foto1
foto1
foto1

Avanti’31 speelt slechte eerste helft en verliest van DAW

avantidawSchijndel - Avanti’31 heeft zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen DAW de goede lijn van de wedstrijd van vorige week niet kunnen voortzetten. Vooral de eerste helft was van een bedenkelijk niveau.

Na 13 minuten was de stand al 0-2, bij rust stond Avanti’31 met 0-3 achter. In de tweede helft knokte Avanti’31 zich terug in de wedstrijd, kwam nog op 2-3, maar in blessuretijd werd het nog 2-4. Geen goede middag dus voor Avanti’31. Het publiek vroeg zich wel af waarom het niveauverschil tussen de eerste helft en de tweede helft zo groot was.

Avanti’31 begon de wedstrijd al met een tegenvaller, Teun Kuijpers moest in de warming-up geblesseerd afhaken. DAW nam direct het initiatief en in de 6e minuut stond de 0-1 al op het scorebord. De doelpuntenmaker was Hidde v.d. Heijden, die in de 13e minuut ook de 0-2 scoorde. De verdediging zag er bij beide treffers niet goed uit. Avanti’31 slaagde er in de hele eerste helft niet in meer dan één schot richting het doel van Rick van Aalst te produceren. Dat schot van Roel Kappen ging overigens ruim over. Nadat in de 30e minuut nog een doelpunt van DAW was afgekeurd, werd het in de 42e minuut 0-3. Lars v.d. Graaf keerde een schot maar uit de rebound was het Roel Janssen die voor de ruststand zorgde.

Na rust kwam Avanti’31 beduidend beter voor de dag. Robin Schakenraad en Tim Schippers waren in de ploeg gekomen voor Davy van Bokhoven en Jim Tuunter. Avanti’31 ging de duels nu met veel meer overtuiging aan drukte DAW in de verdediging. Er kwamen kansen voor Luc v.d. Hurk en Jip Schippers, er volgden een paar corners en in de 63e minuut was het Mees v.d. Heijden die na een goede aanval over links de 1-3 scoorde. In de 77e minuut werd het 2-3 toen Jip Schippers een goede combinatie met Mees v.d. Heijden wist af te ronden. Tom Duray kwam nog in het veld voor Alejandro Navarro Keeris maar tot de gelijkmaker kwam het echter niet meer. Ruim in blessuretijd was het Jacco v.d. Heijden die voor de 2-4 zorgde. De prima leidende scheidsrechter Jan Tempelaar floot direct na dit doelpunt de wedstrijd af.

Volgende week volgt de lastige uitwedstrijd tegen Berghem Sport. Als Avanti’31 dan de hele wedstrijd speelt met de instelling zoals nu in de tweede helft kan een goed resultaat in die wedstrijd mogelijk zijn. De wedstrijd in Berghem begint om 14.30 uur.