foto1
foto1
foto1

Doelpuntenfestijn bij Schijndel/DE WIT

schijndeldewitalemSchijndel - 17 doelpunten leverden de twee competitiewedstrijden tussen Schijndel en Alem dit seizoen op. Na de 2-7 in Alem won Schijndel/DE WIT de thuiswedstrijd met 5-3. En dat geeft extra glans aan dit Paasweekend; na de winst op Witte Donderdag dus ook winst op Paasmaandag. Dat tussendoor o.a. de Phoenix, de Apollo, The Warehouse, Sound Rush, het van Binsbergen Trio en Goldband op Paaspop werden bezocht, heeft dus op een zonovergoten middag geen roet in het eten gegooid.

De eerste minuut van de wedstrijd zag het er nog naar uit dat de spelers van Schijndel/DE WIT met hun gedachten in de Molenheide waren. Vanaf de aftrap wist Alem aan de linkerkant door te komen en met een bekeken boogbal de uitgekomen Jarne Gordijn te verschalken. Dat Schijndel/DE WIT de rug rechtte en over de nodige veerkracht beschikt bleek 6 minuten later, toen de 0-1 achterstand was omgebogen in een 2-1 voorsprong. In de 2e minuut was het Tjeerd Pijnenburg die een assist op maat van Jens Gordijn uitstekend aannam en de Alem-goalie vervolgens het nakijken gaf. Acht minuten later was het opnieuw Tjeerd Pijnenburg die op aangeven van de gestarte Tijn Niemeyer en na tussenkomst van Marc Onwezen scoorde. Na dit turbulente begin kreeg Schijndel/DE WIT nog diverse mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, echter de keeper van Alem stond goed gepositioneerd op doelpogingen van Marc Onwezen en Tijn Niemeyer.

In het tweede bedrijf lukte het na acht minuten wel om de score een nog mooier aanzien te geven. Een mooi balletje tussendoor van Marc Onwezen kon keurig worden afgewerkt door Brent Blummel, 3-1. Dat Schijndel/DE WIT de marge weer op twee doelpunten bracht, was erg belangrijk in deze fase van de wedstrijd, want negen minuten later kon Alem na een strafschop de aansluitingstreffer aantekenen, nadat kort daarvoor de grensrechter van Schijndel/DE WIT rood had gekregen van scheidsrechter Van Doesburg. Schijndel/DE WIT liet het hier niet bij zitten en tien minuten later was het Marc Onwezen die een uitstekende assist van Stan Guns met het hoofd afrondde. Dat deze middag weinig zekerheden kende bleek in de 30e minuut toen de Alem-spits een fout in de Schijndel/DE WIT-defensie met een knappe kopbal afstrafte en de stand op 4-3 bracht. Hiermee was het knotsgekke scoreverloop nog niet ten einde. In de 33e minuut kon Stan Guns of flinke afstand van het doel van Alem aanleggen voor een vrije trap. Wonderwel belandde de bal in de verre hoek, waarmee de eindstand op 5-3 werd gebracht.

Het inbrengen door trainer Henry van Alebeek van Tommy van Schijndel, Jordy Brox en Tim Kastelijn voor Brent Blummel, Marc Onwezen en Thomas van Liempd, nadat eerder Thomas Kastelijn de plaats van Tijn Niemeyer hard ingenomen, bracht dus in de stand geen verandering meer. Met deze overwinning en het gelijke spel van de directe belagers, voert Schijndel/DE WIT fier de rangschikking aan. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd in Liempde tegen het plaatselijke DVG.