foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Koningsspelen op 4 Schijndelse EBC's morgen 26 april

koningsspelenSchijndel – In de aanloop naar de troonswisseling op 30 april konden basisscholen in het hele Koninkrijk zich aanmelden voor het organiseren van de Koningsspelen [Koningsontbijt en Koningssportdag] aanstaande vrijdag 26 april, een initiatief van het Nationaal Comité Inhuldiging. In Schijndel hebben de 4 EBC's [educatief basiscentrum] zich daarvoor aangemeld om op deze dag haar eigen invulling te geven. Zij geven deze dag allemaal feestelijk, koninklijk en bewegend inhoud en bieden hun leerlingen een feestelijk programma. Op alle scholen wordt ’s morgens gezamenlijk met alle kinderen een Koningsontbijt gegeten [deze wordt bij aanmelding landelijk verstrekt]. De rest van de dag geven zij ieder een eigen invulling aan de rest van de [sportieve] dag. Hieronder kunt u lezen hoe het Nationaal Comité graag invulling ziet van het Koningsontbijt en de Koningssportdag en wat er bij elke Schijndelse EBC [per school] naast het gezamenlijke Koningsontbijt gepland staat. Alle Educatieve Basiscentra worden vrijdag 26 april door één van de Schijndelse collegeleden bezocht. Wethouder Roozendaal brengt een bezoek aan EBC Oost, wethouder Eijkemans bezoekt EBC Centrum en Noord en wethouder Claassen bezoekt EBC De Regenboog. Alle aangemelde scholen maken daarbij kans op een persoonlijke ontmoeting met Willem-Alexander en Máxima.
koningsspelen-1

Informatie vanuit het Nationaal Comité Inhuldiging

8.30 Gezond en feestelijk Koningsontbijt op school
9.30 Landelijke, gezamenlijk aftrap met het Koninklijk paar (live op tv en radio) . Kinderen dansen op 'Bewegen is gezond'
9.45 Aanvang sportdag. Scholen zijn vrij om hun Koningssportdag in te vullen.
Iedereen mag zelf de Koningsspelen vormgeven. Wij stimuleren ook met name om lokale initiatieven te nemen en vooral samen te werken met gemeenten, andere scholen, sportverenigingen en het plaatselijke bedrijfsleven. Onze uitdaging aan alle scholen: win een persoonlijke ontmoeting met Willem-Alexander en Máxima.

koningsontbijt
Koningsontbijt

Voordat de leerlingen flink gaan bewegen tijdens de Koningssportdag, gaat iedereen eerst met de hele school aan tafel voor een gezond en feestelijk ontbijt. Een gezond ontbijt is namelijk cruciaal voor genoeg energie om lekker te kunnen bewegen. Aan alle deelnemende scholen wordt het ontbijt gratis geleverd door Jumbo Supermarkten in samenwerking met enkele leveranciers. Het ontbijtpakket bestaat uit o.a. brood, boter, appels, chocopasta, snoeptomaatjes, pindakaas en melk.

sportdag
Koningssportdag

Onze nieuwe Koning Willem-Alexander is een echte sportliefhebber. Hij schaatste de Elfstedentocht, liep de marathon van New York en is al jaren lid van het Internationaal Olympisch Comité. Deze functie zal hij in verband met zijn nieuwe Koningschap moeten neerleggen. Maar Koning Willem-Alexander blijft het sporten van de jeugd actief stimuleren, omdat het erg belangrijk is voor hun lichamelijke en sociale ontwikkeling. Daarom willen wij op 26 april met alle kinderen in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk samen bewegen. Iedere school mag zelf bepalen hoe de Koningssportdag wordt vormgegeven, maar er moet gezamenlijk worden ontbeten. In heel Nederland start de Koningssportdag op een gezamenlijk moment.

Koningsspelen op 4 EBC's in Schijndel

EBC Oost
- De Beemd: elke klas viert die ochtend de Koninklijke verjaardag van hun meester of juf, afsluitend krijgt men allemaal een Koninklijke Lunch. 's Middags om 12.30 uur is er een Koninklijke show voor de bovenbouwleerlingen, waarbij elke klas een stukje opvoert wat te maken heeft met De Koning/Oranje.
- De Kring: alle kinderen krijgen een ontbijt in de klas en vertrekken na het ontbijt naar De Eerdse Bergen, waar ze door de 'Koning' worden ontvangen. De onderbouw gaat hutten bouwen en de bovenbouw heeft allerlei spelletjes om de Koning te installeren en puzzelstukjes te vinden over dit thema.

EBC Centrum
sponsorloop de heijcant
- De Heijcant: alle kinderen beginnen met een ontbijt en gaan het officiële startsein kijken op TV. Daarna hebben de leerlingen een Koninklijke Sponsorloop van 10.00 tot 15.30 uur in verschillende groepen. Deze opgehaalde gelden van de sponsorloop worden besteed aan een nieuwe 'pestvrije' speelplaats.

In combinatie met de anti-pestweek (15 t/m 19 april) en de Nationale Koningsspelen organiseert basisschool De Hijcant een sponsorloop. De organisatie hoopt op die dag veel geld in te zamelen voor het opknappen van de speelplaats. Op een leuke en uitdagende speelplaats kan immers fijn samen gespeeld worden. Kinderen hebben vanaf maandag 15 april met de daarvoor door school aangeleverde sponsorkaart geld ingezameld bij familie, kennissen, buren etc. Hoe meer geld er wordt opgehaald, hoe sneller, mooier en uitdagender de speelplaats aangepakt kan worden. Het zou geweldig zijn als u de deelnemertjes op vrijdag 26 april komt aanmoedigen! Op het bovenbouwplein is er een kraampje met koffie, thee, ranja en kleine versnapering aanwezig. Het opgehaalde geld daarvan komt ook ten goede aan de speelplaats.

Dagprogramma bs De Heijcant
Kinderen komen deze dag sportief gekleed in rood –wit –blauw en/of oranje naar school.
8.45 uur Schoolontbijt in de eigen klas
9.30 uur Officiële start van de Koningsspelen op radio en TV. Alle kinderen volgen dit in hun eigen klas op 't digibord. Daarna gaan de kinderen met de eigen groep
rennen. De kinderen van groep 0-1-2 rennen rondjes op de speelplaats. De kinderen van groep 3 t/8 rennen rondjes om de school. Per gelopen ronde ontvangen de kinderen een stempel op hun stempelkaart.
• 10.00-10.15 groep 0-1 Rianne / Marieke
• 10.45-11.00 groep 0-1 Caroline / Marga
• 11.00-11.15 groep 2 Sandra / Nicole
• 11.15-11.30 groep 2 Anita / Maria
• 11.30-11.45 groep 2 Astrid

• 10.00-10.30 groepen 3
• 10.45-11.15 groepen 4
• 11.15-11.45 groepen 5
• 11.45 uur groep 1 t/m 8 komt samen op het Braamplein
• 13.30-14.00 groepen 6
• 14.00-14.30 groepen 7
• 14.30-15.00 groepen 8

- Het Talent: alle kinderen krijgen een ontbijt op school, kijken ook naar het officiële startsein op TV en gaan daarna een flashmop oefenen op de speelplaats. Om 12.00 uur wordt deze flashmop opgevoerd voor alle belangstellenden. De middag wordt door de hogere groepen opgevuld door een film over koningen en koninginnen.

EBC Regenboog
- Hoevenbraak: alle kinderen beginnen met een ontbijt en gaan het officiële startsein kijken op TV. Daarna gaan de kinderen in een oranje stoet hun eigen stoeltje naar de nieuwe locatie brengen, de zogenaamde Koninklijke Verhuizing. Terugkomend op de oude locatie vinden er allerlei spelletjes plaats in en rondom de school.
- Wijbosch: alle kinderen beginnen met een ontbijt met medewerking van handbalvereniging Zephyr op de locatie van Zephyr. Dan start de sportdag, die voor de onderbouw duurt tot
12.00 uur en voor de bovenbouw tot 14.00 uur.

EBC Noord
- Vossenberg en Kwekkeveld: alle kinderen beginnen met een ontbijt en gaan het officiële startsein kijken op het Digiboard in de klas. De bovenbouw (7 en 8) vertrekt daarna naar de accommodatie van Avanti, waar er diverse sporten plaatsvinden. De middenbouw (5 en 6) gaat sporten rondom de school. De onderbouw tot en met groep 3 blijft in de gymzaal op school, waar allerlei spelletjes plaatsvinden.

Alle Educatieve Basiscentra worden vrijdag 26 april door één van de collegeleden van Schijndel bezocht. Wethouder Roozendaal brengt een bezoek aan EBC Oost, wethouder Eijkemans bezoekt EBC Centrum en Noord en wethouder Claassen bezoekt EBC De Regenboog. Zij komen om de sfeer te proeven van de goed georganiseerde Koningsspelen voor de Schijndelse leerlingen. Hele leuke plannen van de organiserende schoolteams. We hopen dan ook dat het voor de kinderen een onvergetelijke dag wordt.
Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

The Social Club

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Scootmobielen Veghel

Klik > website

Klik > Website

Vakmeester Guus

Klik > website

Klik > Website

20 FIT

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

De Verfzaak

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2024  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//