Schijndel -Ben jij ook nieuwsgierig naar wat er allemaal groeit in de zomer en wat je met al die kruiden kunt doen? Wandel mee met Hilma van Hilma’s Keuken en leer meteen iets over het culinaire gebruik van planten. Elk seizoen heeft zijn eigen charme: in de zomer heb je eetbare bloemen en vruchten, maar ook heerlijke zaden en bladeren om in je gerechten te verwerken. Je zult verbaasd zijn wat je ermee kunt in de keuken!
Bij Hilma’s keuken start je met een kop kruidenthee en daarna ga je op pad. In het Kloosterpad, gelegen in hartje Schijndel, leer je over de culinaire mogelijkheden van de diverse planten die je onderweg tegenkomt. Je gaat verzamelen en daarbij wordt gekeken , geroken en geproefd, zodat je enkele planten leert herkennen. Al je zintuigen worden geprikkeld.
Hierna ga je met je groepje samen de kruiden verwerken in kleurrijke gerechtjes van het seizoen, zoals bijvoorbeeld in soep, onkruidpesto, salade, toetje en non-alcoholische kruidendrankjes. De tafel wordt buiten met al dat lekkers gedekt en laat je dan verrassen door de smaken en kleuren van het seizoen in het door je zelf gemaakte hapjesbuffet.
Na deze kruidenworkshop kijk je met andere ogen naar je omgeving. Je ziet in de berm geen onkruid meer, maar een complete saladebar. Je kunt individueel inschrijven via de website www.hilmaskeuken.nl. Op de website is ook informatie te vinden over twee ouder-kind kruidenbelevingen op dinsdag 24 augustus en de kookcyclus 'Passie voor Vega' die in oktober van start gaat.
Data kruidenwandelingen: zaterdag 14 augustus, van 14.30 - 18.30 uur Donderdag 19 augustus van 14.30 - 18.30 uur Foto's met toestemming Hilma's Keuken