In de workshops komen diverse kooktechnieken en bereidingswijzen aan bod. Groenten, peulvruchten en granen, zuivel, het gebruik van kruiden, specerijen en andere smaakmakers staan centraal. Je maakt lunch-, hoofd- en nagerechten, zodat je een volwaardige maaltijd op tafel kunt zetten. Na het koken ga je aan tafel om gezamenlijk te genieten van al dat lekkers.
Je leert je zintuigen te gebruiken bij het samenstellen van gerechten en fantasierijk om te gaan met smaken, kleuren en geuren. Met typische wintergroenten, zoals pompoen, pastinaak, knolselderij, witlof en diverse soorten kool. Hiermee maak je lekkere stamppotten, maar ook soepen, salades, curry’s en andere verrassende gerechten. Je werkt met lokale, seizoensgebonden producten.
Je krijgt veel informatie over diverse onderwerpen: o.a. basisprincipes van natuurvoeding, samenstellen van een volwaardige vegetarische maaltijd, eventuele intoleranties, verwerking van granen en peulvruchten, vetten, eiwitten en koolhydraten, kruiden en specerijen, fermenteren, zuur-base. De informatie en recepten ontvang je in een reader zodat je er thuis ook mee aan de slag kunt.
In de vijfde workshop ga je eerst zelf groenten en kruiden verzamelen in een biologische tuin. Je gaat kijken, ruiken en proeven van al de jonge groenten en de (wilde) kruiden. Aansluitend ga je improviserend koken met deze verse groenten en kruiden in Hilma’s Keuken. Om als afsluiting een smakelijke vegetarische maaltijd op tafel te zetten, naar je eigen idee.
Hilma's keuken organiseert ook losse workshops en interessante kruidenwandelingen.
Voor meer informatie zie hilmaskeuken.nl
Hilma's Keuken
Harry Bolsiuslaan 15
5481 BN Schijndel
T 06 20818744
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.