Schijndel- In april van dit jaar werden Fabrice en Angelo de nieuwe uitbaters van horecagelegenheid ’t Skupke bij de Schaapskooi in Schijndel. Nu bijna een half jaar verder vertellen de jonge ondernemers aan TVSchijndel hoe het hen is vergaan. Angelo vertelt dat ze een goede zomer hebben gehad. ‘Het weer zat natuurlijk erg mee! Bij mooi weer zoeken mensen graag de natuur op en dat hebben we hier natuurlijk ook gemerkt. We hebben een paar gezellige zomermaanden achter de rug hier op het terras.’
‘Voor ons beiden was dit natuurlijk helemaal nieuw, wij hadden geen horeca-ervaring. Gelukkig hebben we fantastisch personeel waar wij heel veel van geleerd hebben. We hebben het dan ook echt samen als team gedaan. Zo hebben wij aan hen gevraagd om eens mee te denken over de kaart. Streep maar door wat je er af wilt hebben en bedenk wat we dan zouden kunnen toevoegen? Daar hebben we wat veranderingen in doorgevoerd, ‘ aldus Fabrice. Bij de Schaapskooi komen heel wat ambachten en verenigingen samen. Natuurlijk zijn er de herders, de horeca, is er van alles te doen met wol, maar ook de imkers en de hopvelden. Samen met de hopkwekers hebben ze een eigen biertje ontworpen. ’t Skupke dubbel en ’t Skupke trippel worden geserveerd op het terras en gemaakt met de hop van de hopvelden bij de Schaapskooi. Coördinator van de hopvelden Huub Lackamp benoemt dat met dit biertje ‘de cirkel weer rond is’. Naast een zonovergoten terras midden in de natuur, biedt ’t Skupke ook nog een grote ruimte voor bijvoorbeeld vergaderingen of bruiloften. ‘In de pauzes van langere werkbijeenkomsten gaan mensen vaak even over het terrein van de Schaapskooi struinen of een wandeling in de omgeving maken. Met wandelroutes al vanaf 2 km en de prachtige omgeving is ’t Skupke een heerlijke locatie voor bedrijven,’ vertellen Angelo en Fabrice.