foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

banner tvschijndel sok

Koninklijke onderscheiding voor F.A.J. (Frank) Mulkens

lintjefrankSchijndel - Vanavond, dinsdag 23 oktober, heeft burgemeester Kees van Rooij een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer F.A.J. (Frank) Mulkens (1955) uit Wijbosch . Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Er is veel waardering voor de vele vrijwillige werkzaamheden die de heer Mulkens al sinds jaren verricht. De uitreiking vond plaats in dorpscentrum De Schakel, Eerdsebaan 1, 5482 DA Wijbosch. U vindt hieronder een overzicht van de verdiensten op grond waarvan hij de koninklijke onderscheiding heeft mogen ontvangen.

Lees meer...

Mantelzorgers Meierijstad worden in de watten gelegd

Uitnodingingmantelzorgersindewatten2018meierijstad01Meierijstad – De gemeente Meierijstad organiseert in samenwerking met ONS welzijn en Welzijn De Meierij op zaterdagmiddag 10 november 2018 op drie locaties in Meierijstad een 'verwenmoment' voor mantelzorgers. Omdat ze het verdienen, zo vinden de gezamenlijke organisaties. U kunt genieten van een heerlijke high tea, er is muziek, entertainment en voldoende gelegenheid om met elkaar te praten. U kunt zich nog tot 2 november aanstaande aanmelden voor de mantelzorg verwenmiddag via de website meierijstad.nl/mantelzorg.

Lees meer...

Nota grondbeleid gaat maatwerk bieden

Meierijstadbanieren2Meierijstad - In de vergadering van de commissie Ruimte, Economie en Bedrijfsvoering van 13 september jl. is de Nota grondbeleid behandeld. In deze vergadering is toegezegd om meer inzicht te geven in het proces en de planning van de uitwerking van de Nota grondbeleid. Het college van B&W heeft inmiddels de raad hierover geïnformeerd. Het grondbeleid is een middel om doelstellingen en ambities van andere beleidsterreinen te realiseren. In de Nota grondbeleid is gekozen voor situationeel grondbeleid: dit houdt in dat de gemeente per ruimtelijke ontwikkeling bepaalt welke vorm van grondbeleid het meest geschikt is, actief grondbeleid of faciliterend of een mengvorm.

Lees meer...

Toetreding Brabant Water tot Doelmatig Waterbeheer De Meierij

DeltaplanruimtelijkeadoptieMeierijstad - Het rijk, het IPO, de VNG, de Unie van waterschappen (UvW) en de Vewin zijn op 24 mei 2011 het bestuursakkoord Water overeengekomen. Uitgangspunt van het bestuursakkoord is het beschermen van Nederland tegen overstromingen, een goede waterkwaliteit en de beschikbaarheid van voldoende zoetwater. Gemeenten en waterschappen in regio’s werken samen aan verdergaande samenwerking in het waterbeheer. In de werkeenheid Doelmatig Waterbeheer De Meierij (DWDM) participeren de gemeenten Boxtel, Best, Haaren, Heusden, Meierijstad, Oisterwijk, Oirschot, 's-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel, Vught en de waterschappen De Dommel en Aa en Maas. Kaart: uitsnede kaart Nederland Deltaplan ruimtelijke adoptie, nr. 18 is DWDM.

Lees meer...

Rollerclub Alico presenteert jubileumshow 'Gold!'

alicogoldSchijndel - Vanwege haar vijftigjarig bestaan van Rollerclub Alico presenteert de cast van ongeveer vijftig leden de eindejaarsshow 'Gold!'. Alle rolschaatsers nemen u op 3 en 4 november mee in een wervelende rolschaatsshow naar onder andere Golden Fantasy waarbij de Unicorns en zeemeerminnen hun entree gaan maken. Daarnaast worden in de Golden Oldies oude nummers met warme herinneringen in een nieuw jasje gestoken. Laat u verder verrassen met een show vol met nieuwe choreografieën binnen de thema's Golden Stories en Hollands Goud uitgevoerd door leden van jong tot oud met unieke handgemaakte kostuums. Alle vrijwilligers zetten een  prachtige showverlichting en goede sound neer, met op de achtergrond het enorme grote showdoek. Op het moment dat de redactie de info ontving waren er nog kaartjes beschikbaar.

Lees meer...

Op ontdekkingsreis door muziekland voor kids

muzieklandvoorkidsphoenixMeierijstad / Schijndel – Phoenix Cultuur start vanaf maandag 12 november met de nieuwe muziekcursus 'Start the Music!'. Kinderen van 6 tot en met 9 jaar gaan in 23 lessen samen met muzikant en docent Peter Spierings op reis door muziekland en maken kennis met muziek in al zijn vormen. De nieuwe muziekcursus ‘Start the Music!’ is een vervolg op de eerdere DoReMi lessen. De cursus vormt een goede muzikale basis voor kinderen van 6 t/m 9 jaar en focust nog meer op de kennismaking met diverse muziekinstrumenten. In 23 lessen maken kinderen in groepsverband een ware ontdekkingsreis door muziekland.

Lees meer...

Landelijke première levensverhaal manager Elvis

DekolonelmanagerelvisMeierijstad - Deze landelijke première van de voorstelling ‘De Kolonel’ vindt plaats in Theater De Blauwe Kei in Veghel. Volgende week woensdag 31 oktober geeft deze muziektheaterdocu een inkijk in het bizarre levensverhaal van de Nederlandse Dries van Kuijk. Voor het eerst dus in het theater te zien. Van Kuijk, ook wel bekend als Colonel Tom Parker, was de manager van Elvis Presley. De voorstelling begint om 20.15 uur en is te zien in de Grote Zaal van De Blauwe Kei.

Lees meer...

Straatpraat over woonomgeving in wijk Hoevenbraak/Hulzebraak

StraatpraathoevenbraakhulzebraakMeierijstad / Schijndel - Straatpraat komt (ook) naar Schijndel. Diverse partijen, zoals buurtadviseur Henk de Laat van de gemeente Meierijstad, Welzijn De Meierij, Woonmeij, het Sociaal Wijkteam, BIN Meierijstad, Vivent, de wijkagenten en buurtbemiddeling gaan gezamenlijk de wijk in met de vraag "wat leeft er in de wijk?". Op woensdag 24 oktober staat dit team in de wijk Hoevenbraak/Hulzebraak. Vragen als wie zijn jouw buren, wil je iets doen in jouw buurt, tevreden over jouw woonomgeving komen aan de orde. Praat mee over jouw straat en buurt en kom morgen naar de buurttent. Alleen bij heel slecht weer gaat de straatpraat niet door. Andere wijken kunnen zich hiervoor ook melden.

Lees meer...

Documentaire “Stroomopwaarts Meierijstad” bij Woonservice Zuid

Welzijn de Meierij 2015Schijndel - Op maandag 29 oktober draait Woonservice Zuid de film “stroomopwaarts Meierijstad”, geproduceerd voor de heemkundekringen in Schijndel, St. Oedenrode, Veghel en Erp. Voor de film is de historische figuur van Dominee Hanewinckel naar Meierijstad gekomen om te zien en te verhalen wat er in de huidige dorpen in Meierijstad ten opzichte van zijn tochten in de 18e eeuw is veranderd. Dit laat een mooi tijdsbeeld zien van het leven van toen en nu in Meierijstad. De film is geproduceerd door Henk Helsdingen. De ochtend is van 10.00 tot 12.00. Deze ochtend is gratis toegankelijk, alleen de consumpties zijn voor eigen rekening. Om te weten hoeveel personen er komen, graag opgeven vóór donderdag 25 oktober bij Ploni vd Eerden. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 06-15303790.

Lees meer...

Dik verdiende overwinning voor Avanti’31

avanti4Schijndel - Avanti’31 heeft de thuiswedstrijd tegen FC Schadewijk winnend afgesloten. Na een 2 – 0 ruststand stond er na 90 minuten een 2 – 1 eindstand op het scorebord. Het team van Henry van Wanrooij kwam vliegend uit de startblokken. Al na 2 minuten scoorde Geert van Heeswijk met een prachtig afstandsschot de 1 – 0. Aan dit doelpunt ging een hele mooie aanval over een aantal schijven aan vooraf. Avanti’31 bleef het initiatief houden en verscheen een paar keer gevaarlijk voor keeper Martin Roelofs. Het mag een wonder heten dat na 25 minuten nog steeds de 1 – 0 stand op het scorebord stond.

Lees meer...

Open inloop podiumaccommodatie 't Spectrum

openingpodiumaccomodatie1Schijndel - Na 25 jaar debat en een jaar van bouwen is het dan eindelijk zover. De podiumaccommodatie voor Schijndel is voltooid. Iedereen wordt van harte uitgenodigd een kijkje te nemen op zaterdag 27 oktober aanstaande in 't Spectrum Steeg 9 in Schijndel. Van 10.00 tot 14.00 worden alle deuren open gezet om u persoonlijk rond te leiden en vragen te beantwoorden. Aanmelden is niet nodig en onder het genot van een kopje koffie laten betrokkenen met trots het eindresultaat zien.

Lees meer...

Deelname aan Omgevingsdienst Brabant Noord levert kostenstijging op

ODBNlogoMeierijstad - Zowel de ontwerp herziene begroting 2018 als de ontwerpbegroting 2019 omvat een forse kostenstijging voor de deelnemers van de Omgevingsdienst Noord-Brabant (ODBN). Dit hangt samen met maatregelen met een prijseffect (het hanteren van kostendekkende uurtarieven), maatregelen met een volume-effect (d.w.z. actualisatie van werkprogramma's en het doorberekenen van uren ondersteuning primair proces) en het Meerjarig Ontwikkelplan (MJOP). De ODBN heeft het adviesbureau BMC een review laten uitvoeren naar de financiële en organisatorische oorzaken van het tekort in 2017. Het onderzoek van BMC haalt een aantal oorzaken naar boven, die deels geworteld zijn in het verleden.

Lees meer...

Brandweer opgeroepen voor gaslek Lijsterbeslaan

gaslek1Schijndel - Maandagmorgen 22 oktober werd om 8:11 uur de brandweer van Schijndel en om 8:18 uur de brandweer van Sint-Oedenrode opgeroepen vanwege een gaslek aan de Lijsterbeslaan. Een bedrijf was in opdracht van Brabant Water de waterleidingen aan het vervangen en ging deze morgen in de fout. Ze hadden een gasleiding geraakt met een graafmachine. Dit gebeurde vrijdagmorgen ook al in dezelfde straat. De brandweer heeft metingen verricht en de politie had de straat afgesloten. Enexis gaat de gasleiding repareren.

Lees meer...

Schijndel wint overtuigend van Ulysses

schijndeldewit6Schijndel - Opnieuw een opponent voor Schijndel/DE WIT waar nog niet eerder in de geschiedenis van de club tegen werd gevoetbald: Ulysses uit 1946, afkomstig uit het stadje Megen. Al snel na de aftrap bleek Schijndel/DE WIT een veldoverwicht te creëren. Kleine kansen waren er voor Kai de Visser, maar zijn doelpogingen misten nog de juiste richting. Hetzelfde gold voor Marc Onwezen die twee keer een snelle uitbraak niet met succes kon afronden. En zo duurde het tot de 29e minuut dat Brent Blummel het verzet van Ulysses wist te doorbreken en de score opende. Vervolgens werd de wedstrijd binnen 15 minuten beslist. Kai de Visser scoorde in de 37e minuut met een ‘bekeken schot’ de 2-0 vanaf de rand van het 16-meter gebied, maar het mooiste doelpunt van deze middag kwam op naam van Brent Blummel. Een prachtig schot met zijn ‘mindere linkerbeen’ belandde onhoudbaar voor de keeper in de kruising: 3-0. Hiermee leek de wedstrijd nog voor de pauze ‘gespeeld’. Eindstand werd 5-0.

Lees meer...

Parkeernormen voor Meierijstad

parkeernormenmeierijstadMeierijstad - De voorbereidingsprocedure voor concept beleidsregel ‘Nota Parkeernormen Meierijstad 2018’ en het ontwerpbestemmingsplan 'paraplubestemmingsplan parkeren' Meierijstad. Wettelijk gezien zijn de stedenbouwkundige bepalingen van de Bouwverordening op 1 juli 2018 vervallen, waaronder de parkeernormen. Deze kunnen bij omgevingsvergunningen alleen nog getoetst worden als er een regeling opgenomen is in het bestemmingsplan. De maatstaf vindt plaats via een beleidsregel waarnaar in het bestemmingsplan verwezen wordt. Om te kunnen toetsen aan parkeernormen en om een uniforme regeling voor Meierijstad te hanteren is de 'Nota Parkeernormen Meierijstad 2018' opgesteld, die gaat fungeren als beleidsregel voor parkeren.

Lees meer...

Zwemvierdaagse afgesloten met jubileumfeest

4daagseSchijndel – Afgelopen vrijdag was de laatste dag van de 44ste zwemvierdaagse. De welverdiende medailles werden uitgereikt na het zwemmen van vele baantjes deze week. Na afloop was er muziek en veel plezier. De organisatie had een munt verstopt en degene die de munt vond won twee vrijkaartjes voor het discozwemmen. Diezelfde avond werd het 60-jarig bestaan van Neptunus '58 gevierd in de horecagelegenheid van Fitland. Ronnie van Berlo werd gekroond tot vrijwilliger van het jaar. In het kader van het 60-jarig bestaan ziet u onder ‘lees meer’ een aantal foto's uit de oude doos. Plus het jongste lid van de zwemvereniging. In de video vindt u een verslag van de laatste dag van de Vierdaagse en beelden van de diverse activiteiten die Neptunus ’58 aanbiedt.

Lees meer...

Sinterklaasactiviteiten in Schijndel

sinterklaas2018Schijndel – Stichting Sinterklaas Schijndel zorgt dit jaar voor een ‘wonderlijke’ sinterklaastijd. De goedheiligman zal op 18 november worden ingehaald. Er zijn drie aankomstmomenten: op de Molenstraat rond half twee, op de Markt om half drie en op de Boschweg rond half vier. Een dag later, vanaf 19 november, is de serie ‘Sinterklaas en de Wonderlijke Ring’ te volgen op de website van de stichting. Op zaterdag 24 en zondag 25 november zijn de Sinterklaasfeesten in het Elde College. Dit jaar is er wederom een scholenpakket dat, naast alle basisscholen in Schijndel, ook op verschillende scholen in Meierijstad wordt gebruikt en ook PLUS Eijkemans heeft opnieuw een spaar-actie in petto: het ‘Sint en Piet domino’.

Lees meer...

Carnavalspagina: aanmelden voor Kinderliekusfist

kinderliekusfist1Schijndel - Beste jongens en meisjes, papa’s en mama’s en andere geïnteresseerden. Het Kinderliekusfist 2019 komt er weer aan. Komend jaar zal het festijn op 3 februari 2019 plaats vinden. Nadat ze vorig jaar een geslaagde jubileumeditie hebben gehad, gaan ze dit jaar voor een kinderliekusfist in een geheel nieuw jasje. Meer informatie op onze speciale carnavalspagina.

Komende jaren voortzetting reclamebelastingen Meierijstad

gemeente Meierijstad 2017Meierijstad - Meierijstad kent nu nog drie (verschillende) verordeningen reclamebelastingen afkomstig van de voormalige fusiegemeenten. Zo de gemeenteraad van Meierijstad deze belastingverordeningen reclamebelasting niet voor 31 december 2018 opnieuw vaststelt (eigenlijk bekrachtigt) verlopen met ingang van 1 januari 2019 deze belastingverordeningen van rechtswege. Aldus de Wet ARHI (Wet algemene regels herindeling). De opbrengsten van de huidige reclamebelasting komen op basis van destijds door de voormalige gemeenten gemaakte afspraken ten gunste van de stichting centrummanagement Sint-Oedenrode, Citymanagement Schijndel en Citymanagement Veghel.

Lees meer...

Infovond voor leesclubs in Bieb Schijndel

OpzettenleesclubbiebSchijndel - Bibliotheek Schijndel organiseert op woensdagavond 7 november een informatieavond voor het opzetten van leesclubs in de bibliotheek. Houdt u erg van lezen en vindt u het interessant om de boeken te bespreken en te horen hoe anderen deze boeken hebben ervaren? Wilt u dieper op de verhalen ingaan en vindt u het prettig dat samen te doen? Dan kan de bibliotheek u hierbij helpen. Noteer dan deze datum vast in uw agenda. Aanmelden hiervoor is niet nodig.

Lees meer...

Inbreker overlopen aan Julianastraat

Politie rugSchijndel - Gistermiddag, vrijdag 19 oktober rond 15:00 uur, werd een inbreker overlopen op de Julianastraat in Schijndel. Dat laat de politie weten op Twitter. "Hij kwam via de voordeur binnen en vertrok te voet met een gele tas.", aldus de wijkagent. Het signalement van de inbreker: man, blank, kort haar, lange bruine jas, jeans. Heeft u iets gezien of weet u meer? Dan wil de politie graag van u horen, via 0900-8844.

Lees meer...

Drukke 'ochtendspits' bij de PLUS

drukteplus3Schijndel - Een lange rij aan de voordeur van de Plus supermarkt op de vroege zaterdagochtend. Daar begon rond de klok van 07.30 uur de kaartverkoop voor de Sinterklaasfeesten. Op 24 en 25 november zullen deze plaatsvinden in het Elde College. De feesten worden georganiseerd door Stichting Sinterklaas Schijndel. Zoals ieder jaar stonden de eerste 'fans' al een uur voor de kaartverkoop van start ging in de rij. Het wachten werd binnen beloond met een hapje en een drankje. TVSchijndel nam een kijkje, enkele foto's onder 'lees meer'.

Lees meer...

Recreatie en toerisme gezamenlijk op de kaart zetten

RecreatieentoerismemeierijstadMeierijstad - Meierijstad wil de recreatiemogelijkheden versterken, zodat nog meer eigen inwoners en bezoekers ervan kunnen genieten. En de vrijetijdssector in onze provincie is groeiende, dus dit is hèt moment om daarop in te spelen. Daarvoor is nu behoefte om een recreatief-toeristisch beleid te ontwikkelen, dat inspeelt op de kansen in de gemeente Meierijstad. Daarvoor is eerst geïnventariseerd wat er op dat gebied al aanwezig is en waar de kansen voor de toekomst liggen. Ook is er een leefstijlonderzoek uitgevoerd om een beeld van de doelgroepen te krijgen die in onze gemeente recreëren. Daarnaast zijn de sterke en minder sterke punten van de recreatief-toeristische sector en de bedreigingen en kansen aan de hand van trends en ontwikkelingen in beeld gebracht.

Lees meer...

Boschwegse Toneelgroep speelt ‘Te Gek!’

boschwegsetoneelgroep2Schijndel - De Boschwegse Toneelgroep staat ook dit jaar weer op de planken in de kerk. ‘Te Gek!’ speelt zich af in een instelling met nogal vreemde kostgangers: zowel de patiënten als het personeel. ‘Te Gek!’ is geschreven door Cor van Casteren en geregisseerd door Jeanine van den Oetelaar. De muziek bij de liedjes is gecomponeerd door Lea Lomans. Scherpzinnige teksten, verrassende, ontroerende en komische liedjes met mooie muziek en zang en een fantastisch decor: 'Te Gek! heeft alles in zich om de bezoeker te vermaken. Kaarten zijn voor €15,00 te koop bij Tabaktief van Roessel en/of te bestellen op de website van de Boschwegse Toneelgroep. In de video een indruk van de voorbereidingen voorafgaand aan de première op vrijdag 2 november.

Lees meer...

Testcase klimaatrobuust project: afkoppeling riolering

afkoppeling rioleringMeierijstad - In de wijk Kienehoef in Sint-Oedenrode start binnenkort een bijzonder project. De aanpak in Kienehoef is nieuw en daarmee een testcase voor andere wijken in Meierijstad. Een deel van de straten wordt namelijk afgekoppeld van de riolering. Het regenwater in die straten wordt straks via een eigen systeem afgevoerd. Inwoners bepalen in sterke mate hoe hun straat er daarna uit gaat zien. Ze krijgen samen veel verantwoordelijkheid en daarmee is dit project een primeur voor Meierijstad. 8 november is de aftrap in de wijk en begin 2018 worden de ontwerpen gepresenteerd. Afbeelding: een voorbeeld hoe een eigen syteem na afkoppeling eruit kan komen zien, bron blog Rioned

Lees meer...

Nieuwe OV-visie zet in op gedeelde mobiliteit

visieovRegio - In de toekomst bestaat het Brabantse OV niet meer alleen uit (buurt)bussen; ook meerijddiensten, deelauto’s en -fietsen worden onderdeel van het mobiliteitsaanbod. Aldus de nieuwe OV-visie die de provincie in samenspraak met deskundigen en reizigers heeft opgesteld. De nieuwe visie ‘Gedeelde Mobiliteit is Maatwerk’ speelt in op de nieuwe technieken die het mogelijk maken om eenvoudiger, anders en flexibel te reizen. Het delen van voertuigen wordt meer gemeengoed, e-bikes zijn in toenemende mate een alternatief voor vervoer naar werk of school en gebruik van data maakt dat vervoer steeds meer op maat verzorgd kan worden.

Lees meer...

Meierijstad wil voldoende en kwalitatieve huisvesting arbeidsmigranten

gemeente Meierijstad 2017Meierijstad - Er is een toenemende vraag naar arbeidsmigranten. Dit vraagt om voldoende en kwalitatieve huisvesting. Bedrijven vragen aan gemeente randvoorwaarden te creëren om huisvesting mogelijk te maken. Daarnaast besteden media aandacht aan het vraagstuk, waarbij zowel positieve (oplossing arbeidstekort) als negatieve (overlast) aspecten aandacht krijgen. Dit vraagt om een integrale aanpak.

Lees meer...

Grote speelgoedbeurs in De Vink

speelgoedbeurs001Schijndel - Op 25 oktober vindt er in De Vink een grote speelgoedbeurs plaats.  Ook dit jaar organiseert vogelvereniging Schijndel, onder hun nieuwe naam Fenix, weer de grote speelgoedbeurs in Scc De Vink. Het adres is Hoevenbraaksestraat 28 in Schijndel. De vereniging heeft een nieuwe naam, de rest blijft natuurlijk hetzelfde:  een grote zaal vol met speelgoed en kinderkleding voor een aantrekkelijke prijs en voor eenieder ruime keus. De zaal is open voor publiek van 20.00 t/m 21.30 uur.

Lees meer...

Meierijstad deelnemer aan Nationale Duurzame Huizen Route

Duurzamehuizenroutemeierijstad2018Meierijstad - Op zaterdag 3 en 10 november 2018 zijn de opendeurendagen, ook in Meierijstad. Huiseigenaren van duurzame huizen in Meierijstad openen hun deuren en delen hun kennis en ervaringen met geïnteresseerden. De gemeente ondersteunt dit initiatief en moedigt haar inwoners aan om hun woning open te stellen. Heeft u een duurzaam huis, meld u dan aan. De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar huiseigenaren zich het hele jaar door kunnen oriënteren op duurzaam wonen. Inwoners die het leuk vinden om hun kennis en ervaringen op 3 en/of 10 november met anderen te delen kunnen hun huis aanmelden via duurzamehuizenroute.nl/meierijstad. Inmiddels zijn de eerste aanmeldingen binnen, ook binnen Schijndel.

Lees meer...

Vakwereld sport&cultuurtechniek bezoekt o.a. duurzaam sportpark WEC Schijndel

bezoekvakwereldsportparkenMeierijstad - Meierijstad was woensdag 10 oktober gastheer voor sportveldbeheerders, beleidsmedewerkers, adviesbureaus, aannemers van de branchevereniging. Tijdens hun themadag over duurzame sportparken bezochten zij Sportpark De Neul in Sint-Oedenrode en WEC in Schijndel. Hier bekeken zij een aantal interessante innovatieve toepassingen zoals de toepassing van de nieuwste generatie LED-verlichting, gebruik van een duurzaam type kunstgrasvezel, specifieke inzaaitechnieken en adequaat onderhoud die ervoor zorgen dat er geen chemische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt hoeven te worden en een waterbergingssysteem om overtollig water snel af te voeren.

Lees meer...

Laverhof begint Anna Hospice in Wijbosch

St. Barbara Laverhof 2014Schijndel - Wie stervende is, heeft niet altijd een plek om waardig zijn laatste dagen te beleven. Voor hen heeft Laverhof de zachte zorg voor stervenden, ofwel terminale palliatieve zorg. Op dit moment zijn er kamers op de revalidatie-afdelingen van zowel Cunera De Bongerd in Heeswijk-Dinther als het Schijndelse Mgr. Bekkershuis voor hen ingericht. Vanaf januari 2019 begint Laverhof met het zelfstandige Anna Hospice in Wijbosch. De wens een hospice te beginnen leefde al langer bij Laverhof. Een dergelijke voorziening is er in de directe omgeving immers niet, terwijl veel mensen er wel de voorkeur aan geven. Uit onderzoek bleek dat Schijndel midden in die witte vlek ligt. En toevallig deed zich een unieke kans voor. De Zusters van Liefde verlieten onlangs Annahof, naast verpleeghuis St. Barbara.

Lees meer...

Nieuwe dansproeverijen voor de jeugd in ’t Spectrum

dansphoenixcultuurSchijndel - Op woensdag 14 november start Phoenix Cultuur met nieuwe dansproeverijen in Schijndel. Kinderen vanaf 7 jaar maken tijdens deze korte danscursussen kennis met verschillende dansvormen zoals djembé & beweging en moderne dans. De proeverijen worden verzorgd door Yvonne den Dekker, gepassioneerd dansdocente met jarenlange ervaring als docente en choreografe in klassieke en moderne dans. De drie proeverijen zijn bij uitstek geschikt om op jonge leeftijd kennis te maken met dans. Het zijn laagdrempelige cursussen van vijf lessen, waarbij plezier maken voorop staat. Daarnaast vormen de korte cursussen een mooie aanvulling op het cursusaanbod klassieke dans in Schijndel. Voor meer informatie en aanmelden ziet u onder 'lees meer'.

Lees meer...

Allemaal aan de ton

regenton1Schijndel - Ons klimaat verandert en dat is te merken. Steeds vaker hebben we te maken met enorme hoosbuien, hitte of een lange periode van droogte. Heftige buien veroorzaken vaak overlast: straten of kelders kunnen bijvoorbeeld onder water lopen. Maar je kunt ook zelf helpen om wateroverlast te voorkomen en verdroging tegen te gaan. Hoe dan? Door mee te doen aan de regentonactie van 17 oktober tot en met 17 november (aantal gelimiteerd). "Gemeente Meierijstad neemt samen de waterschappen maatregelen om de openbare ruimte klimaatbestendig te maken. We kunnen echter niet alleen voor alle aanpassingen zorgen: we hebben de hulp van onze inwoners hard nodig."

Lees meer...

Bordje ' geregistreerd museum' verdwenen

Heesterhuis bordjeSchijndel -  Het bordje 'Geregistreerd Museum' dat naast de voordeur van Museum Jan Heestershuis aan de Pompstraat 17 in Schijndel hing, is verdwenen. Elk spoor ervan ontbreekt. De medewerkers tasten in het duister over de precieze toedracht, maar vermoeden dat het tussen zondag 14 oktober en dinsdag 12.00 uur is gebeurd. Op zondag is de voordeur als toegang gebruikt en is het niet opgevallen dat het bordje weg was. Dinsdag om 12.30 uur was is geconstateerd dat het er niet meer hing. Het originele achterplaatje is nog wel aanwezig. Het bordje hing stevig vast aan het achterplaatje en was niet zomaar te verwijderen, er moet moeite voor gedaan zijn. De conservator van het Jan Heestershuis, Marike de Kroon, geeft aan dat ze het uiteraard erg vervelend vindt en hoopt dat het bordje snel terecht is.

Lees meer...

Onderzoek onder inwoners Meierijstad

Meierijstadbeweegt2018hahbladMeierijstad - De gemeente wil graag weten hoe inwoners over bepaalde onderwerpen denken. Daarom doet zij regelmatig onderzoek. Dit onderzoek bestaat uit een schriftelijke vragenlijst. Vanaf 10 oktober ontvangen zo'n 4.000 huishoudens in Meierijstad deze vragenlijst die als titel 'Omzien naar elkaar' heeft gekregen. De adressen zijn geselecteerd via een steekproef. In deze vragenlijst worden vragen gesteld over uw gezondheid, of u voldoende contacten heeft met anderen en of u wel eens vrijwilligerswerk doet. En of u bijvoorbeeld hulp krijgt of zelf hulp geeft aan anderen. De gemeente heeft onderzoeksbureau Dimensus uit Breda gevraagd het onderzoek uit te voeren. De resultaten van de vragenlijsten zijn anoniem en worden vertrouwelijk behandeld.

Lees meer...

Reparatie bij werkplaats de SOK

stoel werkplaatsSchijndel - Soms komen er reparatievragen binnen bij de werkplaatsen van Welzijn de Meierij. Zoals bij deze stoel die wordt gerepareerd bij de metaalwerkplaats. Vrijwilligers voeren bij werkplaats de SOK diverse werkzaamheden uit voor instellingen zoals maatschappelijke organisaties, zorgverenigingen, sportverenigingen en vrijwilligersorganisatie. Bent u nieuwsgierig naar wat zij in hun werkplaatsen doen? Kom dan op dinsdag 23 oktober een kijkje nemen tussen 16:00 uur en 19:30 uur. Locatie is Welzijn De Meierij, Steeg 9f.

Lees meer...

Straatpraat in Schijndel

logo welzijn meierijSchijndel - Straatpraat komt naar Schijndel. Diverse partijen zoals Welzijn De Meierij, gemeente Meierijstad, Woonmeij, het Sociaal Wijkteam, BIN Meierijstad, Vivent, de wijkagenten en buurtbemiddeling gaan gezamenlijk de wijk in met de vraag “wat leeft er in de wijk?”. Op woensdag 24 oktober staan zij in de wijk Hoevenbraak/Hulzebraak. Om precies te zijn, staat de buurttent op de hoek van de Wilheminalaan, Zandkantsestraat en Uranus. Bewoners van de wijken Hoevenbraak en Hulzebraak kunnen tussen 18:00 uur en 19:30 uur langskomen voor een praatje en een bakje koffie/thee. Wilt u straatpraat ook in uw wijk organiseren of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Caroline Geenen, Welzijn De Meierij. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 073-5441400. Bij heel slecht weer gaat straatpraat niet door.

Lees meer...

Eropuit-bus Schijndel gaat naar Graanpletterij de Halm

logo welzijn meierijSchijndel - Op dinsdag 23 oktober gaat de Eropuit-bus naar graanpletterij de Halm in Heeswijk-Dinther. Hier krijg je een rondleiding door de graanpletterij. Kosten € 12,50 p.p. inclusief 2 keer koffie/thee, een rondleiding en een zakje muesli voor mee naar huis. Het vertrek vanuit Schijndel is vanaf 10:30 uur en u bent uiterlijk 15:00 uur weer thuis. Aanmelden kan tot maandag 22 oktober 10:00 uur via telefoonnummer 073-5441400

Lees meer...

College akkoord met nieuwbouw op plaats voormalig autobedrijf

HopbelstaetelocatiefassbenderMeierijstad / Schijndel - In 2016 heeft het college van de voormalige gemeente Schijndel principemedewerking verleend aan de herontwikkeling van de locatie van het voormalig autobedrijf Fassbender aan de Hoofdstraat 51 en 53 in Schijndel met woningbouw, onder nadere voorwaarden. Door de initiatiefnemer is een schetsplan gemaakt en was er diverse malen overleg met de commissie Welstand en omwonenden. Het definitieve schetsplan bestaat uit 11 patiowoningen aan een hofje en 5 appartementen aan Hoofdstraat. Alle gemaakte opmerkingen zijn meegenomen. Impressie, bron HopbelStaete

Lees meer...

Nieuwe vrachtwagen met kraan valt duurder uit

gemeente Meierijstad 2017Meierijstad - In de lijst van vervangingsinvesteringen 2018 is een krediet opgenomen van € 225.000 voor vervanging van de vrachtwagen BV-VZ-32 inclusief vervanging van de kraan. Dit krediet is beschikbaar gesteld bij de vaststelling van de begroting 2019. Vooruitlopend op de afhandeling van de aanbesteding vrachtwagen is van dit krediet de vervanging van de kraan op de huidige vrachtwagen geboekt. Resteert op dit krediet een bedrag van € 179.000,-. Inmiddels is de aanbesteding van de vrachtwagen doorlopen en bedraagt het benodigd bedrag voor de vervanging van de vrachtwagen inclusief inruil huidige vrachtwagen €  209.000,-. Dit betekent dat een ophoging van het investeringskrediet nodig is van € 30.000,- vanaf het jaar 2019 (jaar waarin vrachtwagen geleverd wordt). Het college van B&W heeft besloten tot het ophogen van het krediet.

Lees meer...

Copyright 2018  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal