foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

logo TVSchijndel

De Hel van de Vlagheide

Schijndel - De eerste editie van de Hel van de Vlagheide beloofde een zware tocht te worden met veel hoogtemeters. Met 100 deelnemers werd de verwachting van het aantal inschrijvingen ruimschoots overtroffen. Kevin Nooyen ging er met de winst vandoor.

De wedstrijd in de open klasse werd georganiseerd door De Braniemakers in samenwerking met MTB team Daniels Timmerwerken een MTB/Gravel op en rondom de Vlagheide.

Bekijk beelden in de video en het fotoboek. Het artikel gaat verder onder 'lees meer'.

Lees meer...

Kerstboomverbranding Plein

Schijndel - Een vurige avond gisteren in wijk Plein, waar bij het dierenparkje voor de 38ste keer de kerstboomverbranding plaatsvond. Er was muziek, chocolademelk, glühwein en broodjes knakworst.

Er waren zo'n 300 bomen opgehaald door kinderen. Bewoners konden 6 januari hun kerstboom aan de straat zetten. Kinderen konden zaterdag 7 januari tussen 13.00 uur en 16.00 uur de bomen inleveren bij het dierenparkje. Voor iedere ingeleverde kerstboom kregen ze een lot waarmee ze ’s avonds leuke prijzen konden winnen.

Bekijk de beelden in de video en het fotoboek.

Lees meer...

Gezellige ouderenmiddag in het winterpark

Schijndel - Op maandag 2 januari werd er weer een gezellige ouderenmiddag georganiseerd in het Olijslagers Winterpark. De aanwezige ouderen werden hierbij getrakteerd op een hapje en een drankje. Het was een gezellige sfeer en er werd flink meegezongen tijdens het optreden van smartlapkoor van Ome Jan.

Sommigen lieten zich zelfs verleiden om een dansje te maken. Het was weer echt genieten voor de aanwezige ouderen en begeleiders. TVSchijndel was er bij en maakte mooie foto's. Meer foto's zijn te zien in ons fotoboek.

Lees meer...

Leerlingen klas2 (t)vwo en havo Elde College halen geld op voor 'Ieder kind telt'

Schijndel - De tweede klassen (t)vwo en havo van het Elde Collega hebben geld ingezameld middels een sponsactie op de tijdelijke ijsbaan bij het Winterpark in Schijndel. Het geld dat is ingezameld komt ten goede aan Vincentiusvereniging Schijndel, die leerlingen helpt uit gezinnen in de regio die het minder breed hebben.

Vrijdag 23 december heeft Henri Kerkdijk (teamleider havo a.i.) de cheque overhandigd aan Manon van Dinther van de Vincentiusvereniging. De leerlingen van het Elde College werden bedankt voor hun inzet en voor het ophalen van het mooie bedrag. "Wij zijn heel erg blij met de grote donatie voor het project ‘Ieder kind telt’! Wij willen dan ook alle leerlingen (en hun ouders) hartelijk bedanken voor de donaties, wij gaan zorgen dat het geld besteed wordt aan kinderen in de regio, die dat nodig hebben."

Bekijk de beelden in de video en het fotoboek.

Lees meer...

Schijndelse Martien voetbalde nog tegen Abe Lenstra

Schijndel - Wie in Schijndel weet dat wij een oud-profvoetballer in onze gemeente hebben? Die van 1959 tot 1964 bij Wilhelmina in Den Bosch betaald voetbal speelde? En die gevoetbald heeft tegen Abe Lenstra en Faas Wilkes?

We hebben het hier over Martien Kastelijn. Hij kwam als 12-jarig jongetje voetballen bij Avanti, dat toen over twee elftallen beschikte: A en B. Doelpunten maken was zijn sterke punt. In één seizoen maakte hij er maar liefst 43!  Soms wel 6 in één wedstrijd. In 1959 benaderden zowel PSV als het Bossche Wilhelmina hem om bij hen te komen spelen. Het was het begin van betaald voetbal. Hij speelde een proefwedstrijd bij PSV, maar koos uiteindelijk toch voor Wilhelmina. Het heeft hem nooit berouwd, hij heeft er vijf jaar gevoetbald en een fijne tijd gehad. Én tegen bekende voetballers gespeeld. 

Lees meer...

Prachtige opbrengst Kerstwensboom voor Voedselhulp Schijndel

Schijndel - Maar liefst €1693,87 is er gedoneerd voor de Voedselhulp in Schijndel. Een prachtig bedrag! Vanmiddag overhandigde Rick Mutsaars, voorzitter van TVSchijndel, in het Winterpark de cheque met daarop de opbrengst aan Manon van Dinther van Voedselhulp Schijndel (Vincentiusvereniging). Zij sprak daarbij haar grote dank uit aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt en heeft gedoneerd.

Bezoekers van de kerstmarkt kochten in groten getale een kerstbal om op te hangen in de Kerstwensboom van TVSchijndel. Daarnaast werden ook diverse losse donaties gedaan, ook door bedrijven. TVSchijndel nam deze week een kijkje bij de Vincentiusvereniging om te zien hoe de kerstpakketten worden voorbereid.

Bekijk de beelden van de uitreiking in de video en in het fotoboek.

Lees meer...

Uitreiking cheque Kerstwensboom aan Voedselhulp Schijndel

Schijndel -  Morgen om 14.00 uur is het dan zo ver: de uitreiking van de cheque aan Voedselhulp met daarop de opbrengst van de Kerstwensboom van TVSchijndel in samenwerking met het Winterpark. Er zijn op de kerstmarkt 11 december jl. veel kerstballen verkocht, versierd en opgehangen in de Kerstwensboom. Ook zijn er veel losse donaties gedaan. TVSchijndel nam deze week een kijkje bij de Vincentiusvereniging om te zien hoe de kerstpakketten worden voorbereid. Door uw donatie kunnen veel mensen die het nodig hebben extra genieten deze kerstdagen.

Morgen wordt duidelijk wat de totale opbrengst van de actie is. Wilt u dit mooie moment met ons delen? Kom dan om 14.00 uur naar het Winterpark.

Lees meer...

Aanhouding na steekincident Hoofdstraat

Schijndel - Rond 18.40 uur berichtte de politie over een steekpartij op de Hoofdstraat in Schijndel. Men is met meerdere eenheden ter plaatse. Een stuk trottoir voor een toegang van een bovenwoning is afgezet en een persoon is aangehouden. Twee mannen kregen een conflict waarbij een man in het gezicht is gestoken. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie gaat onderzoeken wat er exact is gebeurd. Er staan veel politievoertuigen geparkeerd op de stoep tussen de Beddenwinkel en de Plus. Voorbijgangers kijken nauwelijks op van de politie-inzet.

Lees meer...

Koffie en appeltaart met slagroom

Schijndel - Het Winterpark is er voor jong en oud. Woensdag mocht groep 5 van de Beemdschool de ijzers komen onderbinden. Nadat zij hun rondjes hadden gereden, was een groep ouderen van Welzijn de Meierij aan de beurt. Maar eerst was het tijd voor koffie en appeltaart met slagroom, waar ze volop van smulden.

Vrijdag maakte de fotograaf van TVSchijndel foto's van groep 4 en 5 van de Regenboogschool.

Lees meer...

Kerststal op Boschweg 2022

Schijndel - Laat op de avond van 5 december heeft de Sint in een rap tempo het Sinterklaashuis verlaten en werden de overgebleven cadeautjes, speelgoed en knuffels weer opgeruimd.

De volgende dag begonnen Marius en zijn broer Henk met het inrichten van de kerststal. Een vast plan is er nooit, dat ontstaat de komende dagen vanzelf. Er is keuze genoeg uit de door de jaren heen verzamelde spullen. De bekleding van de wanden en de nodige verlichting komt het eerst aan de beurt. Er is gekozen voor een kleine stal in de stal als onderdak voor Maria, Jozef en het kindje Jezus. Zij worden omringd door engelen. Als aankleding worden palmtakken uit de tuin en een deel van een afgezaagde vijgenboom gebruikt. Ook de herder en zijn kudde schaapjes zijn onderweg. De Driekoningen mogen in dit kerst tafereel niet ontbreken.

De tuinverlichting geeft een sprookjesachtige sfeer. Al zal de verlichting vanwege de energiecrisis eerder uitgaan. Gelukkig zijn er 28 zonnepanelen op het huis.

Uit de vele reacties blijkt wel dat Marius en Christien Verbruggen hier veel mensen een plezier meedoen. Zij wensen iedereen fijne kerstdagen en een voorspoedig 2023.

Lees meer...

Er kan weer geschaatst worden..

Schijndel - Het winterpark is weer open, een feest voor de schoolkinderen! Alle scholen uit Schijndel mogen komen schaatsen, maar maandag was het de beurt aan groep 6 van basisschool de Heijcant. Ze genoten volop van het winterse tijdverdrijf. De fotograaf van TVSchijndel was hierbij aanwezig en maakte foto's die je vindt in ons fotoboek.

Lees meer...

Kerstwensboom groot succes, bezoekers dragen Voedselhulp warm hart toe

Schijndel - TVSchijndel en Winterpark Schijndel kijken tevreden terug op een zeer geslaagde eerste editie van de Kerstwensboom. Er zijn veel kerstballen verkocht en opgehangen in de Kerstwensboom. Ook zijn er veel losse donaties gedaan. De opbrengst van de verkoop van deze kerstballen wordt gedoneerd aan Voedselhulp van de Vincentiusvereniging Schijndel.

De Kerstwensboom blijft staan bij het Winterpark. Als u vanuit het Winterpark naar de schaatsbaan loopt, kunt u een kijkje nemen bij de boom. Ook kunt u nog tot en met zondag 18 december doneren op het speciale rekeningnummer: NL40 RABO 1480 4367 12 t.n.v. TVSchijndel onder vermelding van 'Kerstwensboom'. Zaterdag 24 december wordt om 14.00 uur in het Winterpark de opbrengst bekendgemaakt en de cheque overhandigd.

Bekijk de foto's in het fotoboek. Het fotoboek is inmiddels compleet.

Lees meer...

Opening Schaatsbaan in het Winterpark

Schijndel -  Afgelopen vrijdag 9 december vond de opening plaats van Winterpark Schijndel. Het Olijslagers Winterpark Schijndel 2022-2023 is een wintercafé met sfeervolle en gezellige ijsbaan. Deze ijsbaan biedt in de winterperiode plezier aan jong en oud. Zo is de ijsbaan van vrijdag 6 december tot en met zondag 5 januari bijna dagelijks opengesteld voor ‘open schaatsen’.

Daarnaast ruilen basisscholen voor de kerstvakantie de gymzaal in voor de ijsbaan. Ook staat de agenda altijd boordevol leuke activiteiten. Zo worden er op en om de ijsbaan verschillende (bedrijfs)activiteiten georganiseerd zoals curling, ijshockey, toepen, optredens van verschillende leuke artiesten, een ouderenmiddag en natuurlijk de knutselmiddagen. Kijk ook naar de videobeelden die TVSchijndel maakte van de opening. Bekijk de afbeeldingen in het fotoboek.

Lees meer...

Startbijeenkomst Zeeheldenbuurt Klimaatrobuust

Schijndel - Op 7 december van dit jaar is gestart met een algemene bijeenkomst, waarvoor zeker 80 mensen uit de wijk aanwezig waren. 

In de startbijeenkomst is verteld waarom er wordt afgekoppeld, hoe we gaan samenwerken en hoe bewoners mee kunnen doen. Daarnaast is al nagedacht over de contactpersonen van iedere straat. Deze contactpersoon wordt, later in het proces, ingezet om informatie op te halen of te verspreiden.

Lees meer...

Interessante verkeersmarkt bij 't Spectrum

Schijndel - In 't Spectrum vond afgelopen maandag een drukbezochte verkeersmarkt plaats. Deze was georganiseerd door Seniorenraad Meierijstad onder de noemer 'Veilig de weg op'. Er hadden zich zo'n 150 personen aangemeld. Die konden diverse demonstraties bijwonen en men kon zich aanmelden voor diverse gratis opfriscursussen, voor auto, e-bike of scootmobiel. Veilig Verkeer Nederland en het CBR waren ook aanwezig voor het beantwoorden van vragen.

Het verkeer is erg veranderd de laatste jaren, het is veel en veel drukker geworden op de weg. Een opfriscursus is dan ook een aanrader. Ook werd er gewezen op het belang van het dragen van een helm bij het gebruik van de e-bike. Wellicht heeft deze dag sommigen over de streep kunnen trekken. 

Lees meer...

Een Spectulaas Sinterklaasweekend!

Schijndel - Wat een fantastisch weekend hebben Sinterklaas en zijn Pietenlegioen achter de rug. Zoals elk jaar zijn ze zeer warm onthaald door alle kinderen en hun papa's, mama's, opa's, oma's, ooms en tantes (etc). Sinterklaas verscheen tijdens maar liefst acht shows op het podium.

Wat was het weer spannend! Want ook dit jaar deden zich weer allerlei problemen voor. Zo had de zus van Sinterklaas, Sinterdwaas, het gemunt op de positie van Sinterklaas. Zij wilde, samen met haar Floppers, het kinderfeest veranderen in een feest voor de grote mensen.

Het verhaal gaat verder onder 'lees meer'. Bekijk de foto's in het fotoboek.

Lees meer...

Reguliere kaartverkoop Paaspop 2023 gestart

Schijndel - De reguliere kaartverkoop van Paaspop is vandaag van start gegaan. Speciaal voor de Paaspoppers uit Schijndel en omstreken ging gisteren (vrijdag 18 november) vanaf 17.00 uur een flinke stapel hardcopy tickets in de verkoop bij Van Roessel in Schijndel.

Om 16.30 uur had zich al snel een lange rij gevormd om bij het verkooppunt te kunnen komen. Een wachttijd van 2,5 uur was geen uitzondering. Maar eenmaal kaartjes bemachtigd kon men weer een vrolijk gezicht opzetten. Sommigen vroegen zich wel af of dit niet op een andere snellere manier zou kunnen.

Lees meer...

'Bordspellenman' Toon Voets deelt zijn spellen uit

Schijndel - 'Bordspellenman' Toon Voets uit Schijndel heeft een aantal spellen gedoneerd aan de gemeente Sint Michielsgestel. Enkele weken geleden kreeg die gemeente een bescheiden brief van Toon, dat hij graag spellen wilde doneren aan goede doelen met een sociaal karakter, zodat zoveel mogelijk mensen van de spellen gebruik zouden kunnen maken.

Gisteren was het zover. De 'Bordspellenman' overhandigde, samen met burgemeester Looijen, de spellen aan de multifunctionele accommodatie Den Durpsherd in Berlicum, De Litserborg in Den Dungen en ontmoetingshuis de Beemden in Sint-Michielsgestel.

TVSchijndel was erbij. In de video een beeldverslag.

Lees meer...

Sinterklaashuis op de Boschweg

Schijndel - Als op zondag 6 november de grote witte tent weer wordt opgezet op de Boschweg weet men al wat er gaat gebeuren: het Sinterklaashuis wordt weer opgebouwd en ingericht. Sinds gisteren, zaterdag 12 november, kunnen kinderen weer gaan genieten van dit mooie sinterklaastafereel. Sinterklaas wordt omringd door veel pieten, poppen, speelgoed en cadeaus. Er is zelfs een poppenkast. Leuke sinterklaasliedjes en verlichting ontbreken natuurlijk ook niet.

Maar voordat alles weer op zijn plaats staat moet er heel wat werk verricht worden. Marius Verbruggen, broer Henk, zwager Christ en neef Patrick zijn hier de afgelopen week druk mee geweest. Onze cameraman heeft de opbouw gevolgd en vastgelegd.

Bekijk foto's van het Sinterklaashuis in het fotoboek.

Lees meer...

Sinterklaas aangekomen op d'n Boschweg

Schijndel - Na de lichtjesintocht op zaterdagavond kwam Sinterklaas op zondagmiddag aan op 'd'n Boschweg' in Schijndel. Vanaf 13.00 uur was er muziek op de Boschweg, alles georganiseerd door Stichting Rondom d'n Toren. Rond 13.30 uur werden Sinterklaas en zijn pieten verwacht. Keurig op tijd kwam de goedheiligman aan op zijn koets.  Op het plein was het urenlang feest. Alle kinderen mochten op het podium komen, met sinterklaas een liedje zingen en hun kleurplaten inleveren.

Om 15.30 uur vertrokken de Sint en zijn pieten weer vanaf de Boschweg. Sinterklaas heeft de mooiste tekeningen beloond met een leuk cadeau. TVSchijndel was erbij, in de video de beelden. In het fotoboek een uitgebreide fotoserie.

Lees meer...

Lichtjesintocht in Schijndel: Sinterklaas is er weer!

Schijndel - Vandaag was het dan zover: na de landelijke intocht vanmiddag kwam Sinterklaas vanavond meteen naar Schijndel. Voor het tweede jaar was de intocht in de vroege avond en straalde er Duizend Lichtjes door het centrum. Honderden kinderen met ouders, opa's en oma's stonden langs de route die dit jaar wat langer was met een extra rondje om de kerk. De stoet was groots: Met de brandweer van Schijndel als eerste, gevolgd door de harmonie en tientallen Pieten met daarachter een Taartmobiel en Pakjestrein.

Twee figuren, die volgende week een rol spelen in de shows bij 't Spectrum, reden in een Jeep met daarachter een politiewagen, zij werden gevolgd door het Gilde en als laatste de Goedheiligman. Sinterklaas zwaaide volop naar alle kinderen, terwijl de vele Pieten pepernoten en ander snoepgoed uitdeelden. Vele kinderen waren zichtbaar onder de indruk van de lichtjes op de Pieten, Sinterklaas en zélfs op het paard van Sinterklaas! TVSchijndel was erbij. In het fotoboek een fotoserie.

Lees meer...

TVSchijndel houdt kerstactie voor Voedselhulp Schijndel

Schijndel - Tijdens de kerstmarkt in het centrum houdt TVSchijndel een kerstactie voor Voedselhulp Schijndel. Maar wat doen ze daar precies? TVSchijndel bracht een bezoek aan Voedselhulp waar Manon van Dinther enthousiast vertelde over het doel van Voedselhulp. Zo maken ze elke week een voedselpakket voor mensen die onder de armoedegrens leven. Zo'n pakket is een aanvulling op de boodschappen. Wat overblijft is voor een andere groep mensen die rond de armoedegrens leven maar niet in aanmerking komen voor een pakket.

Verder zijn er extraatjes voor mensen die al langer of sinds kort rond die grens leven. De aanmeldingen voor beide lijsten stijgen de laatste tijd helaas snel. Daarom organiseert TVSchijndel de Kerstwensboom om bij te dragen aan een fijne kerst voor deze mensen. In de video legt Manon precies uit wat Voedselhulp Schijndel doet en zie je hoe vrijwilligers de pakketten klaarmaken.

Doneren kan nu al. Wilt u weten hoe? Klik dan op 'lees meer'.

Lees meer...

Project Zeeheldenbuurt

Schijndel - De gemeente Meierijstad wil starten met een groot project in de Zeeheldenbuurt. Het plan is de buurt Klimaatrobuust te maken. Inwoners worden op een bijzondere manier betrokken bij deze plannen. Het gaat erom dat de buurt beter geschikt gemaakt wordt om perioden van extreme neerslag en langdurige droogte op te vangen. O.a. door het afkoppelen van regenwaterafvoer, het vergroenen van de buurt en het opknappen van de inrichting van straten en achterterreinen.

Om de inwoners hierop te attenderen en hiervoor enthousiast te maken zijn er woensdagmiddag 9 november en zaterdagmiddag 12 november acties in de wijk om te ontstenigen en te vergroenen. De gemeente doet dit bijvoorbeeld door 'tegelwippen' en het aanplanten van plantjes en bloemen. De gemeente komt met een kar met planten, tuinaarde en gereedschap en een team enthousiaste mensen door de straten. Ook zijn er in de periode daarna plannen met de scholen in de wijk.

Lees meer...

Spectaculaire show van rollerclub Alico

Schijndel - Na 2 jaar heeft rollerclub Alico eindelijk weer haar eindshow kunnen presenteren aan het grote publiek. Met drie shows in de Zuideinderparkhal hadden de rolschaatsters de gasten meegenomen op een wervelende city trip. Vooraf was er heel veel getraind met de kinderen en ouderen om deze show te kunnen presenteren en veel vrijwilligers hadden voor de prachtige kleding gezorgd.

De rollerclub kan terugkijken op een geweldig optreden van hun leden waar het publiek enthousiast van genoot. TVSchijndel was er ook bij en maakte er een mooie fotoreportage van. Meer foto's zie je in ons fotoboek.Bekijk ook de video.

Lees meer...

Groep 7 Heijcantschool maakt ruimtereis...

Schijndel - Al drie weken was groep 7 van de Heijcantschool samen met juf Esther bezig met het thema ruimte. Dinsdagmorgen was het zover en konden de kinderen genieten van een heuse raket voor hun school: de zogenaamde Spacebuzz. Hierin konden ze ervaren  hoe een ruimtereis eruit ziet. Tijdens de voorbereidingen hadden ze al veel 'missies' gedaan,  zoals hoe je op je  kop een boterham moet eten, of met ovenwanten aan een raket bouwen. In de Spacebuzz konden de kinderen kennismaken met de ruimtevaart. Tijdens een ruim 10 minuten durende tour nam André Kuijpers hen mee op reis. Het doel is om hen bewust te maken van de schoonheid van de aarde en het heelal. 

Lees meer...

Zwemvierdaagse weer ouderwets gezellig

Schijndel - Afgelopen week was het weer tijd voor alweer de 47e Schijndelse Zwemvierdaagse. Deze werd net als altijd georganiseerd door zwem- en waterpolovereniging Neptunus ’58 in samenwerking met Zwembad De Molen Hey en kende dit jaar maar liefst bijna 300 deelnemers. In de afgelopen tien jaar waren er alleen in 2016 iets meer zwemfans die deelnamen: toen waren het er exact 300. In totaal waren er 256 zwemmers die, afhankelijk van de leeftijd, dagelijks tien of twintig banen zwommen. Na vier dagen zwemmen kon een medaille in ontvangst genomen worden. Op de vrijdag werd de zwemvierdaagse feestelijk afgesloten met muziek, waarbij er volop gedanst werd.

Lees meer...

Schijndelse ‘bordspellenman’ laat zijn spel testen

Schijndel- Ongeveer een jaar geleden is ‘bordspellenman’ Toon Voets begonnen met het bedenken en ontwerpen van bordspellen. Toon speelt zijn hele leven al spelletjes, hij heeft ook veel meegedaan aan bridge- toernooien, en vindt het leuk om spellen te bedenken waarbij de geluksfactor zo laag mogelijk is. De spellen die Toon heeft ontworpen en laten maken zijn allemaal een combinatie van kaart- en bordspellen.

Lees meer...

Spetterende zwemvierdaagse van start

Schijndel - Zwem- en Waterpolovereniging Neptunus ’58 en Zwembad De Molen Hey organiseren deze herfstvakantie weer als vanouds de Schijndelse Zwemvierdaagse. Van maandag 24 tot en met vrijdag 28 oktober vindt de 46e editie van dit spetterende evenement plaats. Jong en oud vermaakten zich uitstekend op de eerste dag. Er waren vooraf ongeveer 150 inschrijvingen en op maandag kwamen er daar nog bijna 100 bij. De organisatie kan dus dik tevreden zijn. TVSchijndel was er bij en maakte er een mooie foto reportage van. Meer foto's ziet u in ons fotoboek.

Lees meer...

Alico maakt zich op voor City Vibes

Schijndel - Eindelijk kan R.C. Alico na 3 jaar haar publiek weer een eindshow presenteren. Zowel de leden, showtrainsters, bestuur en alle andere vrijwilligers van de club zijn deze weken druk bezig met de voorbereidingen; de laatste choreografieën worden gemaakt, er wordt druk gewerkt aan het decor, de kostuums worden allemaal met veel zorg door de vrijwilligers gemaakt en de moeders strassen de pakken met glitters zodat ze prachtig schitteren. Iedereen draagt zijn steentje bij. Dit jaar is het thema: City Vibes, de leden nemen het publiek mee door de highlights van de stad. Zo bezoeken ze het concertgebouw, de populaire snoepwinkel, maken ze een stop bij het park en volgt er ook een avondje in de nachtclub. Kortom een wervelende show met prachtige kostuums en afwisselende choreografieën. De show is op 5 november om 19.00 uur en op 6 november om 10.30 en 15.00 uur te bezoeken in de zuideinderparkhal in Schijndel. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Tabaktief Jan v. Roessel of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bezoek voor meer informatie de facebook of instagram pagina van RC Alico.

Lees meer...

Fit20 Schijndel

Schijndel - Fit20 Schijndel staat onder leiding van studio-eigenaar Toon Verhoeven: “Ik ben bijzonder gemotiveerd om mensen kennis te laten maken met deze gezondheidstraining. Zelf ben ik als klant bij fit20 begonnen en weet dus uit eigen ervaring hoe goed deze efficiënte en effectieve trainingsmethode werkt en hoe het de kwaliteit van je leven sterk kan verbeteren.” Met een training van 20 minuten per week is dat mogelijk. Vaak kunnen mensen niet geloven dat fit20 kan werken.

Lees meer...

Kinderboulevard Schijndel 2022

Schijndel - Zondag 25 september was het centrum van Schijndel weer omgetoverd tot een heuse kinderboulevard. Veel kinderen konden op deze middag weer genieten, op diverse pleintjes in het dorp, van allerlei activiteiten. Vooral de vele springkussens waren weer in trek. Het programma garandeerde ook dit keer weer veel plezier voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar en hun ouders, verzorgers of begeleiders. Tijdens de kinderboulevard waren veel winkels geopend en ook fijn voor de ouders waren er veel terrassen waar ze konden genieten terwijl men de kinderen toch in de gaten kon houden. Bekijk ook de video die TVSchijndel maakte en meer foto's zie je in ons fotoboek.

Lees meer...

Basisschool De Regenboog viert 25-jarig jubileum

Schijndel - Afgelopen zomer was het precies 25 jaar geleden dat basisschool De Regenboog van start ging als fusieschool van de toenmalige basisscholen Wijbosch en De Hoevenbraak. Vanaf 1997 zijn er nog wel twee locaties, maar is het één school: De Regenboog. Het jubileum werd vrijdag 23 september gevierd met een speciale Regenboogdag voor alle 515 kinderen op de locatie aan de Hertog Jan 2-laan. De dag begon met een spectaculaire show met optredens van ouders, leerkrachten en speciale artiesten als Theo van Veghel en Frans Bauer & Marianne Weber. Uiteraard werd ook het Regenbooglied gezongen en gedanst.

Na de show startte de Circusdag, georganiseerd door circus Tadaa!, een oude bekende van de school. De hele dag oefenden de kinderen op allerlei circusnummers zoals ballopen, koorddansen, jongleren en acrobatiek. Aan het einde van de dag werd door álle kinderen met veel plezier voor een groot publiek van ouders en grootouders een spetterende show opgevoerd, waarin ze lieten zien veel geleerd te hebben.
Kinderen, ouders en alle medewerkers van De Regenboog kijken terug op een bijzonder geslaagde dag en gaan samen op naar de volgende 25 jaar!

Lees meer...

Nieuwe manier van hop ontdoppen

Schijndel -  De hopbellen groeien aan ranken langs klimdraden tot 8 meter hoog. Door de warme zomer is de oogst van de hopbellen een aantal dagen eerder als gebruikelijk gestart. De 7 verschillende soorten (rassen) zijn in de juiste volgorde van rijping van het veld gehaald en in de Vlaamse schuur op lange tafels uitgespreid om handmatig geplukt te worgden. Met enthousiasme hebben ze afgelopen 3 weken met een groep vrijwilligers de hopbellen van de ranken af geplukt. Deze vrijwilligers hebben zich spontaan voor dit werk gemeld en het is wederom een gezellige activiteit geweest. Bekijk ook de video die TVSchijndel maakte.

Lees meer...

Veel publiek bij parachutesprongen aan de Koeveringsedijk

Schijndel - Na zeker drie jaar was het weer zo ver: de herdenkingsparachutesprongen aan de Koeveringsedijk. Rond vier uur in de middag vloog met historisch lawaai het vliegtuig weer over Schijndel en Eerde. Een groot publiek stond langs het weiland en genoot van de stuurmanskunsten. Na enkele rondjes sprong de eerste groep uit het vliegtuig. Door de harde wind belandden een paar parachutisten in omliggende weilanden. Na een paar extra rondjes werd vanaf de grond besloten dat de harde wind te gevaarlijk was en werd besloten dat groep twee niet meer sprong. Na terugkomst van de eerste groep werden door een Amerikaan nog snel wat 'souvenirs' getoond uit het landingsveld: een maiskolf en een aardappel. Veteraan Vincent Speranza was ook weer van de partij en genoot, met sigaar in de mond, zichtbaar van het evenement. In het fotoboek is een uitgebreide fotoserie te vinden. In de video beelden van de sprong.

Lees meer...

Blue4Charity fietst voor Wensambulance Brabant

Schijndel - Op maandag 12 september vertrokken 23 renners met hun begeleiders vanaf Den Bosch voor een tocht van vijf dagen voor het goede doel: Wensambulance Brabant. De finish was vrijdag 16 september bij de wielerbaan in Schijndel. Voorafgaand aan de tocht zijn er sponsoren gezocht en diverse activiteiten georganiseerd om zoveel mogelijk geld op te halen voor Wensambulance Brabant. TVSchijndel was aanwezig bij de aankomst. Bekijk de foto's in het fotoboek. Onder 'lees meer' een verslag van de pittige wielerweek.

Lees meer...

De eerste hop wordt geplukt

Schijndel- Op zondag 11 september a.s. wordt het jaarlijks hopoogstfeest op de Schaapskooi in Schijndel gehouden. Deze dag wordt de Schijndelse hopcultuur uitgedragen. De hopplukkers zijn nu al met veel vrijwilligers in de weer om de eerste hop te plukken en te pellen. De plukkers klimmen op hoogwerkers om te hop te plukken. In de Vlaamse schuur worden de ranken op lange tafels gelegd waar vrijwilligers het plukken. TVSchijndel sprak coördinator van de hopvelden Huub Lackamp over de oogst, de werkzaamheden en het aankomende hopoogstfeest.

Lees meer...

Druk bezochte open dag bij Zorghoeve het Binnenveld

Schijndel - Zaterdag 27 augustus van 10.30-16.00 uur was het open dag bij Zorghoeve het Binnenveld, Boxtelseweg 5a in Schijndel. Dit is in het kader van hun 15 jarig bestaan. Wethouder Goijaerts stond om 13.30 uur even stil in een officieel moment met dit jubileum. Er was veel belangstelling en genoeg te beleven voor jong en oud en men kreeg een goede indruk van wat er allemaal te beleven valt op de zorgboerderij. TVSchijndel was er ook bij en maakte mooie foto's. Bekijk de videobeelden en meer foto's zie je in ons fotoboek.

Lees meer...

Boel K-Ree bij Zomerpalet

Schijndel - Tijdens de zomervakantie liggen de cursussen en veel andere activiteiten bij Welzijn De Meierij stil. Het nieuwe seizoen start weer in september. Veel met name oudere “thuisblijvers” missen tijdens deze zomermaanden een plek om eens gezellig te kletsen en dingen te ondernemen. Daarom organiseert Welzijn De Meierij wederom dit jaar in de vakantieperiode van 27 juli tot en met 31 augustus elke woensdagochtend het Zomerpalet. Niets is verplicht, gewoon alleen maar gezellig koffiedrinken en buurten mag ook.

Lees meer...

Laaste avond Schijndel aan Zee met 'ABBA FEVER'

Schijndel - Vier weekenden lang van 15 juli tot en met 7 augustus was het een feest om mee te maken op het strand van Schijndel. Zoals het begon was ook dit laatste weekend van 7 augustus een zonnige afsluiting met een show van de tribute band ABBA FEVER. Zij zorgden er voor dat iedereen werd teruggevoerd naar de jaren seventies en kon men weer ouderwets uit het dak gaan. Er werd dan ook volop mee gezongen en gedanst door het publiek dat weer in grote getale aanwezig was. Men kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement waar men volop kon dansen en springen met de voetjes in het zand en met een drankje in de hand. TVSchijndel was er de laatste avond ook bij. Bekijk dus maar snel de video van deze afsluiting en de foto's in het fotoboek.

Lees meer...

Drukbezochte SlagertjeVen fandag

Schijndel - Gisteren, 26 juli, was het SlagertjeVen fandag bij Schijndel aan Zee.  Naast hapjes die op de barbecue waren bereid, waren er demonstraties, o.a. van het uitbenen van een varken en het uitsnijden van een runderstomp. Ook werd er een speenvarken aan het spit gegrilld, hiervoor was een bereidingstijd van 20 uur nodig. Het was gezellig druk, circa 270 personen hadden een kaartje gekocht voor dit smakelijke evenement. Dennis van de Ven was zeer tevreden. Deze avond was een samenwerking van Dennis van de Ven met Restaurant Masz, Restaurant de Beleving, Studio Cookboek en Slagerij Mulders uit Hilvarenbeek. 
Zie ook de foto's in het fotoboek.

Lees meer...

Bloemboetiek

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

Scootmobielen Veghel

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

20 FIT

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

Vakmeester Guus

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

Jan de Jong

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

sprinkels

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

LOOKS

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2023  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//