foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Woonwensenonderzoek onder senioren (55+) in Schijndel

Seniorenraad Schijndel 2015Schijndel - Het aantal senioren neemt de komende jaren toe en de overheid vindt het van belang dat de senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen, wat de senioren veelal ook het liefst willen. En daarbij zoveel als mogelijk willen blijven wonen in hun vertrouwde omgeving. Maar wat zijn de wensen van de senioren op het gebied van huisvesting: hoe en waar willen ze wonen en welke voorzieningen vinden ze van belang. Vandaar dit onderzoek dat specifiek erop gericht is de woonwensen te inventariseren van alle zelfstandig wonende senioren van 55 jaar of ouder. De bedoeling is dat iedereen die deze vragenlijst ontvangt deze retourneert vóór 15 augustus aanstaande (2 weken later als eerder in de brief hierover van de gemeente wordt vermeld). Het uitwerken van de reacties kost tijd, gestreefd wordt om in het 4e kwartaal van 2016 de resultaten te rapporteren. De Seniorenraad Schijndel hoopt dat iedereen meedoet zodat al uw woonwensen bij de gemeente en corporaties bekend worden. U vindt over dit onderzoek hieronder meer informatie.

Eerste woonwensenonderzoek in 2008
In 2008 heeft de toenmalige Stichting 'Vernieuwend Ouderenbeleid Schijndel'(VOS) samen met de gemeente Schijndel en Bouwvereniging Huis&Erf een dergelijk onderzoek voor de eerste keer met succes uitgevoerd. Een lijst van aanbevelingen is toen aan de gemeente overhandigd die daarmee aan de slag is gegaan.

Toekomstbeleid, lang - kort
Omdat de overheid het zelfstandig blijven wonen als speerpunt voor de toekomst heeft gekozen, is het van belang om te weten wat de Schijndelse senioren daarvan vinden en hoe dat in de toekomst gestalte kan krijgen. We kennen inmiddels de zogenaamde 'mantelzorgwoning' die zonder vergunning gebouwd mag worden maar daarmee zijn we er nog niet. Voorzieningen in de woning zelf en het bouwen van woningen voor senioren met de nodige voorzieningen die op het zelfstandig blijven wonen zijn afgestemd, zijn ook nodig.

2e woonwensenonderzoek: Seniorenraad samen met Huis&Erf, KBO's en gemeente Schijndel
De overheid heeft behoefte om te weten wat er bij de senioren op dat punt leeft. In 2008 is met de gemeente afgesproken om na een aantal jaren - na het 1e onderzoek - weer een dergelijk onderzoek te houden. Na bijna 8 jaar heeft de Seniorenraad Schijndel daarom het initiatief genomen om in 2016 opnieuw na te gaan welke wensen de zelfstandig wonende inwoners van 55 jaar of ouder hebben op het gebied van wonen, woonomgeving en openbare ruimte.
Er is opnieuw gekozen voor de groep senioren van 55 jaar of ouder. Dat hebben we gedaan om inzicht te krijgen in de woonwensen op de korte termijn maar ook op de lange termijn. De gemeente Schijndel (en later de gemeente Meierijstad) kan daarmee rekening houden bij het opstellen van volkshuisvestingsplannen.
Het onderzoek is samen met Huis&Erf, de KBO's en de gemeente Schijndel voorbereid. De gemeente Schijndel heeft nog eens nadrukkelijk te kennen gegeven met grote belangstelling uit te kijken naar de resultaten van het onderzoek en die te willen gebruiken bij het maken van volkshuisvestingsbeleid.

Wie ontvangen een vragenlijst
De Seniorenraad Schijndel vindt dat alle zelfstandig wonende inwoners van 55 jaar en ouder de gelegenheid moeten krijgen om hun mening te geven. In verband hiermee is de vragenlijst gestuurd naar alle adressen waar in ieder geval één persoon woont die 55 jaar of ouder is en daar zelfstandig woont wat wil zeggen, samen met anderen of alleen een huishouden voert. De inwoners van 55 jaar of ouder die in een verpleeg- of verzorgingshuis wonen zijn buiten de inventarisatie gelaten omdat die niet zelfstandig wonen.

Indeling van de vragenlijst
De vragenlijst is ingedeeld in blokken.
- Blokken A en D bestaan uit algemene vragen die in ieder geval beantwoord dienen te worden.
- Blok B bestaat uit vragen die alleen beantwoord hoeven te worden als u zou willen verhuizen.
- Blok D bestaat uit vragen voor degenen die hun woning nu of over enige tijd zouden willen aanpassen.
De vragenlijst is ook voorzien van een toelichting om bepaalde vragen te verduidelijken.
Het is de bedoeling dat men deze complete vragenlijst (klik op de afbeelding hieronder) voor 15 augustus 2016 ingevuld terugstuurt .
NB: deze datum – 15 augustus 2016 - van uiterste inzending wijkt af van de datum genoemd in de toegezonden brief van de gemeente (die u hier ook als bijlage vindt), hierin staat namelijk 1 augustus 2016 vermeld. De senioren wordt dus iets meer tijd gegund voor invulling en terugzending.
Vragenlijst Senioraad blz.1

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

20 FIT

Klik > website

Klik > Website

De Verfzaak

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

Vakmeester Guus

Klik > website

Klik > Website

Scootmobielen Veghel

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

The Social Club

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2024  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//