foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Over TVSchijndel (old)

TVSchijndel - 'Je ziet ons echt overal'

 [Opgericht op 3 april 2007]

 

Start en historie TVSchijndel [TVS]video opnames nieuwjaar
Het digitale tijdperk kent vele mogelijkheden. Gezien de nog steeds groeiende belangstelling voor het bekijken van beelden via internet, heeft een groep enthousiaste technici begin 2007 het idee opgepakt dit in een Schijndels jasje te gieten. Deze vrijwilligers hebben hun technisch inzicht in zowel audio als video geprojecteerd op het maken van digitale TV. De Schijndelse bevolking profiteert hiervan en kan filmpjes en eigen fotoreportages bekijken van tal van evenementen maar ook bijvoorbeeld 'Agendatips', 'Nieuwsberichten'inzien en volgen. TVSchijndel stelt ook elk jaar speciale pagina's open zoals 'Carnaval in Schorsbos' [begin carnavalseizoen] en voor haar eigen Sinterklaasserie en Sintnieuws.

 

TVSchijndel is Internet-TV oftewel WebTV
TVSchijndel is een vereniging van vrijwilligers die alléén haar informatie en beeldmateriaal aanbiedt via internet. TVS is niet via de ether of kabel/schotel te ontvangen. WebTV heeft de toekomst.

 

jaaroverzicht 2014Filmpje gemist?
Sinds medio 2010 heeft TVSchijndel een aparte pagina 'Filmpje gemist' waarop u gemiste nieuwsfilmpjes en -reportages van TVSchijndel chronologisch kunt terugvinden. Ook leuk om nog oude[re] filmpjes terug te kijken.

 

[Politiek] nieuws, evenementen, wetenswaardigheden
[Politieke] interviews met lokale politici of andere Schijndelaren die in het nieuws zijn, divers lokaal Schijndels nieuws maar ook regionaal of landelijk nieuws passeren de revue. In november 2009 heeft TVSchijndel voor het eerst een een eigen 8-delige Sinterklaasserie 'Sinterklaas en de gestolen fluit'uitgezonden op haar speciale [tijdelijke] Sinterklaaswebpagina. Deze populaire serie heeft sindsdien elk jaar een vervolg gekregen. Ook wordt sindsdien een eigen Schijndels Sinterklaasfeest georganiseerd voor de Schijndelse bevolking.

 

Groeiend [historisch] beeldarchief - nabestellen eigen reportages
TVS biedt hun bezoeker een [historisch] beeldarchief. In dit archief wordt beeldmateriaal bewaard over Schijndelse onderwerpen. TVSchijndel werkt daarbij samen met het Brabants Historisch Informatie Centrum. Uiteraard kan elk onderwerp afzonderlijk bekeken worden èn op een tijdstip dat u dit zelf bepaalt (on-demand). Ook kunnen eerder door TVSchijndel zèlf gemaakte reportages digitaal nabesteld worden tegen een geringe vergoeding [zie onder hoofdmenu contact.]

 

Eigen fotoreportages
In ons eigen 'Fotoboek' worden regelmatig zelf gemaakte fotoreportages geplaatst. Alle foto's zijn gratis voor eenieder voor privégebruik te downloaden.

 

Auteursrechten beeld- en teksten websiteauteursrecht copyright
TVSchijndel beschikt over twee exclusieve rechten: het alleenrecht om het beschermde werk openbaar te maken en het alleenrecht om het te verveelvoudigen. Dat betekent dus dat ieder ander dan de auteursrechthebbende niet zomaar op eigen houtje het beschermde werk mag gaan openbaar maken en/of verveelvoudigen. Ook het maken van bewerkingen of vertalingen valt hieronder. Daarvoor is - in beginsel - de voorafgaande toestemming van de auteursrechthebbende nodig.

 

agenda doorgevenHeeft u nieuws of organiseert u een evenement?
Als u iets gaat organiseren, laat het ons dan even weten. Daarvoor even naar 'Contact' in het hoofdmenu en mail de redactie. Vermeldt daarbij minimaal naam van het evenement, datum, plaats/locatie, tijdstip, organisatie encontactpersoon [incl. telefoonnummer]. Eventueel ondersteunend digitaal beeldmateriaal [logo/foto liefst in jpeg-formaat] is wenselijk. Onze redactie neemt uw evenement dan op in onze agendatips. Ook bestaat de mogelijkheid dat de crew van TVSchijndel hiervan een beeldverslag komt maken. Voor nieuws dat u ons wilt melden kunt u een berichtje sturen naar redactie@tvschijndel.

 

Wereldwijde ontvangst
En wat te denken van een verslag van een brand of een ongeval? Onze crew heeft de mogelijkheden en de potentie om de Schijndelse mensen dàt te geven wat ze willen, namelijk actuele informatie met beelden. En wat nog mooier is: wereldwijd kan iedereen nu direct getuige zijn van actualiteiten en daarbij zien en horen dat Schijndel een bruisende gemeente is! Schijndelaren in het buitenland weten ons nu al veelvuldig te vinden! Geeft u deze website ook door aan uw dierbaren in het buitenland?

 

Social mediatwitter facebook
TVSchijndel een eigen twitteraccount. Vanuit deze account worden snel calamiteiten en andere nieuwtjes aan onze volgers gestuurd. De twitterberichten kunnen via de eigen website bekeken worden. U kunt TVSchijndel volgen via Twitter. Ook heeft TVSchijndel ook een eigen Facebookpagina waar u op de hoogte kunt blijven van nieuws. U kunt TVSchijndel hierop 'liken' [vind ik leuk].

 

MP4 videoIPad en GSM
Per 1 mei 2013 is de website van TVSchijndel vernieuwd, waardoor de videoverslagen voortaan óók via iPad en Smartphone te volgen zijn in een MP4 format.

 

Gedecodeerde videostreams
De videostreams zijn gecodeerd volgens het MP4 formaat.

 

Organisatie
TVSchijndel is een vrijwilligersvereniging met leden die samen zorgdragen voor het dagelijkse nieuws uit Schijndel, realisering van technische projecten, cameratechniek, beeldregie, editing, interviews-voiceover, fotografie, nieuwsredactie/itemplanning, webmastering en projectorganisatie (Sinterklaas, carnaval, verkiezingen enz).

Bestuurssamenstelling TVSchijndel

3747 bestuur 2014 800x600
Penningmeester Voorzitter Secretaris
Maria Pennings Rick Mutsaars Brigitte Habraken

 

 

Copyright 2024  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//