foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Veteraan Twan begonnen aan sponsortocht voor Veteranen Search Team

twanvst4Schijndel - Vandaag is veteraan Twan Vermeer, na maanden van voorbereidingen, begonnen aan zijn sponsorwandeltocht. Hij loopt van Maastricht via het pelgrimspad naar Schijndel, een tocht van 250 kilometer. Hij wil op deze manier meer bekendheid geven aan en geld inzamelen voor het Veteranen Search Team (VST). Het VST is een organisatie waar ruim 2000 vrijwilligers (voornamelijk veteranen) aan verbonden zijn en die in opdracht van de politie mee helpen zoeken naar vermiste personen. Lees zijn verhaal onder 'lees meer'. Mocht u Twan en het VST willen steunen, dan kunt u doneren op de pagina 'Help het VST helpen'. Daar staat een QR-code en een link om naar de actiepagina van het VST te gaan.

Twan vertelt:

"Ik ga deze tocht lopen om geld op te halen voor het VST. Het VST is het Veteranen Search Team, een organisatie waar 2000 vrijwilligers aan verbonden zijn. In opdracht van de politie gaan we zoeken naar vermiste personen. Dat kan gaan om een dement persoon die is gaan winkelen en de weg terug niet weet, maar ook om suïcidale personen die het leven niet meer zien zitten.

Om onze mensen getraind te houden en onze spullen in topvorm te houden is geld nodig. Het VST krijgt geen subsidie en is afhankelijk van giften en donaties. Met deze tocht hoop ik meer bekendheid te geven aan het VST en ik hoop een mooi bedrag op te halen voor deze mooie organisatie.

Het VST is een belangrijke schakel geworden in het vinden van vermiste personen en het geeft veel voldoening om deel uit te maken van deze groep. Het VST is tevens voor mij een plek waar ik mij 100% veilig en thuis bij voel. Ik heb tijdens één van mijn missies PTSS opgelopen en omdat het VST voor 90% uit veteranen bestaat is dit een plek waar geen uitleg nodig is als je even anders reageert dan normaal.

Ik heb in mijn tijd bij defensie twee uitzendingen gedaan, één naar Kosovo in 1999 en in 2004 ben ik naar Irak geweest. Dat waren twee totaal verschillende missies, maar ik zou ze beide overdoen. Tijdens de missie in Kosovo hebben we veel ellende gezien en daar heb ik PTSS opgelopen. De missie in Irak was best rustig en daar hebben we ook veel mooie dingen gezien. Door de PTSS kon ik bepaalde dingen niet meer doen, omdat het te veel prikkels waren voor me. Zo moest ik ander werk gaan doen en waren feesten ineens geen feest meer voor mij, maar juist een gevaarlijk terrein waar van alles kon gebeuren. In die tijd heeft de maatschappij veel voor mij betekend, ik had een redelijk vangnet. Door mijn werk tijdens een inzet van het VST geef ik ook weer iets terug aan diezelfde maatschappij die er voor mij was toen het nodig was en ik hoop dat de vermiste die op tijd gevonden wordt of de familie van een overledene ook ooit teruggeeft aan de maatschappij als het nodig is.

De tocht start op 15 mei 2022 en zal op 28 mei eindigen. Ik zocht een mooie route die ook wel uitdaging bood. Tijdens deze zoektocht kwam ik het Pelgrimspad tegen. Dat pad is in verschillende delen te lopen en mijn oog viel op deel twee: een wandelpad van Den Bosch naar Maastricht, maar je kan hem ook andersom lopen, Ik start dus in Maastricht en loop het laatste stuk niet naar Den Bosch maar naar Schijndel.

De start is op 15 mei op het Vrijthof in Maastricht. Ik eindig op zaterdag 28 mei op de Boschweg in Schijndel op het plein bij de Holy Cow en De HeerenMeester

Ik ga de tocht in twaalf dagen lopen en neem alles mee in de rugzak. Ik loop de tocht alleen, maar af en toe zal er iemand een stuk meelopen. In het weekend neem ik even mijn rust en pak ik de tijd om nieuwe voorraad in de rugzak te stoppen.

Op de laatste dag zal ik bij de houtzagerij in Schijndel opgewacht worden door een aantal vrijwilligers van het VST en andere belangstellenden om onder begeleiding van doedelzakspelers het laatste stuk te lopen. Dit laatste stuk staat in teken van ons motto: "Eén team, één taak". Het maakt niet uit wie je bent of wat je doet bij het VST, een resultaat wordt door eenieder behaald. Dus als ik er 250 kilometer op heb zitten, heeft het VST er 250 kilometer opzitten.

Ik heb op dit moment twee overnachtingen vast staan. Ik slaap in de eerste week eenmaal bij een collega VST-er en ik slaap in een vakantiehuisje tijdens het weekend. Verder heb ik nog niks vaststaan en zie ik wel waar ik slaap. Ik heb een tent bij me en een tarp (zeiltje) waar ik onder kan slapen. Ik probeer tegen het einde van de dag een plek te vinden bij een boer of ik slaap in de natuur. Mocht de nood erg hoog zijn dan ben ik lid van Vrienden op de Fiets' waarbij je vrij goedkoop een overnachting kan boeken bij mensen thuis, maar dat is echt een noodmiddel voor mij tijdens deze tocht.

Ik loop elke dag behalve de zaterdag. Dat is echt even een rustdag. Ik zal dan wel wat lopen in de buurt van het vakantiehuisje om de spieren soepel te houden maar dat zal geen 20 kilometer zijn.

Mensen kunnen doneren via 'Help het VST Helpen'. Daar staat een QR-code en een link om naar de actiepagina van het VST te gaan. Onder de foto kan je dan aangeven hoeveel je wil doneren en via ideal betalen. Het geld gaat rechtstreeks en 100% naar het VST toe en dat is wel een veilige gedachte. Ook kan er contant of digitaal gedoneerd worden op het eindfeest 28 mei.

Toen ik deze actie bedacht had ik een streefbedrag in gedachte maar dat was binnen een week behaald. Toen heb ik het streefbedrag opgehoogd. Ik hoop dat we een mooi bedrag mogen ophalen.

De laatste dag wordt fantastisch! Ik heb gevraagd of stichting Rondom d'n Toren me kon ondersteunen om er een gedenkwaardige dag van te maken en ik denk dat dat wel gaat lukken. Het laatste stuk lopen we als één blok onder begeleiding van doedelzakspelers over de Markt en naar de Boschweg. Op het plein bij de Holy Cow en De HeerenMeester zal een podiumwagen staan met muziek, er zal een drankje worden geschonken en er is een frietwagen van Billy Burger voor een hapje! Ik hoop rond 15:00 uur op de Boschweg aan te komen.

Laten we hopen op een mooi bedrag want het zal je maar gebeuren dat je een geliefde moet missen, dat je moet leven in onzekerheid waar je geliefd familielid is gebleven of wat er gebeurd is. Dat lijkt me echt heel erg om mee te maken."
 twanvst2
 twanvst3
 twanvst1
 twanvst6
 twanvst7
 (Foto's: Twan Vermeer)
 
 

De Verfzaak

Klik > website

Klik > Website

Vakmeester Guus

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

Scootmobielen Veghel

Klik > website

Klik > Website

The Social Club

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > website

Klik > Website

20 FIT

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2024  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//