Keukenbazen: team Mill en Sint Hubert wint de Mega Live KookBattle
Gepubliceerd: zondag 16 oktober 2016 19:25
Schijndel - Eerder deze maand berichtte TVSchijndel al over het Schijndelse team dat mee mocht doen aan de finale van Keukenbazen 2016. Na een zinderende finale is team Mill en Sint Hubert winnaar geworden van AgriFood Capital’s kinderkookwedstrijd Keukenbazen. De topjury koos het menu van Eef, Renske, Sil en Sterre als beste van de achtttien menu’s die vanavond live werden gekookt. Het team werd gecoacht door chefkok Jeroen van den Heuvel van ROC de Leijgraaf. De burgemeester van Mill en Sint Hubert, Antoine Walraven, mag zich het komend jaar SmaakBurgemeester van Nederland noemen. Hij kreeg de bijbehorende ambtsketen uit handen van zijn voorganger, Wim Hillenaar van de gemeente Cuijk. Klik op 'lees meer' om verder te lezen.
De Mega Live KookBattle vond plaats bij het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch. Daar kookten alle winnende teams uit de achttien deelnemende gemeenten in Noordoost-Brabant hun driegangenmenu’s. De topjury - juryvoorzitter en trendwatcher Frank Lindner, meesterkok en tv-chef Angélique Schmeinck en culinair communicatieprofessional Anouschka Peterink - proefden en beoordeelden alle menu’s. Niet alleen op smaak en uiterlijk, zij wogen ook mee of er gezonde en lekkere producten uit de buurt gebruikt waren. Dat onderdeel is een belangrijk aspect van de kookcompetitie Keukenbazen, die jonge consumenten bewuster wil maken van wat zij eten en waar het vandaan komt. Veel van de ingrediënten die de teams gebruikten kwam van lokale foodleveranciers. EMTÉ supermarkten verzorgde alle overige ingediënten. Ook Rabobank leverde een belangrijke bijdrage aan de finale.
De jury noemde het menu van team Mill en Sint Hubert “Verrassend en met restaurantwaardige gerechten.” Het team kreeg hoge scores voor de mooie smaak en de opmaak van de borden en omdat ze goed gebruik hebben gemaakt van lokale leveranciers, onder meer met paling van Bardoel Palingkwekerij en kip van Van Lith. De jury vond ook dat ze goed rekening hadden gehouden met het seizoen; toen ze hun menu inzonden zat er nog witte asperge bij, dat was er nu uit.
Eef, Renske, Sil en Sterre waren door het dolle heen, na een middag en avond heel hard werken om hun tafel met gasten van heerlijk eten te voorzien. De meiden mogen binnenkort een kijkje nemen achter de schermen bij opnamen voor de tv-zender 24Kitchen en kregen ieder een gesigneerd exemplaar van het net verschenen Ons Mooie Voedselboek.