaarden te creëren om huisvesting mogelijk te maken. Daarnaast besteden media aandacht aan het vraagstuk, waarbij zowel positieve (oplossing arbeidstekort) als negatieve (overlast) aspecten aandacht krijgen. Dit vraagt om een integrale aanpak. Het college van B&W informeert middels een raadsinformatiebrief de gemeenteraad dat zij gestart is met een projectgroep die als taak heeft om te komen tot een oplossing van het vraagstuk huisvesting arbeidsmigranten. De aangereikte actuele informatie staat op de agenda van de eerstvolgende beeldvormende avond. Foto: Arbeidsmigranten, bron Abu

Lees meer...

Easypos

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

Neutraal keuren

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

Winkelreus

Klik > website

Klik > Website

Voetselect

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

Steengoed

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

Korsten tweewielers

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

Van Wanrooij

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

Lekker opstaan

Klik > website

Klik > Website

Rabobank

Klik > website

Klik > Website

Flip van Dijk

Klik > website

Klik > Website

Bij Jet

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2019  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal