Het perfecte Rookworstenbroodje en een Pietenkopje
Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 07:33
Schijndel – Slager Dennis van de Ven heeft de laatste weken hard gewerkt aan het vervolmaken van het inmiddels bekende Rookworstenbroodje. In een eerder artikel kon u lezen hoe dit unieke broodje is ontstaan. Inmiddels is er verder nagedacht over het uiterlijk en de smaak van de rookworstenbroodje. Er zijn verschillende varianten geprobeerd, waaronder ook twee zonder velletje. Dit alles heeft geleid tot het definitieve, perfecte product: een heerlijke sappige rookworst met velletje voor de authentieke smaak. Bakker Luuk Raaijmakers (Bakkertje Raaij) uit Gemonde zorgt voor de finishing touch: de rookworst wordt bij Luuk aangeleverd en hij bereidt het deeg op de juiste maat en zorgt dat deeg en rookworst worden omgetoverd tot het overheerlijke Rookworstenbroodje. Dennis van de Ven heeft nog een nieuw product ontwikkeld, speciaal voor deze tijd van het jaar: een Pietenkopje van gebraden gehakt met speculaaskruiden, oogjes van pistachenootjes, neusje van kruidnagel, mondje van een pepertje. Bereid door Moeder van de Ven. TVSchijndel ging langs bij Dennis en Luuk en filmde hoe het broodje wordt gemaakt.