foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Gezellige spanning tijdens Liekusfist

liekusfist 77Schijndel - Op zaterdag 21 januari 2023 vond het oudste carnavalsevenement van Schorsbos plaats in de theaterzaal van Het Spectrum. Voor de 62e keer was het Liekusfist een evenement waar de spanning hoog op liep wie deze keer als winnaar uit de bus zou komen.

Traditioneel werd gestreden om het Loet Woutersvaandel en ook in de open categorie werd gestreden om de Ik-Willem trofee. TVSchijndel was er bij en maakte er een mooie fotoreportage van. De uitslag ziet u onder 'lees meer'.


Het Loet Woutersvaandel, vernoemd naar de eerste Schorsbosser prins komt in handen van de deelnemers die als eerste eindigen met een zelf verzonnen lied, zowel qua melodie als qua tekst.

In de Open Categorie wordt gebruik gemaakt van een bestaande melodie. Hier moet dan wel een nieuwe tekst op gemaakt worden. De deelnemers aan deze categorie strijden om de Ik-Willem-trofee. Na twee jaar was het een spannende avond geworden in het Spectrum wie het Liekusfist deze keer zou gaan winnen. De deelnemers hadden allemaal uitstekend hun best gedaan maar uiteindelijk wist de jury na lang overleg een winnaar uit te kiezen en al met al was het een geslaagde en gezellige avond geworden.

De uitslag
Het Loet Wouters Vaandel ging naar De OPA's [oud prinsen] met het lied  ‘Het dak dé gaot eraf!’ en de Ik Willem trofee ging naar CV De Plekkers met het nummer  ‘Het dak er af’.liekusfis 2 
liekusfist 1 
liekusfist 6 
liekusfist 59 
liekusfist 77 

serpentinelang

Copyright 2023  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//