Schijndel - Een Eat-Inn, vroeger heette het een Amerikaanse fuif, maar het principe is gelijk gebleven: een gezamenlijke maaltijd waar alle bezoekers iets aan bijdragen. Fairtrade houdt weer een Eat-Inn op zondag 21 september, aanvang 16 uur. Plaats van handeling: de ecologische tuin van de familie Gloudemans, Vlagheide 8a in Schijndel. Iedereen is welkom! Deelnemers moeten wel hun eigen drankjes meebrengen. Zelf borden en bestek meebrengen is ook handig. Iedere bezoeker kookt een gerechtje voor twee personen met liefst zoveel mogelijk Fairtrade ingrediënten. Alle voorafjes, soepen, broodjes, quiches, toetjes komen op een buffet dat de bezoekers met elkaar delen. Wie nog nooit met Fairtrade ingrediënten gekookt heeft, kan een rijke keuze aan overheerlijke Fairtrade gerechten vinden op internet. Fairtrade ingrediënten zijn ook in Schijndel op veel plaatsen te koop. De Wereldwinkel en de supermarkten hebben alles, van kruiden tot rijst, quinoa, suiker en natuurlijk Fairtrade sappen.
Ecologische tuin Het bijzondere van de Eat Inn is dat die zich afspeelt in de ecologische tuin van de familie Gloudemans en dat Gerard Gloudemans zijn enthousiasme over de tuin graag met iedereen deelt. Als hij dan ook nog zijn gitaar pakt een wat liedjes uit vroeger jaren inzet, is het feest helemaal compleet! Het hart van de tuin is het kooikershuisje op het eilandje midden in de grote vijver van de tuin. Daar staat een magnetron, een gasfornuis en de bezoekers kunnen er warm zitten als het weer al te erg tegenzit. Aanmelden is niet verplicht, maar wel handig. Wie graag wil meedoen aan de Eat-Inn kan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar Irène van der maesen 073-5944182.
Foto-onderschrift: aan het einde van de Eat-Inn wordt er toch nog even iets op de barbecue gelegd.