foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

SPECIALS

Nieuw bij TVSchijndel: specials

gebouw glazenboerderijjuni2024Schijndel - TVSchijndel doet haar best om u als lezer zo goed mogelijk op de hoogte te houden van het laatste nieuws in Schijndel. Alle vrijwilligers van TVSchijndel doen dit elke dag met hart en ziel. Onlangs is er een nieuwe rubriek in het leven geroepen: de specials van TVSchijndel. In deze rubriek vindt u achtergrondartikelen. Artikelen die dieper ingaan op bepaalde onderwerpen. 

TVSchijndel is al begonnen met een reeks artikelen over D-Day en de aanloop naar de bevrijding van Schijndel in 1944, dit jaar 80 jaar geleden. Vandaag verscheen er ook artikel online over de Schijndelse Amy in Spanje. Er zullen diverse thema's aan bod komen, zoals 'Bekende Schijndelaren, hoe is het nu met?', 'Schijndelaren in het buitenland', 'Inclusiviteit in Schijndel', en 'Schijndelse producten'. Er is ook een aparte 'Specials'-pagina aangemaakt, waar u al deze artikelen kunt teruglezen.

Lees meer...

Hoe gaat het nu met .. Amy Deelen

amydeelenSchijndel - In onze nieuwe rubriek 'Hoe gaat het nu met..' zijn we benieuwd hoe het Schijndelaren die in het buitenland zijn gaan wonen vergaat. 
We starten met de Schijndelse Amy Deelen. Zij woont momenteel, samen met haar man en twee dochters, in het Spaanse Coin en runt daar een Bed & Breakfast Finca La Familia Naranja. 

Onder 'Lees meer' vindt u het gesprek dat we met Amy hadden. Waarom zijn ze verhuisd en hoe vergaat het Amy en haar gezin in het zonnige Spanje. 

Lees meer...

D-Day dag 14: Noodweer

DagbladLeidenEO 19440620 uitsneeSchijndel - Het is al vier jaar oorlog en Schijndel is bezet gebied. Twee weken geleden hebben we bericht hoe tijdens D-Day 156.000 Amerikanen, Canadezen en Engelsen op de Normandische kust zijn afgezet om ons te bevrijden.

De landing was een succes, vooral dankzij een misleidingsoperatie en het bouwen van twee kunstmatige noodhavens door opzettelijk schepen te laten zinken.

Maar de Duitse Wehrmacht laat zich niet lang voor de gek houden en slaat terug. 

Lees meer...

D-Day

Friese Courant juni 1944Schijndel - Het is al 4 jaar oorlog en Schijndel is bezet gebied. Deze ochtend, op 6 juni 1944, verschijnen duizenden schepen voor de Normandische kust. Ondersteund door meer dan 10.000 vliegtuigen worden 156.000 soldaten en luchtlandingstroepen afgezet.

De Duitse verdediging is in paniek en verwarring, de bezoekers worden pas later in de maand en 300 kilometer elders verwacht. Maar niet voor lang. Van alle kanten worden troepen op de geallieerden afgestuurd. 

Lees meer...

Copyright 2024  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//