foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

John Blummel stopt na 22 jaar bij RKSV Schijndel/DE WIT

johnblummelSchijndel - John Blummel, 56 jaar, geboren en getogen in Schijndel heeft een rijke geschiedenis bij RKSV Schijndel/DEWIT opgebouwd. Sinds zijn 5e was hij als jonge pupil al lid van de voetbalvereniging en tot zijn 24e heeft hij fanatiek gespeeld. Zo was John net 16 toen hij in het eerste mocht spelen.

Negen volle seizoenen liet hij hier zijn talenten zien. Waarna helaas een einde kwam aan zijn voetbalcarrière als gevolg van terugkerende blessures. “Ik kreeg steeds vaker bloeduitstortingen op mijn liezen wat later het gevolg bleek te zijn van slijtage op mijn heupen”, aldus John. “Ik heb daarna nog twee proefwedstrijden bij RKC Waalkijk mogen spelen. Maar helaas zorgden mijn blessures ervoor dat ik op mijn 24e genoodzaakt werd om te stoppen met spelen”. Een echte prof carrière zat er voor John toen niet meer in.

“Op dat moment kwam het besef dat ik zelf nooit meer zou spelen, dat kwam wel even binnen. Helemaal niet meer sporten was geen optie voor mij, dus ben ik toen gaan tennissen.” Helaas bleek ook tennis van korte duur vanwege de terugkerende blessures. “Uiteindelijk was fietsen de sport die ik nog wel kon beoefenen”. En zo stond het voetbal even op een laag pitje in huize Blummel.

De appel valt niet ver van de boom
Maar niet voor lang. Want nadat John op zijn 27e trouwde met Desiree Bolwerk. En niet veel later, in ‘96 hun oudste zoon Sven werd geboren en in 2000 de tweeling Brent en Bjorn volgde, kwam het voetbal weer volop in beeld. Echter stond dit keer niet John zelf op de groene grasmat, maar kwam hij zijn zoon Sven aanmoedigen. “Sven is, net zoals ik, al heel jong begonnen met voetbal. Ik heb hem zo’n tweeënhalf jaar begeleid als trainer. Maar al snel kwam PSV voorbij en is hij in zijn jeugd daar naartoe gegaan. Zelf ben ik toen nog twee jaar door gegaan als jeugdtrainer bij Schijndel. Ik heb wel even een jaartje ‘pauze’ gehad. In die tijd ging onze aandacht naar Sven die op dat moment wedstrijden door het hele land had. Als ouders wilden wij daar bij zijn om hem aan te moedigen. Vanaf het moment dat de tweeling, Brent en Bjorn, begonnen met voetballen ben ik weer ingestapt en eigenlijk nooit meer gestopt met mijn werkzaamheden voor RKSV Schijndel/DE WIT.

In die tijd trainde ik de jongens van F1 tot de A1. Daar heb ik een fijne samenwerking gehad met Frank Duray en Ton Schouten. Daarnaast was ik tevens hoofdtrainer van het 2e senioren elftal. Weer wat later was het wisselend hoofdtrainer van het 2e of assistent-trainer van het 1e elftal. In die tijd ben ik jeugdcoördinator geweest en heb ook nog wat als hoofd-opleidingen gedaan. Maar de laatste 5 jaar heb ik alleen het 1e elftal als assistent-trainer bijgestaan.” Met deze staat van dienst verbaasd het niemand dat John voor al zijn inzet de titel erelid van verdienste heeft gekregen en zijn naam op de lijst van zeer waardevolle vrijwilligers prijkt.

Hoogtepunten en dieptepunten
Aangezien John al vele jaren rondloopt op de club hebben we hem natuurlijk ook gevraagd naar zijn hoogte- en dieptepunten. “Voor mij is het kampioenschap van Heren 1 van vorige seizoen wel een mooi hoogtepunt. Over alle afgelopen jaren heb ik zowel als speler maar ook als trainer verschillende kampioenschappen mogen vieren. Zeker als trainer is dat dan toch de kers op de taart van je werk. Wat ook in het rijtje hoogtepunten thuishoort is dat de tweeling momenteel in het 1e van Schijndel voetbalt. En dat de oudste, Sven een profspeler is. Dat maakt je als ouder trots.”

Maar dieptepunten zijn helaas ook voorbijgekomen aldus John. “Het plotselinge verlies in 2011 van oud-hoofdtrainer Mark van Sonsbeek. Later in 2017 het onverwachte afscheid van Roy Kerkhof, speler van Heren 2, door een tragisch ongeluk. En nu zeer recent het afscheid van Aron van Kasteren. Personen die zeer vervlochten waren met onze club en door hun plotselinge overlijden een leegte achterlieten. Maar daarbij ook mooie herinneringen aan wie ze waren en hoe we ze gekend hebben.

Tijd voor een nieuw hoofdstuk
Inmiddels worden de kinderen ouder en heeft John, door de noodgedwongen corona-pauze waarin er lange tijd niet werd gespeeld, ervaren dat een andere dagindeling hem ook goed bevalt. “Door de lockdown werd mijn ritme ineens anders en merkte ik dat het een goed moment was om een stapje terug te doen en weer wat meer tijd voor thuis te hebben. Zo staat er binnenkort een flinke verbouwing op het programma. Het is fijn om hier straks tijd voor te hebben.

Maar voordat John de club uitzwaait wil hij nog even stilstaan bij de vele mensen met wie hij heeft samengewerkt de afgelopen 22 jaar. Een paar namen in het bijzonder waaronder oud-hooftrainer Harjan de Wit. Maar ook Frank Brands tevens oud-trainer en zijn assistent Jan van Eijndhoven. En Rob Toelen en Mark Schenning. Last but not least Henry van Alebeek. “Met wie ik eerst samen in het 1e gevoetbald heb en nu dan alweer zo’n vijf jaar heb samengewerkt als assistent trainer. In die vijf jaar hebben we met een hele fijne staf samengewerkt.” “Naast de trainers en assistenten zijn er binnen de club heel veel mensen die ik wil bedanken voor de fijne samenwerking. Want alleen ben je nergens. Echt iedereen binnen de club, van de heren die de groenvoorziening onder hun hoede hebben, tot aan de was dames hebben een belangrijke rol om de club draaiende te houden. Daar ben ik iedereen zeer dankbaar voor! En natuurlijk Desiree mijn vrouw, die menig voetbalwasje heeft gedraaid, taxiritten heeft afgelegd en wedstrijden heeft gezien.
Bron tekst en foto RKSV Schijndel

johnblummel 

20 FIT

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

Vakmeester Guus

Klik > website

Klik > Website

Scootmobielen Veghel

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

Bloemboetiek

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

De Verfzaak

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2023  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//