foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

logo TVSchijndel

Zonnige Paaspop dag: blik op de camping en bij de politie

Schijndel - De tweede dag van Paaspop was een zonovergoten feest! Met optredens op de mainstage Apollo van Davina Michelle, Snelle en Krezip stond de tent helemaal vol. TVSchijndel startte de dag vanaf Paradise City, de camping van het festival waar ruim 13.000 feestgangers een slaapplek vinden. Het campingterrein is zelfs groter dan het festivalterrein! Om alles in goede banen te leiden is er een eigen security die schakelt met de politie indien nodig. TVSchijndel sprak met de Evenementen expert en dagcoördinator van de politie over hun taken. Foto's van deze tweede dag zijn te vinden in het fotoboekBekijk de interviews en toffe sfeerbeelden in de video. TVSchijndel deed deze dagen verslag vanaf het terrein. Mis niets, volg ons op social media @tvschijndel en geniet mee op TVSchijndel.nl.

Lees meer...

Boel-K-Ree in Schijndel

Schijndel - Op 27 april wordt er bij het Tramhuys Boel K-Ree gespeeld. U wordt uitgenodigd om hieraan deel te nemen en in een ontspannen sfeer een leuke sportieve dag te hebben. Het spel vierkante jeu de boules is uitgevonden in Cagnes sur mer in het departement Alpes-Maritimes. Het verspreidde zich snel omdat het gemakkelijker was om te spelen in bepaalde glooiende dorpen, zoals de wijk Hauts de Cagnes. De praktijk van de vierkante jeu de boules wordt gekenmerkt door de bevrijding van bepaalde te belastende aspecten van jeu de boules, zoals concurrentie, ernst en relatie tot het belang van een te behalen resultaat. BOEL K-REE, het spel met de “vierkante bal”, is vooral bedoeld als een gelegenheid om elkaar te ontmoeten en minder om strikt genomen elkaar te bestrijden. Het plezier staat centraal maar uiteindelijk komt er een winnaar naar voren en mag de lauwerkrans gevierd worden onder het genot van een biertje of een wijntje. Sinds het begin van de jaren tachtig worden er kampioenschappen georganiseerd waar het resultaat van belang is maar het plezier centraal blijft staan.

Lees meer...

10 dagen feest tijdens de ‘Oranjeweek’

Schijndel - Rondom Koningsdag zal het tien dagen feest zijn op de markt in Schijndel. Van 22 april tot en met 1 mei zullen er tien dagen lang activiteiten gehouden worden voor jong en oud. Jasper van der Heijden, Harold van Veghel en City manager Harrie van Herpen gaan de kar trekken om samen met diverse stichtingen, verenigingen en zes horecazaken een een unieke oranjeweek neer te zetten op de markt. “Het is echt uniek wat we hier neer gaan zetten op de markt,” legt Harrie uit. “In de basis heeft het Citymanagement het idee gehad om een tent op de Markt neer te zetten. Voorheen stond deze tent op het evenemententerrein de Steeg, maar vanaf dit jaar dus in het centrum. En in samenwerking met Jasper en Harold gaan we kijken hoe we die tien dagen kunnen vullen en er een programma is voor jong en oud. Het is mooi om te zien hoeveel saamhorigheid er is onder de clubs die dit allemaal mede mogelijk maken, vervolgt de trotse citymanager”.

Lees meer...

Sponsorloop basisschool De Regenboog

Schijndel - Vrijdag 15 april was TVSchijndel op bezoek bij de Regenboogschool in de Hoevenbraak en Wijbosch. Zij hadden namelijk een sponsorloop georganiseerd voor mensen in en vluchtelingen uit Oekraïne. De leerlingen van alle groepen hebben hun beste beentje voorgezet en de nodige rondjes gelopen. De leerkrachten, ouders en vrijwilligers hebben zich ingezet voor het slagen van het geheel en er zorg voor gedragen dat iedereen voorzien werd van drankjes en een flinke plak peperkoek. Het was een gezellige en geslaagde dag. Bekijk de video. Foto's vindt u in het fotoboek.

Lees meer...

Paaspop is geopend, drie dagen lang festivalplezier

Schijndel – Na twee jaar zonder Paaspop door corona, een mini-editie en vorige week een sneeuwbui was het met een zonnetje en 16 graden een heerlijke Paaspop openingsvrijdag! Rond drie uur gingen de poorten van het terrein open. ’s Morgens rond negen uur was het campingterrein opengegaan. TVSchijndel was LIVE tijdens de opening, die video zie je onder ‘lees meer’. In de video hierlangs (VOLGT) de eerste interviews en sfeerbeelden vanaf het terrein. Een uitgebreide fotoreportage is te vinden in het fotoboek.  TVSchijndel doet deze dagen verslag vanaf het terrein. Mis niets, volg ons op social media @tvschijndel en geniet mee op TVSchijndel.nl.Lees meer...

Paaspop camping Paradise City geopend

Schijndel – Vanmiddag barst Paaspop weer los. Vanaf negen uur was het campingterrein open en kon iedereen zijn tent, camper of caravan een plaatsje geven. De eerste mensen stonden rond acht uur klaar voor de gesloten 'deuren', klaar om het terrein op te rennen of rijden met karretjes. Het campingterrein is omgedoopt tot Paradise City, een enorm 'dorp' met eigen supermarkt, podium en meer. Rond drie uur gaan de festivalpoorten van Paaspop 2022 weer open, wij zijn daar LIVE bij op Facebook. TVSchijndel doet deze dagen verslag vanaf het terrein. Mis niets, volg ons op social media @tvschijndel en geniet mee op TVSchijndel.nl.

Lees meer...

De Kapel van Uniek Philadelphia officieel geopend

Schijndel - Op dinsdag 12 april is aan de Boschweg in Schijndel horecagelegenheid De Kapel geopend. De Kapel, de oude doopkapel van de Rozenkranskerk, is een bijzondere dagbestedingslocatie voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking. De oude doopkapel is omgetoverd in een gezellige kleurrijke horecagelegenheid met een mooi zonnig terras. Na een openingswoordje door de regiomanager van Philadelphia, Eva Verbogt, knipte wethouder Jan Goijaarts van Meierijstad, samen met een van de medewerkers van Uniek Philadelphia, het lint officieel door.

Lees meer...

Sponsorloop Heb Hart voor Longen

Schijndel - Zaterdag 9 april was het zover: de sponsorloop voor 'Heb Hart voor Longen'. Schijndel telt relatief veel slachtoffers van de longziekte Pulmonale Hypertensie (PH). Een zeldzame en levensbedreigende ziekte. Patiënten lijden aan ernstige vermoeidheid en de ziekte veroorzaakt op lange termijn hartfalen. Stichting 'Heb Hart voor Longen' ijvert al jaren om deze ziekte onder de aandacht te brengen en een bijdrage te leveren aan nader onderzoek. Vroegtijdige signalering is zeer belangrijk. TVSchijndel was erbij. Bekijk de video en de foto's zijn te vinden in het fotoboek.

Lees meer...

Schooljeugd geniet nog steeds in de Zwengel

Schijndel - Al ongeveer een halve eeuw kan de Schijndelse schooljeugd zich in het weekend prima vermaken bij Stichting Instuif de Kluis. Tegenwoordig in een prachtig modern gebouw, de Zwengel aan de Smaldonkstraat 6 in Schijndel. Bij het gebouw ligt ook nog eens een aantrekkelijke buitenspeelgelegenheid. Een flinke groep enthousiaste vrijwilligers verzorgt elke vrijdagavond Soos Cosy up. Op zondagmiddag is er ruim baan voor de jeugd bij Speelhonk de Instuif.

Lees meer...

Paaseieren zoeken in wijk de Hoevenbraak en Hulzebraak

Schijndel - Schijndel - Na twee jaar afwezigheid vanwege alle coronamaatregelen, werd er vanmorgen in de wijk Hoevenbraak-Hulzebraak weer de jaarlijkse paasactiviteit georganiseerd door de wijkraad. En dat de kinderen weer zin hadden in deze activiteit, was te merken aan het aantal aanmeldingen. Maar liefst 67 kinderen deden mee. Er werden paasmandjes geknutseld in de Vink, de Paashaas kwam langs en vertelde het Paasverhaal en daarna konden er paaseieren gezocht worden op het Mixxveldje bij de school. De wijkraad Hoevenbraak-Hulzebraak was erg blij met de grote hoeveelheid aanmeldingen en kijkt terug op weer een geslaagde activiteit. Namens de organisatie een hele fijne Pasen voor iedereen. In het fotoboek een beeldverslag van de gezellige ochtend.

Lees meer...

Laatste dag voorjaarskermis Boschweg

Schijndel - Afgelopen vrijdag was de eerste dag van de jaarlijkse voorjaarskermis op de Boschweg, georganiseerd door Stichting Rondom d'n Toren. Vandaag is van 12:30 uur tot 14:00 uur een prikkelarm tijdsblok, voor iedereen die dat prettig vindt. Om 14:00 uur gaan de lampen en muziek weer aan. Vanavond om 23:00 uur wordt de kermis afgesloten. TVSchijndel nam een kijkje. De foto's kunt u bekijken in het fotoboek.

Lees meer...

Plaquette 'Slag om Boxtel' wordt na twee jaar wachten onthuld

Schijndel - Klompenbeleefroute Schijndel is een fietsroute door het karakteristieke populierenlandschap van Schijndel. Bijzondere locaties aan deze route worden gemarkeerd met informatieborden. Op 28 april 2022 wordt aan het kruispunt Schrijvershoef en Keur het bord onthuld dat gewijd is aan de Slag om Boxtel. Vanwege Corona is deze onthulling al een paar keer uitgesteld maar deze keer gaat het door. TVSchijndel sprak in 2020 al met de organisatoren (video). In september 1794 vond een militaire confrontatie plaats tussen de Engelse verdedigers van de Nederlandse Republiek en het Franse revolutionaire leger. Het doel van de Engelsen was om het door de Fransen ingenomen Boxtel te heroveren, maar die poging strandde in het buitengebied van Schijndel.

Lees meer...

Afscheid van Ton van Heesch

Schijndel – Deze maandag werd afscheid genomen van Ton van Heesch. Familie, vrienden, kennissen leden van diverse Gildes, leden van De Bellebloazers en vele leden van de Oldtimerclub verzamelde zich. Rond kwart over tien kwamen de meesten met een grote stoet, bestaande uit een kleine honderd oldtimers, aan bij de kerk op de Markt. De afscheidsdienst was onder Gilde eer. Na de dienst vertrok de stoet naar het Gildehuys om daar na de koffietafel met saluutschoten van diverse Gildeleden afscheid te nemen van de markante Schijndelse Gildeman. De familie vertrok samen met Ton onder applaus vanaf het terrein richting het crematorium voor een besloten afscheidsdienst. Ton van Heesch overleed vorige week in de leeftijd van 72 jaar. Onder ‘lees meer’ enkele foto’s van de indrukwekkende groep oldtimers en het afscheid bij het Gilde. Bekijk ook de videobeelden.

Lees meer...

Hardlopen voor stichting Heb Hart voor Longen

Schijndel - Op 9 april 2022 wordt er weer een evenement georganiseerd t.b.v. de stichting Heb Hart voor Longen. Op deze dag gaan Rianne van der Aa, Maarten van der Aa, Elise Mateijsen en Ellen van der Eerden, samen in totaal 100 KM hardlopen in het buitengebied van Schijndel en omstreken. Deze 4 lopers gaan samen met verzorger Rob van der Aa een prestatie van formaat leveren zoals PH patiënten dat dagelijks moeten doen. En niet onbelangrijk willen ze hiermee geld inzamelen voor meer bekendheid en onderzoek naar de nu nog ongeneselijke ziekte Pulmonale Hypertensie. Bekijk ook de video.

Lees meer...

Belangrijke archeologische vondsten in Schijndel

Schijndel - Op zaterdag 2 april opende Burgemeester Kees van Rooij officieel de archeologische tweedaagse ontdekkingstocht in Schijndel. Op 24 maart was er al een geslaagde eerste dag geweest met leerlingen van het Elde College.Deze tweedaagse ontdekkingstocht werd georganiseerd door Johan Verspay van de Universiteit van Amsterdam en Heemkundekring Schijndel. Jong en oud, opa’s, oma’s , ouders, kinderen en kleinkinderen gingen enthousiast aan de slag om nog meer te weten te komen over de geschiedenis van Schijndel. Bij sommigen vond het onderzoek zelfs plaats in de eigen tuin. Vanuit  Heemkundekring Schijndel waren Ruud Hemelaar, Gerard van Kaathoven en Jan van Weert de grote kartrekkers. Deze ontdekkingstocht maakt onderdeel uit van een groot internationaal archeologisch onderzoek CARE. CARE is een gemeenschapsarcheologie project. Hierin werken inwoners en archeologen nauw samen in het onderzoek naar de geschiedenis van hun dorp. Foto's van de ontdekkingstocht zijn te bekijken in het fotoboek.

Lees meer...

Nieuw kassapark Plus Bertrams

Schijndel- Op woensdag 31 maart was Plus Bertrams in Schijndel de hele dag gesloten. Er werd de dagen ervoor al hard gewerkt aan de uitbreiding van het kassapark en op woensdag werden deze werkzaamheden afgerond. Volgens Lysanne en Joey was dit nodig om knelpunten op te lossen. Tijdens de verbouwing is er ook op een aantal andere afdelingen wat veranderingen doorgevoerd. TVSchijndel nam een kijkje bij de verbouwingswerkzaamheden.

Lees meer...

Voetbalplaatjes sparen en plakken groot succes

Schijndel - Lysanne & Joey Bertrams van PLUS Bertrams waren enthousiast over de actie voetbalplaatjes sparen en plakken in de boeken van de vier voetbalclubs die mee deden aan het verzamelen van alle plaatjes. Het was voor Bertrams een fantastische actie, in samenwerking met de clubs. De clubs hebben zo hard gewerkt met alle vrijwilligers om er een succes van te maken en om alle leden op de foto te krijgen. Ze hebben echt tienduizenden plaatjes weggegeven en verdeeld over de clubs. Vandaag was het de laatste mogelijkheid om nog plaatjes te ruilen. Lysanne & Joey vonden het echt geweldig en hebben ook veel leuke reacties gehad. Dit zouden ze voor alle sportclubs wel een keer willen doen.

Lees meer...

Schorsbos, de Mjoezikul

Schijndel - Een heerlijk avondje uit, zo hebben de deelnemers aan Schorsbos De Mjoezikul hun voorstelling beleefd. Lichtelijk gespannen over hetgeen ze op de planken moesten brengen, begonnen ze aan een afwisselend, verrassend en muzikaal avontuur in een Spectrum waarvan de zaal drie dagen nagenoeg vol zat met publiek dat mocht meegenieten van hun enthousiasme. Ook mensen onder het publiek vertelden na afloop dat ze genoten hadden. Samen met de deelnemers bleeft het dan ook nog lang nagenieten in een opgetogen en carnavaleske sfeer in de lounge van het Spectrum. Onder het genot van een glaasje gerstenat werd na gekletst en bleek dat mensen ontroerd waren geweest, geraakt en teruggegaan waren in hun fijne  herinneringen over 66 jaar carnaval in Schorsbos. En al was het ‘daags na de mèrt’, de carnaval was helemaal terug tijdens ‘Schorsbos, De Mjoezikul’ !

Lees meer...

The Visit eindelijk in première

Breda – Na bijna 2,5 jaar aan voorbereiding, was het donderdagavond dan eindelijk zo ver. The Visit van het Brabants Muziek-Theater ging in première. In het Chassé Theater in Breda stroomde enthousiast publiek binnen om eindelijk de musical te bewonderen. Dat het Brabants Muziek-Theater The Visit opvoert, is een unieke aangelegenheid. Zij zijn het eerste amateurgezelschap wereldwijd die de rechten van Vereinigte Bühnen Wien heeft gekregen. De Zwitserse componist Moritz Schneider was ook aanwezig bij de première en was lovend over de uitvoering. TVSchijndel was in Breda en sprak naast de componist ook verschillende castleden en bezoekers. Foto's Jos Kaldenhoven

Lees meer...

100 kilometer hardlopen voor het goede doel

Schijndel - Samen 100 kilometer hardlopen om zo geld op te halen voor onderzoek naar de ongeneeslijke longziekte pulmonale hypertensie (PH). Die uitdaging gaan vier lopers op 9 april aan in Schijndel. Deze uitdagende sponsorloop start en finisht bij cafe Holy-Cow in Schijndel. Er worden 4 lussen gelopen zodat ze tussendoor ook nog 3 maal de Holy-Cow en de Kermis op de Boschweg passeren. De start is om 13.30 uur. 0m 16.00 uur verwachten ze elk 25 kilometer achter de rug te hebben en op deze wijze een mooi bedrag bij elkaar te hebben gelopen. Rianne van der Aa, wiens partner pulmonale hypertensie heeft, hoopt samen met haar zwager Maarten van der Aa, Elise Mateijsen en Ellen van der Eerden een flink geldbedrag in te zamelen voor meer naamsbekendheid en onderzoek naar deze vaak nog ongeneeslijke en levensbedreigende longziekte.

Lees meer...

Mooie opbrengst flessenactie voor Giro555 - 'Samen in actie voor Oekraïne'

Schijndel - Na een week lang flessen te hebben verzameld met alle kinderen van EBC Icarus, zijn de groepen 8 van de Beemd en een aantal kinderen van de Kring alle ingezamelde lege statiegeldflessen afgelopen donderdag weg gaan brengen naar de Albert Heijn. Het was een mooi avontuur. Er sneuvelden onderweg nog wat zakken, maar gelukkig was men hierop voorbereid en was er een leerling met een rol tape aanwezig. De totale opbrengst is afgerond zo'n €500,-. Dit bedrag wordt in zijn geheel gestort op Giro555, 'Samen in actie voor Oekraïne'. Daarmee komt de totale opbrengst van de inzamelingsactie van de verschillende scholen in Schijndel op €2950,-. Met dank aan Hulpgoederen en Cor van Casteren voor het maken van de video en foto's. De cameraman van TVSchijndel was geveld door corona en kon helaas niet zelf de opnames maken.

Lees meer...

Reportage uitslagenavond gemeenteraadsverkiezingen

Meierijstad - Het zit er op. Overwinningen worden gevierd, wonden gelikt. Gisteren werden de stemmen per partij geteld, vandaag volgt de uitslag op kandidaatsniveau gepresenteerd. Morgen zullen de partijen hun interpretatie van de uitslag duiden. Burgemeester Van Rooij maakte gisteren de voorlopige einduitslag bekend. De huidige coalitie behaalt 20 van de 37 zetels en zou in theorie door kunnen gaan. HIER blijft op 5 zetels, CDA verliest twee zetels (van 9 naar 7), VVD gaat van 3 naar 5 zetels, SP wint één zetel en gaat van 3 naar 4, Hart verliest een zetel (3 naar 2), PvdA - GroenLinks gaat van 3 naar 4 zetels, D66 verdubbelt van 1 naar 2 zetels, Gemeentebelang is de grote winnaar en gaat van 1 naar 3 zetels, LOKAAL blijft op 5 en Forum voor Democratie komt met één zetel nieuw binnen in de gemeenteraad. De opkomst dit jaar was 48.1%. TVSchijndel was aanwezig en maakte een reportage van het verloop van de avond. U kunt ook het fotoboek bekijken om een impressie van de hele dag te krijgen.

Lees meer...

Gemeenteraadsverkiezingen: een impressie van het stemmen

Meierijstad - TVSchijndel ging vandaag op pad om bijna alle stembureaus in Schijndel te bezoeken. Jong en oud bracht hun stem uit. TVSchijndel sprak met voorzitters van de stembureaus, met ouders en basisschoolleerlingen (met een duidelijke mening over de verkiezingen!). Ook de drive-in werd bezocht. Burgemeester van Rooij nam zelfs nog even de rol van verslaggever op zich, toen TVSchijndel hem trof bij het stembureau in De Schakel in Wijbosch. Bij Café 't Zuid was een duo aanwezig van de stichting Prokkel. Stichting Prokkel heeft als wens dat in elke Nederlandse gemeente bij de gemeenteraadsverkiezingen op minimaal één stembureau een duo bestaande uit een persoon zonder en met (licht) verstandelijke beperking aanwezigg is, om zo bij te dragen aan meer inclusieve verkiezingen en een positieve beeldvorming in de maatschappij. Kortom: een zeer diverse en interessante dag. U kunt alles bekijken in de video en het fotoboek.

Lees meer...

Vluchtelingenopvang Meierijstad officieel geopend

Meierijstad - Vanochtend is de vluchtelingenopvang in Meierijstad officieel geopend. In overleg met Zenzo maatschappelijk vastgoed is het voormalig klooster van de zusters Franciscanessen in Veghel aangewezen als opvanglocatie in Meierijstad om in ieder geval aan de eerste 127 mensen onderdak te bieden. De zusters die er woonden zijn afgelopen woensdag verhuisd naar Wijbosch. Bedrijven en particulieren hebben de afgelopen tijd veel gedoneerd om zo de opvang mede mogelijk te maken. Naast bedden, dekens, kleding, luiers etc zijn er ook laptops en een gratis internetaansluiting geschonken, zodat de mensen in contact kunnen blijven met hun thuisland en familie elders. Het is mogelijk dat de mensen hier een half tot heel jaar kunnen blijven. En langer indien nodig. Vandaag zullen de eerste mensen uit Oekraïne arriveren. In de video ziet u de opening met onder andere burgemeester Van Rooij van Meierijstad en Koen Hendriks van ZENZO Maatschappelijk Vastgoed.

Lees meer...

'Schorsbos, de Mjoezikul' komt eraan.

Schijndel - De repetities voor 'Schorsbos, De Mjoezikul' zijn in volle gang, de Big Band schaaft aan de laatste noten en stemt af met de zangers, de decorbouwers werken aan de laatste details en de dansers en danseressen van allerlei pluimage smeren hun kuiten. De spanning loopt op voor de ongeveer 90 deelnemers. Ondanks dat carnaval achter de rug is, past deze voorstelling over 66 jaar carnaval in Schorsbos nog perfect tijdens halfvasten. Gezien hetgeen gebracht zal worden past dat eigenlijk altijd en overal….. meedeinen en zingen, lachen en verwonderd en verrast worden door en mét enthousiaste Schorsbossers, wie wil dat niet? Het kán als u er bij bent op donderdag 24, vrijdag 25 of zaterdag 26 maart a.s. in het Spectrum.

Lees meer...

Schijndelse basisscholen en Plus Bertrams in actie voor Oekraïne

Schijndel- Toen de leerlingen van de basisscholen in Schijndel na de carnavalsvakantie weer naar school gingen was de oorlog in Oekraïne het gesprek van de dag. De beelden die ze zagen en verhalen die ze hoorden maakten op iedereen veel indruk en de behoefte om iets te doen om te helpen voelde iedereen. Daarom werd de ‘lege flessen’-actie opgezet om geld in te zamelen voor de oorlogsslachtoffers van Oekraïne. Individuele initiatieven om lege statiegeldflessen in te zamelen ontstonden al in de carnavalsvakantie. De foto's zijn te bekijken in het fotoboek

Lees meer...

ZUS heeft nieuwe single en videoclip

Schijndel - Het Schijndelse duo ZUS, Kiki & Bo Sluijpers, hebben een nieuwe single gelanceerd: 'Bij je zijn'. Iedereen die ZUS op de socials volgt weet inmiddels dat Kiki & Bo Sluijpers breed ingezet kunnen worden voor elk feest. In de afgelopen jaren hebben ze, muzikaal gezien, een eigen identiteit weten op te bouwen. Door de samenwerking die ZUS in 2021 met Nationale Artiesten Parade is aangegaan kwam producer Frank Verkooyen uiteraard ook in beeld. Tijdens het kennismakingsgesprek maakten de zusjes hun wensen kenbaar. Frank is vervolgens aan de slag gegaan en heeft de dames door de demo van ‘Bij je zijn’ positief verrast.

Lees meer...

Japanse ochtend bij Budoclub Schijndel

Schijndel- Een keer in de 4 jaar organiseert de club voor haar leden een Japanse ochtend. Na bijna 2 jaar van beperkingen, buitentrainingen en veel afgelaste activiteiten was iedereen er ontzettend aan toe om samen weer wat te ondernemen. ‘We hebben heel veel aanmeldingen gekregen voor deze ochtend, zowel van de leden als van ouders om te helpen. Dan merk je dat iedereen er weer zo ontzettend aan toe was,‘ vertelde voorzitter Yvonne van Broeksteeg- van Helvoort. Hoofdtrainer John Oomen gaf een kort verslag van één van de onderdelen op deze ochtend.

Lees meer...

Koninklijke Onderscheiding L.M.P.M. (Bert) van Rooij

Schijndel - De heer L.M.P.M. (Bert) van Rooij (1947) uit Schijndel ontving op zondag 20 februari een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Kees van Rooij. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens de Japanse ochtend van de Budoclub sprak TVSchijndel met het oudste lid van de club Bert van Rooij, nu 74 jaar oud. Toen zijn dochter Bernie met judo begon raakte ook hij betrokken bij de sport en de club. Nu 42 jaar later ziet hij hoe ook zijn kleindochter Anouk de sport beoefend. Bert van Rooij is al 35 jaar secretaris van de club en ook in die rol woonde hij de Japanse ochtend bij. Overzicht van verdiensten ziet u onder 'lees meer'. Meer foto's zijn te vinden in het fotoboek

Lees meer...

Onze Top10

Meierijstad - De top 10 van VVD Meierijstad heeft een persoonlijke boodschap ingesproken met diens speerpunten. Meer weten over de kandidaten van VVD Meierijstad? Volg dan deze link: De VVD kandidatenLees meer...

Van Mariahoeve naar 39 appartementen

Schijndel - TVSchijndel blikt met algemeen overste van de Zusters van Liefde, zuster Agnes Vos terug op de verkoop van de historische Mariahoeve, het Rectoraat en Generalaat aan de Pastoor van Erpstraat. Op de plek van de Mariahoeve werden drie appartementsgebouwen gerealiseerd door aannemersbedrijf Hoedemakers uit Rosmalen. Maar ook het Rectoraat en het Generalaat krijgen een nieuwe bestemming. In bijgaande video kijkt TVSchijndel samen met zuster Agnes terug op het proces en de bouw van de appartementen.

Lees meer...

De Minuut van Hart

Meierijstad - TVSchijndel ging in gesprek met de lijsttrekker van Hart: Laurens van Voorst. In de 'Minuut van Hart' vertelt Laurens waar Hart voor staat.
Lees meer...

De Minuut van het CDA

Meierijstad - TVSchijndel ging in gesprek met de lijsttrekker van het CDA: Jan Goijaarts. In de 'Minuut van het CDA' vertelt Jan waar het CDA voor staat.


Lees meer...

De Minuut van de SP

Meierijstad - TVSchijndel ging in gesprek met de lijsttrekker van de SP: Ruud Merks. In de 'Minuut van de SP' vertelt Ruud waar de SP voor staat.


Lees meer...

De Minuut van Lokaal Meierijstad

Meierijstad - TVSchijndel ging in gesprek met de lijsttrekker van Lokaal Meierijstad: Karel van Lieshout. In de 'Minuut van Lokaal Meierijstad' vertelt Karel waar Lokaal Meierijstad voor staat.Lees meer...

De Minuut van D66

Meierijstad - TVSchijndel ging in gesprek met de lijsttrekker van D66: Gertjan Hobert. In de 'Minuut van D66' vertelt Gertjan waar D66 voor staat.Lees meer...

De Minuut van: PvdA - GroenLinks

Meierijstad - TVSchijndel ging in gesprek met de lijsttrekker van PvdA - GroenLinks: Menno van Roozendaal. In de 'Minuut van PvdA - GroenLinks' vertelt Menno waar PvdA-GroenLinks voor staat.


Lees meer...

De Minuut van HIER

Meierijstad - TVSchijndel ging in gesprek met de lijsttrekker van HIER: Rik Compagne. In de 'Minuut van HIER' vertelt Rik waar het HIER voor staat.Lees meer...

Kwestie van Kiezen - Hart

Meierijstad - TVSchijndel ging in gesprek met de lijsttrekker van Hart: Laurens van Voorst. In 'Kwestie van Kiezen' legt TVSchijndel alle lijsttrekkers dezelfde stellingen en vragen voor. In deze video hoort u de antwoorden van Laurens.


Lees meer...

Kwestie van Kiezen - CDA

Meierijstad - TVSchijndel ging in gesprek met de lijsttrekker van het CDA: Jan Goijaarts. In 'Kwestie van Kiezen' legt TVSchijndel alle lijsttrekkers dezelfde stellingen en vragen voor. In deze video hoort u de antwoorden van Jan.


Lees meer...

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

LOOKS

Klik > website

Klik > Website

20 FIT

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > website

Klik > Website

Guus Auto Service

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Sterk_FIT

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

Bloemboetiek

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

PTS Veghel

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

Jan de Jong

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2022  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.