Schijndel - Het lentemenu van Smullen Met Eerlijke Kost is van 24 tot en met 29 april te zien op Omroep Meierij. SMEK nodigt elk seizoen een tweetal gasten uit die duurzaamheid en Fairtrade nastreven. Zij vertellen tijdens het koken van een eerlijke en duurzame maaltijd waar zij zoal mee bezig zijn en waarom ze dat belangrijk vinden. De gasten die onder leiding van kok Leon Twigt het lentemenu bereidden waren dit keer Maayke Boon van Ostade en Kees Cornelissen.
Voor Maayke is duurzaamheid iets vanzelfsprekends. Ze is een van de medeoprichters van de Energie Coöperatie Schijndel, inmiddels leverancier van flink wat Schijndelse stroom. Daarnaast maakt ze zich druk over de grote hoeveelheden zwerfvuil die overal langs de weg te vinden zijn. Zo vaak ze kan gaat ze op pad om de bermen maar weer eens van zwerfvuil te ontdoen. Ongelooflijke hoeveelheden haalt ze daar bij op. Kees is schaapherder bij de Schaapskooi Schijndel, aan de rand van het natuurgebied het Wijboschbroek. Voor hem en vooral voor zijn schapen zijn schone bermen van levensbelang. Terwijl ze koken en later aan tafel praten met de presentatrice Connie Nelissen over het belang van duurzaamheid. “Dieren overleven het zwerfvuil niet”, vertellen zij. Tegelijk wordt er wel een heerlijke en dit keer ook vegetarische maaltijd gekookt. De kok heeft curry met Jack’s Fruit op het menu staan, geserveerd met rijst en groenten. Voor het dessert is er een hapje van bladerdeeg met vanillesaus en verse vruchten. Het recept is te lezen op www.omroepmeierij.nl /SMEK. Kijk naar SMEK op 24 – 29 april