Schijndel - Voor iedereen die appels en peren wil laten verwerken tot heerlijk gezond sap organiseerde Schaapskooi Schijndel vandaag weer een Sapdag. Gert Huiskamp was aanwezig met zijn Sapmobiel om uw fruit te persen. De fruitpers was gemonteerd op een aanhanger waarmee het fruit ter plekke geperst kon worden. Vanmorgen om 8.00 uur werd het eerste sap uit eigen boomgaard geperst. Er was ook extra fruit aangekocht om meer variatie te krijgen. Daarna waren de mensen aan de beurt die zich hadden aangemeld met hun eigen fruit. Als u 75 kg of meer fruit had om te persen, kreeg u gegarandeerd het sap van uw eigen fruit. Bij kleinere hoeveelheden werd het aangeboden fruit gecombineerd om tot een voldoende hoeveelheid te komen. Het sap werd gepasteuriseerd en kon direct meegenomen worden in pakken van 5 liter. De pakken sap zijn ongeopend twee jaar houdbaar. Geopend is het sap ongeveer twee maanden houdbaar. In het fotoboekvindt u een beeldverslag van de goedbezochte sapdag.