foto1
foto1
foto1

Schijndel/DE WIT weet op eigen nog niet te winnen

schijndeldewitdendungen1Schijndel - In VV Den Dungen ontmoette Schijndel/DE WIT op het Zuideinderpark een tegenstander die goed georganiseerd en verzorgd voetbal speelde. Evenals in de vorige ontmoetingen wist Schijndel/DE WIT niet te winnen. Den Dungen gaf meteen vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende Jochem Masman haar visitekaartje af. Meteen vanaf de aftrap werd gevaar gesticht voor het doel van Jarne Gordijn. Echter het schot van een van de Den Dungen-aanvallers kon ternauwernood geblokt worden. Het eerste deel van de wedstrijd was duidelijk in het voordeel van Den Dungen. De groen-witte formatie wist vaak de vrije man te vinden. Met name de middenvelders Luuk van Loon en Loek van Grinsven werden prima aangespeeld en kregen de ruimte om het Schijndel/DE WIT lastig te maken. Toch wist Den Dungen hiervan niet te profiteren.

In de 28e minuut was het Schijndel/DE WIT dat via de goed doorgekomen Bart de Wit de beste kans had. Helaas zag Björn Blummel zijn inzet voor ‘open doel’ in het zijnet belandden. In het laatste deel van de eerste helft kreeg Schijndel/DE WIT tot drie keer toe een vrije trap. De derde vrijetrap, in de 6e minuut van de blessuretijd was raak. Stan Guns kon vanaf 20 meter aanleggen en zijn schot verdween via de lat en de doelman van Den Dungen in het doel: 1-0.

In het eerste deel van het tweede bedrijf zagen de vele toeschouwers een onveranderd spelbeeld. Den Dungen dat goed georganiseerd vanuit de verdediging voetbalde en Schijndel/DE WIT dat vooral via individuele acties probeerde druk naar voren te zetten. In deze fase waren het de keepers die zich onderscheidden. Jarne Gordijn wist in de 63e minuut door goed uit te komen zijn doel schoon te houden en in de 69e reageerde keeper Friso Kroon prima op een vrije trap van Stan Guns. In de 75e minuut was het Den Dungen dat de gelijkmaker aantekende; een vlotte combinatie kon met het hoofd worden afgerond. Hoewel Schijndel/DE WIT vervolgens een veldoverwicht creëerde en veel in bal bezit was, was het spel deze middag te slordig om de overwinning uit het vuur te slepen. Ook een kopbal van Tjeerd Pijnenburg in de 94e minuut kon daar geen verandering in brengen.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen koploper Avanti’31. Schijndel/DE WIT weet wat te doen staat. Winst in deze plaatselijke derby kan ervoor zorgen dat de geel-blauwe formatie van Henry van Alebeek in het spoor blijft.