foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

banner tvschijndel sok

Gebiedssessies beheer openbare ruimte

Meierijstad banierenMeierijstad - In 2019 gaat de gemeente in alle kernen met inwoners aan de slag om het toekomstig beheer en onderhoud van de openbare ruimte in hun eigen kern vast te stellen. Dat moet resulteren in Integrale gebiedsbeheerplannen (IGB’s). Daarin komt te staan welke extra accenten in een gebied gelegd worden; bijvoorbeeld voor groenonderhoud, maaien van oevers, kolkenreiniging, zwerfafval, onkruidverwijdering, verhardingen wegen, onderhoud van straatmeubilair en speelvoorzieningen. Na de jaarwisseling start de gemeente met gebiedssessies in alle kernen. Het is de bedoeling dat in de jaren erna het beheer en onderhoud periodiek onderwerp van gesprek tussen gemeente en inwoners/organisaties blijft.

Lees meer...

Wie wil bewoners van het zorgcentrum in Wijbosch steunen?

WelzijndeMeierijsteunpuntvrijwilligerswerkSchijndel - Het Steunpunt Vrijwilligerswerk, ondergebracht bij Welzijn de Meierij, bemiddelt en ondersteunt mensen die op een of andere manier iets willen doen voor anderen. Dat kan van alles zijn, van bestuurlijke taken tot gaan wandelen met mensen die te vereenzamen, van vogelnestjes bijhouden tot koken voor mensen met een beperking. Deze keer vragen zij speciaal vrijwilligers voor een zorgcentrum. Mensen in een zorgcentrum zitten het grootste deel van hun tijd in hun kamer. Daarom organiseert het zorgcentrum activiteiten voor zijn bewoners. Daar hebben ze speciale begeleiders voor. Maar die zijn niet in staat om alle bewoners de volle aandacht te geven die ze nodig hebben of graag zouden willen. Daarom zou het zorgcentrum het fijn vinden om ondersteuning te krijgen van vrijwilligers die èn wat praktische zaken èn een stuk directe persoonlijke begeleiding kunnen verzorgen.

Lees meer...

Dries van der Heijden valt in de prijzen

driesvanderheijdenAmsterdam - Dries van der Heijden uit Schijndel stond afgelopen zaterdag 8 december in de Grande Finale van het Ouderen Songfestival 2018. Hét festival voor zangtalenten van 55 en ouder, dat met de grote finale feestelijk werd afgesloten in het DeLaMar Theater te Amsterdam. Van der Heijden, in Brabant en omstreken bekend als Typisch Dries, ging de strijd aan met vijftien mede-finalisten, alle live begeleid door het Ouderen Songfestival Orkest onder leiding van Kees van Zantwijk. De Schijndelse zanger Dries van der Heijden won zaterdag tijdens de finale van het Ouderen Songfestival 2018 de derde vakjuryprijs. Daarnaast wist Van der Heijden (56) de Hans Martinussel Amsterdamsprijs (publieksprijs) in de wacht te slepen. Een belangrijke prijs volgens de zanger. Dries van der Heijden bracht met zijn vertolking van het nummer Ghetsemane uit de musical Jesus Christ Superstar veel ontroering in de zaal.

Lees meer...

Winterwandeling door de Prekers

winterwandelingSchijndel - Op zondag 16 december organiseert NMC Schijndel haar jaarlijkse winterwandeling door de Prekers. Ook in de wintertijd valt er te genieten van de mooie natuur in de Prekers. Het is een uniek natuurgebied in het Wijboschbroek dat ligt achter Schaapskooi Schijndel. De Prekers is bekend om zijn prachtige voorjaarsbloemen, zeldzame planten, mooie populierenweides en waterlopen in een afwisselend landschap. De wandeling start om 10 uur bij Schaapskooi Schijndel aan Martemanshurk 12 en eindigt om 12 uur. Wandelschoenen zijn aanbevolen. Deelname is gratis.

Lees meer...

Schijndel/DE WIT en Avanti’31 houden elkaar in evenwicht

wedstrijdrksvSchijndelDe Wit1Schijndel - De derby tussen Avanti’31 en Schijndel heeft geen winnaar opgeleverd. Na afloop waren de meeste bezoekers eensgezind. De 1-1, werd gezien als een terechte uitslag van een spannende wedstrijd, waarbij tot de laatste minuut een van de partijen de volle winst had kunnen pakken. Nadat de rookwolken van het vele vuurwerk waren opgetrokken kon iets na 14.00 uur afgetrapt worden voor de derde wedstrijd tussen Schijndel/DE WIT en Avanti’31 in dit kalenderjaar. Beide eerdere wedstrijden wist Avanti’31 als winnaar over de streep te trekken. In de aanloop naar deze wedstrijd wist zowel Schijndel/DE WIT als Avanti’31 de midweekse bekerwedstrijd te winnen. Daarmee herstelde Avanti’31 zich van twee achtereenvolgende competitienederlagen en Schijndel/DE WIT wist hiermee de opgaande lijn vast te houden.

Lees meer...

Winterpark met noColour in het Wintercafé

nocoulourSchijndel - Zondag 8 december waren er gratis schaatslessen van Geert & Maartje voor kinderen t/m 10 jaar. Er waren 2 lesblokken van 9:00 tot 9:45 en van 10:00 tot 10:45 uur. De schaatsbaan was daarna tot 22:00 weer de hele dag open voor iedereen. Ondanks dat de weersomstandigheden niet echt mee werkte blijft het toch mooi om te zien hoe men hun rondjes kon draaien op de schaats. 's-avonds trad de jeugdband NoColour op in het Wintercafé. Met een mix van lekkere rock en stevige pop speelde de band een goed staaltje muziek weg. Vanaf 16:00 barstte het feest los met ondersteuning van de DJ. Het was weer gezellig druk. TVSchijndel nam ook een kijkje. Meer foto's ziet u in ons fotoboek.

Lees meer...

Wereldlichtjesdag in Sint-Servatiuskerk

wereldlichtjesdag5Schijndel - Elk jaar, op de tweede zondag van december, is het Wereldlichtjesdag. Samen staan velen stil bij alle kinderen, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Op deze manier wordt een lichtpuntje geboden in donkere dagen. Dit jaar wilde de organisatie van Winterpark Schijndel voor het tweede jaar op deze dag kaarsjes ontsteken in Schijndel. Het werd een bijzondere viering in de St. Servatiuskerk op de Markt te Schijndel. Voor elk overleden kind werd een kaarsje aangestoken en iedereen kreeg een ster waarop men een boodschap of wens kon plaatsen. Deze sterren blijven de hele kersttijd in de kerk hangen. Na de dienst werd er nog nagepraat en konden de kaarsjes mee naar huis worden genomen om ze daar verder te laten branden. Meer foto's ziet u in ons fotoboek.

Lees meer...

Kerstmarkt bij de schaapskooi

kerstmarkt schaapskooi3Schijndel - Vanwege het slechte weer op zondag 9 december waren de kraampjes verplaatst naar de grote kooi. Daar was het lekker warm binnen en hierdoor werd het een intieme gezellige kerstmarkt. Diverse activiteiten werden uitgevoerd. Zo zagen bezoekers hoe bier gemaakt werd en hoe er brood gebakken werd in een echte steenoven. Het zomerterras was voor deze gelegenheid helemaal overdekt met partytenten. Kinderen konden zich uitleven door te kleuren en knutselen. Ondanks het slechte weer viel er aan belangstelling niets te klagen en werden er toch verschillende artikelen verkocht. TVSchijndel was ook een kijkje gaan nemen maar miste wel een kerstboom op de markt. Meer foto's kunt u bekijken in ons fotoboek.

Lees meer...

Supercross Schijndel wederom succesvol

motorcross4Schijndel - De Supercross Schijndel is een jaarlijks terugkerend indoor motorcross evenement wat wordt georganiseerd door Motorsportvereniging MSV Schijndel. Dit jaar vond dit motorspektakel weekend plaats, 8 en 9 december in manege de Molenheide. Het Schijndelse evenement bestaat al ruim 30 jaar en heeft daarmee naar eigen zeggen een status van internationale klasse bereikt. TVSchijndel bezocht het evenement op zaterdag 8 december. In de video toffe helmbeelden en een interview met Lotte van Drunen (11) uit Sliedrecht, EK en WK (Australië) deelneemster. Meer foto's ziet u in ons fotoboek.

Lees meer...

Jubilarisavond Brandweer Schijndel

brandweeravond7Schijndel - Op zaterdag 8 december was de jaarlijkse jubilarisavond bij Brandweer Schijndel. Oud leden Wim van Geffen en Hans van Rooy werden gehuldigd omdat ze beide 50 jaar lid van de PV. Ruud van Liempd en Thijs Ilbrink zijn beiden 12,5 jaar bij de brandweer Schijndel. Verder waren er meerdere diploma’s en bevorderingen binnen de post, van 23 personen op dit moment. De burgemeester van Meierijstad ( Kees van Rooij) en clustercommandant van BBN (Michel Zewald) waren beide aanwezig. Enkele foto's onder 'lees meer'.

Foto's: Christian vd Broek

Lees meer...

Officiële aftrap Plus voetbaldagen 2019

plusvoetbal5Schijndel - Je kunt je vanaf nu inschrijven voor de Plus Voetbaldagen 2019. Zaterdag 8 december was de officiële aftrap met Sven Blummel van FC den Bosch. Na de zeer succesvolle Plus Voetbaldagen 2018 hebben ze weer erg veel zin in de editie van 2019. Eerder dan normaal kun je je nu alweer inschrijven voor de Plus Voetbaldagen 2019. Misschien wel een hele leuke cadeautip voor de komende maand: december is immers een feestmaand. Men gaat de komende maanden keihard werken om in 2019 weer een mooie en leerzame voetbalweek aan de deelnemers aan te bieden. De keepersdag van KeeperSCool staat sowieso ook weer op het programma. Maar ze zijn met meer bezig. Houd de (sociale) media in de gaten en volg de ontwikkelingen op de voet. Meer foto's ziet u in ons fotoboek.

Lees meer...

Kapel Sint Servatius in Wijbosch ingezegend

kapelzegen3Schijndel - De inzegening van de kapel Sint Servatius was op zaterdag 8 december om 14.30 uur, de feestdag van de Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Maagd Maria. Na de voltooiing van de appartementen in de voormalige Kerk van Sint Servatius in het Wijbosch, was nu het moment aangebroken om de kapel in te zegenen. De kapel is in de voormalige doopruimte. De vraag werd steeds gesteld, wanneer de kapel open ging. Dat er behoefte aan is om een kaarsje te branden, te bidden of gewoon stil te zijn, moge uit de vraagstelling duidelijk zijn. Pastoor Joe van de parochie Heilige Michaël zegende op deze winderige dag de nieuwe kapel Sint-Servatius in. 2 Oudste inwoners van Wijbosch mochten de 1ste kaars aansteken en de 2de kaars was voor de zussen van Pastoor Verhoeven. Meer foto's ziet u in ons fotoboek.

Lees meer...

Kerst- en wintermarkt bij de Schaapskooi

WinterenkerstmarktschaapskooiSchijndel - Bij de Schaapskooi aan de Martemanshurk in Schijndel wordt morgen, zondag 9 december, weer de jaarlijkse kerst- en wintermarkt georganiseerd. Tijdens deze markt kunnen de kinderen aan verschillende workshops deelnemen in de Hooiberg. Dus laat de kids lekker knutselen terwijl jij leuke handgemaakte kerstcadeaus shopt of geniet van een lekkere glühwein. Ook kan de kerststal bekeken worden. Winterse lekkernijen en drinken en leuke kraampjes. U kunt vanaf 10.00 tot 17.00 uur terecht. De sneeuw zoals op de foto zal er in ieder geval niet liggen.

Lees meer...

Winterpark Schijndel geopend met stuntshow

openingwinterpark7Schijndel - Op vrijdagavond 7 december werd het Winterpark Schijndel feestelijk geopend. Wethouder Harry van Rooijen sprak de aanwezigen toe en er was een stuntshow op de ijsbaan. Een pareltje voor de gemeenschap. Zo omschreef Harry van Rooijen het. Hierna kwamen tientallen mensen het ijs op om lekker te schaatsen en werd in het café lekker geborreld. Tot en met 6 januari kan er volop genoten worden op de Markt in Schijndel. TVSchijndel was bij de gezellige opening aanwezig. In het fotoboek is een uitgebreide fotoserie te vinden. In de video de beelden van deze openingsavond.

Lees meer...

Synchroonzwemshow Neptunus '58

synchroonzwemshowSchijndel - Eens in de anderhalf jaar is er een spectaculaire show van de synchroonzwemsters van Zwem- en waterpolovereniging Neptunus ’58, dit jaar ter ere van het 60-jarige bestaan van de club. Deze show gaat plaatsvinden op zaterdagavond 15 december en zondagmiddag 16 december a.s. in zwembad De Molen Hey te Schijndel. Het thema van de show is “Reclame”. Er worden verschillende uitvoeringen op muziek uit allerlei reclames aan het publiek getoond. Als de muziek klinkt, herkent u dan welke reclame daarbij hoort?

Lees meer...

'Muziek Houdt Fit’ brengt nieuwjaarsconcert

dirigentpeterspieringsSchijndel - ‘Muziek Houdt Fit’ en de Brabantse troubadour Cor Swanenberg geven op zondag 13 januari 2019 een gezamenlijk nieuwjaarsconcert in SCC De Vink. Met een mix van muziek, zang en conference belooft het een verrassend veelzijdig concert te worden. De Schijndelse veteranenharmonie, onder leiding van dirigent Peter Spierings, brengt een gevarieerd programma. Een vrolijk en kleurrijk optreden met stukken van de harmonie, muziek en conference van Cor Swanenberg met zijn accordeonist Henk Verhagen, én van de twee gezelschappen samen. Kortom: een feestelijke opening van het nieuwe jaar.

Lees meer...

Veiligheidswaarschuwing Jumbo Brabantse metworst

jumborecallLandelijk - Jumbo haalt per direct Brabantse metworst met EAN 2324616000000 en EAN 2240010000000 uit de schappen. De Brabantse metworst kan mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie (type Salmonella Goldcoast). Jumbo vraagt klanten om de Jumbo Brabantse metworst met EAN 2324616000000 en THT van 5-1-2019 en de Jumbo Brabantse metworst met EAN 2240010000000 en THT van 3-12-2018 of later niet te consumeren en terug te brengen naar één van haar winkels. Het consumeren van de genoemde producten kan een gevaar vormen voor de gezondheid. Vooral bij zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Meer informatie vindt u onder 'lees meer'.

Lees meer...

Opening Winterpark Schijndel morgen en Wereldlichtjesdag zondag

WinterparkdoordewebcamTVSSchijndel – Er is de laatste tijd in korte tijd hard gebouwd aan het Winterpark in Schijndel. Morgen vrijdagavond 7 december opent wethouder Harrie van Rooijen het Winterpark om 18.30 uur en volgt er een waar spektakel op de ijsbaan. Direct na dit openingsspektakel volgt het openingsfeest met Feest DJ Drace in het Wintercafé en het City Management Discoschaatsen van 19.00 tot 22.00 uur. Voor de kinderen op de schaatsbaan is er dan ook nog gratis chocomel en ranja. De informatie over Wereldlichtjesdag in Schijndel aanstaande zondagavond vindt u hieronder (graag aanmelding). Screenshot: Winterpark door de webcam van TVSchijndel 6-12-2018

Lees meer...

Schijndel/DE WIT bekert ronde verder

bekerwedstrijdSchijndel - Tegen vijfde klasser SPV uit Vlierden wist Schijndel/DE WIT in de tweede helft het verschil te maken op dinsdag 4 december. Binnen vijftien minuten tijd werd vier keer gescoord, waardoor Schijndel/DE WIT een ronde verder is in de KNVB-beker. Schijndel/DE WIT startte tegen SPV zonder de routiniers Kai de Visser, Timo de Louwere en Jordy van Kasteren. De van een blessure herstelde Stan Guns nam zijn vertrouwde plekje in op het middenveld, Martijn van Grinsven kreeg de spitspositie toegewezen en Dennis Schoenmaker stond onder de lat. Schijndel/DE WIT was in de eerste 45 minuten veel in balbezit, maar wist dit niet in doelpunten te verzilveren. Echte kansen werden niet gecreëerd. Schoten van Tijn Niemeyer en Tjeerd Pijnenburg en een kopbal van Thomas-Jan van Raaij miste nauwkeurigheid of konden eenvoudig door de SPV-keeper worden verwerkt.

Lees meer...

Hart voor Schijndel voorstander van Hackaton

HackatonmeierijstadbronhvsMeierijstad - "Dat moesten we in Meierijstad ook maar eens doen", vindt de oppositiepartij Hart voor Schijndel. In Den Haag, Eindhoven en Groningen gebeurde het al: het doelbewust en openlijk hacken van de gemeente. Organisaties staan onafgebroken bloot aan mogelijke pogingen van hackers om vertrouwelijke, privacygevoelige en zelfs geheime data te stelen. De gemeente doet vast haar best om de systemen goed te beveiligen. Of die beveiliging goed genoeg is, weten we pas als hackers doelbewust proberen in te breken. Dat is wat Hart voor Schijndel voorstelt te gaan doen. Hart werkt op dit moment aan een motie waarmee het college van B&W wordt gevraagd zo'n hackaton te organiseren. Het idee wordt nog dit jaar gepresenteerd.

Lees meer...

Gemeente Meierijstad schenkt duofiets aan inwoners Schijndel

Gebouw BekkershuisSchijndel - Op woensdag 12 december a.s. om 10.15 uur overhandigt Eus Witlox, wethouder zorg, in het Mgr. Bekkershuis de elektrische duofiets aan Henri van Boxmeer, directeur cluster Schijndel van Laverhof. Meierijstad kiest voor het plaatsten van de fiets voor het Mgr. Bekkershuis, omdat vanuit deze centrale plek de fiets beschikbaar is voor alle inwoners van Schijndel, alsook voor de bewoners van het Mgr. Bekkershuis. Op deze fiets kunnen twee mensen plaatsnemen, waarbij één persoon de pedalen trapt. De duofiets is te lenen via de receptie van het Mgr. Bekkershuis. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Lees meer...

Advies op maat voor duurzame mobiliteitsoplossingen

brabantmobiliteitsnetwerkbmnBrabant / Meierijstad - Provincie Noord-Brabant en gemeente Meierijstad bieden bedrijven in Meierijstad advies op maat voor duurzame mobiliteitsoplossingen. Een communitymanager van het Brabants mobiliteitsnetwerk helpt werkgevers in een persoonlijk gesprek te komen tot mobiliteitsoplossingen of -maatregelen die passen bij het bedrijf. Gemeente en provincie willen werkgevers helpen stappen te zetten op gebied van mobiliteit. Denk hierbij aan fiets- en OV-stimulering, thuiswerken, flexibele werktijden, parkeerbeleid en vernieuwend leasebeleid. Werkgevers kunnen een persoonlijk kosteloos gesprek aanvragen.

Lees meer...

Adventsactie 2018 van de Schijndelse H. Servatiuskerk

adventsactieSchijndel - Gambia is het landje aan de Westkust van Afrika, op slechts 6 uur vliegen van ons verwijderd. Indrukwekkende cultuur, veel arme mensen, die ondanks hun ellende een vrolijke indruk maken. (Gambia wordt ook wel “The Smiling Coast” genoemd!) Diverse stichtingen zijn vanuit Nederland voor Gambia aan het werk om de levensomstandigheden van de mensen te verbeteren, maar ook zijn veel mensen ter plaatse aan het werk om te helpen en kennis over te dragen in ziekenhuis, kraamkliniek, op scholen, in opvanghuizen enz. Voor twee van deze stichtingen (waarin o.a. Schijndelse mensen zitten) is de ADVENTSACTIE 2018 van de Schijndelse H. Servatiuskerk (Michaël-parochie) bedoeld. De Adventsactie is afgelopen weekend gestart en duurt nog tot Kerst.

Lees meer...

Verlenging contract Henry van Wanrooij bij sv Avanti’31

henryvan wanrooijSchijndel - Het Bestuur en de TC van sv Avanti’31 zijn met hoofdtrainer Henry van Wanrooij overeengekomen het lopende contract met een jaar te verlengen. Beide partijen zijn zeer tevreden over de huidige samenwerking. Henry van Wanrooij leidt dus ook in seizoen 2019-2020 de selectie van de Schijndelse 3e Klasser. Henry van Wanrooij is sinds juli 2017 hoofdtrainer van sv Avanti’31. Vorig seizoen eindigde Avanti’31 de competitie op de tweede plaats. Afgelopen dinsdag versloeg Avanti’31 in de bekercompetitie het in de 1e Klasse uitkomende Venray.

Lees meer...

Netwerkbijeenkomst Open Coffee ’t Groene Woud

Open Coffee Het Groene Woud 2015 2e versieRegio - Open Coffee ’t Groene Woud is een platform dat ontmoeting tussen enthousiaste ondernemende personen uit diverse gemeenten stimuleert. Open Coffee is er voor iedereen, de gemeenschappelijke factor is dat men graag wil netwerken en kennis wil delen. Een goed initiatief om mensen met allerlei achtergronden, kennis en ervaringen bijeen te brengen. Het vooropgezette doel is op een laagdrempelige manier je persoonlijke netwerk vergroten en het delen van kennis. Onder het genot van een kop koffie kunnen we op 12 december kennismaken met elkaar en ons laten inspireren door elkaar maar ook de omgeving. Contacten en ideeën opdoen met en bij enthousiaste mensen uit de regio, in het bijzonder vanuit de gemeenten Boxtel - Schijndel – Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode.

Lees meer...

Film "Sinterklaas en de Wonderlijke Ring"

filmwonderlijkering2Schijndel – Tijdens het poetsen van de kamer van Sinterklaas raakt de 'Wonderlijke Ring' van Sinterklaas zoek. Deze ring zorgt ervoor dat Sinterklaas zijn krachten behoudt en alles kan blijven onthouden. In haar glazen bol ziet Feepiet dat de ring diep onder de grond is, diep in het riool. Sinterklaas raakt langzaam zijn krachten en geheugen kwijt en de machines in het pakhuis stoppen met werken! Er worden verschillende teams gevormd om de ring te zoeken: zo gaat Fluitpiet samen met Tante Truus op pad en Tjippo, Tjappo en Kapperpiet gaan ook op zoek. In het riool komen zij Ketviezel en de Viezelmannekes tegen. Als dat maar goed komt.. Je ziet de film onder "lees meer".

Lees meer...

Winkeldief (32) opgepakt bij HEMA Schijndel

Politie HandboeienSchijndel - Medewerkers van HEMA in Schijndel betrapten een 32-jarige vrouw uit Sint-Michielsgestel op winkeldiefstal. Dat laat wijkagent Ger Roumen weten op Twitter. "Alarm detectiepoortjes ging af, waarna zij werd aangehouden. En dan mag je mee naar 't politiebureau" aldus de agent. Een winkeldiefstal neemt altijd de nodige tijd in beslag voor de administratie, zo ook nu laat de agent weten "Hier bijna 3 uren mee bezig geweest", schrijft hij. De afhandeling van de zaak ligt nu bij de Officier van Justitie via de ZSM rechtspraak methode.

Lees meer...

Basisschool Heijcant wint Robot

heijcant prijsuitreikingSchijndel - Op maandag 3 december kregen Pleun en Sara van basisschool Heijcant, Meierijstad, de Meccanoid Robot overhandigd van wethouder Harry van Rooijen. Deze twee leerlingen wonnen de fotowedstrijd ‘Zwerfafval selfie’ dat onderdeel is van het gemeentelijk zwerfafvalproject ‘ Zwerfafval, dat pakken we samen op’. Alle basisscholen en het voortgezet onderwijs konden afgelopen jaar gratis deelnemen aan het zwerfafvalproject van de gemeente Meierijstad.


Lees meer...

Natte voeten of beregeningsverbod in 2019?

beregenenwaterschapdeaa's-Hertogenbosch - De stuwen in waterlopen met voldoende water in Oost-Brabant staan al wat langer hoger dan ooit tevoren. Met deze onorthodoxe maatregel probeert waterschap Aa en Maas de hoeveelheid water in haar beheergebied maximaal vast te houden. "We houden het water vast en verdelen het zodat het de grond in kan zakken en zo het grondwater en het oppervlaktewater in sloten en beken aanvult", licht dijkgraaf Lambert Verheijen van Waterschap de Aa de maatregel toe.

Lees meer...

Behandeling kermisbeleid Meierijstad uitgesteld

kermisaandesteegschijndelMeierijstad - Er is behoefte aan een geharmoniseerd kermisbeleid dat past bij de nieuwe gemeente Meierijstad, bij de wensen vanuit de kernen én dat ervoor zorgt dat onze burgers nog vele jaren kunnen genieten van aantrekkelijke kermissen. Over de mogelijke verplaatsing van de kermis in Schijndel van De Steeg naar het centrum heeft het college inmiddels op 20 november jl. besloten af te zien van verplaatsing en de kermis in Schijndel op de vertrouwde locatie aan De Steeg voort te zetten (zie argumenten hieronder). Voor het vaststellen van het nieuwe kermisbeleid en met name de organisatiestructuur is meer tijd nodig. Het college stelt de behandeling in de raad uit tot juni 2019 en is er in de eerste maanden van 2019 voldoende tijd om alle belangen die spelen rondom de kermis in Meierijstad af te wegen, zo laat het college van B&W aan de gemeenteraad weten.

Lees meer...

Supercrosswedstrijden in manege de Molenheide

MSVmotorcrossschijndelSchijndel - De Supercross Schijndel is een jaarlijks terugkerend indoor motorcross evenement wat wordt georganiseerd door Motorsportvereniging MSV Schijndel. Dit jaar vindt dit motorspektakel aanstaand weekend plaats, 8 en 9 december in manege de Molenheide aan de Heikampen 7 in Schijndel. Het Schijndelse evenement bestaat al ruim 30 jaar en heeft daarmee naar eigen zeggen een status van internationale klasse bereikt. Wilt u de video-opnames uit 2016 nog eens terugzien?

Lees meer...

Roland Mutsaars winnaar tijdens Nationale Schildersvakprijs 2018

Schildersvakprijs2018winnaarmutsaarsUtrecht - Deze uitreiking van de Nationale SchildersVakprijs 2018 vond plaats op 22 november 2018 in het hoofdgebouw van Mercedes-Benz in Utrecht. Eerder waren er door de jury negen genomineerden gekozen uit 32 voorgeselecteerde projecten. Leonieke Polman en Niels Kwantes, samen Polman Restauratie & Kleuronderzoek uit Bussum, hebben de overall juryprijs gewonnen van de Nationale SchildersVakprijs 2018. Andere prijzen waren er voor Ruben van der Kruis, Ronald Bloemendaal, Roland Mutsaars (Schijndel) en Barre Verkerke. Meer dan 4.000 mensen brachten hun stem uit op een van de genomineerde projecten. De Klanttevredenheidspluim ging naar Barre Verkerke van BVK Paintworks uit Goes. Hieronder vindt u het complete juryverslag en de projectbeschrijving van Roland Mutsaars en wat zijn grootste uitdaging daarbij was. Foto: winnaar Roland Mutsaars 2e van rechts, bron foto's Schildersvak

Lees meer...

Juvans en Welzijn Divers fuseren per 1 januari 2019

FarentsociaalnetwerkRegio - Per 1 januari 2019 gaan Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en Welzijn Divers samen fuseren. Daarmee ontstaat een brede welzijnsorganisatie met een sterke positie in de regio Midden-Brabant en de Meijerij op het terrein van basisondersteuning, leefbaarheid, veiligheid, wonen, welzijn en zorg. Op 13 en 14 november jongstleden hebben de Raden van Toezicht van Welzijn Divers en Juvans het fusiebesluit hiertoe ondertekend. Met trots presenteren zij u hierbij de naam van hun nieuwe organisatie in het sociaal domein: Farent.

Lees meer...

Carnavalspagina: Eerste tips voor Boerenbruidspaar 2019

boerenbruidspaar2019Schijndel - Met Carnaval in aantocht begint ook het raadsel weer rondom de Boerenbruiloft. Want wie-o-wie wordt er in de on-echt verbonden? De eerste tips zijn gegeven. Je leest ze op de speciale Carnavalspagina.

Voortzetting prestatieafspraken gemeente met Woonzorg Nederland

woonzorgnederlandlogoMeierijstad - Op grond van de Woningwet dienen jaarlijks voor 1 december prestatieafspraken te worden gemaakt voor de komende jaren. Met de landelijke corporatie Woonzorg Nederland zijn afzonderlijke afspraken gemaakt. Het betreft een raamovereenkomst voor 5 jaar, zo laat de gemeente vandaag weten. Met de aankoop van voormalige woningen van Vestia heeft Woonzorg Nederland haar bezit in Meierijstad uitgebreid en gelden de gemaakte afspraken nu ook voor het verworven bezit. Het college heeft kennis genomen van de uitbreiding van het bezit van Woonzorg Nederland binnen Meierijstad en continuering van de prestatieafspraken 2018-2023.

Lees meer...

'Bij Jet' ontvangt 10.000 waarderingssubsidie

Bijjet2018logoMeierijstad / Schijndel - Bij Jet is een maatschappelijke onderneming in Schijndel die zich richt op het realiseren van betaald werk, talentontwikkeling en zinvolle dagbesteding voor kwetsbare inwoners van Schijndel. De onderneming werd in september 2017 door burgemeester Jetty Eugster geopend. Deze inzet van Bij Jet draagt onder meer bij aan de participatie in de samenleving. Tevens biedt het particulieren en bedrijven een nieuwe mogelijkheid om als sociaal aandeelhouder maatschappelijk verantwoord actief te zijn. "De initiatieven Bij Jet passen volgens de gemeente Meierijstad uitstekend in de strategische visie van de gemeente bij het onderdeel Preventie en Innovatie."

Lees meer...

Actie Omroep Brabant 'Samen voor de Voedselbank'

Samenvoordevoedselbankomroepbrabant2018Brabant / Schijndel - Veel Brabanders maken gebruik van de voedselbank. Omroep Brabant wil hen ook dit jaar weer steun bieden en organiseert daarom voor de 5e keer 'Samen voor de Voedselbank'. Eind oktober 2015 startte deze actie van Omroep Brabant tijdens de 2e editie in de voormalige gemeente Schijndel, een en ander eerder op uitnodiging van burgemeester Jetty Eugster. De actie dit jaar vindt plaats van maandag 3 december tot en met vrijdag 14 december 2018. De producten die ingezameld worden hoeven niet in de koeling bewaard te worden. In Schijndel is er gedurende de hele periode ook een inzamelpunt bij de SNS BANK Schijndel aan de Hoofdstraat 109 in Schijndel. Hieronder vindt u informatie over de inzameling.

Lees meer...

Gemeente Meierijstad ondersteunt haar Voedselbanken

bezoekburgvanrooijvoedselbanken04l2018Meierijstad - In Meierijstad zijn drie Voedselbanken, in Schijndel is dat de Vincentiusvereniging. De Voedselbanken zijn vindplaats voor de gemeente voor mensen met problemen/problematische schulden. De gemeente werkt daarom intensief samen met de drie verschillende Voedselbanken, afgestemd op de plaatselijke situatie. De Voedselbanken zijn geworteld in de verschillende plaatsen. Daarnaast worden zij ook gesteund door diverse vrijwilligers, bedrijven, instellingen in hun directe omgeving. Het gezamenlijk streven is de gevolgen van armoede te verlichten en mensen duurzaam uit de armoede te helpen. Tegelijkertijd met de tijdelijke voedselhulp wordt ook reguliere hulpverlening met betrekking tot werk, inkomen, zorg en schulphulp opgestart aan hulpvragers door de gemeente en maatschappelijke organisaties. Foto: kennismakingsbezoek burgemeester Van Rooij aan Voedselbanken Meierijstad april 2018, bron facebook Vincentius

Lees meer...

Speciale jubileumeditie Boschwegse Toneelgroep

Woodstock1969veldcoverlpSchijndel – Na het grote succes van de voorstelling 'Te Gek' die in de Boschwegse kerk negen keer werd opgevoerd is nu al de jubileumvoorstelling voor het 50-jarig bestaan in 2019 volop in voorbereiding, zo laat voorzitter Ruud de Visser weten. "We gaan terug naar 1969, ons oprichtingsjaar. In 1969 gebeurde er ontzettend veel. Het was onder meer het jaar van de eerste man op de maan ("One giant leap for mankind"), de moord op Martin Luther King en het legendarische muziekfestival Woodstock. We gaan terug naar die tijd en dan in de sfeer van de sixties, op een camping”, aldus De Visser. Foto: cover verschenen lp

Lees meer...

Subsidiëring kunst en cultuur periode 2019 tot 2022

carnavalinschorsboscompilatie2018Meierijstad - Meierijstad biedt subsidies voor organisaties die actief zijn op het gebied van kunst en cultuur. In de notitie 'Harmonisatie nadere regels subsidiëring kunst en cultuur 2019 – 2022' zijn de regels, de grondslagen en de voorwaarden opgenomen voor subsidie aan professionele organisaties actief op het gebied van kunst en cultuur en vrijwilligersorganisaties actief op het gebied van amateurkunst en vieringen en herdenkingen. Aan de hand van deze regels en de Algemene Subsidie Verordening Meierijstad 2018 worden subsidieverzoeken in dit kader beoordeeld. Door deze harmonisatie (gelijktrekking) binnen Meierijstad van de subsidies kunnen organisaties meer of juist minder subsidie gaan ontvangen.

Lees meer...

Copyright 2018  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal