foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

juli 2019

Ontknoping Nederlands Kampioenschap Solexrace voor Teams

Schijndel - Het is bijna zo ver , de ontknoping van het allereerste “Nederlands kampioenschap Solexrace voor Teams” staat voor de deur. Op 30 april jl is op de wielerbaan van Schijndel de “150 mijl van Schijndel” gereden en zijn de eerste kampioenspunten door de coureurs binnengehaald. 2 juli as worden op één middag nog eens zes wedstrijden gereden, ook meetellend voor het kampioenschap. Deze zullen gereden worden met tussenpozen van een kwartier. Er is op die middag voor gekozen om de allersnelste van elke wedstrijd in de daaropvolgende wedstrijd als laatste te laten starten. Daardoor wordt de race natuurlijk heel bijzonder en erg onvoorspelbaar, dat belooft dus vuurwerk! Als kers op de taart is door het publiek alles te volgen via een groot digitaal scorebord.

Lees meer...

Jubileumrit MTC Joy Ride

joyrideSchijndel - MTC Joy Ride is opgericht op 18 april 1997 en bestaat dit jaar 25 jaar. Daarom wordt er dit jaar op zondag 3 juli een jubileumrit georganiseerd. De route is ongeveer 200 km lang en is verkrijgbaar voor Garmin & TomTom. Er is ter plaatse een beperkte mogelijkheid om de route op uw Garmin en TomTom te laden. 

Lees meer...

Porc Classic: autorit vol spanning en puzzelplezier

porcclassic2022Schijndel - Navigeren, puzzelen en amuseren vormen de basis voor een leuke middag autosportplezier over goed berijdbare wegen door Meierijstad. Deelgenomen kan worden met een gewone personenauto of met een klassieker/oldtimer. Géén gejakker, maar wél opletten dat je de juiste route rijdt. De Porc Classic wordt al een groot aantal jaren georganiseerd. De naam van de rit werd bedacht door een van de oprichters en ere-voorzitter (46 jaar voorzitter geweest) van AMC d’Uitlaat, Jan van Gerven. Jan had een agrarisch bedrijf. Na verkoop van dit bedrijf werd hij commissionair in de varkenshandel. Vandaar deze opvallende en bijzonder klinkende naam.

Lees meer...

KBO Wijbosch verder als 'Vitaal Wijzer Wijbosch'

vitaalwijzerwijboschSchijndel - Vitaal Wijzer Wijbosch, dat is de nieuwe naam van KBO afdeling Wijbosch. Gisteren werd deze naam bekend gemaakt door de voorzitter, Hans van Gaalen, bij het 50 jarig jubileum in een leuk versierd dorpscentrum De Schakel. Een commissie bestaande uit 3 leden hebben uit de 48 inzendingen een voorstel aan het bestuur gedaan, met een verrassende draai aan hun keuze die een combinatie is geworden van twee inzendingen. Het bestuur is akkoord gegaan met hun keuze. Het bestuur hoopt hiermee een nieuw elan aan de KBO te geven waardoor de doelgroep zich beter aangesproken gaat voelen en de jonge pensionados eerder lid worden. Samen met vernieuwde activiteiten wordt hieraan gewerkt voor de invulling van de komende 50 jaar.

Lees meer...

Tweede editie peukmeuk-actie. Helpt u mee?

                Schijndel - Op zaterdag 2 juli start om 9:30 uur bij het Heilig Hartbeeld achter de Sint Servatiuskerk de 2e peukmeuk-actie van Schijndel. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk peuken van de straten van Schijndel opgeruimd én geregistreerd worden. Na een korte uitleg gaan vrijwilligers vanaf 10:00 uur beginnen met het rapen van sigarettenfilters in de omgeving van de markt. De organisatie zorgt voor grijpers en potjes om de peuken in te doen en een overzicht van hotspots en routes. Doe je ook mee?

Lees meer...

Maarten Luijk – the Storyteller in Beeldentuin Jan Heestershuis

Gebouw JanHeestershuisSchijndel - In de beeldentuin van Museum Jan Heestershuis is tot en met 21 augustus een tentoonstelling te zien met beelden van Maarten Luijk (1957, Oss). Luijk noemt zichzelf naast kunstenaar ook storyteller. In zijn beelden vangt hij fragmenten van bijzondere mythes, waarin vaak de relatie tussen de mens en natuur het onderwerp is. Het achterliggende verhaal geeft een extra dimensie aan de beelden. Zoals het verhaal van de twee raven van Odin. Luijk toont met zijn werk een groot respect voor alles wat met de natuur te maken heeft en wat de natuur en zijn bewoners te bieden heeft aan mystiek, verhalen en vertelsels. De natuur en haar wezens zijn voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie. Dieren met mystiek zoals de raaf, de ijsbeer of de uil komen vaak terug in zijn beelden. Zondag 10 juli is de kunstenaar zelf aanwezig om zijn verhalen te vertellen.

Lees meer...

Meierijstad genomineerd als 'Meest Inspirerende Global Goals Gemeente" 2022

gemeente Meierijstad 2017Meierijstad - Vandaag maakte de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) bekend welke gemeenten zij genomineerd heeft voor de titel 'Meest Inspirerende Global Goals Gemeente’ 2022. In de categorie 'Verbinder' is gemeente Meierijstad genomineerd met het project ‘Spullenplein’. Daarin laten de gemeente en partners uit het onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties zien hoe je samen op een innovatieve wijze kunt bouwen aan een circulaire economie. Met dit project geeft Meierijstad invulling aan meerdere Global Goals; dat zijn de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties. Andere genomineerden in de categorie ‘Verbinder, samenleving en bedrijfsleven’ zijn Schiedam, Helmond en Aalten. Dinsdag 28 juni wordt de winnaar bekend gemaakt op het jaarlijkse VNG congres.

Lees meer...

Vaatwasser in brand Pastoor Dondersstraat

abrandkeuken 6Schijndel - De brandweer van Schijndel werd vrijdagmiddag rond tien voor drie opgeroepen voor een keukenbrand aan de Pastoor Dondersstraat. Ter plekke bleek een vaatwasser in brand te staan. De bewoners merkte op dat er geen stroom meer was in een deel van de woning. Bij het weer inschakelen was er een vreemd geluid te horen bij de vaatwasser. Toen na enkele minuten rook uit het apparaat kwam werd snel de brandweer ingeschakeld. Die was snel aanwezig en heeft het brandje geblust. Er kwam de nodige rook vrij bij de brand dus de woning werd daarna goed geventileerd. Enkele aanwezige kinderen voor een kinderfeestje waren erg ontdaan door het voorval en mochten met een brandweerman in de brandweerwagen plaatsnemen voor wat foto's. Enkele foto's onder 'lees meer'. 

Lees meer...

Kringloop Veads viert 10-jarig bestaan

kringloopveads10jaar2Schijndel - Stichting-Kringloop Veads ('Voor Elkaar Aan De Slag') bestaat deze maand tien jaar. Dit werd dinsdag 22 juni gevierd. Alle bezoekers werden getrakteerd op gratis snacks en er stonden kraampjes met spullen die u gratis of voor weinig mee kunt nemen. Stichting Veads is bezig met verschillende projecten. Onder andere een samenwerking met het facebookplatform 'Samen Sterk Voor Meierijstad', zodat de minima van vele extra's kunnen worden voorzien. En wist u dat stichting Veads een 'Geef Mee' winkel heeft geopend? Dat er een Make-over kledingbank is opgezet? Dat mensen met een klein budget en weinig vangnet tegen een redelijke prijs uw sociale verhuizing of ontruiming kunnen regelen door onze vrijwilligers? Ook zal de stichting gaan werken met de inzet van een ervaringsdeskundige. Dit is een laagdrempelige manier om medebewoners te kunnen ondersteunen en weer terug in hun kracht te zetten. In het fotoboek kunt u foto's bekijken van het feestelijke jubileum.

Lees meer...

Onttrekkingsverbod uit oppervlaktewater in Zuidoost-Brabant

Logo Waterschap Aa en MaasRegio - In het werkgebied van Aa en Maas zien we grote verschillen in grondwaterstanden en de hoeveelheid water in sloten en beken. Ten zuiden van Helmond viel er dit jaar aanzienlijk minder regen dan in de rest van het werkgebied. Daar is het grondwaterpeil dan ook het laagst en zakt het water in sloten en beken weg. Zoveel mogelijk water wordt aangevoerd via de Maas en de Peelkanalen, maar dat is niet genoeg om het water in de sloten en beken op het gewenste peil te houden. Daarom stelt het Waterschap per vandaag een onttrekkingsverbod uit oppervlaktewater in. In het zuidoostelijk deel van het werkgebied mag geen water meer uit sloten en beken worden gehaald om akkers te beregenen of tuinen en sportvelden te besproeien. Het verbod is van kracht tot het moment dat het waterpeil weer op niveau is. 

Lees meer...

Wie komt de Skendelse kwis helpen?

skendelsekwis4Schijndel - De organisatie van de Skendelse kwis zoekt een frisse wind, het is tijd voor nieuwe ideeën. Wie meldt zich aan om het team te versterken? De organisatie zelf denkt bijvoorbeeld aan een vriendengroep of team van minimaal zes, maar ook een individueel persoon kan zich aanmelden. Vind je het leuk om de Skendelse Kwis mee te organiseren? Schijndelaren kunnen zich tot 1 augustus aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Facebook. 

Lees meer...

Geldzorgen door hogere energiekosten?

logo gemeente MeierijstadMeierijstad - Het kabinet heeft vanwege de stijgende energieprijzen besloten eenmalig 800 euro te geven aan huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum. De energieprijzen stijgen flink en dit levert voor sommige gezinnen behoorlijke zorgen op. Armoedeambassadeur Mieke Bosch: “Met name de mensen met een flexibel energiecontract of van wie het contract afloopt krijgen te maken met flink hogere kosten. Die 800 euro maakt echt het verschil voor een grote groep mensen. Een groot deel van de mensen die in aanmerking komen voor de energietoeslag is al bij ons bekend, zij hebben de toeslag automatisch gekregen en hoeven niks te doen. Er is ook een groep die niet bij ons bekend is maar die wel in aanmerking komen. Bijvoorbeeld mensen die een uitkering van het UWV krijgen of ouderen met alleen een AOW. Deze mensen kunnen via de website van de gemeente een aanvraag doen, of als dat lastig is dan kunnen ze ook naar het loket komen.”

Lees meer...

Vastgesteld bestemmingsplan Centrum (Aldi) ter inzage

gemeentehuisMeierijstadMeierijstad - Het bestemmingsplan Schijndel Centrum 2009, herziening Hoofdstraat 152-154, is op 10 mei 2022 gewijzigd vastgesteld. Voor uitvoer van deze procedure is de coördinatieregeling toegepast. Dit betekent dat gelijktijdig met de vaststelling van het bestemmingsplan Schijndel Centrum 2009, herziening Hoofdstraat 152-154 ook het besluit van de omgevingsvergunning voor het vernieuwen van de Aldi en het realiseren van appartementen is genomen.

Lees meer...

Ook TVSchijndel weer bij Vierdaagse Nijmegen

vierdaagseSchijndel - Het duurt nog even, maar de tijd gaat snel. Van 19 tot en met 22 juli wordt weer de Nijmeegse Vierdaagse gehouden. Traditiegetrouw lopen hier veel Schijndelaren in mee. Ook TVSchijndel zal hiervan een fotoverslag maken: op woensdag 20 juli zal een fotograaf van TVSchijndel in Beuningen langs de route staan om de Schijndelse lopers te vereeuwigen. Zij zorgt ook voor wat lekkers voor hen namens TVSchijndel. Meer informatie volgt. 

Lees meer...

Oproep aan jongeren van 18-25 jaar

logo gemeente MeierijstadMeierijstad - De GGD nodigt jongeren van 16 tot en met 25 jaar uit om mee te doen aan de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen.  De coronapandemie heeft invloed gehad op iedereen. Ook voor jongvolwassenen heeft deze periode fysieke en mentale gevolgen. De GGD wil deze gevolgen met de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022 in beeld brengen. Hoe meer jongvolwassenen meedoen in onze gemeente, hoe beter de raadsleden en beleidsmakers kunnen zien wat er nodig is voor de mentale en fysieke gezondheid van de inwoners. De online vragenlijst gaat over gezondheid en welzijn, leefstijl, corona, sociale omgeving en ingrijpende gebeurtenissen. Deelnemers die meer willen weten over hun gezondheid of vragen hebben, worden aan het eind van de vragenlijst doorverwezen naar websites met goede en betrouwbare informatie.

Lees meer...

Kampioen KVS'17

kws7 korfbalverenigingschijndel fusie 27022020Helmond - Ze gaan ervoor. Dat bewees korfbalvereniging KVS’17 E1 (gemengd) afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen OEC E2. Ondanks dat het kampioenschap hen niet meer afgepakt kon worden, wonnen ze deze (letterlijk) verhittende wedstrijd met 1-14. Waar de 4 meiden en 1 jongen vorig jaar in de veldcompetitie nipt verloren en met een verschil van 1 punt tweede werden in de eindstand, waren ze nu heer en meester op het veld. Met 4 punten verschil op nummer 2 en een doelsaldo van maar liefst 48 in 6 wedstrijden werden ze de onbetwiste kampioen.

Lees meer...

Stichting Ukkepuk organiseert op 26 juni orgelconcert

Ukkepuk Logo 2015Schijndel - Stichting Ukkepuk-concerten organiseert live concerten speciaal voor jonge kinderen 0-5 jaar. Het uitgangspunt is het bieden van de mogelijkheid om samen met papa en mama, oma en opa een live concert te bezoeken wat helemaal is afgestemd op het jonge kind én wat mogelijkheden biedt om actief mee te doen. Clown Pidoe en Margré van Gestel presenteren het Ukkepuk-concert. De stukken die zijn gekozen door organist Tommy van Doorn, worden door de presentatoren met spel en zang aan elkaar verbonden. Het Ukkepuk-repertoire én liedjes die ook in de muziekeducatielessen worden gebruikt, geven betekenis en vormen de ‘bruggetjes’.

Lees meer...

Avanti '31 weet bizarre strafschoppenreeks niet te winnen

Liempde - Avanti ’31 heeft de 3e en laatste horde zondag 19 juni in Liempde tegen Hoogeloon niet kunnen nemen. De ploeg startte sterk, maar zag, naarmate de eerste helft vorderde, een steeds sterker wordende Hoogeloon. Beide ploegen speelden in die periode vooral om geen goal tegen te krijgen. In de 41e minuut leek Avanti ’31 de openingstreffer te scoren, maar de kopbal van Toon van der Heijden na een corner trof via een verdediger de lat.

Lees meer...

Mobizon Clubkampioenschappen bij TVP de Hopbel

TVPSchijndel - Afgelopen week vonden de Mobizon Clubkampioenschappen bij Tennis- en padelvereniging De Hopbel plaats. Naast tennis organiseerden ze op dit toernooi voor het eerst padelwedstrijden op de nieuwe padelbanen. Dit zorgde voor een mooie diversiteit in wedstrijden, maar vooral voor een mooie totaalbeleving. Ze kijken terug op een gezellige en sportieve week met prachtig weer en gave wedstrijden.

Lees meer...

Nieuwe tentoonstelling KEG EXPO Schijndel

Gebouw SpectrumDagSchijndel - Van 25 juni tot en met 3 september is in de KEG EXPO een duo tentoonstelling te zien van Agata Siwek en Anne-Marie van den Thillart. Leidraad van deze expositie is een citaat van de maatschappelijk bewogen Russische schrijver Maxim Gorky : de Mens-dat klinkt trots. De tentoonstelling met twee- en driedimensionaal werk is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van CC. ’t Spectrum Steeg 9 in Schijndel.

Lees meer...

Avanti'31 naar finale om promotie naar tweede klasse

avantizwaluw1Schijndel - Avanti’31 heeft zich door een 5 -2 overwinning op Zwaluw VFC geplaatst voor de finale van de nacompetitie. Aanstaande zondag is de tegenstander V.V. Hoogeloon. De winnaar van deze wedstrijd speelt volgend seizoen in de 2e klasse. Wedstrijden op donderdagavond waren het afgelopen seizoen geen gelukkige combi voor het elftal van Stephan Hesemans. Maar op deze zonnige donderdagavond werd het voor de 500 toeschouwers een wedstrijd waar Avanti’31 als verdiende winnaar van het veld stapte.

Lees meer...

Diaken Mari van der Heijden stopt na 19 jaar

                Schijndel - Diaken Mari van der Heijden gaat na 19 jaar de parochie als Diaken verlaten. Dat heeft de parochie bekend gemaakt middels een brief. Daarin is te lezen dat het aangeboden ontslag is geaccepteerd. Mari zal tot aan december aanblijven en in die tijd zal nieuwe hulp onderweg zijn. De ontmoetingen met de vele parochianen zijn voor hem onvergetelijk. Ook vele collegae waar hij mee samen mocht werken, waren voor hem vaak hartverwarmend. Lourdeswerk Michaëlparochie, Vincentius-vereniging Schijndel en het Schijndels Gilde mogen voorlopig op zijn onverdeelde aandacht blijven rekenen. Lees de volledige brief onder 'lees meer'.

Lees meer...

Extra subsidie voor sport en bewegen in Meierijstad

gemeentemeierijstad jan2017Meierijstad - Corona zorgde ervoor dat veel inwoners van Meierijstad minder zijn gaan sporten en bewegen of zelfs stopten met sporten. Meierijstad kreeg daarom extra geld vanuit het Rijk om inwoners (terug) aan het bewegen te krijgen. De gemeente gebruikt dit om de ambities en afspraken uit het Sportnota een impuls te geven én een deel ervan in te zetten om initiatieven op het terrein van gezonde leefstijl te ondersteunen. Inwoners en organisaties, die een idee hebben om sporten en bewegen te bevorderen, kunnen tot 1 oktober 2022 subsidie aanvragen.

Lees meer...

Lezing Pieter van den Hoogenband

Schijndel- Afgelopen woensdag organiseerde de Sportraad Meierijstad een bijeenkomst voor alle bestuurder van sportverenigingen en - organisaties. Meervoudig Olympisch kampioen zwemmen Pieter van den Hoogenband gaf een lezing over zijn ruime ervaringen en het belang van een goede organisatie. TVSchijndel was hierbij aanwezig en mocht Pieter van den Hoogenband kort interviewen over de lezing die hij die avond gaf.

Lees meer...

Festival voor Young Adult liefhebbers

nobb noordoostbibliotheeken 2018Meierijstad - Ben jij Young Adult-boeken fan? Zet dit festival dan maar vast in je agenda! Eindelijk organiseren de Noord Oost Brabantse Bibliotheken in samenwerking met hun ijverige jongerenpanel weer een boekenfestival. Op vrijdagavond 1 juli om 19:00 uur ben je welkom in de tuin van de Bibliotheek in Veghel. Hier presenteert Young Adult schrijfster Elin Meijnen haar nieuwste boek en vindt je leuke workshops, lekkere hapjes, chillplekken en toffe kraampjes.

Lees meer...

Week van de duurzame energie

gemeentehuisMeierijstadMeierijstad - Van vrijdag 24 juni t/m vrijdag 1 juli wordt de ‘Week van de Duurzame Energie’ georganiseerd. Met verschillende activiteiten vraagt de gemeente uw aandacht voor het opwekken en gebruiken van duurzame energie in de gemeente Meierijstad. Zo staan ze met onze Ecomobiel op verschillende weekmarkten en is er een digitaal vragenuur waar u al uw vragen over duurzame energie kan stellen. Daarnaast peilen ze uw mening over verschillende dilemma’s die zich voordoen bij de opwek van duurzame energie.

Lees meer...

Gaat uw kind naar het voortgezet onderwijs?

logo gemeente MeierijstadMeierijstad - Gaat uw kind naar het voortgezet onderwijs? Mogelijk krijgt u van de gemeente een laptop. Voor veel scholieren zijn laptops onmisbaar. Naast de andere noodzakelijke schoolkosten kan dit een grote kostenpost zijn. Gemeente Meierijstad biedt hulp voor mensen die een inkomen op het sociaal minimum hebben. Meedoen op school is van groot belang voor de ontwikkeling van een kind. Heeft uw kind op school een computer, laptop of tablet nodig voor het onderwijs, heeft u een inkomen tot 120% van het sociaal minimum en valt u onder de vermogensgrens, dan kunt u 1 keer per 5 jaar bij de gemeente een aanvraag doen voor een gezinslaptop of eenmalig voor een brugklaslaptop. Het is een eenmalige vergoeding van € 519,- voor de aanschaf van een pc of laptop inclusief printer. Dit geldt voor gezinnen met schoolgaande kinderen tussen 4 en 18 jaar. En voor kinderen die voor het eerst naar de middelbare school gaan. Kijk voor de voorwaarden en het aanvraagformulier op www.meierijstad.nl/schoolkosten.

Lees meer...

Gemeente helpt bij invullen formulieren

Gebouw SpectrumDagMeierijstad - De gemeente Meierijstad helpt u bij het invullen van formulieren of aanvragen van toeslag. U kunt daarvoor terecht bij ’T Spectrum in Schijndel aan de Steeg 9f in de spreekkamer van Welzijn de Meierij. Iedere donderdag van 9.00 tot 11.00 uur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. U kunt zich melden bij de balie van Welzijn De Meierij, telefoonnummer: 073 544 14 00.

Lees meer...

Dag van de componist

smitsorgel2Schijndel - Het platform New Music NOW heeft dit jaar 18 juni uitgeroepen tot een nationale Dag van de Componist. Alle reden voor onze stadsbeiaardier én concertorganist van het Schijndelse Smitsorgel – Tommy van Doorn – om de schijnwerpers op Nederlandse beiaard- en orgelcomponisten te zetten. Een aantal Nederlandse componisten komt aan bod in de Heilige Servatiuskerk op de Markt in Schijndel.

Lees meer...

Avanti’31 door naar halve finale nacompetitie

                Schijndel - Door een 3 – 1 overwinning op PSV (av) heeft Avanti’31 zich geplaatst voor de halve finale van de nacompetitie. In een boeiende en spannende wedstrijd trok het elftal van Stephan Hesemans uiteindelijk aan het langste eind. Een heerlijk voorjaarszonnetje, veel supporters langs de kant en twee aanvallend ingestelde ploegen. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooie voetbalmiddag van te maken. Al in de tweede minuut kreeg Alejandro Navarro Keeris een kans om al snel de score te openen maar helaas verdween zijn schot voorbij het doel van keeper Devidson Janzen. Avanti’31 had in de beginfase het betere van het spel en kreeg een paar goede kansen om op voorsprong te komen.

Lees meer...

Het was volop genieten op het 1 Ander Festival

1 ander onderwijs festival red 3Schijndel - Het 1 Ander Festival werd afgelopen weekend 11 en 12 juni gehouden in het Kloosterpark te Schijndel. Een prima locatie voor dit evenement. De Latin Night was op zaterdag 11 juni en het multiculturele festival was op zondag 12 juni vanaf 14:00 uur. Aan belangstelling voor dit groots opgezette festival was geen gebrek. Zondagmiddag was het gezellig druk en waren er vooral veel activiteiten voor de kinderen die volop genoten. Naast de prachtige muziek, de wervelende theatervoorstellingen en het kinderplein hadden ze ook weer een Feelgood markt op het terrein. De Feelgood markt was zo opgesteld dat bezoekers altijd eerst langs de marktkramen komen, voor ze op het veld zijn. Ook bij het verlaten van het park komen ze weer langs de kramen. TVSchijndel was er ook bij en maakte er een mooie fotoreportage van. Meer foto's zijn te zien in ons fotoboek.

Lees meer...

Open dag Vivent Dagbesteding Zorgboerderij De Heesdonck

heesdonck red 1Schijndel - Zondag 12 juni was iedereen van harte welkom om kennis te maken bij zorgboerderij Heesdonck aan de Boxtelseweg 10 te Schijndel. Dit voorjaar bestaat Zorgboerderij de Heesdonck 12,5 jaar. Het is ook alweer een aantal jaar geleden dat de zorgboerderij een open dag heeft gehouden. Redenen genoeg om de deuren open te zetten. Medewerkers en vrijwilligers van Vivent informeren bezoekers graag over de dagelijkse gang van zaken op de dagbesteding. Tijdens de open dag vonden er diverse activiteiten plaats en de Bellebloazers zorgden voor een muzikaal optreden. Het was dan ook gezellig druk op de boerderij. TVSchijndel was er ook en maakte er mooie foto's van. Meer foto's kunt u zien in ons fotoboek.

Lees meer...

Weer ukkepuk-concert in St. Servatiuskerk

stichtingukkepukconcertenSchijndel - Na het concert met Musical Souvenir in samenwerking met Stichting Pallieter voor langdurig ziekte kinderen, staat er weer een nieuw Ukkepuk-concert op de planning en wel op zondag 26 juni 2022 om 11.00 uur in de Servatiuskerk in Schijndel. Dat wordt dus het allereerste Ukkepuk-orgel-concert. Tommy van Doorn heeft speciale stukken uitgezocht die de allerkleinsten op een vriendelijke manier laten kennismaken met de klanken van het prachtig Smits-orgel. Je luistert naar de vogeltjes, een draaiorgeltje, danst mee op een leuke wals en volgt de vlugge voeten van organist Tommy bij een stuk voor alleen de voeten: een pedaal solo.

Lees meer...

Dorpszeskamp bij Avanti 3’1 weer als vanouds

Schijndel - Wat zijn er de afgelopen weken bij Avanti ’31 weer huzarenstukjes verricht. Alsof er geen covid19-pandemie was de afgelopen 2 jaar, werd eerst het internationale toernooi Brabant Boys Cup door de vele vrijwilligers en sponsors in samenwerking met Schijndel/De Wit succesvol georganiseerd. Tussendoor werden ook diverse wedstrijden gespeeld met onder meer het kampioenschap van het vrouwenteam. En nauwelijks een week later tijdens het Pinksterweekend werd de zeskamp weer opgetuigd. De ervaren organisatie was begin dit jaar gestart met de eerste voorbereidingen. Zeker toen duidelijk werd, dat de 33e editie van de dorpszeskamp definitief doorgang zou gaan vinden, gingen alle remmen los. Met de trouwe en steeds groter wordende groep vrijwilligers en sponsors had de organisatie een zeskamp in elkaar gezet met zeer originele spelen.

Lees meer...

DVG Schijndel brengt theatervoorstelling "Strepen op het raam"

logo dvg meierijstadSchijndel - Vol trots kondigt DVG Schijndel aan de theatervoorstelling: “Strepen op het raam”. Dinsdagvond 21 juni; ‘t Spectrum Steeg 9, theaterzaal om 19:30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Kosten €5,- inclusief, koffie/thee. Deze theatervoorstelling stond eigenlijk afgelopen november gepland, maar heeft vanwege Corona helaas niet kunnen plaatsvinden. Nu bieden we u alsnog de mogelijkheid om op een interactieve manier kennis te maken met dementie.

Lees meer...

Expo Galaxy, tekenwerk van talentvolle kinderen en jongeren

PhoenixCultuur opening expo Galaxy 1Meierijstad - ‘Een pixel kan niet tippen aan het echte handwerk’
Vrijdag 3 juni vond de opening plaats van de grote expositie ‘Galaxy’ van de zes Tekenateliers van Phoenix Cultuur. Maar liefst 53 talentvolle kinderen en jongeren presenteren hun tekenwerk dat zij het afgelopen cursusjaar tijdens de tekenlessen van docenten Eva de Man, Lonneke de Wit en Timo van Doren hebben gemaakt. De expositie is tot 1 september aanstaande te bewonderen op de 1e verdieping van de Cultuurfabriek op de Noordkade in Veghel.

Lees meer...

Traumaheli landde op de Markt

                Schijndel - Donderdagmiddag rond vijf uur landde de traumahelikopter midden op de Markt in Schijndel. Een bijzonder gezicht. TVSchijndel ontving van meerdere mensen foto's van de helikopter in en boven het centrum. De heli werd rond vijf voor vijf opgeroepen naar het Verlengde Kloosterpad. Wat daar precies is gebeurd is onbekend. Meerdere politiewagens kwamen ook naar de Markt om het MMT personeel naar het juiste adres te brengen. Agenten met een ander voertuig bleven achter om de heli te bewaken. Onder 'lees meer' enkele foto's.

Lees meer...

Wat gebeurt er toch allemaal bij Kringloop Veads

SamenSchijndel -  Stichting-Kringloop Veads (Voor elkaar aan de slag) bestaat in juni 2022 tien jaar. Dit wordt gevierd op woensdag 22 juni van 11.00 uur tot 16.00 uur aan de Boschweg 55 Schijndel in Kringloop Veads. Alle bezoekers worden getrakteerd op gratis snacks en er zullen buiten kraampjes staan met spullen die u gratis of voor weinig mee kunt nemen. Wees er op tijd bij: OP=OP.

Lees meer...

Doe mee en vang waterdiertjes

waterdiertjesSchijndel - Wil jij de natuur een handje helpen? Of ben je nieuwsgierig naar wat er onder water leeft? Ga dan op stap met een schepnet en het Waterschap om de waterkwaliteit in Schijndel in kaart te brengen.

Lees meer...

Stakingen verstoren morgen de busdienstregeling

arrivanederland bus01 2014Meierijstad - Door een staking van FNV-leden onder het Arriva personeel, kunnen verstoringen optreden in de dienstregeling van Arriva in en om Uden op vrijdag 10 juni aanstaande. Arriva probeert zoveel mogelijk de normale dienstregelingen te rijden, maar deze eendaagse acties gaan hinder opleveren voor (groepen) reizigers.

Lees meer...

Copyright 2022  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.