Slagerij Dennis van de Ven kijkt terug op een geslaagde 'Dag van de Slager XXL'-editie
Gepubliceerd: maandag 25 april 2016 15:31
Schijndel – In Nederland vond afgelopen donderdag, vrijdag en zaterdag de 'Dag van de Slager' plaats bij diverse slagers in Nederland. Na de succesvolle edities van 'Dag van de Slager' van de afgelopen jaren, ging deze dit jaar XXL. Afgelopen zaterdag 23 april deed ook Slagerij Dennis van de Ven uit Schijndel aan het Plein 1944 weer mee aan de dag van de slager, voor het eerst nu op zaterdag. Er werd een varken en een rund uitgebeend, er brandde een houtgestookte grote barbecue en belangstellenden konden weer allerlei lekkers proeven waarbij kinderen zich tussen elf en vier uur konden laten schminken (zie foto). Dennis: "Het was wederom een geslaagde dag. We hadden twee tenten voor de deur staan en er was van alles lekkers te proeven zoals een Côte de Boeuf, Spare Ribs en Pulled Pork. Ook Linda en hobbybakker Evert heeft ons versterkt." Foto's: met dank aan Dennis van de Ven
De hele dag druk Dennis laat weten geen goede schatting te kunnen maken van het aantal mensen dat zaterdag zijn zaak bezocht heeft: "sommige bleven wel 1,5 uur kijken en buurten". Het was vanaf 's ochtends vroeg tot aan sluitingstijd de hele tijd wel druk geweest met bezoekers. "Mijn kinderen Britt en Job waren zeer enthousiast met de rondleidingen", aldus Dennis. En er werden dus verschillende demonstraties gegeven van zowel het rund als het varken.