foto1
foto1
foto1

Avanti’31 verliest eerste competitiewedstrijd

avantiberghemSchijndel - Het was zondagmiddag een wedstrijd tussen een elftal dat vorig seizoen kampioen werd in de 3e Klasse en een elftal dat degradeerde uit de 1e Klasse. Dat laatste elftal, Berghem Sport, trok uiteindelijk aan het langste eind, maar een gelijkspel had een betere weergave van het wedstrijdbeeld gegeven.

Beide ploegen gaven weinig kansen weg, maar creëerden dan ook weinig kansen. Scheidsrechter Manuel Lopes, ook net door de KNVB gepromoveerd naar de 2e Klasse, leidde de wedstrijd moeiteloos.

Avanti’31 begon de wedstrijd flitsend. Binnen een minuut lag de bal al achter doelman Joep Hoefnagels. Helaas was er ook buitenspel geconstateerd, dus dat feestje ging niet door. Avanti’31 hield wel een overwicht, het dwong een aantal corners af en een schot van Davy van Bokhoven werd door een Berghemse verdediger geblokt. Helemaal uit het niets kwam Berghem in de 15e minuut op voorsprong. Een afstandsschot van Nick van de Camp, één van de jonge talenten van Berghem, verdween strak langs de paal achter Avanti-doelman Lars van de Graaf. Deze achterstand veranderde eigenlijk niets aan het spelbeeld. Avanti’31 had een veldoverwicht maar Berghem Sport verdedigde goed georganiseerd en gaf nauwelijks kansen weg. De rust kwam zo met een 0-1 achterstand voor Avanti’31.

In de tweede helft toonde Avanti’31 veel werklust maar het lukte niet goed om Berghem Sport onder druk te houden. Na de wissel van Stan Steenbakkers voor Jim Tuunter kreeg Avanti’31 wel wat meer grip op het middenveld, maar verder dan een kans voor Tom Duray na een combinatie met Renzo Brus en een kopbal naast het doel van Mees vd Heijden uit een voorzet van Alejandro Navarro Keeris kwam Avanti’31 niet. Het dichtst bij de gelijkmaker kwam Roel Kappen in de 73e minuut uit een vrije trap, maar doelman Joep Hoefnagels keerde de goed geplaatste bal. De wissels van Ties van Heertum voor Robin Schakenraad en Jelle Verhoeven voor Renzo Brus konden het tij ook niet keren en toen kort voor tijd de bal na een onnodige overtreding op de stip ging was het voor de Berghemse invaller Mats vd Broek geen probleem om de 0-2 op het scorebord te zetten.

Al met al een teleurstelling voor Avanti’31. Dat een gelijkspel de verhouding beter had weergegeven doet nu eenmaal niets af aan het feit dat het seizoen met een nederlaag is begonnen. Komende zondag staat de derby tegen Schijndel op het programma. Dat het nog maar een paar weken geleden voor de beker een ruime overwinning voor Avanti’31 werd zegt helemaal niets over de kansen van zondagmiddag. Verwacht mag worden dat het een spannende wedstrijd gaat worden. De wedstrijd begint zondagmiddag om 14.oo uur op sportpark Zuideinderpark.