foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Schijndels team ‘Rik Bouwmans’ deelnemers wandeltocht De Rode Loper’ Nierstichting, sponsoren gezocht

LogoTVSchijndelnieuwSchijndel - De Schijndelse Annet Bouwmans gaat zaterdag 16 april samen met haar zoon Rik en zijn vriendin Simone meelopen met een sponsorloop van 'De Rode Loper', een wandeltocht in Naarden. Het team 'Rik Bouwmans' loopt daarbij voor de Nierstichting een afstand van 10 kilometer. Zoon Rik heeft een nierziekte, de ziekte van Berger. Zijn vriendin gaat ook meelopen in de sponsorloop. Zijn ouders willen als team 'Rik Bouwmans' en mensen om hem heen de Nierstichting graag helpen om geld in te zamelen voor de draagbare kunstnier die de laatste tijd al veel in het nieuws is geweest. Met een draagbare kunstnier krijgen patiënten hun vrijheid terug. Daarom gaat dit team bestaande uit Rik zelf, vriendin Simone en moeder Annet (als Doeke de clown) zaterdag 16 april 2016 meelopen met deze wandeltocht in Naarden. TVSchijndel vroeg naar de samenstelling van het gezin en wilde wat meer weten over de mensen achter het team Rik Bouwmans.

Draagbare kunstnier
Innovatie realiseren op het gebied van dialyse is hard nodig. De afgelopen jaren heeft de Nierstichting samen met patiënten, professionals, wetenschappers en bedrijven veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van de draagbare kunstnier. De verschillende onderzoeksprojecten hebben geleerd dat met nieuwe membranen, filters en sensoren de dialyse verbeterd kan worden.

Sponsoren

Inmiddels heeft het Schijndels team 1.256 van de benodigde 1.560 euro opgehaald. U kunt het team en daarmee de Nierstichting sponsoren via de speciale website De Rode Loper van de Nierstichting. Dat kan via de directe link naar de eigen pagina van het team 'Rik Bouwmans' op de website van De Rode Loper.

Team 'Rik Bouwmans'
"Wij (Hendrik en Annet) wonen in Schijndel. We zijn er ook geboren zelfs en wonen er al heel ons leven. We hebben 2 kinderen Rik en Willeke en die zijn ook hier in Schijndel geboren op de Europalaan 5. We zijn zelfs nog nooit verhuisd in ons 39-jarige huwelijk. Rik woont op dit moment met zijn vriendin Simone in Eindhoven en onze Willeke woont met haar vriend
Felix in Rosmalen."

Recent nierziekte ontdekt
Dat er iets met Rik zijn bloed niet goed was is jl. december ontdekt op de bloedbank waar hij bloeddonor was. Na een biopsie bleek dat hij Iga Nefropathie heeft, oftewel de ziekte van Berger. In de toekomst zal Rik eens een donornier moeten ontvangen. "Wij zijn hier allemaal erg van geschrokken natuurlijk."

Contact clown Doeke
Vorig jaar liep Annet als Contact clown Doeke de 4daagse mee in Nijmegen waarbij zij op de laatste dag een gedeelte van de afstand als Doeke meeliep om deelnemers zo een hart onder de riem te steken.
"Ikzelf Annet, ben Contact clown Doeke, een clown in de zorg en zal deze sponsor tocht meelopen als Doeke. Dit omdat de Nierstichting heeft gevraagd iets rood aan te doen. Dus….de rode neus gaat zeker op. Ik Annet en ook Doeke draag de Nierstichting een warm hart toe en misschien kan Doeke tijdens de tocht de deelnemers een duwtje in de rug geven, een schouderklopje of een beetje plezier of afleiding brengen. Een en ander is ook te volgen op mijn website www.contactclowndoeke.nl en facebook Contact Clown Doeke."


Rest van de familie Bouwmans
Rik en zijn vriendin Simone en ikke Annet (Rik's moeder) zijn de 3 leden van het team 'Rik Bouwmans'. Mijn dochter Willeke is op dit moment zwanger en loopt daarom niet mee. Hendrik (vader) kampt met gezondheidsproblemen, vandaar dat hij ook niet meeloopt."


Achtergrondinformatie De Rode Loper
De Rode Loper is een nieuw en uniek wandelevenement waarbij wandelaars starten én finishen op een Rode Loper. Een onvergetelijk feest van de prachtige wandelroutes door Het Gooi. Met speciale VIP-fotoshoots, optredens van bekende artiesten, prachtige wandelroutes en een goede verzorging.
Iedereen die meedoet is een Very Important Person. Elke stap op de Rode Loper, is een stap in de richting van de draagbare kunstnier. Dat is hard nodig, want dialyseren is zwaar. Jaarlijks overlijden 1.000 dialysepatiënten. Veel patiënten zeggen: dialyse is geen leven, maar óverleven. Daarom ontwikkelt de Nierstichting de draagbare kunstnier. Die geeft nierpatiënten weer de vrijheid en energie om een gewoon leven te leiden. Donaties voor de Rode Loper dragen bij aan de draagbare kunstnier.
Elke deelnemer van de Rode Loper krijgt na aanmelding een actiepagina. Via die pagina kan je makkelijk en veilig vrienden, familie, buren en collega’s oproepen om jouw wandeltocht te sponsoren. Zo worden gezamenlijk belangrijke stappen gezet richting de draagbare kunstnier, die het leven van 2,5 miljoen nierpatiënten wereldwijd verbetert.
De Rode Loper wordt uitgerold op zaterdag 16 april 2016 in Het Gooi. Startpunt is de Grote Kerk in Naarden. Er kan gekozen worden uit drie afstanden: 5, 10 of 20 kilometer.

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Scootmobielen Veghel

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

20 FIT

Klik > website

Klik > Website

De Verfzaak

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > website

Klik > Website

Vakmeester Guus

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

The Social Club

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2024  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//