foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Bijeenkomst over dierenparkje De Beemd druk bezocht - rode draad 'nieuwe' park bepaald

beemd1Schijndel - Gisteravond, dinsdag 28 mei, vond bij EBC Oost een bijeenkomst plaats over het behoud en verbeteren van het dierenparkje aan de Kerkendijk in Schijndel. De afgelopen maanden was dit parkje meerdere malen in het nieuws, mede omdat het park ernstig in verval was geraakt. Daarom organiseerde De Beemd Aktief eerder in april een eerste bijeenkomst. Tijdens deze tweede bijeenkomst werd bekend gemaakt dat er €30.000,- vast te besteden is voor het opknappen van het parkje. Daarnaast komt er elk jaar regulier € 4000,- beschikbaar voor het onderhoud van het park en het verzorgen van de dieren. Deze avond werden keuzes gemaakt over de afmeting van het park, de dieren in het park, het speelgedeelte behouden of verwijderen, de vijver verkleinen of verwijderen en de overlast van jongeren bij het park. Onder “lees meer” vindt u meer informatie, onder andere over de gemaakte keuzes en enkele foto’s van deze bijeenkomst.


Doel van de bijeenkomst
Bij de bijeenkomst waren namens de gemeente Schijndel een groencoach en een coördinator speeltoestellen aanwezig. Ook een afgevaardigde van Welzijn de Meijerij was aanwezig. De Wijkraad had daarnaast de seniorenraad aangeschreven deel te nemen, mede omdat er werd gedacht dat deze mensen wellicht als vrijwilliger ingezet kunnen worden. Tijdens de bijeenkomst werd al snel duidelijk dat er enkele zaken in- en rondom het park direct aangepakt moesten worden: het hekwerk rondom het park is vervallen en ook de grond in het park dient bewerkt te worden. Daarnaast was het zaak keuzes te maken over de vijver, dieren, wandelpad, speeltoestellen èn de afmeting van het park. Het beheer en de vrijwilligers voor het onderhoud en verzorging van de dieren zullen voor de zomer aangewezen moeten worden omdat de vaste beheerder aangegeven heeft na de zomer te willen stoppen. Hij deed al deze werkzaamheden tot op heden alleen. Omdat de kosten tijdens het maken van de keuzes opliepen tot ruim € 41.000,- willen de bewoners en omwonenden graag sponsoren zoeken of gesprekken aangaan met de bedrijven waarbij offertes door de gemeente zijn aangevraagd.

Keuzes
Over de verschillende onderwerpen zijn onderstaande keuzes gemaakt:
- Afmeting: de afmeting van het park blijft hetzelfde. Wel zullen enkele ‘rare hoeken’ van het park rechtgetrokken worden.
- Hekwerk: dient direct vervangen te worden. De keuze is gevallen op duur maar duurzaam materiaal wat in de toekomst weinig onderhoud zal vergen van de beheerders en vrijwilligers.
- Grondwerk: dient direct aanpakt te worden. Voor een mooi park zal de grond omgeploegd moeten worden en vele ‘dode stukken’ zullen aangeplant of ingezaaid moeten worden.
- Vijver: zo laten maar aan de oever dienen aanpassingen plaats te vinden. In het verleden zijn dieren verdronken omdat zij de steile wand niet meer op konden komen nadat zij in het water vielen.
- Dieren: “het moet weer een dierenpark worden!” is de duidelijkste mening van allen. Herten moeten blijven, eventueel weer geiten, kippen, konijnen.  Enkele bewoners voelen iets voor een volière met kleine en aaibare beestjes. De ratten uit het park moeten verdwijnen als er vaste voederplaatsen komen in het park zelf.
- Wandelpad: er is een duidelijke vraag van het Bekkershuis het pad zo te laten als het is, de rondgang is belangrijk voor bewoners. Aan de achterzijde worden bankjes weggehaald om overlast te voorkomen, ook zal er licht aangebracht worden (sensoren)
- Spelen: de speeltoestellen zullen naar voor (Kerkendijk) gebracht worden. Niet té ver is de duidelijke vraag omdat er dan gevaarlijke situatie bij de weg kunnen ontstaan.

Resultaat
Richelle Geers was namens de Gemeente Schijndel aanwezig voor de communicatie en was blij met de uitkomst van de avond. “Als ik eerlijk mag zijn vindt ik ook de opkomst beter dan verwacht, we zitten toch met zo’n 22 mensen van rondom het park en de Wijkraad. Dat is een mooi aantal”. Voor de zomervakantie (28 juni) zal er een nieuwe bijeenkomst plaatsvinden. Tijdens deze bijeenkomst zal een visueel beeld gepresenteerd worden over het verbeterde parkje en ook het kostenplaatje zal gepresenteerd worden. Mari van der Aalsvoort, secretaris van Wijkraad de Beemd hoopt dat een ieder uit de wijk maar ook uit de rest van Schijndel tijdens deze avond aanwezig zal zijn. Na de zomer hoopt men met het grondwerk te kunnen starten zodat in het najaar het dierenparkje in De Beemd er weer keurig bijligt.

beemd2beemd4
beemd3beemd5

 

 

 

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

Scootmobielen Veghel

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

20 FIT

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

The Social Club

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Vakmeester Guus

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

De Verfzaak

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2024  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//