foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Prins Felix d'n Urste, Adjudant Bart en GeminteRaod van Elluf aan het woord

aanhetwoordSchorsbos - Prins Felix d'n Urste zwaait dit jaar de scepter over Schorsbos. Samen met Adjudant Bart. In de nieuwsbrief van Schorsbos leggen ze kort uit hoe dit is gegaan en wat je komende carnaval kan verwachten. Tevens heeft Schorsbos een nieuwe Raad van Elf: de Geminteraod van Elluf. Onder 'lees meer' komen Prins Felix, Adjudant Bart en de GeminteRaod van Elluf aan het woord.


Dit jaar ben ik Prins Carnaval
Dès toch ók wé. Hoe dat is gekomen leg ik eerst even uit. Vorig jaar hadden ze mij gevraagd of ik mee wilde doen met carnavalesk. Ik mocht dan zingen samen met de Harmonie en de Drumfanfare uit Schijndel. Ik vond dat erg leuk om te doen. Je komt dan al lekker in het carnavals sfeertje. Na afloop werd ik door Cor van Kasteren gevraagd of ik interesse had om Prins carnaval te worden. Hij vroeg aan mij of hij mij mocht aandragen bij de Prinsenclub. Ik had daar nog nooit over nagedacht. 


Ik ga elk jaar wel carnaval vieren, maar ik zit niet bij een carnavalsclub of iets dergelijks. Voordat ik ja zei wou ik wel een beetje weten wat ik dan kon verwachtten. Daarom ben ik tijdens de carnaval al wat gaan informeren.
Ik zag Prins en de Adjudant. Ik vroeg deze wat hun beleving was en wat je er allemaal voor moet doen etc. etc.

Ook oud Prins Willem kwam ik tegen in de spiegeltent en hem heb ik van alles gevraagd. Het kwam eigenlijk maar op een ding neer. Het is een geweldige beleving, het is een groot feest. Je wordt waarschijnlijk maar een keer in je leven gevraagd. Als je de kans krijgt, dan moet je het doen!! Dat zet je dus behoorlijk aan het denken. Op maandagavond kwam ik Johan van Gerwen en Harrie van Herpen tegen. Ik had hun ook wat vragen gesteld en ik denk dat dat de reden was dat op een dag Prins Jan en Johan van Gerwen bij mij aan de deur kwamen.  Natuurlijk had ik met mijn vrouw Tamara al het een en ander doorgenomen. Tamara zei dat als ik het graag zou willen, ik het moest doen. Dit maak je maar eens in je leven mee. Op de vraag of ik ook daadwerkelijk de nieuwe Prins wilde worden kon ik het antwoord “Ja ik wil” al snel geven. Dan moest ik nog op zoek naar een Adjudant.

Ook daar had ik niet lang over na hoeven te denken. Als wij met ons vriendengroepje carnaval gaan vieren blijven we op het eind altijd maar met een paar mensen over. Waaronder Bart Claassen. Ik had hem gevraagd en kreeg binnen 3 seconden met een grote lach op zijn gezicht een volmondig ja te horen. Dus dat was snel geregeld. Daarna hebben we onze vrouwen Tamara Kooijmans en Chantal van Delft gevraagd of zij Hofdames wilden worden. Ook zij waren beide erg enthousiast. Ons groepje was nu compleet!

Er moest ook nog een slogan komen. Hier konden we het snel over eens worden. Ik speel in de band Screaming Billy. Het kon dan ook niet veel anders worden dan “Schorsbos kwékt”. We gaan er wederom een fantastisch feest van maken. Samen met alle Schorsbossers en Schorsbosserinnekes gaan we veel lol en plezier beleven in en om Schorsbos. Ik wens dan ook iedereen een mooi, leuk en vooral een gezellige carnaval toe!!

Adjudant

Dè wordt skôn…

Schorsbos gaat Kwékken… en ik ben grûts gevraagd te zijn om adjudant van Prins Felix d’n Urste te mogen zijn. Op een paar buitenlandverblijfjes op het zuidelijk halfrond en in skigebieden na heb ik alle carnavallen in Schorsbos mee mogen maken. Als politicus zelfs van zeer dichtbij, wanneer de sleutel door Henk of Jetty ingeleverd moest worden. Het was altijd genieten, om de Schorsbossers en Schorsbosserinnekes een paar dagen met de beentjes van de vloer te zien gaan.

Ik ben nogal van de tradities. Ze geven koers, zin en kwaliteit aan de gemeenschap, en verbinding. Met Pasen merk je dat goed daar achter ‘in de Schijndelse wei’, met carnaval in ons Schorsbos. De verbroedering en verzustering is dan mega. En we kwékken graag, met veel en getalenteerde muziekskes. En drinken natuurlijk een pilske daarbij, want de kelen met goed op orde zijn om te kunnen kwékken.

Prins Felix d’n Urste en ik gaan met onze hofdames en het gevolg er een superfeest van maken. Ik heb er gruwelijk veel zin in. En we gaan door tot het wereldberoemde lied van Christje op de woensdagmerrege weer klinkt.


GeminteRaod van Elluf
Welkom, welkom....bij de Raad van 11...huh? Ja, dat dachten wij nou ook. Zoals iedereen inmiddels wel weet horen wij als Geminteraod bij het Gevolg. En afgelopen jaren zijn we samen met de Dorstlustige Hoogheden, Adjudanten, Hofdames en de Raad van Elven en de rest van het officiële gevolg op pad geweest. Onze jas kennen ze in heel Meierijstad al enorm goed.

Toen de vraag kwam of wij dit jaar als Raad van 11 wilde optreden, waren wij net zo verbaasd als jullie nu waarschijnlijk allemaal zijn. Bedoel, afgelopen september was er nog een mooie oproep geplaatst in de krant. En ja wij dachten, de reacties zullen wel binnenstromen! Want zeg nou zelf, wie wil dat nou niet een keer met de vriendengroep/club doen. Al die prachtige feestjes in Meierijstad en in ons mooie Schorsbos. Want carnaval blijft het feest der feesten en dan als Raad van 11 meemaken is toch een unieke kans!

Maar blijkbaar is dit nog niet helemaal duidelijk in Schorsbos. Daarom zijn wij dit jaar de GeminteRaod van Elluf! En zullen wij dit jaar, net als onze fantastische voorgangers, eens goed rond gaan kwekken in ons skonne Schorsbos! Dus....kwek kwek kwek kwekker de kwek kwek KWEK!!

 raadvanelfnieuwserpentinelang

Copyright 2023  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//