foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

De Gineinders komen met een Lalala Aovend

Carnaval HopplukkersSchorsbos -Na een afwezigheid van twee jaar roept Carnavalsvereniging De Gineinders de avond van zaterdag 26 februari 2022 uit tot ‘Lalala aovend’. De Gineinders en vele andere Schorsbosse carnavalsvierders zijn dan vanaf 20.11u te vinden bij Zaal Centraal van Bar-Bistro ’t Tramhuys in Schijndel. We vieren dan een ouderwets gezellig carnavalsavond met veel carnavalskrakers en meezingers waaronder prachtige Schorsbosse klassiekers. Het bekende carnavalstrio De 3 Pilskes en Kakafonieband De Rammen zullen ook een bijdrage leveren aan het feest. DJ Richard Schoenmakers verzorgt de muziek.

De Gineinders staan bekend om hun gebrek aan organisatie waardoor deze avond met geen mogelijkheid tot evenement is te bestempelen. De Lalala Aovend is improvisatie en verrassing. Alle Schorsbossers zijn van harte welkom. Mocht de zaal vol zijn, dan zijn de carnavalsvierders ook welkom op het buitenterras en bij de buren Grand Café De Hopbel.

Over De Gineinders:
De Gineinders zijn bedacht door Nol van Roessel. Deze in Schijndel geboren schrijver maakte in de jaren zeventig van vorige eeuw een radioprogramma voor Omroep Brabant. Daarin vertelde hij als "De Contente Mens" elke week een aflevering over het fictieve gehucht Gineind. De kleurrijke gemeenschap van de aldaar gevestigde Gineinders kenmerkte zich door een eigengereide karaktertrek. Dat veroorzaakte dikwijls grappige maar ook nogal heftige conflicten met zowel eigen als "vrimd" volk. In dit gefantaseerde kader kon de verteller écht gebeurde geschiedenissen laten herbeleven zonder bestaande personen, hun reputatie en families aan kwaadsprekerij bloot te stellen. In 1982 begon een groepje Schijndelse jongelui zich bewust te worden van hun eigen gebreken en tekortkomingen. Zij waren afkomstig uit eigengereide leden van een bestaande carnavalsvereniging - de Morkolven - en besloten dat voorbeeld te volgen. Zo zijn "de Gineinders" opnieuw uitgevonden, een vereniging die zichzelf nimmer serieus heeft genomen en vastbesloten is daar ook nooit aan te beginnen.

Carnaval Hopplukkers

serpentinelang

Copyright 2022  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//