foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Lintjesregen Meierijstad: vier Koninklijke onderscheidingen in Schijndel

lintjeMeierijstad - Op maandag 25 april en dinsdag 26 april 2022 verraste burgemeester Kees van Rooij 23 inwoners van de gemeente Meierijstad met een huisbezoek en kon hen mededelen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te benoemen in de Orde van Oranje Nassau. Vijf dames en achttien heren (waaronder één echtpaar en twee broers) mogen zich voortaan scharen onder de gelederen van hen die reeds Koninklijk gedecoreerd zijn. De heer René Hildesheim (Veghel) en de heer Marco Bons (Veghel) zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De overige 21 decorandi zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, waaronder 4 uit Schijndel. Onder 'Lees meer' meer informatie. 



De heer T.J.E. A. (Theo) van der Heijden (1956) 
  1992-heden: Voorzitter van De Big Band Schijndel en vrijwilliger in de diverse werkgroepen van de band. Daarnaast onderhoudt decorandus de contacten met Phoenix Cultuur en als vertegenwoordiger van De Big Band is hij bij diverse manifestatie en culturele bijeenkomsten aanwezig. Tevens voert hij de contractbesprekingen voor optredens en
uitvoeringen van de band.
 2006-2021: Voorzitter van stichting Brede Welzijnsinstelling het Palet, later overgegaan in Welzijn de Meierij. Zijn juridische kennis, zijn talent om zich in te leven in de positie, belangen en argumenten van anderen om vooral vooruit te kijken hebben er mede toe geleid dat Welzijn De Meierij de fusie is aangegaan met Welzijn Salus en met de
samenwerking binnen de huidige coöperatie Sociaal Werk Meierijstad.
 2019-heden: Vrijwilliger bij de werkgroep Schijndels Landschap van het Natuur en Milieucentrum (NMC) in Schijndel. De werkgroep snoeit de knotwilgen, zij onderhouden de wandelroutes en de poelen. Tussendoor wordt steeds vaker een beroep gedaan op het verwijderen van oude afrasteringen en het snoeien naast waterlopen, populieren in het buitengebied.


TheovanderHeijden


























G.H.W. (Gerard) Lijftogt (1948)
  1988-1999: Lid van bestuur van stichting Pastoor van Erp, destijds het bevoegd gezag van de basisscholen in Schijndel en van de school voor speciaal onderwijs. Decorandus heeft zich volop ingezet voor het gemeentelijk plan Huisvesting 2000.
 1992-1998: Penningmeester en financieel adviseur van de bouwcommissie voor hockeyvereniging SMHC De Hopbel in Schijndel. Decorandus nam mede het initiatief voor de realisatie van het hockeycomplex met 3 kunstgrasvelden aan het Zuideinderpark in Schijndel.
 2003-heden: Mentor aspirant-leden bij golfclub Bois-le-Duc. Daarnaast was decorandus coördinator van de Nobra-golfcompetitie en heeft het team hiervoor mede opgericht. Decorandus organiseert de Pettelaar-NoBra-dag en introduceerde daarbij de Pettelaar-NoBra-bokaal.
 2008-2018: Bestuurslid van ’t Spectrum in Schijndel. Decorandus was met name betrokken bij horeca-aangelegenheden en bij personeelszaken. Een ander punt was zijn sterke betrokkenheid bij de ontwikkeling van het tot stand komen van de podiumaccommodatie in ’t Spectrum.
 2019-heden: Teamlid van commissie Geld en Zo en Budgetmaatjes. Decorandus zet zich vrijwillig in voor het spreekuur van het Project Geld & Zo in Schijndel, een project van stichting Welzijn de Meierij. Hij draait samen met andere vrijwilligers het spreekuur Geld & Zo.


GerardLijftog

























Mevrouw M.J.H. (Marianne) van Oorschot – van Houtum (1960)
 Decoranda is al vele jaren en tot op heden stembureaulid/teller tijdens de landelijke-, provinciale en gemeentelijke verkiezingen.
 1982-2021: Decorandus was tot 1990 lid van het dagelijks bestuur en vanaf 1990 is zij penningmeester geweest voor Dames Korfbal Vereniging (DKV) Avanti. Zij was tevens initiator van de vele inzamelingsacties voor de vereniging. Daarnaast zorgde zij voor de inkoop van de kantine en nam zij deel in de feestcommissie. Samen met andere vrijwilligers werd het jeugdkamp mogelijk gemaakt. Sinds 1 juli 2021 is DKV Avanti gefuseerd met korfbalclub Celeritas naar een nieuwe vereniging VMS’21. Dit is voor decoranda een mooie afsluiting.
 1982- maart 2022: mantelzorger voor haar moeder.
 2010-heden: Gastvrouw/beheerder bij stichting woonservice Boschweg. Decoranda onderhoudt de contacten met de gebruikers en het bestuur, zij maakt een planning van alle activiteiten, zij begeleidt de vrijwilligers en verzorgt de inkoop en voorraadbeheer van de horeca.


MariannevanOorschotVanHoutum 

























De heer P.J.M. (Peter) van de Valk (1951)

  1980-heden: Vrijwilliger bij de Koninklijke Harmonie St. Cecilia te Schijndel. Decorandus is een verbindende partij binnen de trompetsectie en betrokken bij alle activiteiten zoals de Taptoe, het Promconcert en de diverse concerten door het jaar heen. Daarnaast zorgt hij voor allerlei hand- en spandiensten in het clubgebouw.
 1984-heden: Vrijwilliger in diverse werkgroepen van De Big Band Schijndel. Decorandus maakt lessenaars en hij heeft het beheer over alle muziek – arrangementen. Hij verzorgt de hele organisatie achter de schermen zoals registratie, verspreiding en juiste archivering.
 2009-heden: Begeleider en coördinator bij de houtplaats van Welzijn De Meierij. Decorandus gaf timmercursus en heeft mede het veldpoortenproject begeleidt met leerlingen van het Elde College. Hij heeft mede het speelmonument de Spitfire op de Vlagheide gemaakt en geplaatst. 


PetervandeValk



TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

Bloemboetiek

Klik > website

Klik > Website

Scootmobielen Veghel

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

The Social Club

Klik > website

Klik > Website

De Verfzaak

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

Vakmeester Guus

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

20 FIT

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2024  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//