foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Jeugd6kamp en Zeskamp met playbackwedstrijd op Avantiterrein - uitslagen

jeugdzeskamp-0Schijndel - Voor de 26e keer alweer de dorpszeskamp bij Avanti ’31. Een echte traditie, maar wel eentje waar fris en nieuw elan nodig is. Voor de 3e keer ook de jeugdzeskamp en wie de jeugd, heeft de toekomst. Zaterdag 19 mei liet de jeugd zien, dat de zeskamp toekomst heeft. Er zal de komende periode wel heel kritisch gekeken gaan worden naar die toekomst van de zeskamp. Dit Pinksterweekend was het op zaterdag de beurt aan de jeugd waarvoor het hoofdveld omgedoopt was tot een ware arena. De teams, variërend in de leeftijd tussen 7 en 15 jaar, waren ondanks het mindere weer met 15 stuks aanwezig. Het nooit aflatende enthousiasme van de jeugd werkte aanstekelijk op de organisatie. Ook de weergoden werden door het enthousiaste virus aangestoken, want aan het einde van de dag scheen de zon in volle glorie en deed dat ook een dag later. Het verdere verslag van beide zeskampen en alle uitslagen vindt u hieronder. TVSchijndel was zaterdag bij de Jeugdzeskamp en de playbackshow en maakte een video-impressie. Hieronder vindt u de uitslag. In het TVSchijndel Fotoboek zijn foto's van de Playbackshow te zien.Jeugdzeskamp

Om 13.00 uur opende wethouder Bart Eijkemans officieel de jeugdzeskamp en hij deed dat samen met Avanti-voorzitter Jack Brus. De jeugd vond al die toespraken best, maar wilde aan de slag. De spelen en het vele water op het hoofdveld van Avanti ’31 waren natuurlijk veel interessanter dan al die officiële zaken. En de jeugd had gelijk! Vanaf het eerste fluitsignaal werd er gestreden om zoveel punten binnen te halen. Ook hier werd al kritisch gekeken naar de jury en hoe streng ze waren. Waren er mogelijkheden om hier en daar wat extra puntjes of balletjes te scoren? Alle scores werden op de formulieren genoteerd en meteen in de computer verwerkt. Er was rekening gehouden met de leeftijdsverschillen bij de groepen en dus was er een verrekenfactor om zo tot een eerlijke verdeling te komen.
Rond de klok van 16.30 uur klonk het laatste fluitsignaal. Nu was het de beurt aan het rode draad spel, weer terug op de zeskamp als vervanger van de jokerpresentatie. Een schot in de roos bleek het te zijn, want de jeugd werd nog enthousiaster in hun poging om via de 4 grote luchtballen, voorzien van het nodige water en groene zeep, de finish te halen en zo 12 punten in de wacht te slepen.

En natuurlijk als klap op de vuurpijl de traditionele playback show in de grote feesttent. Goed gevuld was de tent met papa’s, mama’s, opa’s en oma’s en vele andere supporters om de jeugd te zien. En ook hier liet de jeugd zien er zin in te hebben. Door een aantal teams was er flink geoefend in de afgelopen weken en dat was te zien op het podium. De jury had er een zware dobber en kroonde uiteindelijk Korfbal Avanti met hun vertolking van ‘Als je een heks bent!’. De 2e plaats bij de playback show was voor Perkplantjes v.d. Dungen met ‘Heksen Nieuwjaar’ (uit, net als het winnende liedje, de musical ‘Foeksia, de miniheks) en de 3e plaats werd in beslag genomen door Bizzi met hun vertoling van ‘Hallo Wereld’ van Kinderen voor Kinderen. Alle overige groepen werden 4e.

De winnaar van de Wil van Kronenbrug Sportiviteitsprijs werd het team van Bizzi. Het rode draad spel werd een prooi voor Korfbal De Boemerang.

Aan het eind van deze eerste en succesvolle zeskampdag was de grote winnaar bij de jeugd het team van Perkplantjes v.d. Dungen met 96,5 punten. Op de 2e plaats eindigde Bizzi met 88,5 en de 3e plaats was een prooi voor Kwekkeveld met 87 punten.

• Uitslag Jeugdzeskamp 2013 [Jeugdzeskamp totaal, Rode draadspel, Playback]

 

Standenlijst Jeugdzeskamp 2013

 

Rode draad speluitslag Jeugdzeskamp

 

Playbackwedstrijd jeugdzeskamp resize resize

 

Foto's: Jeugd6Kamp zaterdag 18 mei

 

jeugdzeskamp - 1 jeugdzeskamp - 2 jeugdzeskamp - 3
jeugdzeskamp - 4 jeugdzeskamp - 5 jeugdzeskamp - 6
jeugdzeskamp - 7

♦ Dorpszeskamp

En een dag later was het de beurt aan de volwassenen. Helaas slechts 14 teams, terwijl in de topjaren van de zeskamp er maar liefst 28 teams meededen en er zelfs sprake was van een wachtlijst. De organisatie wacht dus een mooie uitdaging en Avanti ’31 kennende gaat dat helemaal goed komen. Zeker na de enthousiaste geluiden van alle deelnemers en hun toezegging om ook in 2014 weer van de partij te zijn. Nieuwe teams kondigden tijdens de feestavond en de playback show hun komst in 2014 aan.


Prachtig weer was het op eerste Pinksterdag. Vanaf de eerste minuut scheen het zonnetje strak aan de hemel en vonden de teams hun weg naar het mooie sportpark van Avanti ’31, De Molenheide. Spreekstalmeester Jan Hellings begeleidde de teams naar hun plekken en maakte samen met de captains voor aanvang een rondje langs de spelen. Klokslag 9.30 uur werd het startsignaal gegeven en maakten de teams kennis met de 6 spelen. Met de zon aan de hemel en een steeds aangenamere temperatuur werd het enthousiasme van de deelnemers ook steeds groter. Aangespoord door het succes van de dag ervoor werden de spelen afgewerkt en ging iedereen er eens goed voor zitten. Geen jokerpresentatie meer, maar een spectaculaire en spekgladde rode draad spel was de vervanger. 10 deelnemers, waarvan minimaal 2 vrouwen, probeerden de punten te scoren. Het toegestroomde publiek werd op hun wenken bediend, want er waren vele mooi foto- en filmmomenten. De teams werden vastgelegd door Frans Keetels en voor het rode draad spel was er de officiële opening. Ook vandaag werd deze gedaan door wethouder Bart Eijkemans en voorzitter Jack Brus. Zij wensten iedereen veel plezier en succes en spraken beiden de hoop uit, dat de zeskamp nog vele jaren onderdeel zal zijn van het grote activiteitenaanbod van Avanti ’31.

Na de opening en het rode draad spel was de 2e ronde van de 6 spelen een feit. De teams kenden natuurlijk de 6 spelen beter en probeerden zo goed en veel mogelijk punten in de wacht te slepen. Dit lukte goed, maar het was vanaf het begin duidelijk, dat het team van Stucadoorswerken Van Uden weer een erg goede indruk maakte. Het team wilde voor de 5e keer op rij de zeskamp op hun naam schrijven, wat hun ook het recht gaf om de Ad Pennings Wisselbokaal definitief te behouden. Het team slaagde uitmuntend in deze opzet, want met maar liefst 188 punten werden zij de winnaar van zeskamp 2013. Het team De Vrienden van E&A eindigde op de 2e plaats met 165,5 punten en De Kaskrakers Zorgkwekerij ’t Lieseind bezette de 3e plaats met 150 punten.

Het rode draad spel, terug van weggeweest, kende als winnaar De Vrienden van E&A. Daar eindigde als 2e het team van De Ongekende Talenten/Café Zaal ’t Zuid en 3e werden de Kaskrakers Zorgkwekerij ’t Lieseind.


En dan de playback show. Ook dit jaar was het niveau weer ouderwets hoog en had de jury al haar kennis en ervaring nodig om de juiste beslissingen te nemen. Over de winnaar was de jury het unaniem eens, de 2e en 3e plaats kenden een langere discussie. Winnaar werd het team van De Ongekende Talenten/Café Zaal ’t Zuid met werkelijk een fenomenale vertolking van het lied Time to say goodbye van Andre Bocelli en Sarah Brightman. De 2e plaats was voor The Holy Cow (met Whole lotta poing van The Memphis Maniacs) en de 3e plaats was weggelegd voor Oei Oei (met Het leger des Heils van ’t Vrije Schaep).

Een lang weekend met de 2 zeskampdagen werd zo succesvol afgesloten. Een speciaal woord van dank is zeker op zijn plaats voor de mannen, die ruim 1 week lang al hun vrije tijd in de zeskamp steken.

  • • Uitslagen zondag [Zeskamp totaal, Rode draad spel, Playback]
  • Standenlijst zeskamp 2013
    Rode draad spel uitslag Zeskamp 2013
    Playback eindstand 2013
  •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

Bloemboetiek

Klik > website

Klik > Website

De Verfzaak

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

20 FIT

Klik > website

Klik > Website

Vakmeester Guus

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

Scootmobielen Veghel

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2023  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//