foto1
foto1
foto1

Avanti’31 blijft na drie wedstrijden zonder puntverlies

Schijndel - De wedstrijd van zondagmiddag tegen RKTVC leverde voor Avanti’31 weinig problemen op. Het waren drie doelpunten van Geert van Heeswijk die Avanti’31 opnieuw drie punten opleverden in een wedstrijd waarin de foutloos spelende verdediging tamelijk eenvoudig overeind wist te blijven. Met een beetje meer zorgvuldigheid en ook met een beetje meer fortuin had er zeker een grotere uitslag op het scorebord kunnen komen. Avanti’31 trok direct vanaf de aftrap het initiatief naar zich toe. In het eerste kwartier leverde dit al een paar kansen op voor Luc vd Hurk, Geert van Heeswijk en Roel Kappen. RKTVC stelde daar één corner tegenover. In de 20e minuut werd slecht uitverdedigen van de Tielse verdediging afgestraft. Renzo Brus wist de bal te onderscheppen en hij bood Geert van Heeswijk de kans om de score te openen. Op de openingstreffer volgden nog kansen voor Roel Kappen (naast, over en door de keeper gestopt) alvorens in de 36e minuut Geert van Heeswijk de 2-0 aantekende. Opnieuw ging hier overigens slecht uitverdedigen van RKTVC aan vooraf.

Na rust nam Mauro Brus de plaats in van de geblesseerd uitgevallen Teun van Doornik en al snel moest ook Berend Arts geblesseerd naar de kant. Hij werd vervangen door Joep van Vorstenbosch. Aan het spelbeeld veranderde dit weinig. Na goed doorzetten van Koen van Engeland kon Geert van Heeswijk zijn derde doelpunt scoren en daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Via een vrije trap kreeg RKTVC één van zijn spaarzame kansen in de wedstrijd maar de bal ging via de muur corner. Mees vd Heijden kwam nog in het veld voor Koen van Engeland. Avanti’31 kreeg nog genoeg kansen op een grotere uitslag. Geert van Heeswijk kwam met een kopbal op de paal zelfs dichtbij zijn vierde doelpunt, Jelle Brus mikte de bal naast het Tielse doel en ook RKTVC kreeg nog een kansje maar uiteindelijk bleef het bij een dik verdiende 3-0 overwinning waarmee Avanti’31 niet alleen de maximale score uit drie wedstrijden heeft behaald maar ook nog geen doelpunt tegen heeft gekregen. Komende zondag speelt Avanti’31 in Oss de altijd lastige uitwedstrijd tegen Schadewijk.