foto1
foto1
foto1

Avanti '31 weet bizarre strafschoppenreeks niet te winnen

Liempde - Avanti ’31 heeft de 3e en laatste horde zondag 19 juni in Liempde tegen Hoogeloon niet kunnen nemen. De ploeg startte sterk, maar zag, naarmate de eerste helft vorderde, een steeds sterker wordende Hoogeloon. Beide ploegen speelden in die periode vooral om geen goal tegen te krijgen. In de 41e minuut leek Avanti ’31 de openingstreffer te scoren, maar de kopbal van Toon van der Heijden na een corner trof via een verdediger de lat.

De tweede helft kreeg het massaal opgekomen publiek met aan beide kanten 2 fanatieke supporterskernen, waar het voor gekomen was. In de 51e minuut kwam Avanti ’31 terecht op een 1-0 voorsprong na een goede actie van Roel Kappen op rechts. Zijn voorzet werd door de voortdurend zwervende Luc van den Hurk met een magistrale omhaal achter doelman Jesse Lamers gewerkt. Voor Hoogeloon was dit het sein om meteen de aanval te zoeken. Een prachtige redding van de uitblinkende doelman Casper Brus leidde tot een hoekschop, die helaas door Avanti-speler Mees van der Heijden in de 57e minuut ongelukkig achter de eigen doelman werd gewerkt. Even leek het erop, dat Hoogeloon zou doordrukken. Avanti ’31 herpakte zich en zo ontspon er zich in dat tweede bedrijf een spannende wedstrijd. In blessuretijd leek Teun Kuijpers Avanti ’31 naar de tweede klasse te schieten, maar zijn schot belandde op de lat. In de daaropvolgende counter was het vervolgens Hoogeloon, dat een corner afdwong. Goed verdedigingswerk van Avanti ’31 voorkwam erger.

De verlenging was spannend, maar gaf geen doelpunten. Dat betekende strafschoppen en dat werd een reeks om niet snel te vergeten. Elke gemiste strafschop besloot scheidsrechter Clint van der Heyden opnieuw te laten nemen in verband met vermeend te vroeg bewegen van de doelman. De strafschoppenserie leek maar geen overwinnaar op te leveren, totdat bij de stand 11-11 (!) Hoogeloon scoorde en Avanti ’31 miste. Resultaat was een explosie van geluk bij Hoogeloon en grote teleurstelling bij de club van D’n Boschweg, die daarmee 3e-klasser blijft en Schijndel/De Wit niet volgt naar de 2e klasse.