foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

logo TVSchijndel

Koningsdag 2024

Schijndel - Na weken van druilerig en koud weer was het gisteren tijdens Koningsdag gelukkig een stuk beter, waardoor de Koningsdag activiteiten door konden gaan en het voor kinderen, ouders en bezoekers goed toeven was. 

TVSchijndel nam een kijkje in het dorp. Bij de Boel-K-Ree wedstrijd en bij het fietsendefilé. Er was een mooie opkomst. De fietsertjes, hun gevolg en de harmonie maakten een rondje door het dorp en brachten een serenade bij het Bekkershuis, waar een aantal bewoners buiten zat te genieten. Op de vrijmarkt was het gezellig druk. Kinderen (en volwassenen) probeerden hun spullen te verkopen.

Het artikel gaat verder onder 'lees meer'. Bekijk de foto's in het fotoboek.

Lees meer...

Skendel Zwingt weer de Koningsnacht in

Schijndel - De 16e editie van Skendel Zwingt was een feest! Met een aantal nieuwe jonge artiesten was het ook een volledig Schijndelse line-up. De inmiddels vaste bezetting was aanwezig, zoals Felix Kooijmans, Peter Hellings, Zus en Nina van den Heuvel. Peter en Felix opende de avond als De Blues Brothers met de hit Everybody Needs Somebody.

De Schijndelse bezetting werd deze editie uitgebreid met Rico Sanders, die voor het tweede jaar meedoet, en debutanten Floor Goyaarts, Tim Bakker en Amy Looman, die ook de presentatie voor haar rekening nam. De nieuwe huis-DJ Robbert van de Ven zorgde voor een meer dan feestelijk geheel. In de video sfeerbeelden van de avond. In het fotoboek een fotoserie.

Lees meer...

Openluchtviering bij Sint Isidoruskapel

Schijndel - De heer Cor Weijns nodigt namens Stichting Isidoruskapel Schijndel iedereen uit voor de openluchtmis bij de kapel.

Cor vertelt: “Op 5 mei om 10.30 uur vindt weer een openluchtviering plaats bij de Sint Isidorus kapel aan de Boxtelseweg 5, nabij zorghoeve ’t Binnenveld. Iedereen is van harte welkom bij deze bijzondere viering met pastor Jos van den Bosch als voorganger en de geweldige zangeres Yvon Kanters, als muzikale begeleidster.

Lees meer...

Jaarlijkse hondenwedstrijd NBG-Midden Brabant

Schijndel - Afgelopen zaterdag organiseerde NBG-Midden Brabant weer haar jaarlijkse wedstrijd. De hondenclub, opgericht in 1973, houdt zich al jaren bezig met het trainen en africhten van werkhonden in een positieve, plezierige maar wel serieuze sfeer. 

Jong en oud, beginnende en ervaren hondensporters; NBG-Midden Brabant is een diverse club waar ze samen streven om het beste uit de honden en hun geleiders te halen, ieder op zijn eigen niveau. Het IGP-programma bestaat uit 3 onderdelen, te weten het speuren(A), het appèl(B) en het manwerk(C). Per onderdeel moet je minimaal 70 punten halen, het maximale is 100.

Het artikel gaat verder onder 'lees meer'. Bekijk de foto's in het fotoboek.

Lees meer...

Aanmelden open Nederlands kampioenschap BOEL K-REE

Schijndel - Op Koningsdag 2024 zaterdag 27 april aanstaande, organiseert het genootschap 'DE KUBISTEN' het tweede Open Nederlands kampioenschap BOEL K-REE. Het genootschap 'DE KUBISTEN' werkt hard om de bekendheid van BOEL K-REE te vergroten.

Voor de derde keer in successie zal op koningsdag BOEL K-REE deel uitmaken van het sportieve programma van de Oranjeweek in ons dorp. Het spel BOEL K-REE wordt gespeeld in tweetallen en kent enige gelijkenis met de Jeu de Boules sport, ofwel Petanque. De puntentelling is identiek, de regels veel eenvoudiger en de ballen zijn vervangen door houten kubussen. Ofwel, iedereen kan meedoen.

Lees meer...

Zeeheldenbuurt Klimaat Robuust

Schijndel - Donderdag 2 april liep TVSchijndel met vertegenwoordigers van de gemeente Meierijstad, woningbouwvereniging Woonmeij, ontwerpers van het plan en belangstellende bewoners door de Zeeheldenbuurt, wijk Boschweg Zuid-West.

Onder leiding van projectleider Gerrit Hasperhoven werd stilgestaan bij de ontwikkelingen. Er is inmiddels al veel bekend over de plannen om deze wijk Klimaat Robuust te maken. Plannen zijn al diverse keren besproken met de wijkbewoners en zijn terug te vinden op de site zeeheldenbuurt.klimaatrobuust.nl.

Lees meer...

Gouden speld NJBB voor Toon van Alebeek

Schijndel - Op 14 maart ontving de Schijndelaar Toon  van Alebeek de gouden speld van de NJBB voor zijn inzet gedurende 40 jaar voor het petanque. 

Na een lange periode waar voetbal dè sport was waarmee Toon bezig was, werd hij door een onherstelbare blessure gedwongen om uit te zien naar een nieuwe hobby. Aangezien er meerdere familieleden (ooms, tantes en een paar neven) druk waren met Petanque, besloot hij zich aan te sluiten en te kijken waar dit spelletje naar toe kon leiden.

Lees meer...

(TV)Schijndel deelt uit actie groot succes!

Schijndel - De '(TV)Schijndel deelt uit' actie is voorbij. Maandagochtend Tweede Paasdag stonden we op het grasveldje aan de Beemdstraat om uit te delen. Om half negen ging de video met deze locatie online. 

Na 2 minuten stonden de eerste deelnemers al bij de tafel om er achter te komen dat het natuurlijk een 1 april grap was en dat ze "het haasje" waren. Daarom mocht iedereen een chocolade haasje meenemen. Uiteindelijk was het goed gevulde mandje rond half tien ook echt bijna leeg. Onder 'lees meer' een korte video van de actie.

Lees meer...

Paaspop vrijdag: opening en interviews ZUS en Edwin Evers

Schijndel - Paaspop is officieel begonnen! Om drie uur 's middags gingen de poorten open en werd het terrein betreden door de festivalgangers. Snel werden de beste plekken gezocht in de tenten voor de allereerste optredens van Broadway Brass en in de grootste tent Apollo trapte Sera officieel het festivalseizoen af.

In de video de eerste sfeerbeelden vanaf het terrein en een interview met Edwin Evers. Ook spraken we zangduo ZUS uit Schijndel, het was voor hen de eerste keer optreden op Paaspop. Een uitgebreide fotoreportage is te vinden in het fotoboek.

Lees meer...

Poging diefstal auto met keyless entry

Schijndel - In de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 februari hebben criminelen rond 00:50 uur geprobeerd een auto te stelen van de oprit van een huis in wijk Hoevenbraak. De auto was voorzien van keyless entry. De dieven probeerden met een antenne het signaal van de sleutel op te pikken, zodat de deuren ontgrendeld konden worden en de auto meegenomen kon worden. 

Na ongeveer tien minuten werd de poging tot diefstal gestaakt en zijn de twee dieven zonder buit vertrokken. Wees voorzichtig als u ook een auto heeft met keyless entry. Zorg ervoor dat uw sleutel niet traceerbaar is 's nachts.

Lees meer...

Steken afgenomen bij Prins Maikel en gevolg

Schorsbos - Op dinsdagavond eindigde carnaval met de Prins in de Spiegeltent. Daar werd hij letterlijk uitgedragen door zijn raad. Daarna werden bij het Tramhuys van prins Maikel en zijn gevolg de steken afgenomen. Maar niet voordat het aanwezige publiek en de volledige raad iedereen elkaar bedankte! Veel leden van de raad (van 37) hielden het dan ook niet droog bij de mooie afscheidswoorden.

Waar vorig jaar de Minister moest wachten van Prins Toon tot precies twaalf uur om de steken af te nemen, gebeurde dit nu rond kwart over twaalf. Na het officiële gedeelte werd afgesloten bij de Hopbeljanus met muziek van de Hofkapel en een mooi vuurwerk als knallend einde. Carnaval 2024 zit er weer op. Bekijk een fotoserie van de afsluiting in ons fotoboek. In de video de beelden.

Lees meer...

Stoet Boerenbruiloft trekt door Schorsbos

Schorsbos - Het boerenbruidspaar van 2023, Teun en Mariëlle, werd vandaag in de onecht verbonden. Vanochtend vroeg haalde Teun 'zijn' Mariëlle op. De stoet vertrok vanaf de Anna Blamastraat naar de Schutsboom.

Na een tocht door het dorp via de Hoofdstraat stond er rond half twaalf een ontbijt klaar in de spiegeltent. Daar werd het bruidspaar verrast met verschillende ludieke 'bezwaren' van familie en bekende(n) clubkes. 
In het fotoboek is een uitgebreide fotoserie te vinden. Beelden van de dag in de video.

Lees meer...

Bij de grote optocht Schorsbos telde mee

Schorsbos - De feestelijke zondag van carnaval, 13.11 uur: de grote optocht van Schorsbos mocht weer van start! Traditiegetrouw gingen de Prins en zijn gevolg voorop in de optocht, een grote bonte stoet waarin iedereen meetelde! Want ruim 20 carnavalsverenigingen, loopgroepen, praalwagens, kinderen en muziekskes deden vandaag mee aan de optocht die dwars door het dorp trok. Het was een fleurige, vrolijke optocht. Alle groepen lieten zich van hun beste creatieve kant zien.

Het startpunt was dit jaar bij De Sok en de grote finish en prijsuitreiking (onder 'lees meer') op de Boschweg bij het plein bij De HeerenMeester en The Holy Cow. Er stond veel publiek om alle deelnemers te bekijken en er een mooi feestje van te maken. Bekijk onze uitgebreide fotoseries van de Hoofdstraat, het centrum en de Boschweg in de verschillende fotoboeken. TVSchijndel ging ook LIVE tijdens de optocht. Een compilatie van deze live beelden is terug te zien in de video.

Lees meer...

Jeugdoptocht Schorsbos mocht weer los

Schorsbos - Vanmiddag was het éindelijk zo ver! De Jeugdoptocht van Schorsbos mocht weer los! om 12:44 uur vertrok de stoet bij de 'shared-space-zone' bij De Schakel. Via de Eerdsebaan, Broekkantsedijk, Klaverwei en Boomstraat trok de optocht door Wijbosch om uiteindelijk weer bij De Schakel te eindigen. 

Jong en oud vermaakte zich opperbest. Iedereen had enorm z'n best gedaan om zo mooi, creatief of hilarisch mogelijk voor de dag te komen. In totaal liepen er ongeveer 140 kinderen mee, verdeeld over 16 groepen. In elke categorie werd de winnaar gekroond, alle overige deelnemers eindigden op de tweede plaats. Onder 'lees meer' vindt u de verschillende winnaars. In de video de beelden van deze Jeugdoptocht, in het fotoboek een uitgebreide fotoserie.

Lees meer...

Onderscheidingen Schorsbos weer uitgereikt

Schorsbos - Vanmiddag werden, aansluitend aan de proclamatie van de Prins en de sleuteloverdracht, de onderscheidingen door Prins Maikel d'n Urste van Schorsbos uitgereikt. De onderscheidingen zijn een traditionele happening op de carnavalszaterdag. Nadat Prins Maikel zijn Elf 'regels' voor Schorsbos had gemeld aan het publiek was het tijd voor de onderscheidingen

Rond 14.11 uur werd gestart met de bekendmaking van de Beste Breier: Nanneke Schoenmaker. Jong Talent ging naar Amy Looman. Ere Schorsbosser werd Roger van Straaten. Er werd afgesloten met de Hopplukker 2024: Mari van der Steen. Maar net toen presentator Tom Dissel dacht dat het afgelopen was, werd hij zelf benoemd tot Super Schorsbosser 2024 omdat hij na 22 jaar stopt als Minister van het Kabinet. Ook ontving iedereen van het Kabinet een nieuwe onderscheiding omdat ze dit jaar 11 jaar bestaan. In het fotoboek is een uitgebreide fotoserie te vinden. Bekijk ook de video!

Lees meer...

Scholencarnaval in Schorsbos groot feest

Schorsbos - Prins Maikel bezocht met zijn gevolg op vrijdag de lagere scholen in Schorsbos. Ze werden muzikaal vergezeld carnavalsclubkes en maakte een groot feest bij de scholenbezoeken.

Dit jaar heeft elke school een eigen prins en prinses. Ook zij feestten vrolijk mee. Bij de Heijcant was een grote kinderoptocht door het centrum. Beelden van het scholencarnaval zie je in het fotoboek en in de video!

Lees meer...

KolderRiek: Back to the nineties

Schorsbos - De Geinstampers vieren dit jaar het 33-jarig jubileum, dit was hét uitgelezen moment om met het KoldeRRriek terug de gaan in de tijd naar de roerige jaren negentig. Want in Schorsbos werd op 1 april 1991 K.K. De Geinstampers opgericht. Geen grap!

De jaren negentig waren volgens de Geinstampers een mooie inspiratiebron voor alle Carnavalsclubjes om al hun creativiteit en enthousiasme weer ten tonele te brengen in hun acts. En daar hebben alle deelnemers zich aan gehouden! Net Nie won deze avond volgens de jury. 
TVSchijndel was bij deze KolderRieke avond aanwezig, een uitgebreide fotoserie vindt u in het fotoboek. Beelden in de video.

Lees meer...

Geslaagd Krek wa Anders Bal

Schorsbos - Zondag was het 'Krek Wa Anders Bal' weer in de Spiegeltent op de markt. Het Bal werd om precies 13.11 uur geopend door Zijne Dorstlustige Hoogheid Prins Maikel dun Urste en zijn Grootdorstige Hofhouding met jeugd.

De optredens van Rene Ulehake, Euginio, ZUS, Arnold van Osch, Dirk Drost, Theo van Veghel, Peter Hellings en Rico Sanders stonden garant voor een groots feest. En met ouderwetse krakers als De Keukendeur, Bloemetjesgordijn, Onze Ouwe St Jan, en vele andere bekende carnavalsklassiekers was het niet moeilijk om uit volle borst mee te zingen en te hossen.

Zie ook ons hele fotoboek van deze middag.

Lees meer...

Adrie Hellings gaat met pensioen

Schijndel - Na ruim 35 jaar directeurschap gaat Adrie Hellings met pensioen.

Na vele jaren gaat hij stoppen als directeur van EBC De Regenboog. Dat is ongekend lang. In die tijd heeft hij natuurlijk nogal wat meegemaakt en onderwijsveranderingen gezien. In deze video zie en hoor je het verhaal over hoe zijn directeurschap door de jaren heen ging. Eerst begonnen op een kleine dorpsschool in Wijbosch en daarna een fusie met de Hoevenbraak. Daarnaast zie je ook zijn opvolger én andere collega’s. 

Lees meer...

Woensdag zijn de nationale voorleesdagen van start gegaan

Schijndel - Afgelopen woensdag zijn de nationale voorleesdagen van start gegaan en dit gebeurde ook op basisschool de Kring. Alle kinderen van deze school mochten in hun pyjama en zelfgemaakte ontbijt naar school komen.

Alle leerkrachten kwamen ook in pyjama naar school en zij lazen voor in hun eigen klas. Bekijk ook de video.

Lees meer...

Help Schorsbos de carnaval door!

Schijndel - Schijndel wordt weer Schorsbos: carnaval 2024 staat voor de deur! En zoals elk jaar is er voor elk wat wils in ons mooie Schorsbos. Prins Michael d'un Urste en zijn gevolg zijn elke dag aanwezig om er samen met alle Schorbossers en Schorsbosserinnekes een prachtig feest van te maken.

Ook is er bij verschillende winkels Schorsbos merchandise te koop. Bij de Hema, Jan van Roessel, De Verfwinkel, Jeando en Bruna kunt u terecht voor o.a. kleding, sjaals, embleems. Bij elk artikel dat u aanschaft steunt u Schorsbos om nu en in de toekomst een mooi carnaval te organiseren.

TVSchijndel sprak met Harrie van Herpen, Minister van Promotie in Schorsbos. In de video vertelt hij wat er zoal te doen is. Foto's van de verschillende activiteiten en merchandise kunt u bekijken in het fotoboek.

Lees meer...

Plekkers en Binnedur is Korter winnaars Liekusfist

Schorsbos - Zaterdagavond was het weer tijd voor het jaarlijkse Liekusfist. Maar liefst acht groepen/clubkes gingen de strijd aan in de originele categorie voor het Loet Wouters vaandel. Daarnaast waren er zes groepen die de Ik Willem trofee in de wacht wilden slepen.  De avond had in totaal veertien optredens.

Een deskundige jury keek toe hoe alle groepen er één groot feest van wisten te maken. Uiteindelijk werd de winnaar van het Loet Wouters Vaandel de club Binnedur is Korter met "Tis Korter Binnendur" De  winnaar van de Ik Willem Trofee werden De Plekkers met "In Schorsbos telde mee". In het fotoboek een uitgebreide fotoserie.

Lees meer...

Huishoudschool Sancta Maria

Schijndel - De Heemkundekring stuurde ons een film over de huishoudschool Sancta Maria. Er zijn opnames uit 1959, je ziet onder andere een modeshow. Maar ook hoe het gebouw eruitzag en hoe de situatie nu is.

Er staan nu 26 filmpjes vergelijkbaar met deze op de facebook pagina van de Heemkundekring Schijndel. Ze duren allemaal ongeveer een minuut. Zo krijg je veel inzicht in het verleden van Schijndel. De filmpjes worden gemiddeld zo'n 1300 maal bekeken,  er is veel animo voor.

Lees meer...

150 Kerstbomen in brand bij jaarlijkse kerstboomverbranding wijk Plein

Schijndel - "In 3, 2, 1, daar gaan ze!" Zaterdagavond gingen bij de jaarlijkse Kerstboomverbranding in wijk Plein 150 oude kerstbomen in brand. Rond half zeven werd de eerste stapel kerstbomen in brand gestoken onder toeziend oog van ruim 100 mensen. Een voor een werden daarna de verzamelde bomen op de stapel gelegd wat voor grote vlammen en soms flinke warmte zorgde.

In de tent konden gratis versnaperingen worden gehaald zoals Gluhwein en broodjes knakworst. Op het plein bij het dierenparkje stond ook de brandweer(muziek)bus voor de muzikale omlijsting. TVSchijndel was bij deze gezellige samenkomst en maakte een video- en fotoreportage. Een uitgebreid fotoserie is te vinden in ons fotoboek.

Lees meer...

Winterpark Ouderenmiddag

Schijndel - Woensdag was het de beurt aan de ouderen om te genieten van De Paal Parket Ouderenmiddag. De middag werd goed gevonden door onze senioren en volop mee metmet Eugènio’s meezingshow, met veel liedjes uit de oude doos, van de twee motten van Tom Manders tot het Schonste Plekke.

Na de afsluiting van de succesvolle Ouderenmiddag was het de beurt aan Ladiesnight: Pinned by K bingo. Vanzelf werd er deze dag ook nog volop geschaatst, vooral door de jeugd.

Lees meer...

Samenvatting 2023 TVS-cameraman 'on the road'

Schijndel - Onze cameraman 'on the road' is ook in 2023 vaak op pad geweest en heeft op vele plekken in Schijndel zijn gezicht laten zien. Hij heeft een samenvatting gemaakt van zijn activiteiten van het afgelopen jaar. Wat komt u zoal tegen in deze video? Zijn bezoek aan de bijeenkomst van Oekraïense families in De Vink, de band Field Trip, de bijeenkomst van KBO over levensbeëindiging, de schilderles van Gerry de Groot bij Welzijn De Meierij, carnaval 2023, het 75-jarig bestaan van EHBO-vereniging Schijndel, De Hel van de Vlagheideen de jubileumshow '30 jaar HV&WC'.   

Ook in 2024 zult u onze cameraman weer op diverse plekken tegenkomen. Wilt u dat wij bij uw evenement aanwezig zijn? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij zullen ons best doen om één van onze vrijwilligers mooie foto's of een video te laten maken.

Lees meer...

Schijndel in Vogelvlucht: Verzamelalbum met spaaractie

Schijndel- Afgelopen zaterdag werd de nieuwe spaaractie van Plus Bertrams gestart. De Heemkundekring heeft voor Plus Bertrams een boek samengesteld en daarmee een historisch overzicht gecreëerd van Schijndel door de jaren heen. In het verzamelalbum kunnen foto’s worden geplakt. Een pakketje van deze foto’s krijgt de klant bij Plus Bertrams bij elke €10,- aan boodschappen.

De foto’s geven een mooi overzicht van Schijndel van toen en nu. Verschillende kunstobjecten, de scholen, horeca en winkels maar natuurlijk ook Paaspop ontbreken niet in dit overzicht. TVSchijndel was aanwezig bij de overdracht van de eerste exemplaren door Joey en Lysanne Bertrams aan burgemeester van Rooij en medewerkers van de Heemkundekring. Meer foto's zie je in ons fotoboek.

Lees meer...

Wie houdt er van foto's, filmpjes en puzzels?

Schijndel - Vind jij het ook leuk om foto's, filmpjes en puzzels van (oud)Schijndel te bekijken? Kijk dan eens op https://www.facebook.com/heemkundekringSchijndel/

Schijndel heeft een actieve heemkundekring die regelmatig informatie plaatst op deze pagina. En: de daar getoonde filmpjes zijn maar liefst al 23.000 keer weergegeven!

Lees meer...

Sponsor in de Spotlights: Scootmobielen Brabant

Meierijstad - In deze video staat een sponsor van TVSchijndel in de spotlights. Het gaat om Bert van Berkel, eigenaar van Scootmobielen Brabant, gevestigd aan de Noordkade 3b in Veghel. Hij runt dit bedrijf ruim 5 jaar, samen met zijn zoon Luuk. 

Hij vertelt dat zijn bedrijf niet alleen scootmobielen verkoopt, maar ook cursussen en lessen geeft om het rijden met een scootmobiel onder de knie te krijgen. Overigens verkopen ze niet alleen scootmobielen, maar ook andere hulpmiddelen, zoals onder andere rollators en rolstoelen. 

Lees meer...

Bijeenkomst opknappen Steeg

Schijndel -  Donderdag 14 december was er een bijeenkomst in de Schaapskooi over het opknappen van de Steeg. Hiermee wordt gestart in het voorjaar 2024. De rotonde van de kruising Structuurweg/Steeg wordt opgeknapt en er komt een tunnel. In de video geeft projectleider Gerrit Hasperhoven uitleg wat de exacte plannen inhouden. Het is belangrijk dat de veiligheid wordt verbeterd. 

Men vindt het belangrijk dat er zoveel mogelijk inzage is in de plannen. 

Lees meer...

Schoolschaatsen: met vallen en opstaan

Schijndel- Het winterpark is tijdens schooltijden een aantal dagen gereserveerd voor schoolschaatsen. Veel klassen van verschillende scholen maken daar met veel plezier gebruik van. TVSchijndel nam op donderdagochtend 14 december een kijkje bij de schaatsbaan.

Het schaatsen onder schooltijd is een leuke afwisseling op het schoolwerk in de klas, even lekker geen taalles aldus een aantal blije leerlingen. Samen met je klas en juf op het ijs is heel gezellig maar ook nog eens heel gezond. Meester Gijs van Basisschool de Regenboog in Wijbosch geeft normaal gesproken zijn gymlessen in de gymzaal maar vindt het een leuke afwisseling om de gymles eens buiten de deur te doen. 

Lees meer...

TVSchijndel Kerstwensboom voor Stichting Geluksboontje

Schijndel - Gisteren was de jaarlijkse kerstmarkt in de het centrum van Schijndel. En ook de TVS Kerstwensboom was present. Vorig jaar stond TVSchijndel voor het eerst met de Kerstwensboom om de Schijndelse kerstmarkt en dat werd een groot succes. Ook dit jaar wist u de Kerstwensboom te vinden om een mooie wens of gedachte in de boom te hangen en daarmee Stichting Geluksboontje te steunen. TVSchijndel bedankt u voor uw gulle giften. Binnenkort wordt de cheque overhandigd en wordt ook hier de totale opbrengst bekendgemaakt. De TVSchijndel Kerstwensboom wordt mede mogelijk gemaakt door Winterpark Schijndel.

Heeft u de kerstwensboom gemist, maar wilt u toch nog een donatie doen? TVSchijndel heeft een rekeningnummer geopend voor deze actie: NL40 RABO 1480 4367 12 (t.n.v. TVSchijndel onder vermelding van 'Kerstwensboom').

Lees meer over Stichting Geluksboontje onder 'lees meer' en bekijk de beelden van deze mooie middag in de video en het fotoboek.

Lees meer...

Graat & (Christel) De Laat bij Het Winterpark

Schijndel - Het Winterpark is weer geopend en zaterdagmiddag 9 december was het al weer meteen gezellig vol. Graat en de Laat zonden deze middag uit vanuit het Winterpark. Een loterij, muziek en natuurlijk Schijndelse gasten. De burgemeester kwam langs en Theo van Veghel zong het Schijndels volkslied. Tijdens de loterij konden onder andere twee kaartjes voor de theatervoorstelling van Rob Scheepers worden gewonnen. Er was ook veel te proeven en snoepen voor Christel en Jordy, de sponsoren zorgden voor voldoende lekkers.

TVSchijndel stelde Christel en Jordy tijdens het reclameblok wat vragen, onder andere over hun uitzendingen op locatie en of ze nog een wensenlijstje hadden wat betreft gasten in hun uitzendingen en locaties voor hun uitzendingen.

Bekijk beelden in de video en in het fotoboek.

Lees meer...

Nieuwe sportvelden Base- and Softbalvereniging Starlights

Schijndel - Aan de Leemputtenweg liggen de velden van Base - and Softbalvereniging Starlights. Omdat ze niet meer aan de (bonds)eisen van deze tijd voldeden, zorgde de Gemeente Meierijstad niet alleen voor een renovatie, maar legde ook echt twee nieuwe velden aan.  Daarmee wordt aan de nieuwe eisen voldaan én kan Starlights ook echt twee wedstrijden tegelijk gaan spelen. Ook de kleedlokalen worden opgeknapt. Alles wordt in orde gemaakt zodat Starlights er weer vele jaren mee vooruit kan.

Op 16 december 1977 werd door “Founding Fathers” Beer Pijnenburg en Leo Muskens een Honk- en Softbalclub opgericht in Schijndel, te weten B.S.V. Starlights. Er werd met één honkbalteam gestart op een mooi veldje bij de LTS. En via een nog mooier veldje langs het spoor (’t Heike), kwamen ze terecht op de huidige locatie “De Leemput” aan de Oude Molenheide.

Lees meer...

Gezellige drukte tijdens Winter Happening bij De Wit

Schijndel - Zaterdag 25 november vond bij De Wit Schijndel een Winter Happening event plaats ter ere van hun 75-jarig jubileum. Er waren tal van activiteiten georganiseerd. Buiten stond een braderie met een prijzenrad. Van de snowboardbaan voor kinderen tot 8 jaar werd gretig gebruik gemaakt. En ze konden er zelfs een medaille mee verdienen.

Bezoekers konden verrassende gerechtjes proeven tijdens de barbecue demo, en ook de kar met Hollandse erwtensoep werd goed bezocht. Ondanks een paar regendruppels, scheen het zonnetje regelmatig en was het buiten goed vertoeven. Binnen in de winkel waren diverse wintersport- en outdoormerken aanwezig waar bezoekers specifieke vragen aan konden stellen of een demonstratie bij konden wonen. “Het was gezellig druk”, aldus De Wit medewerker Mirella Freriks. Vooral op de wintersportafdeling was het erg druk. Al met al een geslaagde dag. Ook in december is er nog een actie in verband met het 75-jarig bestaan.

Lees meer...

Exclusief interview met Sinterklaas

Schijndel - TVSchijndel had de eer om vandaag in gesprek te gaan met de enige echte Sinterklaas. Dit weekend staat Sinterklaas maar liefst acht keer op het podium in 't Spectrum. We waren dus blij dat hij een gaatje in zijn overvolle agenda had gevonden.

Voorafgaand aan het interview konden kinderen op Facebook laten weten wat ze nou altijd al wilden vragen aan Sinterklaas. Bekijk het gesprek met de goedheiligman in de video.

Lees meer...

Schorsbos gaat voor een milieuvriendelijker carnaval

Schorsbos - 'Bij elk groot evenement gaan we als Nederlanders steeds vaker over naar kunststof bekers. Ook wij gaan komend jaar bij evenementen steeds meer gebruik maken van deze kunststof bekers.' Dat is te lezen in de nieuwsbrief van Schorsbos. 

Over op hardplastic, terwijl er overal juist wordt ingezet op minder plastic? Dat roept vragen op. TVSchijndel ging in gesprek met Harrie van Herpen, city manager Schijndel. Harrie licht één en ander graag toe: een gepersonaliseerde, herbruikbare beker en pitcher om zo juist minder plastic te produceren en minder weg te gooien. Het idee is in ontwikkeling en de komende tijd zullen nog de nodige puntjes op de i gezet worden. Op de website van Schorsbos kunt u meer lezen, o.a. hoe u de beker en pitcher kunt bestellen.

Lees meer...

Lichtjesintocht met receptie: Sinterklaas weer in Schijndel

Schijndel - Zaterdagavond werd Sinterklaas weer feestelijk ingehaald in Schijndel. Rond kwart voor zes vertrok een bonte Lichtjesstoet vanaf het Kloosterpark naar de Markt. Onderweg werd de goedheiligman welkom geheten door honderden kinderen en hun (groot)ouders. Vlak voordat de optocht begon stopte het met regenen! De stoet trok via de Pompstraat naar de Hoofdstraat en de Markt.

Op de Markt stond een verlichte zweefmolen en mochten de kinderen naar binnen bij de kerk voor een nieuwe, speciale receptie om de Sint welkom te heten. Vele handen werden geschud en er werden volop verlanglijstjes ingeleverd. Daarna konden de kinderen nog op de foto met de Sint en de pieten. In de video de beelden, in het fotoboek een uitgebreide fotoserie.

Lees meer...

Amicitia bestaat 184 jaar

Schijndel - Amicitia bestaat 184 jaar en is daarmee de oudste sportvereniging van Schijndel en een van de oudste van Nederland. Ook is Amicitia een van de twee Koninklijke verenigingen van Schijndel, samen met de Koninklijke Harmonie St. Cecilia. Dat predicaat Koninklijk heeft Amicitia te danken aan Koning Willem III die in 1852 het opperbeschermheerschap van Amicitia aanvaardde. Amicitia betekent ‘vriendschap’ en dat is ook een van de kernwaarden van de club.

Amicitia biedt schutters van 10 tot 100 jaar de gelegenheid om de mooie handboogsport te beoefenen. Handboogschieten is een technische sport waarbij een schutter vooral tegen zichzelf schiet. Naast de technische goede uitvoering van een schot is vooral concentratie en zelfvertrouwen van wezenlijk belang. Zie voor meer foto's het fotoboek.

Lees meer...

Fantastische eindejaar show bij rollerclub Alico

Schijndel - Rollerclub Alico presenteerde afgelopen weekend met drie uitverkochte voorstellingen de nieuwe show "Nature' in de Zuideinderparkhal. De rijdsters namen u mee door de elementen van de natuur te laten zien. Elementen van lucht, oerwoud, oceanen en ijs werden uitgevoerd door rijdsters in verschillende leeftijden.

De choreografieën in combinatie met prachtige kostuums ondersteunend door spectaculaire licht en geluid effecten maakten deze show een waar spektakel voor een publiek van alle leeftijden. Door maandenlange inspanningen, trainingen en oefeningen werden deze voorstellingen opnieuw een grandioos succes. TVSchijndel maakte er een mooie reportage van. Het is de moeite waard om alle foto's in ons fotoboek te bekijken. Kijk ook naar onze video opname.

Lees meer...

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

20 FIT

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Scootmobielen Veghel

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

Vakmeester Guus

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

De Verfzaak

Klik > website

Klik > Website

The Social Club

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2024  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//