foto1
foto1
foto1

Avanti’31 en Handel komen niet tot scoren

avantihandel1Handel - De wedstrijd in Handel tegen de plaatselijk VV Handel begon met 0-0 en eindigde met 0-0. Toch was het zeker geen saaie wedstrijd tussen twee ploegen die eerder dit seizoen ook al op een gelijkspel waren uitgekomen.

De uitslag was over de hele wedstrijd gezien wel terecht, met Avanti’31 dat in de eerste helft de bovenliggende partij was en Handel dat in het verloop van de tweede helft extra aanzette in een poging alsnog de overwinning uit het vuur te slepen. Avanti’31 claimde in de eerste helft een penalty bij een handsmoment en in de tweede helft leek Teun Kuijpers bij een grote kop kans te worden weggeduwd.

In de eerste helft kwam Avanti’31 goed voor de dag. Er werd goed druk gezet op het middenveld en de verdediging van Handel waardoor zij moesten terugvallen op de lange bal. Handel had het verdedigend lastig tegen het snelle spel van Avanti’31. Avanti’31 kreeg ook al snel een paar aardige kansen via Roel Kappen en Teun Kuijpers. In de 16e minuut riep heel Avanti’31 om een penalty na een duidelijke handsbal in de Handel-verdediging. Vijf minuten later kreeg Jim Tuunter een enorme kans om Avanti’31 op voorsprong te schieten, maar het bleef helaas bij een kans. Na een half uur spelen kreeg Handel zijn eerste kans na een corner, maar ook Handel had het vizier niet op scherp staan. Nadat Roel Kappen een vrije trap in het zijnet had geschoten volgenden nog een paar corners voor Handel maar doelman Lars vd Graaf had er steeds goed het oog in.

In de tweede helft zette zich in eerste instantie het wedstrijdbeeld van de eerste 45 minuten voort. Direct in de 46e minuut gaf Roel Kappen een prima voorzet die eerst werd gemist door Jip Schippers en vervolgens door Jim Tuunter werd overgeschoten. Rond de 60e minuut waren er nog drie kansen voor Avanti’31 om op voorsprong te komen. Eerst een prima omhaal van Jip Schippers die door keeper Joris van Gerwen werd gestopt, vervolgens kopte Toon vd Heijden uit een vrije trap van Roel Kappen over het doel en daarna kwam de bal uit een pass van Luc vd Hurk bij Teun Kuijpers, die wel probeerde in te koppen maar daarbij net met een duwtje zo werd gehinderd dat hij de bal niet meer goed kon raken. Richting het einde van de wedstrijd kwam Handel flink opzetten. Avanti’31 kreeg wat meer moeite om op het middenveld de bal vast te houden. Davy van Bokhoven kwam nog in het veld voor Luc vd Hurk en Tom Duray verving Jim Tuunter. Handel perste er nog een corner uit maar de goed spelende Avanti-verdediging hield goed stand.

Al met al een gelijkspel waar beide ploegen zich wel in konden vinden, maar waar voor het goed voetballende Avanti’31 terugkijkend wel iets meer in had gezeten. Komende zondag speelt Avanti’31 de thuiswedstrijd tegen Eendracht’30 uit Malden. Uit had Avanti’31 in een doelpuntrijke wedstrijd nog ongelukkig van Eendracht’30 verloren dus de ploeg van trainer Stephan Hesemans heeft wel iets recht te zetten zondagmiddag.