foto1
foto1
foto1

Avanti’31 handhaaft zich in de 2e Klasse

Schijndel - Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Boekel Sport stond de spanning er bij Avanti’31 zondagmiddag goed op. Er moest gewonnen worden van kampioen Boekel Sport om niet afhankelijk te zijn van de uitslag bij Handel – Berghem Sport.

Na goed 25 minuten was de spanning er wel een beetje af toen Roel Kappen de 2-0 scoorde. In de 11e minuut had Jelle Verhoeven de 1-0 al laten aantekenen. Bij rust was de stand, via opnieuw Jelle Verhoeven, 3-0. Na rust was het tweemaal Mees v.d. Heijden die Avanti’31 op 5-0 had gezet alvorens Pim Wammes voor Boekel Sport iets kon terug doen. Dankzij deze mooie overwinning speelt Avanti’31 volgend seizoen opnieuw in de 2e Klasse.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd controleerde Boekel Sport de wedstrijd, zonder tot echte kansen te komen. In de 11e minuut sloeg Avanti’31 toe. Luc vd Hurk werd middels een lange bal uit de verdediging aan het werk gezet. Luc liet de rechtsachter van Boekel Sport zijn hielen zien en kwam vervolgens met een goede voorzet op Jelle Verhoeven die doelman Michiel Merks kansloos liet. Het beeld van de wedstrijd draaide met dit doelpunt helemaal om. Avanti’31 nam het initiatief over en Boekel Sport moest steeds meer achter de aanvallers van Avanti’31 aan lopen. In de 26e minuut stoorden Luc vd Hurk en Roel Kappen het uitverdedigen van Boekel Sport. Luc veroverde de bal en speelde direct Roel in die de bal simpel in het doel kon schieten. Boekel Sport probeerde nog even om weer in de wedstrijd te komen, Avanti-doelman Lars vd Graaf moest twee keer ingrijpen alvorens de bal in de 36e minuut bij Davy van Boekhoven terecht kwam. Davy liet van afstand een hard schot los dat de Boekel-doelman wel kon keren maar niet kon vasthouden. De rebound was voor de attent spelende Jelle Verhoeven die niet aarzelde en de 3-0 op het scorebord bracht. Die 3-0 was ook de ruststand.

Als Boekel Sport zich had voorgenomen om in de tweede helft terug in de wedstrijd te komen dan kon door dat voornemen al snel een dikke streep. In de 47e minuut was het Mees v.d. Heijden die een terugspringende bal van doelman Merks tegen de touwen schoot. Acht minuten later was het opnieuw Mees vd Heijden die na een vrije trap van Roel Kappen voor 5-0 kon zorgen. De wedstrijd was hiermee wel definitief gespeeld. Er kwamen nog wat kansjes voor beide ploegen, Boekel Sport kon in de 72e minuut via Pim Wammes de eer redden na een ongelukkig moment van Doelman Lars v.d. Graaf en vervolgens gingen beide ploegen volop wisselen. Bij Avanti’31 werd Casper Brus in het elftal gebracht. Casper stopt bij de selectie. Ook Alejandro Navarro Keeris stopt bij de selectie, hij werd vervangen door Justin Heukers. Even later kwam Tom Duray nog voor Jelle Verhoeven en Jim Tuunter voor Teun Kuijpers.

Al met al mooi slot van de competitie. De sfeer in de kantine zat er, ondanks een kleine strubbeling bij de bierpomp, goed in en het bleef, om maar een cliché te gebruiken, nog lang onrustig op de Boschweg. Avanti’31 kan nu rustig afwachten hoe de nieuwe indeling van de tweede Klasse er uit gaat zien.