Schijndel - Gisteren, 1 september, is de hopoogst gestart bij 'Vurste Puthorstje bij de Schaapskooi in Schijndel. De hopteelt is al eeuwenlang een traditie in Schijndel. De cameraman van TVSchijndel was aanwezig bij de start en interviewde ook Huub Lackamp, medewerker van de Schaapskooi. Hij vertelde dat er vier soorten hop staan, Safir, Taurus, Magnum en Herzbrücker. Ze starten met het plukken van de laatstgenoemde soort. In drie weken tijd wordt er ongeveer 100 kg. hopbellen van de hopranken gehaald. De gele stof tussen de blaadjes, de zogenaamde lupilinen geven het bier aroma en bitterheid. Bij de Schaapskooi zijn elke dinsdag vrijwilligers bezig met het plukken van de hopbellen en het drogen ervan. Vrijwilligers zijn nog van harte welkom om hen hierbij te helpen. Heb je belangstelling, neem dan contact op met Huub Lackamp via telefoon 06-52308374 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kunt je ook dinsdag 's ochtend melden bij de Schaapskooi.