foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Concert Carnavaleske

concertcarnavalSchijndel - Het weekend voordat carnaval losbarst, brengt de Schijndelse Koninklijke Harmonie St. Cecilia het dorp alvast in de feeststemming met een nieuwe editie van het Concert Carnavaleske. In de grote spiegeltent op de Markt wordt de avond gevuld met muziek, zang, dans, verrassingen en meezingers, overgoten met een carnavalesk sausje.

In de grote spiegeltent op de Markt speelt tijdens het Concert Carnavaleske een samengesteld orkest, bestaande uit de drumfanfare, aangevuld met leden van de harmonie, een combo, en solisten. Diverse zangers en zangeressen zullen het feest opfleuren. Na het succes van ‘Maestro’ in 2018 zullen dit jaar de ‘Masked Singers’ hun opwachting maken in Schorsbos.

Na twee eerdere succesvolle versies in 2016 en 2018 kunnen ze nu gelukkig de draad weer op pakken. Het wordt weer bijzonder, verrassend en spectaculair. Door dat vervelende Coronavirus moest Carnaval 2021 en 2022 afgelast worden en daarmee ook het al geplande Concert Carnavaleske in die jaren. Hopelijk kunnen ze de draad weer oppakken. De vorige editie liet de spiegeltent in Schijndel uit z’n voegen barsten dus daar gaan ze nu uiteraard ook weer voor. En natuurlijk is prins Toon met zijn gevolg onze eregast.

Meezingfestijn
Het evenement is niet te vergelijken met de ‘vroegere’ Zittingsavonden in Schijndel, of de populaire Klompenkletsavonden, maar heeft daar wel elementen van. Qua grootte is het vergelijkbaar met de prom-concerten die de harmonie in het najaar heeft gespeeld. Alleen is de muziekstijl natuurlijk heel anders. Het wordt één groot carnavalsesk feestje, met een mengelmoes van diverse feestmuziek, lokale, regionale als landelijke carnavalsmuziek, afgewisseld met enkele carnavaleske acts. Een feestavond waar iedereen bij moet zijn.

De kaartverkoop voor Concert Carnavaleske loopt via: https://www.st-cecilia-schijndel.nl/concerten-carnavaleske/

concertcarnaval


serpentinelang

Copyright 2023  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//