Schijndel - De zomer is voorbij, de oogstmaanden zijn in volle gang. En dat is genieten, van alle smaakvolle en voedzame vruchten en noten die ze langzaam maar zeker uit hun voedselbossen kunnen oogsten. Ook in voedselbos Schijndel plukken we de eerste bescheiden oogsten.
Deze worden naar een aantal verwerkingspartners gebracht. Cateraar Vitam gaat ermee aan de slag in de keuken, allerlei recepturen uitproberen. Ambachtelijke verwerkerBoslekkerexperimenteert met inmaaktechnieken om de voedselbosoogst lang(er) en smaakvol te kunnen bewaren.
Zij zijn dankbaar voor het pionierswerk van deze verwerkers, hun kennis en ervaring kan anderen inspireren en motiveren om ook voedselbosproducten op te nemen in het assortiment.
Plantdagen Schijndel De laatste vlinders fladderen rond en de temperaturen zijn af en toe nog zomers warm maar zij zitten met hun hoofd al in de winterwolken. De kernteams van voedselbos Schijndel hebben de eerste plantdagen van het winterseizoen ingeroosterd. Ze kunnen best wat hulp gebruiken want er gaan weer duizenden bomen en struiken de grond in. Wil je daadwerkelijk wat doen om de landbouwtransitie in Nederland een duwtje in de rug te geven? Schrijf je dan in voor één van de plantdagen van Schijndel. Woon je niet in de buurt van Schijndel en wil je liever in jouw eigen regio mee helpen planten? Kijk dan op de voedselbossenkaartvoor een project dichterbij huis. Veel voedselbossen staan weer in de startblokken om te planten.