Meierijstad - Meierijstad heeft een mooi buitengebied, met vele groene parels. Dat wil de gemeente Meierijstad graag zo houden. Ook in de toekomst willen ze kunnen blijven genieten van al het moois dat het buitengebied te bieden heeft. Hoe de natuur en het landschap in de toekomst vorm moeten krijgen en verder moet worden ontwikkeld, gaan ze bepalen in de natuur- en landschapsvisie. Deze visie wil de gemeente graag samen met u opstellen. Zij willen u graag betrekken bij het opstellen van deze visie. Samen bepalen hoe we omgaan met de natuur en het landschap, nu en in de toekomst. Dit gaan ze doen aan de hand van drie stappen: Stap 1: inbrengen van ideeën, aandachtpunten en wensen Stap 2: het houden van werkbijeenkomsten om gebiedsgericht aan de slag te gaan Stap 3: het delen van de resultaten in een webinar
Stap 1 inbrengen van ideeën, aandachtspunten en mogelijkheden via een enquête Door middel van een enquête met een kaart kunt u aangeven welke plekken extra aandacht en/of verbetering nodig hebben. Sinds 25 juni hebben ze al meer dan 500 reacties ontvangen. Heeft u de enquête nog niet ingevuld? Het kan nog tot 14 augustus 2020. De enquête kunt u vinden op www.meierijstad.nl/natuurenlandschapsvisie Wilt u het liever niet digitaal invullen, neem dan contact op met Jan den Otter of Frank Schellen (14 0413) voor het maken van een persoonlijke afspraak. Daarbij houden ze rekening met de geldende coronamaatregelen.
Stap 2: Het organiseren van 3 digitale werkbijeenkomsten Daarbij hanteren ze een indeling in drie deelgebieden op basis van de landschapstypen, zoals opgenomen in de Landschapsanalyse Meierijstad. Deelgebied 1 is het meest westelijke deel van de gemeente en wordt aan de oostzijde begrensd door de volgende wegen: Lieshoutseweg, Lieshoutsedijk, Sterrebos, Leijerweg, Schootsedijk, Hofstad en Boxtelseweg. Deelgebied 3 is het meest oostelijke deel van de gemeente en wordt aan de westzijde begrensd door de Zuid-Willemsvaart. Alles tussen deelgebied 1 en deelgebied 3 valt onder deelgebied 2.
Tijdens de werkbijeenkomsten zoomen ze nader in op de invulling van een bepaald deelgebied. Daarbij hanteren ze de volgende quote: beschermen wat is en ontwikkelen waar mogelijk! De volgende vragen staan tijdens deze bijeenkomsten centraal: • Waar bevinden zich bestaande waarden die behoudenswaardig zijn? • Welke maatregelen zijn nodig om bestaande waarden te beschermen? • Welke gronden zijn geschikt voor omvorming naar natuur? • Hoe komen we tot robuuste natuurontwikkeling? • Waar liggen koppelkansen tussen natuur en landbouw?
Aanmelden U kunt zich vanaf nu aanmelden voor een van de 3 digitale gebiedsgerichte werkbijeenkomsten. U geeft bij aanmelding aan voor welk deelgebied u aan de slag gaat. Aanmelden kan tot 14 augustus 2020. Het aanmeldformulier vindt u op www.meierijstad.nl/natuurenlandschapsvisie.
Stap 3: het delen van resultaten Bij stap 3 gebruiken ze de resultaten van de werkbijeenkomsten en de opgehaalde informatie tijdens het digitaal platform om te komen tot de ontwerp Natuur- en Landschapsvisie. Deze ontwerpvisie willen ze graag met u delen. Dit doen ze aan de hand van een online webinar. Tijdens de webinar lichten ze toe op welke wijze de informatie die is opgehaald, is verwerkt in de visie. Op deze manier kunnen ze u informeren en is er ruimte voor het stellen van vragen. Deze webinar vindt plaats in november. Hier wordt u later over geïnformeerd. Meer informatie Voor meer informatie over de Natuur- en Landschapsvisie kunt u contact opnemen met Jan den Otter, e-mail: jdenotter@meierijstad.nl of Frank Schellen, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..