foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Jeugdoptocht Schorsbos gaat niet door

                Schorsbos - De Jeugdoptocht in Schorsbos gaat dit jaar niet door. Dat heeft de organisatie laten weten via Facebook. Wel denkt de organisatie in de tussentijd na over een leuk alternatief, zo is te lezen. Ze roepen op om de Facebookpagina dan ook in de gaten te houden. Vlak voor Kerst werd al bekend dat de grote optocht van Schorsbos ook dit jaar niet door zal aan en dat er andere activiteiten verplaatst zouden worden. In 2020 ging de jeugdoptocht voor het laatst door in zijn originele vorm. TVSchijndel maakte daar toen een videoregistratie van. 

Lees meer...

Minister van promotionele zaken Harrie van Herpen over Schorsbos

Schijndel- Net voor kerst werd bekend gemaakt dat het Schorsbos kabinet een streep zet door alle officiële carnavals activiteiten tot aan Carnaval. TVSchijndel sprak na kerst Harrie van Herpen in het centrum van Schijndel over de ‘carnavalskoorts’ die toch nog steeds heerst. Achter de schermen blijft men bezig met kijken wat er niet, maar vooral ook wat er nog wel kan. ‘Zodra het kabinet zegt dat er meer kan, gaan zij ook kijken wat er nog meer kan.

Lees meer...

Geen optocht in Schorsbos, diverse activiteiten verplaatst

optochtafgelastSchorsbos - Zoals de berichten in de diverse media al deden vermoeden zal ook Schorsbos Kabinet een streep zetten door alle officiële carnavals activiteiten tot aan Carnaval. Tevens is besloten om de optocht op Carnavalszondag af te lassen. Het Schorsbos Kabinet zet nog GEEN streep door het Carnaval zelf. Carnaval is een terugkerend feest in agenda's net als Pasen en Kerstmis. Zij blijven dus kijken naar mogelijkheden om Carnaval te vieren. Uiteraard tegen de dan geldende regels. Het Schorsbos Kabinet wil een aantal activiteiten verplaatsen naar andere data.

Lees meer...

Ontwikkelingen Carnaval 2022

Carnaval HopplukkersSchorsbos - Vorig jaar werden ze zwaar op de proef gesteld met als uitkomst geen Carnaval. Ook voor 2022 is het nog lang niet zeker of ze Carnaval gaan vieren. Prins Toon d'n Urste en Adjudant Jan staan te popelen, aan hen zal het zeker niet liggen. Het Schorsbos Kabinet houdt met diverse scenario's rekening. Ze moeten niet te snel zijn met het afgelasten van de activiteiten en vooral kijken wat er wel mogelijk is. Het Kabinet wacht de persconferentie van 14 december af, en gaat ervan uit dat eind december, begin januari er nog een persconferentie is, waarop beslissingen genomen worden.

Lees meer...

Uitstel van Schorsbos The Mjoezikul

SchorsbosMjoezikulSchorsbos - Helaas is de commissie van de Schorsbos The Mjoezikul genoodzaakt om de openbare verkoop van de Schorsbos Mjoezikul die op 3 december aanstaande zou starten uit te stellen tot nadere datum. De organisatie gaat in overleg of ze deze Mjoezikul uit gaan voeren en hoe ze dit gaan doen. Dit in afwachting van de coronaregels. De Mjoezikul stond gepland op 27, 28 en 29 januari en zou plaatsvinden in 't Spectrum. Voor iedereen die al kaarten heeft gereserveerd blijven deze gewoon staan. Blijf allen gezond en houd je aan de regels.

Lees meer...

Doe mee aan het 62e Liekusfist

Carnaval SchorsbosLogoSchorsbos - Het nieuwe carnavalsseizoen is ondanks alle Coronabeslommeringen begonnen; prins Toon d’n Urste met adjudant Jan en zijn Raad van Elluf zullen ons de komende maanden de carnavalsweg wijzen in deze onzekere tijden. Na zijn installatie valt er de komende weken weer een periode van relatieve rust in, maar op zaterdag 22 januari 2022 barst het eigen Schorsbosser carnaval in dit jubeljaar “66+1” dan toch écht los met het 62e Liekusfist.

Lees meer...

Prins Toon en Adjudant Jan stellen zich voor

                Schorsbos - Afgelopen weekend zijn de nieuwe prins en adjudant voor Schorsbos bekendgemaakt. In dit artikel stellen ze zichzelf voor aan het publiek! Prins Toon dun urste: "Ik zal me eens voorstellen als nieuwe prins van Schorsbos. Mijn naam is Toon Wouters, 43 jaar oud, getrouwd met Lydia en trotse vader van Peer en Meis. Na vroeger te zijn opgegroeid met carnaval in het horecabedrijf van mijn ouders heb ik het grote feest altijd van een andere kant mee gemaakt. Na het stoppen van het bedrijf ben ik in Oostenrijk terecht gekomen als DJ en entertainer en heb daar jaarlijks 100 dagen carnaval gevierd ;-) Inmiddels jaren later regelen we in Oostenrijk medewerkers voor horeca, skischolen en sportshops. Door niet zelf meer 7 dagen per week actief op de werkvloer te staan en dan gevraagd te worden om Prins van Schorsbos te worden kan je hier natuurlijk maar een antwoord op geven en dat is een dikke JA! Zeker met het mooie 66 +1 en de unieke mogelijkheid om als eerste Prins in de voetsporen van mijn vader en oud prins Peer dun Urste te treden. Schorsbos, samen met mijn adjudant Jan en de hofdames Lydia en Inge en de hele raad van 11 gaan we met z’n allen er een gruwelijke mooi feest van maken. Ut dak eraf overal waar we komen!

Lees meer...

Fotoboek: "Ut dak eraf!" met Pins Toon Wouters en Adjudant Jan Wouters

                Schorsbos - Gisteren werd het carnavalsseizoen in Schorsbos officieel geopend met het traditionele 11-11 bal. In De Heerenmeester werden Prins Carlo dun Urste, zijn adjudant en de hofdames bedankt voor twee bijzondere jaren. Vervolgens werd de nieuwe prins geïnstalleerd: Toon Wouters gaat, samen met Adjudant Jan Wouters en hun Hofdames, ervoor zorgen dat dit carnavalsseizoen 'Ut dak eraf' gaat in Schorsbos. Bekijk de foto's in het fotoboek.

Lees meer...

Toon Wouters nieuwe Prins Carnaval

Schorsbos - Zojuist is Prins Carnaval 2022 bekendgemaakt: Toon Wouters. Om 14.11 uur begon bij De HeerenMeester het 11-11 bal. Vanwege de coronamaatregelen had het Schorsbos Kabinet besloten om de onthulling aangepast door de laten gaan. Oud Prins Carlo d'n Urste, adjudant Mari en de hofdames namen eerst afscheid. Aansluitend werden de nieuwe Prins Toon Wouter, zijn adjudant Jan Wouters, hofdames en hofcommissaris bekendgemaakt. Voorafgaand aan het 11-11 bal werden zeven tips over de nieuwe Prins gedeeld. De tips vindt u onder 'lees meer'. Later volgt meer informatie en het fotoboek met een beeldverslag van het gezellige 11-11 bal.

Lees meer...

Begin van het carnavalsseizoen

Carnaval PrinsenclubSchorsbos - In Schorsbos begint zaterdag 13 november het carnavalsseizoen met het 11-11 bal bij de HeerenMeester. Door corona en alle maatregelen hebben we vorig jaar carnaval thuis moeten vieren en ook dit jaar was het nog spannend of de aftrap van carnaval door kon gaan, maar we hebben groen licht gekregen. Komt dat even goed uit; met een paar gele en witte lichten erbij hebben we onze Schorsbosse kleuren compleet en kan het dak eraf! Om 19:11 uur begint het officiële gedeelte waarbij de steek van prins Carlo d'n urste en zijn adjudant Mari wordt afgenomen en sluiten ze zich aan bij de oud prinsen en adjudanten. Vervolgens wordt de nieuwe prins bekend gemaakt met een leuke act die door carnavalsvereniging de Plèkkers wordt verzorgd. De prins stelt zichzelf, zijn adjudant, hofdames en de raad van 11 voor aan Schorsbos.

Lees meer...

Verkoop van de overheerlijke Schorsbos Worstenbroodjes

Carnaval SchorsbosLogoSchorsbos - Het Schorsbos seizoen komt eraan en zij zijn weer volop bezig om het feestjaar te organiseren. Ze bestaan dit jaar 66+1 jaar en dat gaat men weten ook , maar hier hebben ze jullie steun uiteraard bij nodig, daarom starten ze weer met de verkoop van de overheerlijke Schorsbos worstenbroodjes. De worstenbroodjes worden gedeeltelijk gesponsord door Dennis van de Ven en bakkerij Bekkers. Van deze win win situatie willen we toch met z’n allen gebruik maken? De broodjes worden 8 of 9 december gebakken en vanaf dat moment zijn ze dan ook verkrijgbaar. Bij afname van minimaal 10 stuks zijn de kosten € 1,20 per stuk en worden ze in overleg bij je thuis afgeleverd maar uiteraard kunnen ze ook opgehaald worden.

Lees meer...

Schaapskooi, hopoogst en carnaval

Hopoogst3Wijbosch - Sinds 31 augustus heerst er een koortsachtige drukte bij de schaapskooi. De hopoogst wordt binnengehaald door de vrijwillige Hopplukkers. Zie hier de fotoreportage in het TVSchijndel fotoboek. De Hopbellen wacht een schoon lot: komende zondag 12 september wordt de oogst vanaf 10.30 uur gezegend met een mis in de Schaapskooi. Daarna kan het wonder zijn beloop krijgen waarbij graan en hop water gaat veranderen in ambachtelijk bier van eigen bodem. Ook wordt zondag de slogan voor carnaval 2022 bekend gemaakt. Het geheel wordt feestelijk opgeluisterd door carnavalskapel de Bloasbende en koffie met een hopbroajke.

Lees meer...

After Summer Carnaval afgelast

Carnaval HopplukkersSchijndel - Helaas heeft de organisatie moeten besluiten om het After Summer Carnaval, dat op 18 en 19 september zou plaatsvinden, af te lassen. De organisatie laat weten dat ze een leuk programma voor jullie klaar hadden staan met een zomers prijzenfestival, versierde straten, marktkramen, Braziliaanse muziek en een optocht. Omdat de RIVM regels geen optocht toestaan, heeft de commissie ervoor gekozen om het totale programma niet door te laten gaan. Ze hopen op een mooie Kinderboulevard met vernieuwd programma en de koopzondag op 26 september aanstaande. Samen houden we Schijndel bruisend!

Lees meer...

Zomercarnaval drie weken later

                Schijndel - Het zomercarnaval dat eind augustus in Schijndel zou plaatsvinden wordt verplaatst naar het weekend van 18 en 19 september. De reden is dat dan naar verwachting het 1,5 meter afstand houden zal zijn afgeschaft. Daardoor wint het evenement enorm aan kwaliteit. "Je doet het goed of je doet het niet", volgens Harrie van Herpen van het CityManagement Schijndel. Omdat de zomer dan -helaas- alweer voorbij is, wordt het een 'after summer carnaval'. Er is voor het weekend van 18 en 19 september gekozen omdat zondag 19 september ook koopzondag is. Het Citymanagement organiseert het carnaval samen met Schijndel Zuid, de weekmarkt, Horeca Schijndel, Schorsbos, carnavalsclubs en dweilorkesten. Ook de jeugdorganisaties worden betrokken. Een week eerder zal ook al het zomerprijzenfestival (of is het een 'aftersummerprijzenfestival'?) beginnen, een etalagewedstrijd en een fotospeurtocht naar carnavalsprinsen met hele mooie prijzen, aldus Harrie. 

Lees meer...

Dit was (digitale) carnaval in Schorsbos

terugblik2Schorsbos - Het zit er weer op. De (digitale) carnaval in Schorsbos. Woensdag werd traditioneel de Hopbeljanus op zijn plek gehesen (VIDEO). Op vrijdagavond werd het Schorsbos Café afgetrapt met de VrijMiBoPlank waar borrelplanken werden getest. 's Avonds was het tijd voor een feestelijke terugblik op het Kolderiek. Zaterdagochtend werd gestart met een heuse carnavalsbingo (FOTOBOEK) waarna in de middag de proclamatie volgdede sleuteloverdracht (FOTOBOEK) werd gedaan en ook diverse onderscheidingen uitgereikt (FOTOBOEK) werden aan o.a. de horeca. Onze verslaggever ging ondertussen het dorp in. Zaterdagavond werd het Skonste Bloike uitgereikt (FOTOBOEK) en was het tijd voor een muziek bingo. Zondagochtend was de traditionele carnavalsmis in de kerk waarna 's middags het Boerenbruidspaar (FOTOBOEK) bekend werd gemaakt. 's Middags was het Schorsbos Blef Zittuh Spelleke (FOTOBOEK) voor jong & oud en volgde een digitale versie van het Krek Wa Anders Bal (FOTOBOEK). Ook De Dundraaiers vierden hun 44-jarige jubileum. 's Avonds volgde een Schorsbosser PubQuiz (FOTOBOEK) en werd de stream met een eindspektakel afgesloten. Rond elf uur werden de steken van prins Carlo en adjudant Mari weer ingenomen en was de digitale carnaval van Schorsbos 2021 voorbij.

Lees meer...

Steken af, digitale carnaval Schorsbos voorbij

slot6Schorsbos - Het zit er weer op. De digitale carnaval in Schorsbos. Zondagavond rond kwart voor elf vroeg minister van protocol, Johan van Gerwen, aan Prins Carlo en Adjudant Mari om voor de tweede en laatste keer hun steken af te zetten en de scepter in te leveren. Volgend jaar zal een andere prins over Schorsbos heersen, zo beloofde Van Gerwen. Prins Carlo kon het niet laten om iedereen nog even te laten zweten en net alsof te doen of hij de prins van volgend jaar bekend ging maken. Nadat op verzoek van Van Gerwen een groot applaus klonk, gingen de steken af. 

Lees meer...

Schorsbosser Pubquiz en eindspektakel

                Schorsbos - Zondagavond was alweer de laatste avond van het Schorsbos Café. Er werd een Schorsbosser Pubquiz georganiseerd met 67 vragen over 66 jaar Schorsbos Carnaval, gepresenteerd door Prins Carlo en Adjudant Mari. 'Jehannes' de minister van Protocol heeft de quiz gewonnen. Daarnaast was er op de zondagavond het eindspektakel met medewerking van diverse Schijndelse artiesten, Lucien Martin, Ester, Theo van Veghel, Dirk Dorst, DJ Richard en DJ Toon. Foto's zijn te vinden in het fotoboek.

Lees meer...

Dundraaiers 44 jaar

                Schorsbos - De Dundraaiers bestaan dit jaar 44 jaar. Met een speciaal optreden in het Schorsboscafé werd hier aandacht aan besteed. Het was een gezellig feestje! Volgend jaar pakken ze groter uit, zo is beloofd. In het Schorsboscafé werden een paar gezellige carnavalsnummers gespeeld door de leden.

Lees meer...

Schorsbos Bleft Zittuh Spelleke in Schorsboscafé

                Schorsbos - Op de zondagmiddag in het Schorsboscafé was het tijd voor het "Schorsbos Bleft Zittuh Spelluke". Dit spel was bedacht voor jong & oud. Afgelopen twee jaren zijn ze, met een team van vrijwilligers, naar de scholen geweest voor het Carnaval Lesprogramma. Dit jaar misten ze dat enorm. Ook de samenwerking met de lokale winkeliers die hun etalages beschikbaar stelden. In het fotoboek zijn de foto's te vinden.

Lees meer...

Krek Wa Anders vanuit het Schorsbos café

krekwaandersbal1Schorsbos - Sinds 2000 wordt het Krek Wa Anders bal op de zondag voor de start van het carnaval georganiseerd. Dit jaar is het door de vele beperkingen omtrent het coronavirus georganiseerd vanuit het Schorsbos café, waar alleen de artiesten aanwezig waren voor een optreden. Het Krek wa Anders bal wordt jaarlijks georganiseerd voor mensen met een beperking, deze mensen verdienen ten slotte ook een mooi carnavalsfeest. Vanuit het Schorsbos café waren de optredens van Theo van Veghel, DJ Eus, Arnold van Osch, Ben Kok, Peter Hellings en René Ulehake te zien via de livestream. TVSchijndel was aanwezig in het Schorsbos café, bekijk alle foto's in het fotoboek

Lees meer...

Boerenbruidspaar 2022 bekend: Agnes en Ronny

                Schorsbos - In het Schorsbos Café werd vanmiddag rond 13.11 uur het winnende Boerenbruidspaar bekendgemaakt. Vier stelletjes moesten de jury overtuigen. Uiteindelijk werd unaniem besloten dat Agnes en Ronny elkaar het ja-woord mogen geven. Zij zullen in 2022 in de onecht verbonden worden. Meer foto's zijn te zien in ons fotoboek. 

Lees meer...

Hoe viert Schorsbos Carnaval?

Schorsbos - Carnaval kan dit jaar niet zoals altijd gevierd worden, maar hoe dan wel? Een verslaggever van TV Schijndel ging zaterdag poolshoogte nemen in het centrum van Schorsbos. Ze interviewde diverse personen die gehuld in Carnavalskostuum de Stoelentocht liepen. Dit jaar het alternatief voor de kroegentocht en georganiseerd door Carnavalsclub de Kôie Keije. In de etalages van 11 winkels staan stoelen, waar je foto's van moet maken. Er staan trouwens meerdere speurtochten op het programma. En hoewel er dit jaar geen spiegeltent staat bij Jansen en Jansen, is er toch een vrolijk muziekje te horen, dit keer afkomstig van het Tramhuys. Ze sprak met oud prins Jan, die uiteraard alles via de livestream volgt, en met Paul van de Bruna die ondanks de omstandigheden toch carnavalsmondkapjes en -shawls verkoopt. 

Lees meer...

Honger en Dorst wint Skonste Bloike

                Schorsbos - Honger en Dorst heeft de prijs gewonnen voor het Skonste Bloike, de jaarlijkse traditionele wedstrijd van de Holy Cow. Carnavalsclubjes moeten een zo origineel mogelijk dienblad inleveren waarna een jury een beoordeling geeft. Meer foto's zijn te zien in het fotoboek.

Lees meer...

Carnavalsbingo in Schorsboscafé

                Schorsbos - Op zaterdag 13 februari werd er een Carnavalsbingo gehouden in het Schorsboscafé. In een hilarisch uurtje namen Fleur Klapdeur en Pjötr-Jan kijkers online mee en zetten de boel op stelten. Deelnemer maakten kans op 11 kilo snoep of één van de andere prijzen. Meer foto's zijn te vinden in het fotoboek. 

Lees meer...

Ria van Deuren en Edwin van Dinther onderscheiden

                Schorsbos - In het Schorbos café werden vanmiddag de traditionele onderscheidingen uitgereikt. Ria van Deuren werd onderscheiden voor 11 jaar moeder van Schorsbos en Edwin van Dinther ontving de Puldrager voor zijn grote bijdrage aan het Carnaval in Schorsbos. Prins Carlo reikte zaterdagmiddag ook namens Schorsbos Glorie een schildje uit aan de Stichting Tappers voor Stappers. In het fotoboek staan alle foto's van de Schorsbosse protocollen. 

Lees meer...

Sleuteloverdracht 2021

                Schorsbos - Vanmiddag bracht burgemeester Kees van Rooij een bezoek aan het Schorsbos café waar de sleuteloverdracht heeft plaatsgevonden. Vorig jaar vond de sleuteloverdracht nog plaats in een overvolle spiegeltent ‘Keizersdrôme’ in Veghel, waar de sleutels en de bijpassende gemeentelijke onderscheidingen uitgereikt werden aan de prinsen en jeugdprinsen uit de dertien kernen van Meierijstad. In het fotoboek enkele foto's van de sleuteloverdacht en de andere Schorsbosse protocollen.   

Lees meer...

Uitslag digitale Jeugdoptocht 2021

uitreikingjeugdoptocht1Schorsbos - In 2021 is de jeugdoptocht door het coronavirus ook anders dan andere jaren. Speciaal voor de carnavalsknutselaars organiseerden Jeugdoptocht Schorsbos in samenwerking met TVSchijndel een digitale jeugdoptocht! Er werden vele mooie en creatieve inzendingen ingestuurd. De organisatie van de jeugdoptocht was van mening dat een bijzonder jaar om een bijzondere beoordeling vraagt. De inzendingen waren zó divers en uniek, waardoor het oneerlijk zou zijn om maar één winnaar te kiezen. Daarom ontvangen alle deelnemende kinderen dit jaar een prijs: een cadeaubon voor een overheerlijk ijsje of lekker frietje! Natuurlijk moet de creativiteit beloond worden. De Mies van der Steen trofee voor de meest carnavaleske deelname is in 2021 uitgereikt aan: Speultuin bleft zitten – Lucy, Cas en Audry van den Boogaard.

Lees meer...

Fotocompilatie Carnaval 2020

Schorsbos - Schorsbos blèft zitten is het thema voor Carnaval dit jaar. Door alle maatregelen zal Carnaval dit jaar heel anders zijn dan andere jaren en zal er veel vanuit thuis Carnaval gevierd dienen te worden. TVSchijndel besteedt altijd veel aandacht aan Carnaval, dat zal dit jaar helaas ook beperkter zijn. In het videoarchief van TVSchijndel kan men de optochten terugkijken vanaf 2009. Daarnaast heeft TVSchijndel een video gemaakt met daarin een compilatie van de foto’s van vorig jaar. Deze foto’s zijn tevens te bekijken in het fotoboek.

Lees meer...

Allereerste digitale Jeugdoptocht Schorsbos 2021

Schorsbos- Zaterdagmiddag tijdens carnaval is het gewoonlijk altijd druk op het Shared Space in 't Weppus. Rond 13.11 start daar dan de jeugdoptocht van Schorsbos. Veel kinderen en ouders verzamelen zich daar om mee te lopen met de optocht, of om langs de kant naar alle mooie creaties te kijken. De afgelopen jaren steeg het aantal deelnemers steeds en was het een groot succes. Maar dit jaar zal het plein helaas leeg blijven. Vanwege de coronamaatregelen kon ook de jeugdoptocht niet doorgaan. De organisatie deed begin januari een oproep aan kinderen om ze te vragen toch aan het knutselen te gaan en een loopgroep uit te beelden op film of een miniatuur carnavalswagen te bouwen en te filmen. TVSchijndel maakte van de ingezonden filmpjes één geheel zodat er toch een beetje 'optochtgevoel' is, maar dan voor iedereen thuis op de bank.

Lees meer...

Prins Carlo reikt onderscheiding uit aan Tappers van Stappers

UitreikingStichting

Schorsbos - Prins Carlo reikte zaterdagmiddag namens Schorsbos Glorie een schildje uit aan de Stichting Tappers voor Stappers.  De onderscheiding werd in ontvangst genomen door Henk de Laat en Ad van de Ven namens de Stichting. presentatie in handen van oud-prins Peer Wouters. De Prins zal vanmiddag persoonlijk nog een mooi bosje bloemen afleveren bij de Triangel bar, het Tramhuys en de Holy Cow.

Lees meer...

Proclamatie Prins Carlo dun Urste vur dun twidde keer

proclamatienieuw1Schorsbos - Ik, Prins Carlo dun urste, meug dees jaor vur dun twidde keer regere over schorsbos. Un hil apart jaor wor alles aanders is. Vandaor ôk dees 11 luchtige, tuchtige, kluchtige, vluchtige en net iets andere proclamaties. Umdè toch alles aonders is doen we de proclamatie ôk anders en wel mi alle oud Skèndelse prinsen van Schorsbos, unne prinses, de minister van Protocol en dun burgemister. (De elluf proclemaasjes zijn te lezen onder 'lees meer')

Lees meer...

Jan de Jong draait door

Carnaval SchorsbosLogoSchorsbos- Jan de Jong neemt je mee terug de kroeg in. Zoals hij al jaren in Café de Hopbel voor een geweldige carnavalssfeer zorgde gaat hij dat nu bij u thuis doen. Op zondag 14 februari organiseert hij een Schorsbos matinee met avondspecial. Van 's ochtends 9.00 tot middernacht zal hij 15 uur lang streamen. Om 09:00 start hij de jukebox met de originele gezellige carnaval en gouwe ouwe op 45 toeren. In de middag rond 14:00 begint de muziekmachine zoals hij al die jaren met het carnaval op de zondagmiddag gedraaid heeft. In de avond rond 20:00 kan men gaan genieten van de 'voute plaatjes' en muziek die zoals toen in de afterparty zijn blijven hangen. De 15 uur lange livestream is te volgen op https://www.twitch.tv/vinyldjjandejong en ook via zijn website https://www.jandejongschijndel.nl/vinyl/ Op de maandag en dinsdag wordt dit programma herhaald met dezelfde tijden. Zet de laptop, tablet of je mobiel aan en luister de hele dag naar carnaval zoals het hoort te zijn en zoals we volgend jaar weer zullen kunnen vieren.

Lees meer...

Op de bank met alle carnavalsverenigingen

opdebankmetMeierijstad - Burgmeester Van Rooij nam plaats op zijn digitale bankje en sprak met alle carnavalsprinsen. Dit jaar kan hij de prinsen helaas niet live ontmoeten om de sleutel van Meierijstad over te dragen, daarom heeft hij voor dit alternatief gekozen, om toch met elkaar in verbinding te kunnen blijven, iets wat nu, meer dan ooit, ontzettend belangrijk is. Prins Carlo d'n Urste en Hofdame Miranda vertelden dat het goed met ze gaat en hoe zij deze bijzondere tijd beleven. 

Lees meer...

Kijk Schorsbosse optochten terug (2009-2020)

jeugdoptocht1Schorsbos - Omdat alles anders is dit jaar met carnaval en alles vooral online plaatsvindt, heeft TVSchijndel de opnames van alle Schorsbosse optochten en jeugdoptochten vanaf 2009 weer op haar website gezet. Wil je nog eens terugkijken hoe je destijds straalde in je prachtige carnavalsoutfit, je kunt het allemaal terugkijken in ons 'video-archief carnaval'!

Lees meer...

Boerenbruiloft in belangstelling op NPO2

carnavalshart2Schorsbos - De Boerenbruiloft van Schorsbos stond vanavond in de belangstelling op NPO2 in het programma 'Carnavalshart'. Het programma keek mee tijdens de eerste voorbereidingen voor de bruiloft van 2022. Het nieuwe boerenbruidspaar moet namelijk gekozen worden, dit jaar is er geen Boerenbruiloft. Vijf bruidsparen verschenen voor de jury, bestande uit onder andere de Prins en Adjudant (Carlo en Mari), Op TV werd onder andere meegekeken tijdens de optredens van Cor en Jeanine. Vooraf kregen alle aanwezigen een corona sneltest. Komend weekend zal tijdens de livestream van het Schorsbos Café het winnende boerenbruidspaar bekendgemaakt worden.

Lees meer...

Hopbeljanus staat weer op z’n plek

Schorsbos- Carnaval zal dit jaar een stuk soberder zijn dan andere jaren. Geen feesten, geen spiegeltent, geen optochten. Toch zijn er wel wat leuke activiteiten georganiseerd. Een speurtocht door Schorsbos, stoelen zoeken in etalages, een Bingo thuis op de bank en lekker de hele dag een livestream muziek volgen. Zo wordt Schijndel toch gewoon weer Schorsbos. En zeg je Schorsbos, dan zeg je Hopbeljanus! Minister van Begin en End Rita Gevers merkte op dat dit jaar het 11e jaar is voor Hopbeljanus. Het feestje voor Hopbeljanus alsmede het jubileum van 66 +1 jaar wordt verschoven naar volgend jaar. TVSchijndel was er dinsdagmiddag bij toen Hopbeljanus door Lokhoff Schijndel op zijn paal werd gehesen.

Lees meer...

Livestream Schorsbos live op TVSchijndel

Carnaval SchorsbosLogoSchorsbos - Dit jaar gaan we carnaval anders vieren. Helaas niet live, maar wel via een livestream, zodat je carnaval toch een beetje kunt beleven. Deze livestream gaat van start tussen vrijdag 12 februari 20.11 uur en eindigt op zondag 14 februari om 23.11 uur. Je kunt deze live volgen op TVSchijndel via deze speciale livestreampagina! 

Lees meer...

Doe mee met muzikale bingo sjow

Carnaval SchorsbosLogoSchorsbos -  De Bingokoningin van Nederland, Rebecca, neemt je mee op een muzikale reis door Carnaval. Ze doet dat niet alleen. Tijdens deze doldwaze Bingo Sjow zal ze muzikaal ondersteund worden door de Dolle mina DJ's, beter bekend van de gelijknamige feesttent tijdens Paaspop. Een Bingo Sjow met mooie prijzen, humor en muziek. Zorg dat je erbij bent. Wanneer​? Op zaterdag 13 februari 2021, om ​​19.11 uur (verwacht einde:​ 21.11 uur). Prijs per kaart:​​ € 10,00. 

Lees meer...

Geen kroegentocht maar stoelentocht

carnavalstoelentochtSchorsbos - Kôie Keije blèft dees joar net als de rest van Schorsbos zitten, maar niet bij de pakken neer! Daarom hebben ze een leuke Stoelentocht bedacht. Vanaf maandag 8 februari t/m dinsdag 16 februari kun je 11 stoelen voor het raam/in de vitrine vinden bij 11 verschillende winkels en kroegen in het dorp. Als je een kroegentocht loopt vanaf The Holy Cow naar Cafe de Sok kom je ze als het goed is alle 11 tegen. Onder lees meer vind je wat je moet doen. Hier de link naar de promotievideo: https://fb.watch/3ymKWv8m8q/ Alvast veul plezier en succes met het meedoen en een carnavaleske groet van de Kôie Keije. 

Lees meer...

Speurend door Schorsbos

Carnaval SchorsbosLogoSchorsbos- Zin in een verantwoord stukje carnaval? Zin in een eigen carnavalsoptocht? Zin om even buiten te zijn en meteen eens even te kijken of je Schorsbos een beetje kent? Dan is er een skon Skèndels spelleke bedacht: een Schorsbosser speurtocht! De familie van de Wetering wilde eigenlijk als fervente leden van ‘t Overschotje een speurtocht voor hen maken in deze barre tijd, maar het enthousiasme nam zo’n grote vormen aan dat het een speurtocht voor heel Schorsbos is geworden. Moeder Willie en dochter Anne hebben de foto’s en bijbehorende vragen gemaakt; zoon Rick de website.

Lees meer...

Copyright 2022  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.