Schijndel - Bij de Milieustraat in Schijndel houdt Energie Coöperatie Schijndel volgende week woensdag 18 november een informatieavond over haar prestigieuze project Zonnepark Schijndel wat in oktober werd geconcretiseerd. Op 10 oktober jl. ontving wethouder Bart Claassen tijdens de Dag van Morgen het eerste zonnepaneel-certificaat. De informatieavond, die plaatsvindt op de locatie waar het zonneparkt gaat verrijzen, is bedoeld voor zowel particulieren als ondernemers die open staan voor een zinvolle en risicoloze investering in duurzaamheid waar nog een leuk rendement mee te verdienen valt ook. In totaal legt Energie Coöperatie Schijndel begin volgend jaar 224 zonnepanelen op het dak van de Milieustraat.
Uitgegeven zonnepanelen Ondernemers en particulieren kunnen investeren in één of meerdere panelen om het project op die manier mede mogelijk te maken en bij te dragen aan een groener, duurzamer en energiebewuster Schijndel. Pas als alle panelen zijn uitgegeven gaat het project van start. De teller staat momenteel op 129 uitgegeven panelen.
Investering zonder risico De energiecoöperatie wil de komende jaren een eigen duurzame energievoorziening voor Schijndel opbouwen. Het eerste grote, gezamenlijke project is Zonneparken Schijndel. Alle 224 zonnepanelen, die gelegd gaan worden door Swinkels Elektro uit Schijndel, moeten op voorhand worden uitgegeven voordat het project start. Eén paneel kost 300 euro. Gedurende de looptijd van het project – 15 jaar – krijgt de paneelhouder jaarlijks 25 euro terug. De panelen blijven eigendom van de coöperatie. Voorzitter Bas Boselie: "De investeerder draagt bij aan ons project en aan het opwekken van schone energie. Het is een investering zonder enig risico. Na 15 jaar heeft de investeerder de inleg terug, plus een aantrekkelijk rendement. Bij geen enkele bank levert je geld nog zo veel op." De paneel-aandelen kunnen ook worden geschonken. Een prachtig sinterklaas- of kerstcadeau voor (klein)kinderen, vrienden of werknemers.
Schijndelse Stroom De investeerders, zowel particulieren als ondernemers of organisaties, krijgen geen stroom van de panelen waarin ze investeren. Ze krijgen wel voorrang bij het afsluiten van een contract voor Schijndelse Stroom bij energiemaatschappij Vandebron, die de opgewekte stroom van de Milieustraat gaat afnemen en verkopen onder de noemer Schijndelse Stroom. De informatieavond vindt plaats bij de Milieustraat, Bogaard 2, en start om 19.00 uur. Toegang is gratis.